Duh Interneta umire

poruka: 8
|
čitano: 1.035
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Duh Interneta umire

Nemojte da nam promaknu ovi povijesni događaji. U kolijevci Interneta se opet kuha.

The Internet’s Last Hope

Velike glave i velika usta klafraju o duhu slobode na The Mreži. FCC (Federal Communications Commission) je visoka agencija koja je prošli utorak već izgubila važnu bitku protiv velikih telekom igrača. Sad se očekuje slijedeći korak agencije i predsjednika Obame, osim ako sve već nije riješeno sredstvima krupnog kapitala, naravno...

Ali ova izjava je bolno-mračno-proročanska: "Of course, the telecoms are likely to fight any attempt to preserve net neutrality."

Plač

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Duh Interneta umire

Gadno bome..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Duh Interneta umire

Itekako gadno... =(

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Duh Interneta umire

Sto vi podrazumijevate pod slobodom Interneta?

Meni je dovoljno slobodno sto mogu besplatno posjecivati tisuce web stranica sa korisnim informacijama, komunicirati sa drugim ljudima takodjer besplatno, te opcenito sve korisno sto radimo na Internetu raditi besplatno.

Ako dodje dan kada se Internet privatizira, i bude nam se naplacivao posjet bilo kojoj stranici, informaciji, ili komunikaciji sa nekime, tada cu reci da nisam slobodan na Internetu.

Nemam dokaze niti argumente, i ne trebaju mi. Zivim u svome svijetu, u svojoj iluziji, i ljepo mi je.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Duh Interneta umire
Dragon23288 kaže...

Sto vi podrazumijevate pod slobodom Interneta?

Meni je dovoljno slobodno sto mogu besplatno posjecivati tisuce web stranica sa korisnim informacijama, komunicirati sa drugim ljudima takodjer besplatno, te opcenito sve korisno sto radimo na Internetu raditi besplatno.

Ako dodje dan kada se Internet privatizira, i bude nam se naplacivao posjet bilo kojoj stranici, informaciji, ili komunikaciji sa nekime, tada cu reci da nisam slobodan na Internetu.

Smijeh slažem se

Neću žvaku oću kusur
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Ovakav razvoj događaja bi upravo mogao biti uvod u ovo što ti opisuješ..  ako se mase jednoga dana ne pobune protiv korporativne pohlepe Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...
Meni je dovoljno slobodno sto mogu...

To je trenutni duh hedonizma i generalno je OK za sve nas, naravno.

Ali tekst je upozoravajući, dakle, na nešto što se odvija s tendencijom da se ostvari u ne tako dalekoj budućnosti.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Dragon23288 kaže...

Ovakav razvoj događaja bi upravo mogao biti uvod u ovo što ti opisuješ..  ako se mase jednoga dana ne pobune protiv korporativne pohlepe Neodlučan

E to je vec druga stvar. Zasada imamo slobodu. Iako mislim da i ne mozemo puno uciniti - takve odluke se donose tamo gdje mi nemamo pristup, u svijetu korporacija i krupnoga kapitala.

I mislim da su oni koji vide losu stvar u privatizaciji interneta u manjini, i zato nam nista ne vrijedi Plač

Nemam dokaze niti argumente, i ne trebaju mi. Zivim u svome svijetu, u svojoj iluziji, i ljepo mi je.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice