Firma-Elektičar za optičke instalacije

poruka: 3
|
čitano: 1.472
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Firma-Elektičar za optičke instalacije

Hitno!! Molim Vas preporuku ako itko zna firmu ili električar ili IT tehničari (ili kako god već) koja/i radi optičke instalacije za internet po kući?

Optika je u stubištu razvučena, ali T com (tj. Njegov kooperant) nije dalje isao razvlaciti jer mu je u jednom stanu smatala klima pa je smetalo ovo i ono... A nas stan je sada u adaptaciji i sve je raskopano i sada bi zeljeli sprovest kablove, a kasnije da se samo spoji rooter na to mjesto. Pretplatu interneta (s time i instalaciju besplatnu ili za 500kn (ovisi o paketu)) necu placati od sada za stan koji se adaptira pa zato ne zovem T com. A naci firmu koja to radi je toliko tesko, svi mi nesto objasnjavaju, ali nitko to ne radi i nikoga ne zna tko radi.. 

Ima li tu netko tko moze pomoci? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Firma-Elektičar za optičke instalacije

Ako je optika T-comova, oni ni ne razvlače po stanovima ako nitko u njima ne uzima uslugu, a gotovo sigurno ti nitko od drugih tehničara po tome neće petljati jer je HT infrastruktura. Jedino ti je rješenje da kontaktiraš T-com pa s njima vidiš. Za drugu opciju ja ne znam. Čak i za druge operatere koji koriste i nude optiku prvo na teren izlaze HT tehničari tu optiku provući u stanove, pa tek onda ostali operateri spajaju svoju opremu na njihov optički konverter.

10 godina
neaktivan
Re: Firma-Elektičar za optičke instalacije

Pa ne možeš ti HT-ovi imovinu dirati, pa to je kazneno djelo, šta je tebi čovječe. Stavi neki deblji bužir u zid, jedno 25mm, ako ne i više, izbjegavajte nagle kuteva i skretanja već radite lakše lukove i valjda će se moći sprovesti.

Ili kad već renovirate, negdje blizu ulaza napravi mjesto za router i stavite 16mm bužire za cat5e i telefonske kablove do soba. Po meni puno jednostavnije rješenje. HT-ov majstor će probušiti s hodnika u stan i neće se to ništa puno vidjet a vi ćete već imati provedene kablove po stanu i za ubuduće. Staviš negdje utičnicu, policu i malu razvodnu kutiju kroz koju će provesti kablove sa se ne vide i sve pet.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice