Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.923
|
čitano: 1.341.188
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
16 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Nakon 90 dana paket mi nije stigao,po ally tracku piše da je u mom gradu,po trackingu od hp,poslan iz mađarske prije 75 dana.

Otvorio sam duspute,jer su mi automatski stavili da je paket isporučen,prodavač naravni ne želi vratiti pare,,kakve su šanse da dobijem dispute ?

Što je najgore od istog prodavača čekam još 2 paketa,za koje za par dana ističe rok od 90 dana.

Edit

Dobio sam dispute,i to dosta exspresno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 11:33 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
Ista stvar i za mene, samo aliexpres mi je odbio dati povrat (2 eura),pa sad se opet zalim. Inace pocela mi je nedolazit roba koju preuzima hp (nakon par dana od kupovine pise na trackingu da je u lokalnoj posti-kako ne), dok skuplje stvari koje oversisom dolaze bez problema vrlo brzo.
9 godina

Jel paketi s AliExpress Saver Shippingom stižu preko HP-a?

Kupio sam nekoliko sitnica i čuo sam da se u Budimpešti pakiraju u jedan paket i da dolaze onda Overseasom. Znam da Standard ili Selection Standard nosi Overseas, ali nisam nikad do sada naručivao Saverom.

0 0 hvala 0
14 godina

AE Saver je u mojih nekoliko slučajeva znao doći Overseasom na adresu, preko Mađarske -da.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 12:09 (tuna-1).
13 godina
tuna-1 kaže...

AE Saver je u mojih nekoliko slučajeva znao doći Overseasom na adresu, preko Mađarske -da.

Jel vas overseas onda kontaktira prije dostave ili samo dofuraju u sandučić kao hp?

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
14 godina

Ako je ispravan kontakt broj unesen na aliexpress stranici onda dolazi obavijest na viber i na mail paralelno - barem je tako slučaj bio svaki put kod mene. Ne pamtim da nije došla obavijest prije isporuke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 22:36 (tuna-1).
13 godina
Dud kaže...
tuna-1 kaže...

Jel vas overseas onda kontaktira prije dostave ili samo dofuraju u sandučić kao hp?

Da citiram sam sebe, overseas mi je poslao poruku i dostavljač je došao taj dan. Prvi paket je stigao 12 dana nakon narudžbe, preko mađarske Overseasom, koristio sam Aliexpress standard shipping. Nadam se da će i ostalih 8 brzo stići.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
16 mjeseci

naručio desetak stvari, stiglo sve uredno Overseasom nakon 18 dana. mudraci kinezi su svih deset natrpali u jedan paket. platio sam poštarinu za svaki paket, istina neki su bili free shipping, ali većina nije.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
millennial kaže...

naručio desetak stvari, stiglo sve uredno Overseasom nakon 18 dana. mudraci kinezi su svih deset natrpali u jedan paket. platio sam poštarinu za svaki paket, istina neki su bili free shipping, ali većina nije.

Znači, besplatno si dobio kurirsku uslugu, umjesto da ti svakih nekoliko dana poštar doma donosi paketić-dva ili ti ostavi papirić nek si ideš pokupiti paket u pošti. To je win u mojoj knjizi!

16 mjeseci
mbaksa kaže...
millennial kaže...

Znači, besplatno si dobio kurirsku uslugu, umjesto da ti svakih nekoliko dana poštar doma donosi paketić-dva ili ti ostavi papirić nek si ideš pokupiti paket u pošti. To je win u mojoj knjizi!

inače mi stiže overseasom već duže vrijeme, bez obzira koliko i kako naručio.

16 mjeseci
neaktivan

Pozdrav,

Vidim da mi je zadnji evidentiran status pošiljke 17.8. u Mađarskoj te da je isti dan otišao dalje - HOB OUTBOUND. 

Otada ništa ne piše gdje je. 

Jel moguće da se zagubilo pošto su već prošla 4 dana i koga uopće kontaktirat za provjeru? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2023 14:00 (Pajo84).

0 0 hvala 0
16 godina

haha već su prošla 4 dana, jesmo nestrpljivi

ja imam paket sa istim statusom od 18.7, nema ga nigdje, nigdje ne postoji, i još seller neće vratit lovu iako je paket naručen 7.7, prvi puta da imam problem a do sada sam imao preko 300 kupnji sigurno

problem je u smeću zvanom hrvatska pošta, kada ide preko overseasa nema nikakvih problema, i evo od zadnjih valjda 30 paketa ovaj jedini ide preko pošte i odmah je nestao

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina

4 dana  paket mi je stigao iz Kine u Mađarsku za par dana, pa za par u Hrvatsku.. u Zagrebu stajao preko mjesec dana, sad je došao na odredište i stoji već 20 dana

0 0 hvala 0
16 godina
ministar kaže...

4 dana  paket mi je stigao iz Kine u Mađarsku za par dana, pa za par u Hrvatsku.. u Zagrebu stajao preko mjesec dana, sad je došao na odredište i stoji već 20 dana

Tako i meni,pa je došlo i do 90 dana.Vratio mi ali pare,iako se prodavač žalio.

14 godina

Odite u lokalnu postu i tamo vam stojiu paket..Poštari u zadnje vrijeme slabo isporucuju

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2023 16:00 (galinjo24).
9 godina
Meni jučer Overseas paket s Alija ostavio u nekom Boso dućanu iliti "OEX Shopu". Bio cijelo vrijeme doma, čovjek nije ni nazvao ni pokušao dostavit.

Odem tamo, kaže prodavačica da je 30 paketa ostavio...

0 0 hvala 0
16 godina
galinjo24 kaže...

Odite u lokalnu postu i tamo vam stojiu paket..Poštari u zadnje vrijeme slabo isporucuju

Teta u pošti samo pogledala tracking kodove na računalu,i slegla ramenima.

16 godina
Kad se naručuje sa aliexpresa, tipa sitne stvari kablovi za mobitel, punjači.. Jel se to carini.
Ili je to samo ona cijena koja piše na web-u..
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako preusmjerim paket u oex shop, pitaju li vas za osobnu iskaznicu prilikom preuzimanja?

Overseas bi trebao dostaviti paket sa aliexpressa

0 0 hvala 0
9 godina
Pitaju za osobnu i moraš se potpisati dva puta
14 godina
neaktivan

Znaci propada mi plan da posaljem prijatelja da preuzme paket umjesto mene.

Jer moram hitno na put a ocito ce mi onda vratiti posiljku u Kinu.

Postoji li neko drugo rjesenje? Promijeniti adresu na drugi grad jel moguce?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2023 21:55 (Cruces).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Cruces kaže...

Znaci propada mi plan da posaljem prijatelja da preuzme paket umjesto mene.

Daš mu svoju osobnu.

Cruces kaže...
Postoji li neko drugo rjesenje? Promijeniti adresu na drugi grad jel moguce?

A kako si prvo put odabrao mjesto dostave?

sage kaže...
Kad se naručuje sa aliexpresa, tipa sitne stvari kablovi za mobitel, punjači.. Jel se to carini.
Ili je to samo ona cijena koja piše na web-u..

Do iznosa od 150 eura (s PDV-om) AliExpressu plaćaš PDV i onda ti do dođe doma bez ikakvih dodatnih davanja ili carinjenja.

Ako je preko 150 eura, onda ti AliExpress ne obračuna PDV, no onda ti taj paket ide kod nas na carinjenje (plaćaš PDV, eventualno carinu ako ima carinske stope na robu koju si naručio, te troškove carinjenja od oko 37 kuna, odnosno koliko je to već eura, te moguće još nešto sitno nekih drugih troškova).

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2023 22:14 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Ma dosad sam uvijek narucivao na svoju adresu i bilo je bez problema. Bio bih doma i preuzeo posiljku.

Samo sad mi se dogodila situacija da moram putovati na drugi kraj hrvatske i ostat cu cijeli tjedan.

Imam osobu od povjerenja i nije mi problem pustit osobnu. Bez punomoci ce proc bez problema?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Cruces kaže...
Imam osobu od povjerenja i nije mi problem pustit osobnu. Bez punomoci ce proc bez problema?

Nisam prorok! Ako si zabrinut da ne bi prošlo, odi do tog mjesta sa svojom osobnom pa reci da će u tvoje ime preuzeti taj i taj.

15 godina

Ja od kada sam počeo naručivat na posao paketi stižu bez problema.

Ali kad upišem kućnu adresu onda obavezno završim u pošti.

Jel netko koristi Aliexpress Helper? 

Ima kakvih dojmova?

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Paket ti u OEX Shopu stoji pet dana, ali ti možeš dogovoriti da ti ga vrate na kućnu adresu ili ti to produže.

Samo nazovi njihovu podršku, okej su što se toga tice.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aliexpress nema paypal opcije za HR? Kako onda ide dispute ako item ne dođe kroz 30-45 dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dispute ide preko Alija i iz svog iskustva mogu reći da su vrlo korektni i brzi kod takvih stvari.

16 godina
crocro23 kaže...

Aliexpress nema paypal opcije za HR? Kako onda ide dispute ako item ne dođe kroz 30-45 dana?

90 dana

9 godina

Korektno funkcionira Ali dispute, refundacija traje u prosjeku dva/tri dana. Pare dobiš na karticu s kojom si platio. 

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice