Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 600.645
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Firefox 4.0 beta

ja sam na njoj od bete 9 i oduševljen sam, nekako mi bolje leži nego chrome...

5000000 skinutih

{#}

{#}

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Sa obzirom da su neki skidali finalnu verziju i pre nego što je službena verzija izašla, ovo su odlične brojke.

Pogotovo ako pogledamo da je IE9 upola manje skinut za 24h.

http://baguje.com/author/icecold/
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 9:21 (icecold).

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Firefox 4.0 beta
Jel se netko sjeca koliko je do sad Firefox koristilo milijona ljudi?
...20mil...40...100...?
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina
icecold kaže...

Sa obzirom da su neki skidali finalnu verziju i pre nego što je službena verzija izašla, ovo su odlične brojke.

Pogotovo ako pogledamo da je IE9 upola manje skinut za 24h.

da samo je pitanje na kojoj brojci će se zadržat broj stvarnih korisnika kod jednog i drugog browsera!

17 godina
Firefox 4.0 beta

Kolko vidim ipak je IE9 brži od firefox 4.0....

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zvonac kaže...

Kolko vidim ipak je IE9 brži od firefox 4.0....

Stavi adblock+ na svoj IE 9 pa onda reci nest {#}

IE sucks

http://www.soundstream.com/
15 godina
neaktivan

Da si iti malo upućen znao bi da postoji adblock+ za IE9.

A te dječje izkompleksirane izjave zadrzi za sebe, jel ja pljujem po FF-u ili IE-u iako ih ne smatram dobrima, nisam, zasto, svi browseri su sada na tu negdje istoj razini i odabire se po onome sto doticnoj osobi treba ili se vise svida.

15 godina
protjeran
može link za taj adblock+ za IE9?
May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
15 godina
protjeran
simple adblock se plaća dakle nula bodova, a vidim i na forumu da su komentari loši, a adblock for IE9 sam probao i ne radi kako treba, dakle isto kao što sam i sumnjao- šrot.

usporedi tu hrpu trasha s FF i chrome adblock-om. dan i noć.
15 godina
neaktivan

nemam pojma, nisam probavao ni na jednom ni na drugom, a ni na trecem, ali ipak postoji.

15 godina
protjeran
ja sam probao i znam šta pričam. em je neučinkovit em se neda deinstalirat bez problema. šrot 1. klase.
tko hoće browser s kvalitetnim adbloc-om nek se drži FF ili chrome. probao sam i operu, ali njen adblock nije u toj ligi.
15 godina
dobro kad će se prestat penjat koliko je puta skinuta lisica :D
6 milja smo prošli, valjda ćemo i 8 pa da bude bolje od verzije 3
:D
92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
16 godina
Mitsuoka kaže...

ja sam skinuo pa ne koristim, tako da je tu i dobar udio ljudi koji je skidaju da samo vide kakva je 

ti si poseban slučaj

ostali i ako je skinu samo da je probaju, kad je probaju pa vide da je to najbolji brwser pa im i postane glavni browser

Belji se

Atomska bubamara
16 godina
Firefox 4.0 beta

Nije usamljen slučaj(da ne ponovim ovo "poseban")

Također sam skinuo,instalirao,prilagodio i opet se vratio na Chrome.

Ne velim da je loš browser,dapače...nova Mozilla je odlična...

Razlog mojeg vraćanja na Chrome je taj što se spajam na internet 

preko katastrofalne veze(nestabilna,puca svako malo....)

i tu mi je Chrome pouzdaniji...jednostavno se pokazalo da je tako 

i nemam lijeka protiv toga.

Jedared kad se dočepam kvalitetnije internet konekcije,vjerujem da

ću koristiti ponovo Mozillu:)

Insomniac XD
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a slusaj luka, ne bi svi isli na chrome da nije bolji {#}

salim se ja, o ukusima se ne raspravlja, meni se jednostavno neke minorne stvari ne svidaju, na koje sam navikao u kromu, a i ovi net koji kradem blokira fejs i stranice od MS-a jer se taj susjed zalaze za linux, pa jedino na chromu mogu na te stranice, pitaj boga kako {#}

15 godina
Firefox 4.0 beta

Dali nova Lisica po defaultu ima "Paste & Go" posto imam tu opciju, a add-on koji mi je to omugacavao mi ne sljaka na cetvorci? Samo sam nadogradio zadnju verziju 3.x.x na 4.0 pa ne znam dali je to doslo po defaultu ilo sta...?

Dali ovaj default Sync radi ok (passwordi, bookmrksi) ili moram imati za svaki slucaj i dalje Xmarks? Ako Sync radi ok, maknio bih si Xmarks posto ne volim imati neke add-onove koji mi ninstaliranja Windowsa (ove imam cca godinu i pol vec na kanti pa bi bilo vrijeme da napokon instaliram i nove Win).

P.S.

Dali netko zna za neki add-on koji ce mi omoguciti kao u Chromeu da mi address bar bude i search bar za Google?

Nesto kao npr. ovo, ali bez ovih "g" i sl. meni nepotrebnih stvari posto ionako koristim samo Google.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 11:33 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da po defaultu ima paste&go. Ja sam instalirao lisicu na novo i to je odmah bilo nutra.

Sync sam već isprobao i radi sasvim dobro, sve lozinke i bookmarkse mi prenio.

A što se tiče da ti address bar bude odmah i google search bar.Meni je to bilo i po defaultu na 3.6, kao i sad ovdje u 4. Znači samo u addres bar utipkaš npr. bug i odmah se uključi google sa rezultatim pretrage.

17 godina
neaktivan
win32 kaže...
...

Dali netko zna za neki add-on koji ce mi omoguciti kao u Chromeu da mi address bar bude i search bar za Google?

Nesto kao npr. ovo, ali bez ovih "g" i sl. meni nepotrebnih stvari posto ionako koristim samo Google.

Meni nema toga. {#}

Razer_Copperhead
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
win32 kaže...
...

Meni nema toga. {#}

Mislim da je to ovo. :D

15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Jel li itko ostao na minefieldu?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Danas ću da se prebacim.

Ovih dana sam bio u gužvi, te zbog četvorke te zbog posla :D

Tema za 4.2a1pre:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/firefox-42a1pre/93467.aspx

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 4.0 beta

Samo da prilozim sliku o cca. 20 i kusur miliona downloada {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

"Evolucija" dizajna Firefoxa 4.0, od početka 3.7 verzije (2009/17/07) pa sve do 4.0 beta 6 pre (2010/09/09) .

Tu se mogu videti prilično interesantne skice, (pogotovo one za učitavanje tj. progress lines u tabu) te about:home sa history, downloads, session restore...

Takođe ako korisnici Opere uporede datume skice sa izbačenim verzijama Opere, videće da su zapravo i neke ideje Firefoxa (recimo Firefox dugme) nastale čak pre nego što je Opera prvi put ubacila O dugme.

Tako da Firefox nije kopirao ceo izgled od Opere.

No kao što rekoh, sličnosti te ideje između Opere i Firefoxa verovatno potiču iz razloga što su John Hicsk i Stephen Horlander prijatelji.

A ideje su se pojavljivale skoro u isto vreme, sem što je Opera izbacivala brže te promene.

Dok je za četvorku trebalo dugo vremena, pa je tako ispalo da je sve kopirano.

Btw. sa ovime nisam hteo da podstaknem nikakvu svađu, već da ukažem na interesantan razvoj izgleda sa obe strane i da smirim tu žalbu na Firefox kako su kopirali.

(ne tvrdim ni da je Opera kopirala od Firefoxa)

{#}

0 0 hvala 0
15 godina
ako cemo iskreno... niti ff nije izmislio to dugme vec M$ sa svojim MS Office 2007 (ja sam ga tad 1. put vidio), a cak mislim da je i winzip to ubacio u svoj proizvod prije opere (neznam tko je prije odlucio da to stavi ff ili winzip :) )
Tko se zadnji smije, nije skužio!
16 godina
Firefox 4.0 beta

Trebali su ostaviti ovakav izgled gumba gore kao što je na slici.

Ljepi plavi sa FF znakićem nutra, jedino da je možda smanjen znak ali i ovako kako je na slici dobro izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 9:37 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Odvrtio sam SunSpider test s FF-om 4.0 i dobio 239.7ms te 213.6ms s Minefieldeom 4.2a1pre za vidjeti ima li poboljšanja i izgleda da ima. {#}

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
ako cemo iskreno... niti ff nije izmislio to dugme vec M$ sa svojim MS Office 2007 (ja sam ga tad 1. put vidio), a cak mislim da je i winzip to ubacio u svoj proizvod prije opere (neznam tko je prije odlucio da to stavi ff ili winzip :) )

Naravno, unificirano dugme te oni dugmići u naslovnoj traci potiču iz MS Office-a. :)

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Di ima za skinut 4.2a1pre ?
Hvala!

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

3 0 hvala 0