Internet ne radi

poruka: 11
|
čitano: 3.728
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Internet ne radi

Pozdrav ekipa, imam jedan veliki problem.

Net mi dolje u stanu ne radi, dok mi gore kod ujaka normalno radi. U ujakovom stanu je router, i iz njega ide kabal sve do mene dole. Internet jednostavno ne radi, piše kao da nije spojen, a znam da je spojen i u routeru i u mrežnoj. Windowse nove nemam namjeru stavljat zato što sam siguran da nije u Windowsima stvar. Molim vas pomoć pošto me ovaj problem jako živcira.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet ne radi

Da vise detalja. Kako ides na net? Je li ti ukljucen dhcp, fiksne IP adrese i sl.

:)
15 godina
neaktivan

Ne znam puno o netu, ali uglavnom nemam fiksnu IP adresu. DHCP ne znam što je, pa ako bi mogao malo pojasniti?

15 godina
neaktivan

I da, spajam se preko LAN porta. Znači i moj i ujakov kabal za internet su spojeni u LAN portove.

15 godina
neaktivan

Help, anyone?

16 godina

1. -nedaj se živcirati,

2. -odspoji mrežni kabel s PCa, gledaj lampice (obično ih ima na mrežnom konektoru..) i ponovo uključi kabel.

Ako lampice blinkaju.. windowsi bi morali reagirati (u sys trayu, dolje desno..) i spojiti se.

Isti test možeš ponoviti kod routera, osdpoji i ponovo spoji, na routeru pogledaj lampicu za port (dali svijetli?).

Ako nema signala, tad je problem u kabelu (ili je pregorioo port na routeru ili mrežna kartica u računalu). Prikljući na drugi slobodan port (ako nije za TV) itd.

-ako lampice rada, a windowsi nisu reagirali, možda si obrisao ili diseblirao driver za mrežnu karticu... provjeri pod device managerom, networking.

Ostali mogući problemi su mogući s postavkama, ali prvo provjeri ovo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Fala, izgleda da je kabal u banani. Kada su moj i ujakov kabal uključeni u oba porta, lampica samo svijetli za 1. port, znači da radi ujakov net, a moja ne radi. Kada stavim ujakov kabal u 2. port, a svoj u 1., opet ista stvar, samo kaj ovdje svijetli lampica za 2. port, a ne za prvi. Znači u kablu je stvar, kako da to popravim? Jel moguće uopće popravit? Ili treba slagat novi?

17 godina
.: R32LowRider kaže...

Fala, izgleda da je kabal u banani. Kada su moj i ujakov kabal uključeni u oba porta, lampica samo svijetli za 1. port, znači da radi ujakov net, a moja ne radi. Kada stavim ujakov kabal u 2. port, a svoj u 1., opet ista stvar, samo kaj ovdje svijetli lampica za 2. port, a ne za prvi. Znači u kablu je stvar, kako da to popravim? Jel moguće uopće popravit? Ili treba slagat novi?

Moguce da je kabel pukao pri samom spoju, sto se cesto desava ako je homemade kabel.

Lagano je za rijesiti, nades kakvog frenda koji ima klijesta za kriptenje, i kupis par rj-45 konektora. Tada otkines stari zavrsetak i napravis novi zavrsetak kabela. Pazeci pri tome da ti raspored zica bude isti kao i na starom kabelu.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 11:48 (goodye).
15 godina
neaktivan

Je, homemade kabel je. Hmm, možda je malo glupo pitanje, al ima to negdje gotovo za kupit? Taj kabal?

17 godina
.: R32LowRider kaže...

Je, homemade kabel je. Hmm, možda je malo glupo pitanje, al ima to negdje gotovo za kupit? Taj kabal?

Ne znam za hrvatsku, ali mislim da bi trebalo biti u bilo kojoj informatickoj radnji, da ti oni naprave par metara kabela.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan

Ej ekipa, evo instaliral sam nove Windowse (prisiljen) i sve radi normalno. Hvala svima!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice