Kako da spojim laptop na ruter bežično?

poruka: 40
|
čitano: 16.561
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

molim pomoć!

0 1 hvala 0
15 godina

dal ti ruter podrzava bežičnu vezu tj wifi

If you have NOS, you are the BOSS... dude don't slow down drift that shit !!! =)
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 0:08 (Genoxxx).

0 0 hvala 0
15 godina

Pa spoji ga bežično.

Kakvo pitanje takav i odgovor. Napiši lijepo malo više podataka: model routera, koji ISP provider, model laptopa, koji OS koristiš. Nakon toga možeš dalje tj. možeš očekivati neki suvisli odgovor. Ovako trošiš i svoje i tuđe vrijeme i ispadaš trol.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako da spojim laptop na ruter bežično?
mario.L_hr kaže...

Pa spoji ga bežično.

Kakvo pitanje takav i odgovor. Napiši lijepo malo više podataka: model routera, koji ISP provider, model laptopa, koji OS koristiš. Nakon toga možeš dalje tj. možeš očekivati neki suvisli odgovor. Ovako trošiš i svoje i tuđe vrijeme i ispadaš trol.

sta ti treba isp provider ?... dovoljno je samo da kaze model routera, dal mu lap podrzava wifi i ako bas nezna kako se spaja pa da kaze koji os.... stvarno ne kuzim jel bitno jeli tmobile, iskon ili neki drugi

If you have NOS, you are the BOSS... dude don't slow down drift that shit !!! =)
17 godina

Ako imaš već internet na kompu onda nađi ime veze na koju se soajaš i upiši šifru....

Ako si tek uveo tcom adsl i želiš na net moraš prvo sa računala koje posjeduje internet vezu ući u korisničku stranicu i napraviti si šifru i ime veze...

https://user.t-com.hr/index.php              ---- korisničke stranice (zahtijevaju korisničko ime i šifru dobivenu od tcoma)

magistar prava ( i član grupe nezaposlenih)
15 godina
Genoxxx kaže...

sta ti treba isp provider ?... dovoljno je samo da kaze model routera, dal mu lap podrzava wifi i ako bas nezna kako se spaja pa da kaze koji os.... stvarno ne kuzim jel bitno jeli tmobile, iskon ili neki drugi

Zato jer je T-Com izgleda započeo centralizirano administrirati routere. Dakle ti promjeniš njihove postavke i oni ti resetiraju te postavke na defaultne. Mislim da o tome imaš raspravu u nekoliko tema. Naravoučenje je da ih se treba kontaktirati kako bi unijeli prave postavke (one koje sam želiš, npr WPA umjesto WEP,....).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Zato jer je T-Com izgleda započeo centralizirano administrirati routere. Dakle ti promjeniš njihove postavke i oni ti resetiraju te postavke na defaultne. Mislim da o tome imaš raspravu u nekoliko tema. Naravoučenje je da ih se treba kontaktirati kako bi unijeli prave postavke (one koje sam želiš, npr WPA umjesto WEP,....).

Da jesu i mene dobro naživcirali danas, al još su uvjek bolji od optime koja je na anex-a ..xD

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Pa spoji ga bežično.

model rutera siemens Gigaset SX 763 WLAN dsl ima antenu,ISP provider T-com,model laptopa HP ProBook 4520s,OS Windows 7.

Evo molim da mi kažete korak po korak.Hvala :D

14 godina
odjavljen

jeli imaš instalirane drivere od wireless antene na laptopu, ako su instalirani samo trebaš sigurnosni ključ i spojiš se bez problema.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

jeli imaš instalirane drivere od wireless antene na laptopu, ako su instalirani samo trebaš sigurnosni ključ i spojiš se bez problema.

e sad kak da ja to vidim jel imam na laptopu?

14 godina
odjavljen

probaj u device manageru ili windows update(za instalirati)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 11:31 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

da al men je sve na hrvatskom,gdje se to nalazi?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

upravitelj uređaja ja mislim, koristi tražilicu na start-u.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ušo i gdje sad ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eh sad ...

Krenuo sam objašnjavati, kad mi padne na pamet da sigurno imaš upute, korak po korak sa slikama, u knjižici od T-Coma. Tamo su i login/pass za router.

Cijela operacija traje 10-ak min ili manje.

Alternativno plati nekome da ti to složi. Proces nije kompliciran, međutim teško ga je objasniti nekome tko ne barata žargonom. Nije "pod*ebavanje", već osobno iskustvo.

EDIT: Koliko vidim lap ti je došao sa instaliranim WIN7, dakle drivere i sve kaj trebaš za WiFi već imaš po defaultu. Nema brige za to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 11:48 (Paske).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

vidi imaš li nekakav wifi adapter pod mrežni prilagodnici, ako imaš probaj desni klik na njega i ažuriranje upravljačkog programa(da updejtaš noviju verziju), jeli znaš koji ti je sigurnosni ključ?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ma imam isti laptop na hrvatskome jeziku pa ću mu probat objasniti.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

ma imam isti laptop na hrvatskome jeziku pa ću mu probat objasniti.

aj objasni. hvala

14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

vidi imaš li nekakav wifi adapter pod mrežni prilagodnici, ako imaš probaj desni klik na njega i ažuriranje upravljačkog programa(da updejtaš noviju verziju), jeli znaš koji ti je sigurnosni ključ?

jesi napravio ovo?

14 godina
protjeran

kak da saznam koji mi je sigurosni ključ?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

sigurnosni*

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

jeli ti se ikad itko spajao na ruter s nekog drugog kompa?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

jeli ti se ikad itko spajao na ruter s nekog drugog kompa?

ne,uvijek sam preko kabla,gdje mogu naći taj ključ?

14 godina
odjavljen

probaj u browser napisati: 192.168.1.1

ako te traži user name i password, onda neznam točno koji su za tvoj modem probaj nazvat tcom ili što već..

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

da tako i radim kad se hoću spojiti ili od spojiti s neta,ali ja uključim WLAN na ruteru i neznam kako dalje tj. kako da mi se laptop spoji :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

nazovi t-com i neka ti oni to riješe ovako ćemo do ujutro, a ništa nećemo napraviti.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

gle nije problem u ruteru,problem je u laptopu

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

problem je u tomu što neznaš sigurnosni ključ. lako se spojiti na net kada njega znaš.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pa pito sam te gdje ga mogu naći?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

kažem ti pitaj t-com nekužim se baš u tvoj model modema i neznam točno kako to izgleda, najbolje rješenje je zvati t-com.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice