eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.404.147
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
galinjo24 kaže...

28$

A najniža realna cijena je oko 38 dolara. Nisi ti nikakav baksuz, nisi ti na ništa naletio - upecao si se.  Da si pažljivije pročitao FAQ, možda se ne bi. Kupovanje proizvoda mnogo niže cijene od tržišne je općenito riskantno, a kupovanje takvih proizvoda od prodavača koji nemaju ni pišivih 100 transakcija je - ludilo.

9 godina
odjavljen
Pa dobro nije tako strasno jer će pare dobiti nazad....
15 godina

Još ništa mi nema na mail a 8.7 je....koliki  treba vremena da to rješe...i di točno nadjem escalte u resolution centru kad odaberem to odbijanje.. 

9 godina
odjavljen

Na zaokruzenom dijelu ce ti biti opcija escalate....

15 godina
Torent kaže...

Na zaokruzenom dijelu ce ti biti opcija escalate....

Znači posto je jučer bio zadnji dan da se prodavač javi..sad će mi automatski se to ponudit ili još moram nešto poduzimati? 

9 godina
odjavljen

samo ce se pojaviti... Nisam odavno to radio jer su uvijek prodavci to rjesavali prije ali to je to... Imam i ja jedan case pa cekam da istekne rok pa cu vidjrti je li sta mijenjano...

15 godina

I meni su uvijek prodavači rješavali.. Ali eto ovaj put nije slučaj..

9 godina
odjavljen

Ma nemas brige. Zasticen si kao bijeli medvjed.

15 godina

Hvala na pomoći 

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Sad idem kupovati preko ebaya i nova je shema slike pri placanju i nigdje nemrem naci ono bill me the currency nesto .Nego mi odmah zaracunava pay pal konverziju koja je pljacka,gdje je nestalo ono bill me the currency ? hvala

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kad te prebaci na paypal stranicu tamo desno gdje ti pise iznos koji trebas platiti odmah sledeci red je da promijenis nacin konverzije... Bode oci ;)

11 godina
neaktivan

ja sam sad sam sebe bodo ne znam trazio sam i dalje nemrem naci .Javim update ali ovaj novi skin je totalba glupost =) .Stisnuo sam i pise mi samo ovo ne mogu staviti drugu payment method.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 13:10 (77Michael777).
9 godina
odjavljen

kad te sa ebaya prebaci na paypal lijevo imas velikim ciframa koliko trebas platiti a desno na sredini isto imas koliko iznosi racuna. Tu treba stajati u valuti koja je iskazana na ebayu a ne u tvojoj valuti. Odmah sledeci red pise nesto change conversion options ili tako nesto. Juce to radio....

11 godina
neaktivan

One or more of your PayPal payment methods might be unavailable if:

• You have money in your PayPal Balance. PayPal will use this first.
  • Your credit or debit card has expired.
  • You need to update your card's billing address.
  • You need to confirm your bank account.
  • You need to become a verified PayPal member.

To learn more about payment methods, visit PayPal

11 godina
neaktivan

Stisnem kupiti proizvod i onda idem dalje na checkout i ispod lijevo pise pay pal broj visa i exchange rate i ispod odem na change i kliknem na to i samo ta opcija je dostupna? Javio sam se pay palu i ebayu ali nemrem naci direkt kontakt na ebay customer support nego na ebay communitiy

17 godina
moderator
Da te nije kojim slučajem prebacio na mobilnu stranicu? Meni se eBay danas blesirao i mogao sam platiti preko mobilne stranice na stolnom računalu. Pogledaj počinje li, tijekom plaćanja, adresa s m.ebay.com.
11 godina
neaktivan

Pogledao sam vec nazalost nije,znaci tlak mi je na 300 ,hitno mi je naruciti a oni mi 5.15 aud zaracunavaju 37 kuna .Znaci postoje lihvari ali ovo je takvo lihvarenje bolest

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Čim spominješ eBay i hitno u istoj rečenici, zeznuo si stvar. Ujedno, ako ti je hitno, zašto onda paničariš zbog nekoliko kuna razlike u cijeni?

Jesi pokušao kupiti preko australskog eBaya? Mislim da je eBay.com.au.
9 godina
odjavljen
77Michael777 kaže...

Pogledao sam vec nazalost nije,znaci tlak mi je na 300 ,hitno mi je naruciti a oni mi 5.15 aud zaracunavaju 37 kuna .Znaci postoje lihvari ali ovo je takvo lihvarenje bolest

https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub

pored kartice imas tu opciju i prebaci na donju opciju....

11 godina
neaktivan

Razlika je po jednom proizvodu ja ih trebam 12 imam onda gubitak cca 60 kuna  . Ovo sam pitao bio .

Dear customer support im having a HUGE problem.I need ASAP some things from ebay.When there was your old picture when paying there was two pament options   1 is to pay pal make my national currency change to dollars and thats a rip off  ,and there was the second something bill me the currency bill something like that ,but much cheaper.Now you put new screen when paying and i want to buy but THERE IS NO bill me in the currency  JUST this option where my national currency is changed into dollars.Then i click CHANGE (the payment method ) and there isnt the SECOND option it just says  

One or more of your PayPal payment methods might be unavailable if:

• You have money in your PayPal Balance. PayPal will use this first.
  • Your credit or debit card has expired.
  • You need to update your card's billing address.
  • You need to confirm your bank account.
  • You need to become a verified PayPal member.

To learn more about payment methods, visit PayPal.   please understand what i want because my english is not the best .Hope to hear from you soon.

ODGOVOR  

Different countries have different Paypal capabilities.

I don't know if this will work for members from other countries, but this is how a US member would set their credit card to do the currency conversion:

• log in to your Paypal account
  • click the little Gear (profile) icon
  • Scroll down & click:  Preapproved payments
  • Then locate & click the Set Available Funding Sources link located on the right hand side of the page.
  • To the right of your cc info, click Conversion Options
  • Then select:

(  ) Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.

Then [Submit].

US members: 

Do not set your cc to do the currency conversion until you've compared their fees & conversion rates to those of Paypal.

Paypal's 2.5% fee is pretty good compared to many cc companies.   

Ali tu IDENTICNU STVAR sam napravio prije 2 godine.Uglavnom USPIO SAM tj sad prikazuej samo dolare.

9 godina
odjavljen

Uvijek pogledaj jer se meni desilo da se vratilo samo na paypal pa sam morao opet podesavati i poslije je zapamtio ....

A sto se tice razlicitih mogucnosti recimo sad maloprije kad sam trazio ovo za tebe vidim da mi pored visa classic kartice i dalje stoji da povlacenje novca na visu automatski dok koliko vidim za hrvatku toga vise nema....

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala puno uspio sam ipak rijesiti a to sam potpuno zaboravio.A sto to znaci? da povrat novca nije moguc ili?

9 godina
odjavljen

Refund ti ide uredno na karticu sa koje je placeno i to je potpuno razlicito od primanja novca npr ako prodajes nesto. Taj novac da bi povukao na karticu moras platiti 5 USD provizije. Ako nista ne prodajes vec samo kupujes potpuno nebitno za tebe....

15 godina
Torent kaže...

Ma nemas brige. Zasticen si kao bijeli medvjed.

Nisam još dobio opciju escalate a jucer je bio zadnji dan za odgovor prodavaca..

9 godina
odjavljen

Daj screenshot

15 godina

Evo ga

17 godina
moderator

Evo primjer još jedne navlakuše - Samsung EVO Plus 128GB. Baš mi ovo sad zapelo za oko, jer sam pred pola mjeseca kupio EVO Plus 64GB, ali preko AliExpressa. Kako znamo da je ovo navlakuša? Pa, nekoliko je znakova:

• Prodavač ima "čak" 18 transakcija (uz 100%-tni pozitivni feedback, naravno, i to samo na sitnicama), a na eBayu je pola godine i sad odjednom ima hrpu ultra-jeftinih kartica za prodati (ide preko aukcije kako bi naivnog posjetitelja zavarao da bi to zaista mogle biti originalne, samo što je cijena trenutno tako niska jer je u pitanju aukcija) - znači, račun je uzgajan za ovu namjenu.
  • U naslovu kaže da prodaje EVO Plus karticu, slike takve kartice su u opisu, ali slike proizvoda (jedine fotografije - ostalo su Samsungovi renderi) su fotografije obične EVO kartice, koja je osjetno jeftinija. Da bi stvar bila gora - fotografije koje je stavio su fotografije fejk Samsungovih EVO kartica!

Pa ajd sad ti to kupuj...

EDIT:

Evo stigla i prva neutralna ocjena, vezana baš za tu karticu - kaže čovjek "Refunded,card wasn't real." Da, najbolje da će ti karticu od 50+ dolara prodati za $12,5.

Znači lik ipak šalje te kartice, ali su očito fejk (valjda 8 GB ili tako nešto, s fejkanim firmwareom pa se uređaju prijavljuju kao 128 GB), u nadi da kupci-neznalice neće odmah skužiti da je to fejk kartica (počet će sumnjati tek kad počnu gubiti podatke na mobitelu ili fotiću).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 3:04 (mbaksa).

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Tvoj slucaj je vec na rjesavanju kod ebaya. DO sutra ce ti to biti rijeseno....

17 godina
moderator

Taman sam se ponadao da je i eBay uveo plaćanje Maestrom, a kad ono - nije. Kod plaćanja možeš upisati Maestro i prepozna karticu, ali poslije kaže da su se ipak samo zezali. 

0 0 hvala 0
15 godina
Torent kaže...

Tvoj slucaj je vec na rjesavanju kod ebaya. DO sutra ce ti to biti rijeseno....

riješili su...dobio sam full refund....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice