Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.921
|
čitano: 1.313.939
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
13 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Koji je razlog da pošta u tracking upisuje ranije datume nego što je stvarno uručeno, jel trebaju pravdati nekome kašnjenje?

Primjer, naručio nešto s alija, Aliexpress Selection Standard, uručeno mi danas (13.09.), i sad gledam tracking, po njemu je uručeno jučer 12.09., s time da ima pokušaj dostave 11.09., naravno da nije bilo nikakvog pokušaja, taj dan sam bio kod kuće cijeli dan.

Tracking ali Tracking ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
sosta kaže...

Koji je razlog da pošta u tracking upisuje ranije datume nego što je stvarno uručeno, jel trebaju pravdati nekome kašnjenje?

Primjer, naručio nešto s alija, Aliexpress Selection Standard, uručeno mi danas (13.09.), i sad gledam tracking, po njemu je uručeno jučer 12.09., s time da ima pokušaj dostave 11.09., naravno da nije bilo nikakvog pokušaja, taj dan sam bio kod kuće cijeli dan.

Možda imaju neki ugovor po kojem plaćaju penale za kašnjenja, a možda jednostavno poštari ispunjavaju normu. Nije to ništa novo.

15 godina
Imaju bonuse,ako određeni postotak paketa isporuče u roku.
Kako je to nemoguča misija,tada oni falsificiraju dostave.
14 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

jel kome pada neki način na pamet da se iz ovog sazna overseas tracking broj pa da provjerim s njima?

https://parcelsapp.com/en/tracking/hyyt100000425918gz

0 0 hvala 0
9 godina

Po 17tracku, last mile tracking number za tvoju pošiljku je 158280300548849898510000 a to vodi na Austrijsku poštu? Datum i dio trase se poklapa ali treba login za više info pa ti vidi...

11 godina
rtzuiop kaže...

jel kome pada neki način na pamet da se iz ovog sazna overseas tracking broj pa da provjerim s njima?

https://parcelsapp.com/en/tracking/hyyt100000425918gz

Ovo bi trebao biti tracking broj onda od overseas

1910024719477217

https://is.overseas.hr/tracking/?trackingid=1910024719477217

15 godina

-već duže vrijeme (proljeće+..) nije 'pravi' tracking broj.. tj ne uvode ga u sustav i imaju drugi broj, dan nakon zaprimanja, do tad vakuum..

-tek kad se dobije sms-mail.. tad se ima pravi-novi broj, obično tek kad krene dostava iz centralnog skladišta .. a tad ovisno gdje ste na ruti, rutinski, možete nagađati kad bi mogla stići pošiljka, ako nije gužva, godišnji i sl.

-meni većinom stigne 8-9h.. jer sam na ruti, no izuzetci postoje pa je tako prošli tjedan stigla poruka za 14h+ i dvije sec kasnije da je promjenjeno (kao ja-korisnik, oni sami) za idući dan.. nisu stigli.

-kad se dobije par pošiljaka tad se može tako nagađanjem predviđati.. i to za uhodane rute, za one koji su izvan ostaje samo čekati..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

svaka čast, kak si to uspio iskopati?

Hvala svima btw

6 godina
Jel neko narucivao vise stavki u jednoj narudzbi a da mu je narudžba veca od 150 eura? Sto je pametnije: razdvojit na više ili naruciti sve u jednoj (smanjena cijena zbog naudzbe vece od 150 eura) i riskirati carinu.U kosarici mi je 13 stavki ...nekih 280 eura. Pola itema je Ali standard shipping a druga polovica onaj njihov Choice(free shipping). Pitam sve ovo jer ce se slati u više paketa. Kako o funkcionira s carinom kad je više paketa a niti jedan item nije preko 150 eura? Hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 7:45 (marinho25).

0 0 hvala 0
15 godina
marinho25 kaže...
Jel neko narucivao vise stavki u jednoj narudzbi a da mu je narudžba veca od 150 eura? Sto je pametnije: razdvojit na više ili naruciti sve u jednoj (smanjena cijena zbog naudzbe vece od 150 eura) i riskirati carinu.U kosarici mi je 13 stavki ...nekih 280 eura. Pola itema je Ali standard shipping a druga polovica onaj njihov Choice(free shipping). Pitam sve ovo jer ce se slati u više paketa. Kako o funkcionira s carinom kad je više paketa a niti jedan item nije preko 150 eura? Hvala

Osobno bih razdvojio. AliEx ti neće naplatiti PDV jer preko 150 ne ide u IOSS, a onda će ti naši naplatiti PDV i troškove za svaki paket, što na kraju ispadne više. Nisam siguran ali izgleda da paketi koji nisu IOSS idu preko PostNL/HR Pošte a to je malo sporiji način dostave.

4 godine
zelenapaprika kaže...

Naručeno prije 8 dana, 3.9. poslano, danas 10.9. stigao mail da je pošiljka u Hrvatskoj. Planirani datum isporuke 22.9. Pa ću vidjeti hoće li zbilja trebati 12 dana za dostavu i kojim putem (paketomat ili nešto drugo).

Pošiljka dostavljena danas, na vrata. U Zagrebu je bila 8 dana. Na paketu piše da je stigla iz Budimpešte.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice