Čudan problem s internet konekcijom

poruka: 22
|
čitano: 2.674
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Svaki put kad ugasim svijetlo u wc-u ili u hodniku padne mi internet konekcija.

Moram restartati router da se vrati inače ostane ugašena.

Spajam se preko USB-a i mislio sam da je možda do napajanja jer ne vidim drugu povezanost između kučnih instalacija i mog routera.

Pet puta sam provjerio i svaki put isto.

Molim pomoč.Mršti se

omgwtfbbqroflmaolol!!!!!1

1 0 hvala 1
17 godina
RE: Čudan problem s internet konekcijom

onda probaj Preko lana.

Zašto si uopće na usb-u

16 godina
protjeran
Exploder kaže...

onda probaj Preko lana.

Zašto si uopće na usb-u

Pokvario mi se utor za lan.

Ima li ikakvo rješenje za ovo osim kupnje novog routera?

17 godina

da kupi lan karticu

akoji je router?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:37 (Exploder).
16 godina
protjeran

Meni je tako jedno vrijeme bilo kad bi povuka vodu u wc školjci.

http://trackmill.com/free-rider-2/Tracks/796682
Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
SUPER :) kaže...

LOL Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Kruno_21 kaže...

LOL Smijeh

Ne spamajte! Btw probaj posuditi od nekog LAN karticu ili je kupi jer to danas stvarno nije skupo. Ima ih čak od 40Kn pa nadalje (možda negdje i jeftinije). Probaj spojiti preko LAN-a pa ćeš onda vidjeti. Ako se problem i dalje nastavi znači daj je problem negdje u naponskoj mreži, a to se nažalost ne može lako promjeniti osim promjenom instalacija u kući. Jedan od problema također može biti ako živiš blizu trafostanice... Ali mislim da to nije jer nisi naveo :) Javi što si rješio.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
Kruno_21 kaže...

LOL Smijeh

Ne spamajte! Btw probaj posuditi od nekog LAN karticu ili je kupi jer to danas stvarno nije skupo. Ima ih čak od 40Kn pa nadalje (možda negdje i jeftinije). Probaj spojiti preko LAN-a pa ćeš onda vidjeti. Ako se problem i dalje nastavi znači daj je problem negdje u naponskoj mreži, a to se nažalost ne može lako promjeniti osim promjenom instalacija u kući. Jedan od problema također može biti ako živiš blizu trafostanice... Ali mislim da to nije jer nisi naveo :) Javi što si rješio.

Pa ustvari ima trafostanica nekih 30-ak metara od moje kuće,nisam to naveo jer nisam mislio da je do toga,budući da mi je sve radilo normalno dok sam se spajao preko LAN-a.Izgleda da ću samo kupiti novu karticu, to mi se čini kao jedino razumno rješenje.

15 godina
neaktivan

Zaista nije blesavo ali probaj ove 3 fore!

1-Kabal napajanja izoliraj,onom trakom(gumenom,ljepljivom),na nacin da izoliras samo uzemljenje utikaca,tako da nema dodira sa uzemljenjem kucne mreze!

Kuzis?-Onako okolo utikaca!

2-Omotaj USB alu folijom

3-Premjesti komp u drugu sobu,mjesto...izbjegavaj kuteve soba!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

1-Kabal napajanja izoliraj,onom trakom(gumenom,ljepljivom),na nacin da izoliras samo uzemljenje utikaca,tako da nema dodira sa uzemljenjem kucne mreze!

2-Omotaj USB alu folijom

Stvarno i je blesavo. Nema pomoći od ničega osim eventualno ako kabel negdje gubi struju. Ali onda bi kabel bio vidino oštećen. Ako nije ovo troje je potpuno nepotrebno.

17 godina
neaktivan

Prvo kupi lan karticu. To si trebao napraviti i da nemas taj problem.

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
MandaTDI kaže...

2-Omotaj USB alu folijom

Stvarno i je blesavo. Nema pomoći od ničega osim eventualno ako kabel negdje gubi struju. Ali onda bi kabel bio vidino oštećen. Ako nije ovo troje je potpuno nepotrebno.

Uopce nije blesavo,to mi je rekao prijatelj koji radi na HRT-u kao serviser,njihove kojekakve opreme!

Onaj prstic dolje me je rastuzio,pa sam ga nazvala da ga pitam zasto to!

I kaze,kolebanja u naponu izaziva lose uzemjenje(tako nesta),sto smeta signalu koji prima njegov USB stick,dovoljno je da se upali

bojler,ili nesta....da veza pukne,ne mora svaki puta,zato se izolira uzemljenje,koje kompu "ubiti samo smeta"

Ovo sa foliom zaista pali,probala sam,umotajte i vidjeti cete porast signala!

Kutevi soba???Pa puni su armature,sto smeta!

Imala sam taj USB-stick i znam koliko je varljiv signal,moze puknuti kada ti netko ude u sobu,a kamoli kada ukljucis mikrovalnu,naravno

sve to bude kada je los signal!

Uglavnom,meni nije pucala veza,zbog svjetla,bojlera itd...ali je znala puci bezveze i to samo kada sam imala los signal,

sa onim trikovima sam uspjela,nikada vise nisam imala problema,a vi pricajte sta god hocete!

17 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...
ParaNO1d kaže...
MandaTDI kaže...

2-Omotaj USB alu folijom

Uopce nije blesavo,to mi je rekao prijatelj koji radi na HRT-u kao serviser,njihove kojekakve opreme!

Onaj prstic dolje me je rastuzio,pa sam ga nazvala da ga pitam zasto to!

I kaze,kolebanja u naponu izaziva lose uzemjenje(tako nesta),sto smeta signalu koji prima njegov USB stick,dovoljno je da se upali

bojler,ili nesta....da veza pukne,ne mora svaki puta,zato se izolira uzemljenje,koje kompu "ubiti samo smeta"

Ovo sa foliom zaista pali,probala sam,umotajte i vidjeti cete porast signala!

Kutevi soba???Pa puni su armature,sto smeta!

Imala sam taj USB-stick i znam koliko je varljiv signal,moze puknuti kada ti netko ude u sobu,a kamoli kada ukljucis mikrovalnu,naravno

sve to bude kada je los signal!

Uglavnom,meni nije pucala veza,zbog svjetla,bojlera itd...ali je znala puci bezveze i to samo kada sam imala los signal,

sa onim trikovima sam uspjela,nikada vise nisam imala problema,a vi pricajte sta god hocete!

Pa nije ni čudo što je HRT u takvom stanju kada takvi ljudi rade. Kada umotaš mobitel u ALU foliju on izgubi singal i ne može primiti poziv ni poruku ni ništa. Ista stvar je i s USB-om. Armatura se nalazi u cijelom zidu (ako se uopće nalazi), a ne samo u kutovima. Da je USB stick za WLAN toliko osjetljiv da ako neko uđe u sobu da odmah veza puca onda ne znam kako bi oni uopće uspjeli na tržištu. To su izmišljotine i gluposti. Naravno da stickovi koji nemaju antenu nemaju tako velik domet kao oni s antenom. Ali ako je WLAN router u jednoj sobi, bez probelma se iz druge sobe može hvatati signal (ne puni možda ali dovoljno da internet radi kako treba).

17 godina
neaktivan

Kakvi su to zidovi u kojima je armatura. Mozda u atomskom sklonistu ili vojnim objektima. Drugo kako uzemljenje moze samo za smeta. Trece ko prica o USB stickovima? Covjek prica o routeru. Cetvrto USB wireless adapteri su generalno smece al ne bas toiko da puca veza ako neko udje u sobu. Ovo umotavanje USB-a Al folijom necu ni komentarisati.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Kakvi su to zidovi u kojima je armatura.

betonski?
dodji do mene pa probaj izbusiti koju rupu za sliku na zidu.

bez ovoga ne ide (s adapterom za normalne SDS-ove).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
15 godina
neaktivan
battlefox kaže...

Svaki put kad ugasim svijetlo u wc-u ili u hodniku padne mi internet konekcija.

Moram restartati router da se vrati inače ostane ugašena.

Spajam se preko USB-a i mislio sam da je možda do napajanja jer ne vidim drugu povezanost između kučnih instalacija i mog routera.

Pet puta sam provjerio i svaki put isto.

Molim pomoč.Mršti se

provjeri imaš li duhova u kući

ako nam možeš to snimiti s mobitelom da vidimo,stvarno je smiješno (tebi nije)

17 godina
neaktivan

Hmmmmm

Ipak si ti u manjini. Malo se kuca pravi sa betonskim zidovima.

15 godina
neaktivan

Sorry sto moram u offtopic,ali nisam rekla ZIDOVI,nego KUTEVI zidova!

Nisam zidarka,ali mi recite u kojoj to kuci nema betonskih stupova???                                  

Ali nebitno....poslusaj Logica i kupi si LAN karticu!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 13:31 (MandaTDI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uglovi ne smiju biti velika prepreka signalu. JA isto zvim u kuci na tri nivoa i svugdje je signal izna80% a router mi je na trecoj etazi.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Obrati paznju na rijec velika u mom postu ;)

17 godina

Jesi kupio lan karticu?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice