Hydra browser

poruka: 73
|
čitano: 10.120
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Posto se volim bezocno nametati po forumima, red je da se pojavim i ovdje :)

Naime, prije par mjeseci pustio sam u opticaj web browser, koji se moze pronaci na http://hr.hydrabrowser.com Iako jos nije megapopularan kao Firefox ili IE, nije za bacit i ima dosta ugradjenih opcija. Uz povremene musice, sad je to puno ozbiljniji i stabilniji proizvod nego prije mjesec dana, kad je bio i objavljen na Bug DVD-u (hvala!). U medjuvremenu je sklopljen ugovor s pageflakes.com, pa sad Hydra ima co-brandirani start page. Browser se dosta aktivno razvija, a imam u planu i ugradnju paralelnog enginea (nadam se u ovoj godini). Sad zasad dostupan je za 32-bitne Windowse (64-bita uskoro...). Evo dakle, podvrgavam se vasem cijenjenom i strogom sudu. Cijenim konstruktivne kritike, prijedloge i dojave o bugovima i propustima (osim prigovora na velicinu instalacijske datoteke). Za pokretanje cete trebati .Net Framework 2.0

Stojim na raspolaganju za sva pitanja i poteskoce vezane uz browser.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hydra browser

Koji renderer koristiš?

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Upravo skidam.

Naravno ako bude bugova bit će javljeno.

pa se čujemo.

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koji renderer koristiš?

Trident (na uzas svih Firefox fanova)

17 godina
neaktivan

7.0? :)

WPF?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 0:45 (naxeem).
17 godina
neaktivan

7.0, WPF ce jos malo pricekat :)

17 godina
neaktivan
Hydra kaže...
naxeem kaže...

Koji renderer koristiš?

Trident (na uzas svih Firefox fanova)

bas  nam  to pojasni ..zbog cega bas trident a ne gecko ili khtml ?

upravo testiram hidru (UI moze i bolje)

mnogo srece u daljem razvoju...

You take the blue pill and the story ends.
You wake in your bed and you believe
whatever you want to believe.

You take the red pill and you stay
in Wonderland, and I show you how
deep the rabbit-hole goes.
17 godina
neaktivan
limun kaže...

bas  nam  to pojasni ..zbog cega bas trident a ne gecko ili khtml ?

upravo testiram hidru (UI moze i bolje)

mnogo srece u daljem razvoju...

Thx :-) Trident zato sto je nativno podrzan u .Netu. Zapravo je u pocetku Hydra bila privatni projekt i razbibriga, a onda sam dodavao sve vise i vise toga dok nije stiglo do faze da pocnem razmisljat o javnom releasu, a tada je vec bilo prekasno za promjenu enginea. A sto je problem sa suceljem?
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 2:30 (Miro).
17 godina
neaktivan
Hydra browser

pored pouzdanosti i brzine (by the way hidra ide dosta brzo )mislim da je design UI-a presudan

pogotovo kod korisnika koji nisu toliko informaticki obrazovani a takvih je ogromna vecina.

mislim da bi bilo dobro staviti samo naj osnovnije komande a ostatak u pozadinu.

sjecam se da je i opera bila malo pretrpana a samim tim i konfuzna.

vidim nema klasicnih opadajucih izbornika.

You take the blue pill and the story ends.
You wake in your bed and you believe
whatever you want to believe.

You take the red pill and you stay
in Wonderland, and I show you how
deep the rabbit-hole goes.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moram se složit.
Browser je stvarno brz(mislim čak brži od firefoxa)
Samo po mom ukusu prenatrpan i nije baš da je lagano nešto nać kad nešto tražiš.
Možda čisto zato što stalno koristim FF.
Vidjet ću za par dana
17 godina
neaktivan

Bravo na trudu i u svakom slućaju ću pratiti razvoj događaja i ovog zanimljivog browsera.

Možda jedino malo sučelje napravit intuitivnije (čitaj preglednije).

Namigiva

Intel Core2 Duo E6400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Hvala na volji da isprobate browser ;-) Posto vidim da se dosta komentara odnosi na UI, samo cu rec da je UI zapravo isti kao i u Office 2007 (nema izbornika, zamijenjeni su Ribbonima). To trazi par dana navikavanja, ali poslije toga rad postaje dosta ugodniji i jednostavniji (posebno za neiskusne korisnike, koji ne moraju kopat po izbornicima da nadju nesto). Vidim i da ima dosta pohvala za brzinu - e, tu je primjenjen i jedan mali trik. Naime, u Hydri imate ugradjene ekstenzije za blokiranje oglasa i popupa, form filler itd... (kao i phishing check). Te su ekstenzije inicijalno iskljucene (Opcija SpeedSurfing u ribbonu 'Pocetak'). U principu, ovisno o tome gdje surfate, mozete ukljucit i iskljucit ekstenzije prema nahodjenju - naravno, ako ih iskljucite, surfanje je brze, ako ih ukljucite, surfanje se bitno usporava, ali zato dobivate vecu funkcionalnost. S druge strane, sto se tice kompleksnosti sucelja, imate i opciju 'Pojednostavi', koja iskljucuje (skriva) dosta naprednih opcija, tako da se pocetnicima lakse snac. A sad i jedan bug otkriven od korisnika na forum.net.hr - nece radit imageshack.us i jos neke stranice koje bacaju navigation error kad im se pristupa kroz Hydru - zapravo nije bug, vec vise glup propust kojim se navigation error preusmjerava na HydraBrowser.com stranicu s porukom o pogresci. Taj bug, kao i nekoliko drugih sitnijih propusta bit ce najvjerojatnije ispravljeni do sutra, i trebali bi biti rijeseni kroz auto-update (tako da vas ne ceka reinstalacija). Podrucje na kojem jos treba raditi svakako su tipkovnicki precaci, pa cemo i na tom planu pokusati napraviti poboljsanja. Hvala na komentarima i samo nastavite tako :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koje kontrole si uzeo za ribone i menije? Infragistics? Telerik?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Dotnetbar od devcomponentsa - jeftiniji od drugih a i prvi su poceli s tim. ima manjih propusta ali sam vrlo zadovoljan s njima (naravno, ne s propustima, nego s devcomponentsom :).
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 17:49 (Hydra).
17 godina
neaktivan

Isprobao sam Hydru i ugodno sam se iznenadio. Ima tu dosta dobrih stvarčica (recimo backup postavki, kojeg, doduše, nisam stigao isprobati Osmijeh ), ali navigacijski ribbon mi se čini prevelikim. Volio bih da postoji opcija smanjenog prikaza ikona (recimo da se cijeli ribbon smanji za 50% visine).

I da, vidio sam opciju show/hide ribbon, ali to nije to Osmijeh

17 godina
neaktivan
sale kaže...

Isprobao sam Hydru i ugodno sam se iznenadio. Ima tu dosta dobrih stvarčica (recimo backup postavki, kojeg, doduše, nisam stigao isprobati Osmijeh ), ali navigacijski ribbon mi se čini prevelikim. Volio bih da postoji opcija smanjenog prikaza ikona (recimo da se cijeli ribbon smanji za 50% visine).

I da, vidio sam opciju show/hide ribbon, ali to nije to Osmijeh

Vec sam to objasnjavao po forumima, no ne i ovdje :-) Naime, kad se odlucis implementirat ribbon, moras preuzet obvezu pridrzavanja smjernica propisanih od Microsofta. U dokumentu naslovljenom "Microsoft Ribbon License Guidelines" na nekih 80-tak stranica propisano je sto i kako smijes s ribbonima. Ovo sto mi predlazes krsi ta pravila, dakle - poslusam li te - tuzit ce me :-) (zezam se, nisam im ja dovoljno bitan da trose odvjetnicku artiljeriju na mene, ali nikad se ne zna...). Hvala ti na lijepim rijecima, jer stvarno dosta vremena i truda ulazem u projekt. Mislim da Hydra s vremenom moze bit samo bolja ;)

PS: da, ovo s licenciranjem je stvarno tako (iako nisam siguran moze li se sucelje programa na taj nacin patentirati, ali MS je MS)

17 godina
neaktivan
Hydra browser

e sad mi treba forumaska pomoc i pametan prijedlog. Ako ste citali o akciji Hydra Aid, za svaki download Hydre donira se 0,10 USD za pomoc djeci. U pocetku mi je bila namjera da jednostavno tu lovu doniram UNICEF-u, ali oni nemaju praksu suradnje s pojedincima (sic! jos ce me i tuzit sto sam ih uopce spomenuo). Sad, kamo usmjerit ta sredstva? Mora bit nesto vezano za pomoc djeci (odrasli neka sami rjesavaju svoje probleme). Ne znam bas da ce bit neka bijesna svota u pitanju (kako je krenulo bit ce dobro ako i sebi zaradim za burek), ali eto - mozda neka lokalno usmjerena akcija motivira ljude na download.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2008 22:47 (Hydra).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra kaže...
naxeem kaže...

Dotnetbar od devcomponentsa - jeftiniji od drugih a i prvi su poceli s tim. ima manjih propusta ali sam vrlo zadovoljan s njima (naravno, ne s propustima, nego s devcomponentsom :).
 Tvoja rečenica me podsjetila na vic:

Žena će informatičaru: idi kupi mi margarin i ako bude jaja kupi 10.
Vraća se on doma, nosi 10 margarina i kaže: bilo je jaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 1:07 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Hydra kaže...
naxeem kaže...

Tvoja rečenica me podsjetila na vic:

Žena će informatičaru: idi kupi mi margarin i ako bude jaja kupi 10.
Vraća se on doma, nosi 10 margarina i kaže: bilo je jaja.

zato sam i editirao :)
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Ew skinuo sam, pa sutra javim dojam na EDIT :D

Ajd ln :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Isprobao sam brovser, malo treba vremena za privikavanje ali ima vrlo mocne i korisne finkcije, oduševljen sam.

:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deo kaže...

Isprobao sam brovser, malo treba vremena za privikavanje ali ima vrlo mocne i korisne finkcije, oduševljen sam.

:)

Hvala Deo :-) Potrudim se napravit jos bolje samo za tebe!
17 godina
neaktivan
Hydra browser

...ne stignem se ni okrenut, a ovi Bugovci mi presele topic :) neka, neka... ovdje bolje pristaje ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da se pridruzim pohvalama upravo sam instaliro hydru i ugodno sam iznenadjen. Samo naprijed s razvojem. Malo mi je neobično sučelje al ajde ja sam informatičar brzo se ja naviknem al mislim da bi to trebao malo pojednostavnit za "obične" korisnike

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 19:44 (Sim4).
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo, skida se.. screenshot me zaintrigirao, cool ;)

..čim prođe "navikavanje" dat ću i dojmove..

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Sudeci po postovima svi nekako misle da je sucelje prekomplicirano. Moje je misljenje da su ribboni zapravo puno jednostavniji za snalazenje od klasicnog sustava izbornika, podizbornika i podizbornika podizbornika :), premda sam i ja u pocetku malo zazirao od novog koncepta. Jedna stvar stoji - ribboni su svakako ljepsi, pa se nadam da ce  - ako nista - Hydra naci svoje zagovornike medju pripadnicama ljepseg spola ;-).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Instalirao sam i mogu reci da je browser jako dobar.

Malo mi je sve bilo nekako natrpano ali prebacio sam na simple mode i sad je ok.

Sve pohvale.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ribboni su i ljepši i intuitivniji i lakši. Malo su teški za naviku starcima :D jer su visoki i neobični.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ribboni su i ljepši i intuitivniji i lakši. Malo su teški za naviku starcima :D jer su visoki i neobični.

Cestitke na unapredjenju naxeem :)
17 godina
neaktivan
Hydra browser

Evo krećem na download...

Lijepo je vidjeti proizvode 'naše' produkcije kako se razvijaju.

Javim utiske.

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice