mene muci taj google slike.... dali ima jos neko problema s time... ???
niti u safe mode mi ne radi xD
stigo update i nestala mi tipka sa refres ...
WTF
al osjeti se ubrzanje (ili mi se cini) sad stvarno brzo otvara stranice
probaj ih rucno dodat... ja nisam imao taj problem!?
hahahah sad me sram
ispo sam glup
nije nist nikud nestalo sve je super samo su premjestili na drugu stranu desno......
tek sad skuzio :D
Da probaš frišku instalaciju?
Meni radi normalno na poslednjem buildu (903) .
Sem što se danas nešto ukakio Direct2D pa je superspor.
svaki put napravim deinstall prijasnje verzije i onda ovu instaliram jedino ostavim si personal data... da nije u tome problem... ja sam im sada poslo feedback da ima problema kod otvaranja slika na googlu i da to neradi ni na beta 4 ni na bet6 pre.. i da sam prisiljen koristiti google chrome (koji neam niti instaliran u komp hahahahh) da trazim slike xD
svaki put napravim deinstall prijasnje verzije i onda ovu instaliram jedino ostavim si personal data... da nije u tome problem... ja sam im sada poslo feedback da ima problema kod otvaranja slika na googlu i da to neradi ni na beta 4 ni na bet6 pre.. i da sam prisiljen koristiti google chrome (koji neam niti instaliran u komp hahahahh) da trazim slike xD
Pa tokom deinstalacije štikliraj da ti obriše sve.
Naravno pre toga sačuvaj.
Probaj tako.
Nekuzim kak je chrome jos uvjek brzi po tim testovima.....
Al u praksi Firefox šiba chrome itekak...
Možda ima nešto u tome da testovi ipak nisu praksa? Opće je poznato da ovakve testove browsera treba uzeti sa zadrškom jer ne testiraju prave uvjete u kojima se korisnici nalaze a kamoli uvjete svakog pojedinog korisnika u svijetu. To bi ionako trenutno bilo nemoguće. Ali nekako ih moraju testirati i usporediti po nečemu. Zato ovakvi testovi. No to mnogim korisnicima ne mora previše značiti jer svatko ima drugačije navike korištenja browsera pa se i meni radi o situaciji da mi je u uvjetima u kojima ja koristim browser, Firefox definitivno najbrži, brži i od Chromium-a/Chrome-a.
A cijeli profil mi je malo komplicirano brisati pa slagati nanovo
Oprosti, ne znam kako da ti ovo ljepše kažem ali ako je ovo gore istina onda ti ne bi trebao uopće niti koristiti još nedovršen softver.
Uostalom, tvoj je problem čini se prilično izoliran i najmanje što možeš ako već testiraš nedovršen softver je prijaviti bug Mozilli. Tako postoji mogućnost da će se problem riješiti. Alternativa je da se nadaš da će ga netko drugi prijaviti ali opet, kako se čini da je tvoj problem prilično izoliran, šanse za to onda baš i nisu ohrabrujuće.
BTW, ne znam čemu svi ovdje predlažu brisanje profila kada možeš jednostavno kao prvu mjeru u ovakvim slučajevima upotrijebiti Profile Manager i stvoriti novi profil, kojeg ćeš izbrisati nakon što istestiraš da li istih problema ima i na njemu.
na drugom kompu kojemu sam tek podigo windowse instaliro fire fox i isti problem
Ja i dalje ne kuzim o kakvom vi problemu pricate sa slikama?
mislim ipak da je to stvaro do googlea a ne do browsera
na drugom kompu kojemu sam tek podigo windowse instaliro fire fox i isti problem
Ajd opiši detaljnije problem.
Daj direktan link.
Btw, Firefox 4 dobija hardversku akceleraciju Gecko layera:
Kad nam stize taj update
U nightly buildovima je dostupno.
Planiraju ga uključiti po defaultu ali se svakako može uključiti u about:config. (sav info je na linku)
Za sada ima bugova ali možda će biti spremno za betu 6.
u prijasnjim postovima sam reko sta se desava.. znaci kada ides na google i onda stisnes slike i pretrazujes slike sve je sivo... ali ocigledno je to do googla... jer sam instaliro i 3.6.8 verziju i ista stvar cak i IE sam probo pokrenuti prvi put od instalacije windowsa i ista stvar...
znaci najverovatnije google serucka :D
Beta 5 bi trebala biti sutra, noćne more na nightly buildovima :D
OT:
Da li je neko zainteresovan da radi na blogu sa mnom? (za Firefox) ? (blog je u potpisu)
Ili neki IT blog?
molio bih da netko zaljepi link tu kad izade :)
evo ti odma link sa njihove stranice za trenutno aktualnu betu... kada izadje beta 5, u gumbu za download ce umjesto 4.0b4 pisat 4.0b5... tako da si sam provjeravaj kad ce izac!
Download Beta Mozilla Firefox
JM+TM (Jeagermonkey)
Sutra/prekosutra/koji dan u nightly buildovima.
Sada počinje fino podešavanje i ubrzavanje.
Još oko 100ms i na istoj smo brzini Chroma.
Kada nam to dolazi?
Kada nam to dolazi?
Pitanje je vremena.
U beti 6 sigurno. (barem bi tako trebalo)
A u nightly buildovima pretpostavljam koji dan.
Svakog utorka je developers meeting, tako da će verovatno pisati neka informacijama o tome.
Meni se ova zadnja beta vuče ko krepana mačka. IE ga šije po brzini u svemu. Ne znam di je problem. Da provam isključiti D2D?
Meni se ova zadnja beta vuče ko krepana mačka. IE ga šije po brzini u svemu. Ne znam di je problem. Da provam isključiti D2D?
Jesi probao nightly release? Ja sam na nightly-jima zadnjih par dana i uglavnom mi je riješilo izgleda većinu lagova od bete 4. Doduše ja imam običaj imati 100-tinjak tabova skroz otvorenih pa ne znam da li je to djelomice i zbog toga što TabCandy ipak još nije dovoljno optimiziran za takvo nešto. Ali i tu vidim ubrzanja.
Nisam ništa probao,kad iziđe nova beta,staru obrišem a postavke ostavim. Tako je sve do treće bete radilo ok,od treće počinju usporenja,pogotovo kod učitavanja slika a i u kompletnom radu...
Čekaj, jel ti to onda uspoređuješ stabilnu verziju jednog browser-a sa betom drugog, kod kojeg k tome pokušavaš očuvati profil kroz svaku moguću betu?
Zašto to radiš? Nije li ti jasno što je beta i da se lako može desiti da ti se nešto desi s profilom što će utjecati na daljnje korištenje ne samo bete već i gotovog, stabilnog proizvoda?
Kada već koristiš bete, onda možeš i nightlyje da vidiš da li se stanje popravilo umjesto da trpiš dok ne izdaju novu betu. To što si okusio je vjerojatno neki regression i nije uopće čudno za tako brzo pomičnu metu kao što je beta. I postoji realna mogućnost da je taj tvoj problem već neko vrijeme riješen.
Da ne kompliciramo,pokrenem IE i surfam brzo. A za Firefox ćemo odlučiti,da li čekati finalnu verziju ili će zauvijek napustiti moj disk. Uglavnom troma i kilava je bila uvijek,ponadao sam se da će se to riješiti s ovim betama,na žalost,nije.
Pa stavi onda IE i mirna bosna, mi ocito ne dozivljavamo ista usporavanja kao ti jer bi inace vec prijavljivali bugove. Mislim da imas prevelika ocekivanja od komada softvera koji se nalazi u razvojnoj fazi koja je po definiciji nestabilna i sklona bugovima i regresijama.
Šta je sa Home Tab gumba, kombiniranog Stop/Reload gumba, Loading bar-a u adresnoj traci? Hoće li to konačno stići do finalne verzije?
Šta je sa Home Tab gumba, kombiniranog Stop/Reload gumba, Loading bar-a u adresnoj traci? Hoće li to konačno stići do finalne verzije?
Kombinirani Stop/Reload gumb je već neko vrijeme u nightlyjima: http://mozillalinks.org/wp/2010/09/unified-stop-reload-go-button-comes-to-firefox-4/ - dobra promjena.
Za Home Tab i loading bar u adresnoj traci ne znam. Barem ih još nema u Linux verziji.
Skroz zgodno izgleda, samo jedno pitanje:
podrzava li addone koje koristim trenutno na firefoxu? Jer bez toga mi je beskorisna....
lako se napravi da ti rade add-onsi a opet ti i ovisi koji add-on ti koristis
...npr meni za searchpreview (add-on za google) sa svakim većim updateom kaze da nece radit, a meni svejedno radi dok adblock plus pravi sranja ako nije najnovija
..inace adp mi je jedini add-on koji nije radio dok nisam skinuo najnoviji update!
...odi nazad 4-5 stranica i imas objasnjeno kako omogućit dodavanje "nekompatibilnih" add-onsa, ako ne najdes javi pa cu ti objasnit kako...