Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.923
|
čitano: 1.341.181
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
16 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Evo,za 6 dana mi pošiljka stigla iz Kine u Zagreb.

Sad još jedno 100 dana do mene .😐

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

U zadnje vrijeme sve što je dolazilo a bilo je toga podosta, došlo je preko Overseasa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
Wiz3m4n kaže...

U zadnje vrijeme sve što je dolazilo a bilo je toga podosta, došlo je preko Overseasa

Radi se o jednom manjem paketu,a takve mi je do sad uvjek hp dostavljao.

Druge pakete su mi spojili u jedan paket,možda mi tej dostavi oversis.

16 godina

I meni no u zadnjih mjesec do 2 Overseas, bilo kao 1 mali tipa maska za mob ili 5 u jednom

14 godina
neaktivan

Meni su danas stigla 2 paketa, oba sa Overseasom, nema carine iako su bili po 40 eura +

Trajanje putovanja je ukupno 19 dana od trenutka slanja do trenutka kad sam preuzeo

Vidjet ćemo za druge pakete

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Također paket dosta brzo došao u "local delivery center" i tu već 2tj stoji. Ali nikako ne znam jel taj local delivery u HR ili Mađarska? Kad stisnem contact carrier
otvara mađarsku mail adresu pa sam im poslao upit na šta oni odgovaraju 😂
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Sta bi znacilo ovo (slika) da je paket jos u Mađarskoj ili..?

EDIT:
Ovo je provjera preko HR poste

https://posiljka.posta.hr/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2023 7:11 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj put jača kupnja od 100e.

Pisalo je da je EU warehouse.. ali je poslano iz kine..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...

EDIT:

da...pisat ce ti hub hrvatski leskovac ili neko bliže mjesto tebi kad ude u hr

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
10 godina
protjeran
imsonotgonnatellyoumyname kaže...
crocro23 kaže...

Nikad nisam uzeo ništa sa Aliexpressa, evo nedavno sam bio ovdje komentirao da nemaju paypal i to me smetalo, no kako sam baš ovdje komentirao temu, otišao sam na Aliexpress i tamo pronašao na kraju dosta toga što me zanima pa sam naručio 12 paketa u ukupnoj vrijednosti cca 350 eura, od njih 11 čak je 7 stavljeno u isti paket, kao kombinacija, nisam to nikad prije vidio, ali to su stvari vrijednosti 5, 8 ili 14 eura

Ono što mi je bilo čudno je da su 5 paketa u prosjeku od 30 do 50 eura po paketu svi otišli sa cainao, naručeni su između 29.8 i 1.9 i svi su već sad u HR, barem tako piše, dobio sam broj Overseasa (ne HP, cega sam se bojao) i sad izgleda da bi Overseas trebao to sve dostaviti. Svi su bili prije 48h na carini i prošli su je. U pitanju su rgb svjetla, slušalice sa stalkom,  2 figure, to je to znači, carinu ne plaćam ili ću je platiti pri preuzimanju od Overseasa? Ako mi piše ovo da je local transport company preuzeo paket i piše broj Overseasa da kontaktiram za dalje.

znači 100% Overseas dostavlja pakete?

Isto tako 29.8 do 1.9 narudžbe i svi su paketi već kak ti kod Overseasa i pod statusom su Received by local company. Zaista brzo!

Tako ti to ide. Maksimalno 2 tjedna da stigne u RH, i onda čekaj 2-3 tjedna da ti naši to dostave.

Prethodna narudžba:

Naručeno 02.08. stiglo u RH 08.08.
Dostavljeno 17.08. preko Overseas ili GLS, ne sjećam se sad tko.

Trenutna narudžba: Naručeno 02.09.

Stiglo u RH danas, 12.09.

Dakle, doći će mi na adresu cca 22.09.

Molim se da neće biti HP.

Ponekad ako ide preko HP-a, zna stvarno biti 20ak dana u pošti bez da dobijem tracking broj.

E, da, ajde da čujem: Koliko vas je zapravo primilo krivi artikl kad ste naručili preko Alija?
Ja samo jednom, i to ne krivi artikl, koliko krivu verziju istog. Naručio sam QI reciever (za bežično punjenje) za stari mobitel, no umjesto USB-C, dobio sam Micro-USB verziju. Dobio refund odmah.

Znam da se neki ljudi žale kako im artikl dođe bez baterije, poput onih malih LR41 buttoncell baterija. Svaki put bi ih dobio zajedno s uređajem. Svaki put.

Evo ga, stiglo. Nije baš 22.09. kako sam predvidio, no blizu.

OEX, piše na aliju da je išlo kroz carinu. Narudžba je podijeljena u 2 dijela, no sve ukupno dođe cca 70€. Ništa ocarinjeno.

Dobio SMS od OEX-a, javio se tipu za točan termin (jer ponekad Aliex ne pošalje br mobitela dostavljaču pa moraš zvati dostavljača, koji onda promijeni dan dostave jer se prekasno javiš).

Maskice za mobitel, kistovi za farbanje figurica, mala džepna svjetla (fill light za fotografiju, sa baterijama).

The planet broke before the Guard did!
2 godine

Koja je poanta s tom carinom? 15 paketa dođe free, onda za jednog moraš platit neki k kad doveze poštar?

Vamonos carajo hijos te putas!

0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

EDIT:

ošla iz Mađarske, a sad gdje je kontejner ajd ti znaj, negdje na putu....

16 godina
imba_kewl kaže...

Koja je poanta s tom carinom? 15 paketa dođe free, onda za jednog moraš platit neki k kad doveze poštar?

Meni su do sada naplaćivali ,samo ako paket nije poslan iz kine,recimo iz turske.

16 godina
imba_kewl kaže...

Eeee, za ovaj koji moraš platit trgovac nije upisao u IOSS da je plaćen porez i onda ide u proceduru carinjenja a od prije 11 mjeseci se IOSS broj ne smije naknadno unositi i tako to već ako ti je duplo naplaćen porez obrati se trgovcu jer on je to skrivio. Uglavnom IOSS broj uopće ne bude napisan na pošiljci, da se AliExpress ili gdje si već kupio ne naljuti, ili bude broj na pošiljci, ali ako nije uveden u IOSS sustav sorry, isto kao da ti neko da račun koji nije fiskaliziran, u prekršaju si jer šta nije fiskaliziran neće ni  porez biti plaćen.

A vole svi muljati sa time pa ako prođe-prođe, ako ne, neko će platiti a trgovac ima ekstraprofit tvoj porez.

14 godina
neaktivan

opa

Jutros 2x overseas again, opet sve 5, znači hrpa pošiljaka sve bez problema, naručujem opet sad :) vidim da nema problema kad ide Overseasom, ispod 20 dana za dobit i za sad 5/5 pošiljke došle. Znači jedino uzimat skuplje, ne znam što je sa ovim sitnim paketima, ali brijem da ispod 20 € ide sa poštom, nadam se da ipak ne ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
imba_kewl kaže...

ovisi što je roba.. npr gore se spominju tekućine i baterija (oboje zabranjeno... no puštaju), kao i to oko ioss-a, sto trgovaca rade li svi isto ili ne.. jedna roba prođe, druga ne, primarno ovisi o robi i trgovcu tj kakav je u odnosu na ioss.

crocro23 kaže...

opa

Jutros 2x overseas again, opet sve 5, znači hrpa pošiljaka sve bez problema, naručujem opet sad :) vidim da nema problema kad ide Overseasom, ispod 20 dana za dobit i za sad 5/5 pošiljke došle. Znači jedino uzimat skuplje, ne znam što je sa ovim sitnim paketima, ali brijem da ispod 20 € ide sa poštom, nadam se da ipak ne ide.

-sporedno.. prošlu nadudžbu desetak artikala po komad-dva, žice, adapteri i sl. sve u rasponu 2-3€ pri čemu je veći problem uzeti npr dva komada jer tad nije freešiping, skuplji od robe, pa uzmeš po jedan artikal, isti-sličan od više trgovaca.. i sve, tj većina mi je stigla objedinjeno u jednom paketu, 9/11 .. preostala dva artikla su od početka nešto kasnili, kao da nisu stigli u prvu pošiljku-kontejner-brod.. (sve one obavijesti kao plaćeno-poslano, stotine poruka tj za svaki artikal po desetak .. dok su ta dva artikla konstatno kasnila par sati u odnosu na ostatak-većinu..) i stiglo je cca tjedan kasnije od prvog paketa ugurano u kaslić.. tj nije bilo ništa različito u postupku ili robi, da je bila neka tekućina, baterija i sl. roba tad bi možda išlo drugim protokolom ili iz tog razloga ne bi moglo biti objedinjeno u jednu pošiljku.. kao i to da je trgovac u ioss sustavu jer bez tog nema sustava koji bi to spojio, odnosno tad bi sva roba morala proći kroz carinu (mada to nikog ne zabrinjava-zanima, osim države uvoza koja o tome recimo ne zna ništa pa ne traži dok joj to netko kao dostava ne kaže.. ulazna država kao mađarska za tu robu nema takav interes, propušta bez carine jer kao i porez to ide državi uvoza dok bi njima bio samo trošak i papirologija.. pa većina takve sitne robe prođe bez carine i postupka jer realno nikog nije briga.. tj zato je 'problem' kao prolazi npr hp-sortirnicu jer to tamo radi skener-automatika čitajući oznaku s paketa.. tj samo zato je 'važno' koja dostava tj prolazi li korz hp sortirnicu ili ne a tad što je na etiketi napisano, eu roba ili ioss i tad potpun ili ne.. ako nekim čudom, ima eu oznaku tad nema carine.. a eu oznaku neka roba dobije čarobnim štapićima u ulaznim lukama-skladištima, opet, jer ulaznu državu to ne zanima, jer tad porez-carina ne idu njoj, samo trošak, ide državi uvoznika.. tad takva roba prolazi i hp sortirnicu jednako i nema dodatne naplate i sl. kad je ispravan ioss broj ili kad je eu roba-etiketa.. kao da šalješ paket noni na otok ili bilo što u internom prometu unutar eu, tad je to samo paket, ne uvoz..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
imba_kewl kaže...

ovisi što je roba.. npr gore se spominju tekućine i baterija (oboje zabranjeno... no puštaju), kao i to oko ioss-a, sto trgovaca rade li svi isto ili ne.. jedna roba prođe, druga ne, primarno ovisi o robi i trgovcu tj kakav je u odnosu na ioss.

crocro23 kaže...

opa

-sporedno.. prošlu nadudžbu desetak artikala po komad-dva, žice, adapteri i sl. sve u rasponu 2-3€ pri čemu je veći problem uzeti npr dva komada jer tad nije freešiping, skuplji od robe, pa uzmeš po jedan artikal, isti-sličan od više trgovaca.. i sve, tj većina mi je stigla objedinjeno u jednom paketu, 9/11 .. preostala dva artikla su od početka nešto kasnili, kao da nisu stigli u prvu pošiljku-kontejner-brod.. (sve one obavijesti kao plaćeno-poslano, stotine poruka tj za svaki artikal po desetak .. dok su ta dva artikla konstatno kasnila par sati u odnosu na ostatak-većinu..) i stiglo je cca tjedan kasnije od prvog paketa ugurano u kaslić.. tj nije bilo ništa različito u postupku ili robi, da je bila neka tekućina, baterija i sl. roba tad bi možda išlo drugim protokolom ili iz tog razloga ne bi moglo biti objedinjeno u jednu pošiljku.. kao i to da je trgovac u ioss sustavu jer bez tog nema sustava koji bi to spojio, odnosno tad bi sva roba morala proći kroz carinu (mada to nikog ne zabrinjava-zanima, osim države uvoza koja o tome recimo ne zna ništa pa ne traži dok joj to netko kao dostava ne kaže.. ulazna država kao mađarska za tu robu nema takav interes, propušta bez carine jer kao i porez to ide državi uvoza dok bi njima bio samo trošak i papirologija.. pa većina takve sitne robe prođe bez carine i postupka jer realno nikog nije briga.. tj zato je 'problem' kao prolazi npr hp-sortirnicu jer to tamo radi skener-automatika čitajući oznaku s paketa.. tj samo zato je 'važno' koja dostava tj prolazi li korz hp sortirnicu ili ne a tad što je na etiketi napisano, eu roba ili ioss i tad potpun ili ne.. ako nekim čudom, ima eu oznaku tad nema carine.. a eu oznaku neka roba dobije čarobnim štapićima u ulaznim lukama-skladištima, opet, jer ulaznu državu to ne zanima, jer tad porez-carina ne idu njoj, samo trošak, ide državi uvoznika.. tad takva roba prolazi i hp sortirnicu jednako i nema dodatne naplate i sl. kad je ispravan ioss broj ili kad je eu roba-etiketa.. kao da šalješ paket noni na otok ili bilo što u internom prometu unutar eu, tad je to samo paket, ne uvoz..).

Ja sam i danas dobio 2 paketa, opet Overseas, po meni izgleda da sve ide sa Overseasom, za sad. Naručio sam 13 paketa jučer, pa ćemo vidjeti. Neki od 7 eura, neki 40-tak, ali evo, skeptičan sam bio, nikad nisam uzimao sa Alija, inače ebay i nisam uzimao ništa od 2020 i situacije u svijetu zbog kojih je sve kasnilo ili se zagubilo, sad kad sam probao, vidim sve ide po ps-u. Prvom prilikom ako i kad se nešto zagubi javim. Za sad 100% savršeno, unutar 25 dana i sve Overseasom.

P.S Danas je Overseas dostavio paket 1 vrijednost 9 eura, i paket 2 vrijednost 12 eura, znači dostavlja i ove manje vrijednosti.

16 godina
crocro23 kaže...
ihush kaže...
imba_kewl kaže...

crocro23 kaže...

opa

Ja sam i danas dobio 2 paketa, opet Overseas, po meni izgleda da sve ide sa Overseasom, za sad. Naručio sam 13 paketa jučer, pa ćemo vidjeti. Neki od 7 eura, neki 40-tak, ali evo, skeptičan sam bio, nikad nisam uzimao sa Alija, inače ebay i nisam uzimao ništa od 2020 i situacije u svijetu zbog kojih je sve kasnilo ili se zagubilo, sad kad sam probao, vidim sve ide po ps-u. Prvom prilikom ako i kad se nešto zagubi javim. Za sad 100% savršeno, unutar 25 dana i sve Overseasom.

P.S Danas je Overseas dostavio paket 1 vrijednost 9 eura, i paket 2 vrijednost 12 eura, znači dostavlja i ove manje vrijednosti.

Meni je u pon.  hp dostavio jedan mali paket,potovalo oko 12 dana.

Tako da oversis definitivno ne donosi sve,

14 godina
Zver kaže...

Ovaj put jača kupnja od 100e.

Pisalo je da je EU warehouse.. ali je poslano iz kine..

Ja sam imao jednu od cca 50 eur prije mjesec dana i isto pisalo da šalje sa EU skladišta (Poljska) kad ono tracking krenuo iz UK i paket je imao na naljepnici UK adresu pošiljatelja i prošlo bez naplate carine, dpd-om poslano i dostavljeno 

15 godina
crocro23 kaže...
..

-naravno da dostavlja.. tj svaka pošiljka je ili freeshiping ili plaćeno i tad naravno da mora biti dostavljeno (bez dodatnih naplata, osim kad postoji plaćanje pouzećem i sl no to s ovim shopovima nije opcija, npr domaće trgovine i plaćanje pouzećem pa i slanje na trošak s otkupom, moguće no ne za ovu temu..).

-vrijednost paketa nema veze s preuzetim poslom, tj dostava je to zaprimila i mora dostaviti, plaćeni su .. a kako-koliko to su njihovi odnosi, interes kine i logistike.

8 godina
Ako dostavlja Overseas nema dodatnih nameta.
16 godina
Igox kaže...
Ako dostavlja Overseas nema dodatnih nameta.

Nema dodatnih nameta ko god dostavljo ako trgovac odradio svoj dio IOSS posla kako treba...

14 godina
neaktivan

Update

15 paketa stiglo, još par treba doći od prije i ovi nosi naručeni su tek 5 radnih dana pa to ne brojim. Za mene je Aliexpress za sad 100% savršeno. Overseas je dostavio sve i jedan od 15 paketa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

-sad gledam i pokušavam 'vidjeti pravilo-rutinu' kako to rade.. 

prije +tjedan (19tog) sam obavio shoping, 6 artikala razni trgovci..

-za svaki proizvod do ove faze slanja iz kine 'mainland'.. je prošlo 9 dana, s time da je dio artikala (vjerojatno ovisno o regiji-trgovcu i sl. ili lokalnim skladištima) to obavio u manje koraka-poruka (6 dana, 6 poruka..) dok je duži s 14 poruka u 9 dana. Današnji datum 28.9. (tko čita kasnije...).

-koliko mogu vidjeti objedinjeno je u jednu (ili dvije pošiljke), tj vjerojanto brža čeka sporiju i idu zajedno, tj za izlazak iz kine je današnji datum +18:30 (vjerojatno lokalno-kinesko vrijeme +8h za nas..).

-sad će recimo 'zatišje' s porukama dok brod-vlak-nešto dođe od kine do eu.. vjerojatno kraće od tjedna, tj većinu robe neovisno što je defaultni datum za freeshiping cca+mjesec stigne za cca 2 tjedna, dok se posljednjih par dana recimo dostava iz mađarske 'zagubi' tj tek kad nazovu ili dođu na vrata se to zna, odnosno ujutro obično na mail-poruke stigne nešto..

-nije neka veća pomoć, no možda pomogne u približnom izračunavanju kad bi moglo stići + ako nema nekih objektivnih razloga za kašnjenje (poplava-rat-katastrofe... ili godišnji i neradni dani dostave) :)

-u dojču sitnice stignu kraće od 2-tjedna, kod nas približno jednako, tj teško je procijeniti preko ljeta ili štrajk poštara i sl. .. nisu iste situacije ili blagdani.. tako da par dana nije usporedivo s 'rutinom' ili kao pravilo za ostale.

-ništa posebnog ne biram kod narudžbe, tj ovisno o cijeni gledam freeshiping, za artikle od par eura je besmisleno platiti toliko ili više dostavu i obično se nađe free no cijena može biti ista uz raspon da sve može biti duplo (skuplje-jeftinije) ako dovoljno tražimo tj ako je artikal kojeg se više nudi (pc komponente i razni kablići-adapteri.. stotine istih roba-trgovaca dok svaki ima barem 3-5 cijena i popust svaki tjedan cca +5% pa uz nešto čekanja dok sve pronađem treba provjeravati no meni je to onako usputno, nije hitno i upravo zbog jedne dostave ne želim kupovati po jedan artikal-narudžbu nego čekam više.. a tad se pojavi i bolja cijena, osim kad artikal nestane-nedostupan tj 'reset'.. pa treba malo 'strpljivo pecati :)) ..).

-za sad nije bilo problema s porezom-dostavom-iossom .. pogotovo na dojč adresu, dok za sve što ne dostavlja hp 99% neće biti dodatnih naplata (porez-ioss).. ali ne znam koja je konkretno dostavna služba jer ne preuzimam osobno nego treća osoba-usluga.. (na jednu firmu zbog radnog vremena i netko uvjek može preuzeti pošiljku..).

edit: 29.09.. krenuo šiping iz kine za hr..

edit: 02.10.. stiglo u 'lokalni' centar (mada piše u hr, ovisi o ruti.. npr mađarska-poljska itd.. po iskustvu) .. i vjerojatno će ovaj tjedan biti isporučeno, tj prosječno stigne za 2-tjedna mada kod kupnje stoji datum +mjesec.. vjerojatno kao neka rezeva.

edit: 03.10..  9:30 .. neuspjela dostava..?? :) naravno, mada upravo zato koristim firmu iz ulsuge, radno vrijeme od 8-20h.. i već je par dostava prošlo normalno. Poslao poruku mađarima pa ćemo vidjeti. Više izgleda kao da se vozač nije snašao (nije lako ni domaćima po dubravi..) za dostavu piše overseas ali i neki express-one, budimpešta.. tj u aliexpressovim podatcima je tel. za hr-overseas-express 1 3454 555 .. dok u trackingu ima mađarski-budimpeštu.. tj moguće da je to razlog, nesnalažljivost vozača+jezik ..

.. za sad su dva kombinirana paketa (6 kupnji-artikala) brži s problemom, drugi još nije u dostavnom centru, kao da ide drugom rutom-prijevozom ili što već..

edit: ipak je hr-overseasexpress .. po trackingu išlo iz ZD za ZG i označeno kao 'glomazni paket' .. ne vidim ni pokušaj dostave, tj vjerojatnije da će to tek sutra.. i to po vremenima koja su vidljiva na njihovom trackingu tj iz ZD krenulo u 8:37 u ZG stiglo 12:43 .. dok je prva poruka o neuspjeloj dostavi s vremenom 9:31 .. recimo da treba 'ignorirati' ili prvo provjeriti na domaćem overseasu-trackingu .. 

edit: 04.09.. nazvao sam hr overseasexpress 01-3435555.. naravno nije jučer bila dostava, dobro da sam nazvao tj poštanski broj može biti razlog povrata treba paziti za točnu poštu-broj.. dubrava 10040.. no djelatnica je provjerila i do podne je dio stigao, tri komada od 6. .. tj čudni su putevi božji mada svi vode u rim? :) .. tj čitavo vrijeme na aliexpress tracingu stoji objedinjeno i vidim kao dva paketa.. dok su sad kao pojedinačni artikli stigla tri komada, iduća tri možda sutra .. nisam nestrpljiv nego mi je malo nelogično no sasvim ok... tj može biti da ovisno o veličini paketa (jer su ovo sve malo veći paketi, nešto što recimo ne može stati u poštanski kaslić..) pa predopostavljam da to dostavlja vozilo overseasa dok manji paketići možda idu kroz poštu-pošrare.. ili za koji dan stigne.. :)

-ovo ispada neki 'prosjek' kako mi stiže roba, tj mada piše +mjesec obično je tu za 3 tjedna, ponekad za 2..

edit: 05.10.. stigli preostali artikli, 3 kom.. mada na mailu piše status neuspješna dostava, malo im je taj dio zbrčkan, preporuka nazvati overseas za svaki slučaj osim kad je roba već isporučena .. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2023 18:14 (ihush).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam prije 8 dana naručio Telesin opremu za gopro 11/12, uzeo sam od 4 prodavaca 4 predmeta, znaci stativ, chest za psa, chest za sebe, long pole za na bicikl, ukupno 4 paketa, svaki od njih je već u tih 8 dana stigao na Customs. Ništa nije skuplje od 22 eura po paketu. Očekujem da će sve biti dostavljeno Overseasom kao i sve do sad, al vidjet ćemo.

P.S Piše mi da je i najnoviji paket (usb hub 3.2 i usb c sa adapterom) već preuzeo Overseas u HR, a naručeno je bilo 15.9, jako su brzi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crocro23 kaže...

.. Ništa nije skuplje od 22 eura po paketu. ..

-to već duže nije važno, uvođenjem ioss-a, plaćaš uvozni porez neovisno o cijeni robe (jer je to bilo više vezano za carinski dio .. dok su mali iznosi za osobne potrebe tj jednostavni uvoz bili bez tih troškova-papirologije.. sad to nije važno, nema više granice 22€-160kn..

15 godina

Ja sam primjetio da sve što ima "normalni" tracking number ne dolazi, tj. da te pošiljke idu preko pošte. Preko mjesec dana su mi 4 pošiljke u tijeku dostave, a aliexpress ne da refund jer je pošiljka u mjestu dostave. Vjerojatno nikad neće ni doći do mene...
Sve što je imalo onaj kineski tracking gdje su samo brojevi, to uredno dolazi vrlo brzo preko Overseasa. Zadnja pošiljka u manje od 10 radnih dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Ja sam primjetio da sve što ima "normalni" tracking number ne dolazi, tj. da te pošiljke idu preko pošte. Preko mjesec dana su mi 4 pošiljke u tijeku dostave, a aliexpress ne da refund jer je pošiljka u mjestu dostave. Vjerojatno nikad neće ni doći do mene...
Sve što je imalo onaj kineski tracking gdje su samo brojevi, to uredno dolazi vrlo brzo preko Overseasa. Zadnja pošiljka u manje od 10 radnih dana.

Kod mene je bila ista stvar,neku su mi paketi stigli nakon 100 dana,iako su u moj grad došli za 20 dana.

Za neke se mi dali povrat,a za neke nisu,ali sve je na kraju stiglo.

To ti je problem do naše pošte.

7 godina

Itko u zadnje vrijeme uzimao mob preko Ali-a? Naručio sam samo jednom prije 5 godina.. Xiaomi Redmi 4x. Nije bilo carinjenja jer sam dostavu platio 20$ i došlo je DHL-om.. 
Sad zapravo isti taj mob gledam za naručiti i jedina opcija je free shipping iz Kine. Bojim se da ne zapne na carini pa platim duplo od cijene moba. 

Nedavno mi je stari uzeo mob u hrv dućanu za 340€, isti takav na Ali-u je oko 200€. Tako da uzimam od tamo, za koji god se mob odlucim.. samo mi treba par informacija od nekog kom je friško!?
Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2023 14:25 (birra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
birra kaže...

Itko u zadnje vrijeme uzimao mob preko Ali-a? Naručio sam samo jednom prije 5 godina.. Xiaomi Redmi 4x. Nije bilo carinjenja jer sam dostavu platio 20$ i došlo je DHL-om.. 
Sad zapravo isti taj mob gledam za naručiti i jedina opcija je free shipping iz Kine. Bojim se da ne zapne na carini pa platim duplo od cijene moba. 

Nedavno mi je stari uzeo mob u hrv dućanu za 340€, isti takav na Ali-u je oko 200€. Tako da uzimam od tamo, za koji god se mob odlucim.. samo mi treba par informacija od nekog kom je friško!?
Unaprijed hvala.

recimo da sve ide legalnim putevima, onda će ti kurirska služba ili HP odraditi carinjenje. Na elektroniku je koliko znam carinska stopa 0%, a PDV bi trebao platiti odmah trgovcu, vidi što piše na aliju i provjeri je li trgovac u IOSS sustavu. Kad paket stigne eventualno bi trebao platiti trošak špediteru (carinjenje, deklaracija...), iznos ovisi o firmi koja to obavlja, kod HP-a je to 5-10 eura.

https://www.posta.hr/carinski-postupak/239

ovo je malo starije, ali ono bitno je i dalje aktualno:

https://www.nabava.net/clanci/e-commerce/kupovina-preko-interneta-iz-inozemstva-carina-porezi-i-ostalo-sto-trebate-znati-869t6

postoji i opcija da ne platiš apsolutno ništa, ovisi o trgovcu i iznosu koji navede i kanalima kojima šalje. u najgorem slučaju da platiš sve troškove opet te dođe daleko povoljnije nego kod nas. provjeri i da uređaj ima CE deklaraciju.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice