eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.398.054
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori

Po trackingu prije 3 tjedna...

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
17 godina
XXX-Man kaže...

Po trackingu prije 3 tjedna...

Ne vjeruj baš uvijek tome.

12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozdrav

kako mogu kupiti artikal od nekog sellera ako ne šalje artikle u moju zemlju. kako najednostavnije platit neki predmet selleru a da ne budes prevaren

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
felix87 kaže...

pozdrav

kako mogu kupiti artikal od nekog sellera ako ne šalje artikle u moju zemlju. kako najednostavnije platit neki predmet selleru a da ne budes prevaren

Ako ne šalje onda ne možeš kupiti od tog sellera.
Možeš ga kontaktirati i pitati jel hoće poslati u tvoju zemlji pa će ti reći kolika je poštarina...
Platiš putem paypal-a i preko njega imaš paypal protector.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 17:01 (Liverpool1892).
15 godina
neaktivan

Nov sam na ebayu pa me zanima sa kojeg ebaya je bolje kupovati, sa ebay.com ili ebay.co.uk?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
odjavljen

Isti klinac. Ako ne paziš, ispadne da ti item i sa .com i sa .co.uk dolazi iz Tajvana Smijeh (a nadao si se kao EU, nema carine itd.)

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Nov sam na ebayu pa me zanima sa kojeg ebaya je bolje kupovati, sa ebay.com ili ebay.co.uk?

Svejedno ti je jer i na eBay.co.uk imaš proizvode iz amerike, kine, japana...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
15 godina

ispricavam se sto uletavam u temu kao padobranac, zanima me jedna stvar

dali smijem kupovati stvari s ebaya i prodavati na njuskalu? stvari do 150 kn nista posebno.

pretopostavljam da je ilegalno i da bi to trebao prijaviti drzavi ali eto trazim tu 100% podatak

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pun site preprodaja s eBaya, a ti pitaš :D

Mada nije moralno i ne preporučujem ti da to radiš, meni se želudac okrene kada vidim da istu stvar s eBaya prodaju 4 puta skuplje na nekom internet oglasniku. {#}

To sam ja- sigurno JA
15 godina
wall3 kaže...

Pun site preprodaja s eBaya, a ti pitaš :D

Mada nije moralno i ne preporučujem ti da to radiš, meni se želudac okrene kada vidim da istu stvar s eBaya prodaju 4 puta skuplje na nekom internet oglasniku. {#}

pa pitam da se ne upustim u to bez znanja

u medjuvremenu sam googlo ali nisam naso nista konkretno

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
14 godina
neaktivan

Pročitaj ovu temu. Ja na tvom mjestu ne bih ništa prodavao na njuškalu.

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 19:35 (Marko :D).

0 0 hvala 1
15 godina
Marko :D kaže...

Pročitaj ovu temu. Ja na tvom mjestu ne bih ništa prodavao na njuškalu.

citao sam tu temu prije zato i jesam skeptican.

kako oni mogu to uopce otkriti bez da me netko prijavi(ako u oglasu nije ocito da se narucuje s ebaya)

znaci ja nebi odmah to uzimao s ebaya nego cekao da se netko javi pa narucim za njega samo po skupljoj cijeni(onoj kojoj sam stavio na njuskalo)

hipotetski- tenisice, na ebayu s postarinom 20 dolara, sto je oko 115 kn recimo, a ja otvorim oglas na njuskalu u kojem prodajem te iste tenisice samo veca cifra, 150 kn

i kad se lik javi, objasnim mu da uplata ide unaprijed, paket dolazi u roku 30 dana, postarina besplatna

prodavao bi robu koju ne posjedujem, ugl mogo bi se nazvati posrednikom koji uzima proviziju

16 godina
moderator
win4crazzy kaže...

prodavao bi robu koju ne posjedujem, ugl mogo bi se nazvati posrednikom koji uzima proviziju

Upravo to je ono što je protuzakonito bez prijavljenog obrta ili firme.

TROLLBUSTER ! ! !
15 godina

kolike su sanse da me ulove? 

oglas nebi bio sumnjiv, malo informacija, a kad me nazovu onda kazem sve kako i sta

edit: ovaj radi to sto bih ja htio raditi http://www.njuskalo.hr/korisnik/Vanya_FM samo kod njega je ocito da je preprodavac(isporuka 8-30 dana xD)

ja bi otvorio 2-3 oglasa, nema sanse da bi netko pomislio da preprodajem s ebaya dok me ne nazove. dali se isplati tako?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 20:36 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jesu vam počeli stizati zakašnjeli itemi?

Meni je samo 1/6 stigao i to ne znam kako.
Jeste poduzimali kakve mjere? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win4crazzy kaže...

oglas nebi bio sumnjiv, malo informacija, a kad me nazovu onda kazem sve kako i sta

edit: ovaj radi to sto bih ja htio raditi http://www.njuskalo.hr/korisnik/Vanya_FM samo kod njega je ocito da je preprodavac(isporuka 8-30 dana xD)

ja bi otvorio 2-3 oglasa, nema sanse da bi netko pomislio da preprodajem s ebaya dok me ne nazove. dali se isplati tako?

Samo piši ovako javno pa će znati o čemu se radi.
Uvjerio sam se nekoliko puta da ljudi od kojih kupujem/prodajem, bilo što čitaju i prate ovaj forum, tako da ti ovakve stvari nije pametno pisati. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
sudy_freak kaže...

Samo piši ovako javno pa će znati o čemu se radi.
Uvjerio sam se nekoliko puta da ljudi od kojih kupujem/prodajem, bilo što čitaju i prate ovaj forum, tako da ti ovakve stvari nije pametno pisati. 

ne brini, imam to na umu, a jos ni 100% nisam odlucio da cu krenuti u taj "biznis"

17 godina
win4crazzy kaže...

Hrvati imaju mogućnost godinama kupovati preko interneta općenito, masa ljudi kupuje na ebayu i općenito online, i ti misliš da ćeš s tim svojim "planom" nešto postići? Odustani, prodat ćeš jednu stvar mjesečno, a i to sam puno rekao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 21:23 (Hacker002).
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Meni je isto došao u petak 1/4, valjda će i ova ostala tri stići uskoro, a još imam 10dana do otvaranja case-a.
Eto, nisi jedini {#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 23:38 (Liverpool1892).
15 godina
Liverpool1892 kaže...
sudy_freak kaže...

Meni je isto došao u petak 1/4, valjda će i ova ostala tri stići uskoro, a još imam 10dana do otvaranja case-a.
Eto, nisi jedini {#} 

Meni je u četvrtak stigao prvi od četiri koja čekam već nekih mjesec dana. Nešto su spori u zadnje vrijeme.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan

Meni još jedan paket treba stići. Naručio sam ga prije 2 tjedna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 17:28 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Htio bih naručit slušalice s eBaya ili amazona, dođu oko 175-190kn i zanima me dali će mi lupit pdv?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:39 (Spartacus).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vjerojatno ne

Zdravi i veseli bili :)
14 godina
neaktivan

zaboravio sam napomenut da se radi o uvozu iz kine... brine me malo što prelazi granicu od 22E za nekih 2-3E

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Spartacus kaže...

Htio bih naručit slušalice s eBaya ili amazona, dođu oko 175-190kn i zanima me dali će mi lupit pdv?

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Imaju ti pravo i obvezu lupiti PDV, samo je pitanje hoće li carinik koji će pregledavati slušalice smatrati da iste dođu više od 22 eura i poslati ti zahtjev za dostavu računa. Ako su slušalice velike, vrlo vjerojatno ćeš dobiti poziv.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozzzz

Prije tri tjedna kupovao sam na ebay-u,slijedeći dan na mail sam dobio obavijest da je paket poslan, a dobio sam i tracking number,

pošto su prošla tri tjedna idem provjeriti što je sa pošiljkom i na provjeri tracking numbera izbaci mi da pošiljka sa tim brojem ne postoji.

Ima neko slično iskustvo? prije nego otvorim case...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skooto kaže...

Pozzzz

Prije tri tjedna kupovao sam na ebay-u,slijedeći dan na mail sam dobio obavijest da je paket poslan, a dobio sam i tracking number,

pošto su prošla tri tjedna idem provjeriti što je sa pošiljkom i na provjeri tracking numbera izbaci mi da pošiljka sa tim brojem ne postoji.

Ima neko slično iskustvo? prije nego otvorim case...

Ja sam isto dobio nekakav e-mail sa tracking nuberom i isto mi je javljalo da paket nije pronađen međutim paket je došao za cca. 3 tjedna tako da nemaš razloga za brigu. Case se otvara ukoliko paket nisi dobio u roku od 45 dana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 16:06 (Marko :D).
17 godina

Ma paketi dolaze ali sporo.

Evo meni došla svjetla za bajk koja sam naručio još prije jedno 3,4 tjedna. Nemojte baš svaki puta otvarati case jer bi prodavači mogli izbaciti HRV iz popisa zemalja gdje šalju pakete.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
protjeran

Pozdrav ljudi mislim kupiti ovu karticu preko Ebay-a
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-MicroSD-MicroSDHC-Class-10-UHS-I-U1-NEW-16GB-16G-16-G-GB-SD-C016GR7AR30-/321162648175?pt=UK_AudioTVElectronics_PDAsAccessories_MemoryCards&hash=item4ac6c91a6f
Sada me zanimam posto nikada nisam kupovao preko ebaya,jel ovaj sellr pouzdan i tako to
Procitao sam FAQ ali imam jos jednp pitanje..
ukoliko me netko ''zalevati'' jeli moguce dobiti novce nazad 

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice