Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 605.813
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta

Koristim ih dosta ali ovo su mi najvaznije:
  • Firebug,
  • Colorzilla,
  • FlagFox, 
  • Gmail Manager,
  • MeasureIt.
  • YSlow
Thanks na pomoci btw, al nemam sad zivaca za namjestanje, radije cu koristiti 3.6 dok cetvorka ne izađe sluzbeno.

15 godina

nista te nekosta probat.. ako instaliras ff betu ili minefield tebi svejedno ostaje ff 3.6 tako da ako ti se nebude svidjela, imas ff 3.6...

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
neaktivan
NickVercetti kaže...

Skroz zgodno izgleda, samo jedno pitanje:

podrzava li addone koje koristim trenutno na firefoxu? Jer bez toga mi je beskorisna....

A kak da mi to znamo ako ne znamo koje ti koristiš trenutno na Firefoxu? :D

Šalu na stranu (i sad tek vidim da si kasnije napisao koji su ti važni), no najbolji odgovor koji ti na to pitanje čovjek može dati je ovisi, odnosno odi pa vidi.

Neki su developeri već dobrano počeli razvijati za betu a nekima se još ne isplati pošto se u području njihovog addon-a još uvijek mnogo toga mijenja od bete do bete. Da budeš siguran što ti koji addon na najnovijoj verziji podržava trebat ćeš najprije isprobati ali i provjeriti na stranicama addona/developera da li ima novosti za najnovije verzije (bete) Firefox-a. Neki će imati već bete svojih addonova koje bi trebale koliko toliko raditi na posljednjoj beti ili čak i nightlyju (i morat ćeš ih najprije instalirati ručno, dakle, neće ti se ništa update-ati samo) a u nekim slučajevima će ti sasvim zadovoljavjuće raditi i trenutna verzija koju imaš instaliranu.

Od ovih koji su tebi važni, ja pratim situaciju samo sa Firebug-om i developeri polako razvijaju verziju za najnoviji Firefox. Doduše, nisam ga imao prilike istestirati previše ovih dana, uostalom nije mala to ekstenzija pa će ti biti najbolje zaputiti se na developerske stranice gdje sve piše ("Known issues").

domicius
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

nista te nekosta probat.. ako instaliras ff betu ili minefield tebi svejedno ostaje ff 3.6 tako da ako ti se nebude svidjela, imas ff 3.6...

A ipak bi ga moglo koštati, ovisno pak o tome kako će isprobavati...

Ako su mu važni podaci iz trenutnog profila onda ako želi testirati preporučljivo je da testira sa novim profilom jer prelaziti iz jedne u drugu veliku verziju (pogotovo betu) zna imati poguban efekt na neke dijelove profila, koji se nekad niti ne mogu popraviti. A netko tko nema živaca zezati se sa betama, očito onda nema živaca zezati se niti sa mogućim problemima koji nisu neuobičajeni za takav nedovršeni softver. 

domicius
14 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ma da.. stvar je u tom da sam (kao vjerojatno i svaki vlasnik firefoxa) vec potrosio podosta vremena ustimavajuci ga i namjestajuci ga da bude close-to-perfect.. tako da.. koliko god zanimljiva cetvorka bila, stvarno mi se ne prolazi kroz sve to ponovno, bar ne jos uvijek. 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Pa i ja koristim isti profil u svakoj verziji koju instaliram...
Da nebi stalno nanovo bookmarkse itd stavljo nema sanse...
Ona radije nebi vise nikad koristio firefox....

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4 Beta 5

Zvanično je stigla i Beta 5.

Meni radi puno lošije od četvorke.

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

a jebiga svi mi ocekujemo da ce bit nesto sa tim FF i da ce vec jednom bit brz kao opera,chrome itd

Al izgleda da nista od toga...ak do sad nisu to uspjeli custo sumnjam da i budu pa koliko treba izac beta da naprave neki pomak sto se brzine tice....
Je da je to jos uvjek odilcan browser i da ispicuje stranice bolje neg ijedan drugi ali fali one brzine i dalje je masivan i trom kad to rjese bit ce savrsen....

0 3 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Ma meni uopšte ne treba brzina kao na Chromeu ili na Operi (da mi treba prešao bih na jedan od ta dva preglednika). Ali isto tako mi ne treba ni ekstremno spor preglednik (a Beta 5 je, čini mi se gora od Bete 1 po tom pitanju).

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Evo ga, još jedan problem. Naime, prilikom svakog restarta Firefoxa početnu stranicu postavi na "Custom Value", te kad kliknem na Home gumb dobijem poruku "The URL is not valid and cannot be loaded".

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Zašto mi je font mutan kad je uključen ovaj D2D? Ovo je sve gore i gore..

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

...

...odi nazad 4-5 stranica i imas objasnjeno kako omogućit dodavanje "nekompatibilnih" add-onsa, ako ne najdes javi pa cu ti objasnit kako...

ja sam tamo napisao, pa ako ne nađe, evo ponovo:

1. upišite about:config u adressbar, te kliknite na i'll be careful, i promise!

2. desni klik i odaberite new -> boolean. dajte ime extensions.checkCompatibility.4.0b i postavite vrijednost na false

3. ponovo desni klik i new -> boolean. sad dajte ime extensions.checkUpdateSecurity te također postavite vrijednost na false

4. restartajte firefox i onda bi svi add-oni trebali raditi

Atomska bubamara
16 godina
Firefox 4.0 beta

Hoće li mi itko objasniti zašto je font mutan kad je uključen Direct 2D????????????????????????????????

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

jos nista od novog izgleda, za xp?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NickVercetti kaže...

Ma da.. stvar je u tom da sam (kao vjerojatno i svaki vlasnik firefoxa) vec potrosio podosta vremena ustimavajuci ga i namjestajuci ga da bude close-to-perfect.. tako da.. koliko god zanimljiva cetvorka bila, stvarno mi se ne prolazi kroz sve to ponovno, bar ne jos uvijek. 

Četvorka još nije došla. U tome je stvar. Kad dođe, ne bi smjelo biti takvih problema da si moraš ponovo sve namještati (jedino naravno ako će neke stvari se do te mjere promijeniti da tebi više neće odgovarati ili ako se neki od tebi jako važnih addonova neće update-ati za najnoviju verziju). Beta je druga stvar. Nije ionako namjenjena većini korisnika.

domicius
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Zašto mi je font mutan kad je uključen ovaj D2D? Ovo je sve gore i gore..

Nakon dvije sekunde googlanja:

NOTICE!
If you use a nVidia GPU, go to the nVidia control panel, and force Anisotropic filtering OFF for Firefox! Otherwise you will get very blurry fonts.

Sto je sve gore i gore? Koristis betu. Ako ti treba potpuna funkcionalnost vrati se na stabilnu verziju.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

a jebiga svi mi ocekujemo da ce bit nesto sa tim FF i da ce vec jednom bit brz kao opera,chrome itd

Al izgleda da nista od toga...ak do sad nisu to uspjeli custo sumnjam da i budu pa koliko treba izac beta da naprave neki pomak sto se brzine tice....
Je da je to jos uvjek odilcan browser i da ispicuje stranice bolje neg ijedan drugi ali fali one brzine i dalje je masivan i trom kad to rjese bit ce savrsen....

Ovisi na sto mislis, brzina cega? Odgovorno tvrdim da je Gecko (layout engine) jednako brz kao i webkit, jaeger monkey (javascript interpreter) polako ali sigurno dostize konkurenciju, ostaje jos samo startup kojeg su drasticno srezali promjenama u XPCOM-u i nacinu na koji se extenzije inicijaliziraju na startupu, ali je nerealno ocekivati da ce na startupu ikada doseci recimo operu, zato sto firefox ima nesto sto opera nema -> xulrunner.

Optimizam!

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Evo isprobao sam firšku instalaciju bete 5 i radi mi super.

Onoga koga zanima više o Direct2D a i beti 5 napisao sam na blogu:

http://bit.ly/at6Wrn

Strpite se još malo, posle bete 6 će postati stabilnije jer više neće biti velikih promena.

http://redfoxyhead.blogspot.com

2 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

I sta to je to?

Kak je netko gore napisao da ce jos malo start up ubrzat i dalje sve šminka ide....
Sta nece ubrzavat jos ucitavanje stranica itd?
po tome ce onda jos jedna beta izac i gotovo....

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Sad se još treba naviknuti na ovaj čudan font i to je to....Namigiva

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Sad se još treba naviknuti na ovaj čudan font i to je to....Namigiva

cudan?

16 godina
Firefox 4.0 beta

Ovako to izgleda kod mene kad je uključen D2D

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

I sta to je to?

Kak je netko gore napisao da ce jos malo start up ubrzat i dalje sve šminka ide....

network.http.pipelining;true

network.http.pipelining.maxrequests;8

content.max.tokenizing.time;750000

content.maxtextrun;2048

content.notify.backoffcount;7

content.notify.interval;250000

content.notify.ontimer;true

content.switch.threshold;1000000
content.interrupt.parsing;true

nglayout.initialpaint.delay;0

Ovo su moje postavke za firefox koje meni osjetno ubrzavaju ucitavanje i prikazivanje stranica, koristim ih u stabilnoj verziji firefoxa i ne odgovaram za ikakve negativne poslijedice proizasle koristenjem istih.

Nije firefox kriv za tu "usporenost" kako ju ti nazivas, gecko layout engine je iz mog iskustva veoma brz, cak i brzi od onoga cime konkurencija raspolaze. Problem su konzervativne pocetne postavke. Uglavnom ti je to balans izmedu responsivnosti interfejsa, brzine iscrtavanja i kompatibilnosti sa serverima.

Ove moje postavke nisu definitivne, nego po mom subjektivnom dojmu na mom racunalu daju najbolje rezultate.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 13:59 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Jel se samo meni ruši kad se pojavi onaj Pilot Survey?

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Jel se samo meni ruši kad se pojavi onaj Pilot Survey?

about:crashes pa kopiraj link.

soundstream kaže...

I sta to je to?

JaegerMonkey, Comositing Acceleration.

Compositing acceleration speeds up putting together chunks of already-rendered content (layers) together for final display in the window, potentially applying effects such as transforms along the way. For example, if you had a HTML5 video that was playing, and it had CSS effects applied to it that was making it rotate and fade in and out, that would be using compositing acceleration to make that go fast.

I to će biti dostupno na Svim Windows platformama, Linux i Mac OS-u. (govorim o Compositing acceleration)

http://redfoxyhead.blogspot.com
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ovaj je zadnji, ali koliko vidim, star je. Sad baš zablokira pa moram preko ctrl-alt-del u ubit proces...

http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-66575d82-ec11-4515-9b94-e47ff2100901

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Firefox 4.0 beta

Najjači su mi ovi što plaču da im beta ne radi kako treba (ili još gore Minefield). Pa što ste očekivali? Piše alpha/beta verzija, nije final i NE može raditi kako spada uvijek. Ili se naviknite na povremene probleme ili uzmite zadnji stable release i uživajte.

Ili pređite na IE pa plačite od muke.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ako misliš na mene, meni ne smeta beta, zapravo ju i koristim da što prije naprave full verziju. Samo mi ovo smeta jer sad ne mogu prijavit crash... A ni odgovorit na anketu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ovaj...neznam ako ste skužili, ali beta 5 je vani Smijeh

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan