Facebook Data Mining

poruka: 5
|
čitano: 1.972
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Facebook Data Mining

Većina vas je sigurno na fejsbuku, pa bih podijelio jednu informaciju sa vama. Dakle radi se o data mining koje rade tvorci aplikacija i kvizova na toj socijalnoj mreži. Kao što znate svatko može izraditi aplikaciju (ako ima znanja) na fejsbuku, odnosno fejsbuk API je svima dostupan. To se najčešće iskorištava u svrhe mininga vaših podataka, imena prijatelja itd, i preprodaje se spamerima, ad kompanijama, double clicku itd. Ako ste otvorili i jednu aplikaciju na fejsbuku u kojoj ste kliknuli na onaj slavni allow (privatni podaci dostupni aplikaciji) vaši podaci su zasigurno jednom prodani (minimalno). Podaci o kojima govorim su: name, sex, birthday, location, education, friends, religious statment itd). Kako se to radi? Pa vrlo jednostavno, jer preko API-a imate pristup fejsbuk bazama podataka. Primjer:

<code>

<?php

$nešto=$Facebook ->api client->sql_query("SELECT birthday, sex, current_location, education_history FROM user WHERE uid = $user);

$query = "INSERT INTOusers_information (uid, sex, city, state, country, school, birthday) VALUES ('$uid', '$sex', '$state', '$country', '$school', '$birthday');

mysql_query($query);

</code>

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
RE: Facebook Data Mining
a to se znalo od prije,logicno je da cim stisnes allow,da ce ti neki hurac ukrast xD
16 godina
protjeran
dado16 kaže...
a to se znalo od prije,logicno je da cim stisnes allow,da ce ti neki hurac ukrast xD

Znam, samo sam htio pokazati kako to ide i kome Osmijeh

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan
Lako još za nas tu na IT forumu, malo osvještenije, ali ja bih rekao da nas osvještenijih ima 1:100, a tih ostalih 100 nije briga/ne znaju, a daju podatke samo tako, tako da danas-sutra se pojave ljudi koji znaju sve o tebi, a ti ih nikad nisi vidio i čudiš se kako je to moguće.
To je nekakva legalna špijunaža, a mi se svi zgražali kad je otkriveno za špijunaže u t-comu
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
neaktivan
Facebook Data Mining

@buffer-u lijep post- tj objasnjenje.

@sefe- kad bi ih barem bilo 10/100 manje bi mi fejs stekao.

uz sav taj allow nije mi tesko shvatit kad sam na pocetku vidio par app koje te na pocetku traze password-reko da oces jos jmbg i broj deviznog, a koliko ekipe roka pass gdje stigne samo da ima prvi neku retardiranu aplikaciju, primjer pokazivanje mojih emocija,obicni smajlici i da me on za to trazi pass... po mom misljenju najbolja zastita je (na fejsu stavit totalni limit na profil, ne kucat pass za app i ne stiskat allow na kitu cvijeća i slicne gluposti. tj. jednostavno receno koristit fejs za komunikaciju sa prijateljima, mjenjanje statusa i objave slika i nista vishe,ono za sto je osmisljen)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice