Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.329
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Verovatno ste primetili.

Bolje rešenje za to je: http://userstyles.org/styles/43467

Zanimljiva rešenja i poboljšanja možete videti u galeriji rob64rock-a .

Za te stilove imate Stylish 1.1 koji je kompatibilan sa Firefox 4.

Ukoliko vam se ne sviđa, može se isključiti sledećim kodom:

#statusbar-display { display: none !important; }

Bug 603777 bi trebao da zameni ovu implementaciju i sve da stavi u address bar. Dakle konektovanje, čekanje i statuse.

Slično kao u Operi 11.

Bug 623338 - ko želi da koristi hardversku akceleraciju neće smeti da ima starija drajvere od lipnja. (nVidia:257.21 - AMD/ATi:10.6)

Takođe možda neko primeti da su fontovi malo jasniji.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 2
16 godina
Firefox 4

Čekaj, hoće li u konačnici ostati ova (po meni sranje) implementacija kao na Chrome-u, ili će na kraju sve završiti u adresnoj traci? {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Hoće jer ne mogu da menjaju sada.

Ali će moći u 4.x ili 4.0.x

No svakako ćeš moći isključiti :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ko hoće može da isproba decode on draw opciju koja koristi manje memorije od standardnog dekompresovanja slika, i time ubrzava prikaz stranica.

U about:config ukucati image.mem.decodeondraw i staviti na true i nakon toga ponovo pokrenite Firefox. 

Multithreaded decoding on demand instead of waiting for images to decode and then draw it on the page all at once. Drawing on the page determines when the decode happens. So, when a page loads, the non-visible images can wait on decoding and displaying saving on memory usage and page rendering speed. Those images that do display benefit from slightly faster display.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 16:35 (icecold).

1 0 hvala 2
15 godina
Firefox 4.0 beta

da pitam dal je prijavljen bug...

javlja se na net.hr i danas.hr kod komentiranja na vijest...

ako je bug prijavljen oprostite, ako nije neka netko prijavi, ja neznam kako to ide

:D

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta
domicius kaže...
Samo mi konstantno fali informacija o URL-u pa se prečesto nalazim klikčući Ctrl-i :D (volio bih da se to "riješi" na neki bolji način) - slično me izluđivao neko vrijeme nedostatak informacije o linkovima u status baru (dok nisam saznao za Status-4-evar).

Sad samo još trebam isprobati u trenutnom default-nom profilu sa trenutnih 100-tinjak tabova pa da vidimo koliko mi zaista (ne) koristi... :D

Ne znam da li si nastavio da pratiš info o Home Dash-u, ali ima načina kako da se dobije informacija o url-u. :D

Vidim brzo ga i sređuju :)

http://mozillalabs.com/prospector/2011/01/31/home-dash-faster-in-your-language-with-3/

15 godina
e zanima me dal je riješen problem sa cold startom??
jer meni na cold start još uvijek dosta treba da pokrene minefield...
15 godina
neaktivan

Ako mislis na ovo, onda to nije "problem" nego samo potencijalna optimizacija. Nazalost, sudeci po komentarima cini se da su naletili na probleme.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Koliko treba?

Što se tiče ovog patcha izgleda da još više usporava Firefox na starim i sporim hard diskovima.

Ali videćemo šta će smisliti i uraditi oko njega.

No Taras je u svom blogu već najavljivao daljna poboljšanja u pokretanju Firefoxa, tako da sam siguran da će nešto ubuduće smisliti.

Što se tiče problema na danas.hr, izgleda da je to do Direct2D.

Ukoliko nema već prijavljen bag, prijaviću ga - čekam odgovor.

Btw. svidelo mi se što su sada ubacili i opciju "Restore Previous Session" u homepage.{#}

Što mi je još jedan + za opravdanost isključenja "Save and quit" .

Restore Previous Session Restore Previous Session

0 0 hvala 1
15 godina
evo sad sam restarto lap i kliknuo na minefield
od klikanja na ikonu do otvaranja prozora prošlo 14 sec
lap nije star, novi je (9 mj) i dobra konfa (moj pc)
14 godina
protjeran

jel ti minefield instaliran, nije portable?
ja sam ga bacio kako sam instalirao ff 4.0b10 i iz cold starta treba jedno 3 sekunde, tako je bilo i s minefieldom slično, a imam slabiju konfu od tvoje. jel ti lap dvojezgreni, btw?

i5 procesori i5 procesori
Let mi die in my old American uniform. The uniform in which I fought my battles. God forgive me forever putting on any other. Benedict Arnold, 1801.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 18:09 (so.creator.est).
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Pričekaj jedno par desetaka sekundi da se lap boota do kraja, svi startup procesi i programi se pokrenu, i onda probaj.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
so.creator.est kaže...

jel ti minefield instaliran, nije portable?
ja sam ga bacio kako sam instalirao ff 4.0b10 i iz cold starta treba jedno 3 sekunde, tako je bilo i s minefieldom slično, a imam slabiju konfu od tvoje. jel ti lap dvojezgreni, btw?

nije bio portable, baš je bio instaliran

i da procesor mi je dvojezgreni

Slash 666 kaže...

Pričekaj jedno par desetaka sekundi da se lap boota do kraja, svi startup procesi i programi se pokrenu, i onda probaj.

pokušao i to i opet ista priča, nije nešto prebrzo se podigao, za razliku od prije

deinstaliro sam ga, sve obriso kod deinstalacije, skino instaler zadnji za minefield, stavio, restarto i opet isto, prvo pokretanje slabo, poslje je dobro, otvori ga brzo

a dobro beta je tako da :D

oprostit ću joj na tome

15 godina
protjeran
matija656 kaže...
evo sad sam restarto lap i kliknuo na minefield
od klikanja na ikonu do otvaranja prozora prošlo 14 sec
lap nije star, novi je (9 mj) i dobra konfa (moj pc)

LOL
Meni na 2.4,512Mb treba 8 sec...
Trebo bi ti win malo ocistit od gluposti :D

http://www.soundstream.com/
15 godina
heh
windowsi su stavljani prije dva tjedna :D
neznam šta ga tolko zeza, al dobro beta je tako da, razumijem
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...
heh
windowsi su stavljani prije dva tjedna :D
neznam šta ga tolko zeza, al dobro beta je tako da, razumijem

Jesi instalirao hotfix od MS-a za DirectWrite?

http://support.microsoft.com/?kbid=2454826

15 godina
icecold kaže...

Jesi instalirao hotfix od MS-a za DirectWrite?

http://support.microsoft.com/?kbid=2454826

stavio sam sp za windowse kad sam rušio, valjda je to unutra...

idem skinut pa budem vidio

15 godina
Firefox 4.0 beta

evo skinem to i idem pokrenut i piše mi "the update is not applicable to your computer"

neznam zašt a skinuo sam za win z 64 kak imam

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 20:46 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Tek sad vidim koju zvjer od kompa imas jbt tebi sa 4 gige rama treba leetit max za 5 sec da se digne i da je spremno za normalan rad....
Imas neki malo veci problem sto se tice FF-a i start up istog

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 20:51 (soundstream).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

evo skinem to i idem pokrenut i piše mi "the update is not applicable to your computer"

neznam zašt a skinuo sam za win z 64 kak imam

To je za Windows 7.

Eh sad, koji ti imaš?

15 godina
ja imam win 7 ultimate x64
neznam u čemu je problem, da nije možda to šta imam instaliran service pack 1??
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Hmm pa onda bi trebao patch za 64bit da se instalira, sem ako ga već imaš.

Mada onda bi pisalo da imaš.

0 0 hvala 0
15 godina
pa da baš zato, da ga imam instaliranog pa valjda bi pisalo da već je tu i da nema potrebe da se stavi, al on meni stalno baci error onaj i ništa
i vjeruj mi nisam takav baksuz da skinem 32 bitni update a imam 64 bitne windowse
15 godina
Firefox 4.0 beta

tko je pustio lisicu iz mozilla tima van????

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

imam sljedeći problem. nije vezan samo za ff 4, nego i za starije verzije, konkretno 3.6.13. ali posto je ovo najaktivnija tema što se tiče firefoxa, pitat ću ovdje

firefox mi je (naravno! :D) glavni browser. i u njemu imam spremljene sve vazne lozinke i korisnicka imena za razne stranice, forume, fejs itd. koristim master password i kad odem na neku stranicu za koju je ff spremio pass i username, izbaci mi mali prozorcic u koji upisem master pass. problem je sto se od jucer to ne pojavljuje kad odem na početnu stranicu of fejsa. na svim drugim stranicama mi se pojavljuje, samo tamo ne. ali i kad odem na neku drugu, pa onda upisem master, i kad ponovo odem na fejs, firefox ne umetne mail i pass, kao da ih nema. a u postavkama pod saved passwords se svi mailovi i lozinke tamo nalaze

problem se javlja u 3.6.13, beta 10 i prebeta 11

Atomska bubamara

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

neznam koji bi problem bio, jer nisam tak nešto radio, tj došo sam u ff tek sa beta 9, prije toga ništa sa ff nisam imo :D

i da, izgleda da mi se riješio problem sa dugim cold startom, tj primjetio sam da ako idem u about:config mijenjat one postavke da mi brže radi ff, dogodi mi se to da mi se duže podiže u cold startu

jer danas sam deinstaliro minefield, kompletno (passwordi, browsing data, sve) instaliro na čisto i podigne se dobro, mrvicu sprorije nego chrome...

sad neznam dal ste i vi mijenjali u about:config postavke pa da vam se to dogodilo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jurluk kaže...

imam sljedeći problem. nije vezan samo za ff 4, nego i za starije verzije, konkretno 3.6.13. ali posto je ovo najaktivnija tema što se tiče firefoxa, pitat ću ovdje

firefox mi je (naravno! :D) glavni browser. i u njemu imam spremljene sve vazne lozinke i korisnicka imena za razne stranice, forume, fejs itd. koristim master password i kad odem na neku stranicu za koju je ff spremio pass i username, izbaci mi mali prozorcic u koji upisem master pass. problem je sto se od jucer to ne pojavljuje kad odem na početnu stranicu of fejsa. na svim drugim stranicama mi se pojavljuje, samo tamo ne. ali i kad odem na neku drugu, pa onda upisem master, i kad ponovo odem na fejs, firefox ne umetne mail i pass, kao da ih nema. a u postavkama pod saved passwords se svi mailovi i lozinke tamo nalaze

problem se javlja u 3.6.13, beta 10 i prebeta 11

Mislim da ti to nije do ff-a. Ja imam Chrome i isto mi se samo password(sejvani) od facebooka resetirao. Svi ostali su ok.

Sad, ili je samo velika slucajnost ili nama nepoznata "Visa sila" nesto expermentira

Google is NOT your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 21:19 (passat).
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

imam spremljene sve vazne lozinke i korisnicka imena za razne stranice, forume, fejs itd. koristim master password i kad odem na neku stranicu za koju je ff spremio pass i username, izbaci mi mali prozorcic u koji upisem master pass. problem je sto se od jucer to ne pojavljuje kad odem na početnu stranicu of fejsa. na svim drugim stranicama mi se pojavljuje, samo tamo ne. ali i kad odem na neku drugu, pa onda upisem master, i kad ponovo odem na fejs, firefox ne umetne mail i pass, kao da ih nema. a u postavkama pod saved passwords se svi mailovi i lozinke tamo nalaze

Znaci, ako sam te dobro shvatio, firefox potpuno ignorira spremljeni password i username za facebook te ih ne popunjava automatski? Jesi probao izbrisati password koji je firefox spremio za facebook? Kada te kod iduceg logina bude pitao zelis li spremiti password mozda problem nestane...

passat kaže...

Mislim da ti to nije do ff-a. Ja imam Chrome i isto mi se samo password(sejvani) od facebooka resetirao. Svi ostali su ok.

Sad, ili je samo velika slucajnost ili nama nepoznata "Visa sila" nesto expermentira

Ako login stranica dozivi nekakve promjene browser ju ne prepoznaje, te vise ne popunjava polja automatski. Rijesenje je napraviti ovo sto sam iznad savjetovao. Posve je moguce da nije do browsera nego je facebook nesto mijenjao. Nazalost nemam facebook pa ne mogu provjeriti...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 21:32 (rustweaver).
16 godina
rustweaver kaže...
jurluk kaže...

imam spremljene sve vazne lozinke i korisnicka imena za razne stranice, forume, fejs itd. koristim master password i kad odem na neku stranicu za koju je ff spremio pass i username, izbaci mi mali prozorcic u koji upisem master pass. problem je sto se od jucer to ne pojavljuje kad odem na početnu stranicu of fejsa. na svim drugim stranicama mi se pojavljuje, samo tamo ne. ali i kad odem na neku drugu, pa onda upisem master, i kad ponovo odem na fejs, firefox ne umetne mail i pass, kao da ih nema. a u postavkama pod saved passwords se svi mailovi i lozinke tamo nalaze

Znaci, ako sam te dobro shvatio, firefox potpuno ignorira spremljeni password i username za facebook te ih ne popunjava automatski? Jesi probao izbrisati password koji je firefox spremio za facebook? Kada te kod iduceg logina bude pitao zelis li spremiti password mozda problem nestane...

e ovo je pomoglo. hvala

Atomska bubamara
15 godina
Firefox 4.0 beta

e ljudi kolko vama firefox uzima memorije???

meni uzima kak piše na slici, tema je default a od dodataka samo adblock i speed dial

brojka se kreće od 70 do 100

jedan tab imam trenutno otvoren samo (bug forum di sd pišem poruku)

edit: sad evo sa dva taba i malo browsanja 180.524

:|

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 1:34 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice