Evo apdejt odnosno zavrsetak price s prevarantom na aliexpressu.
Trebalo je mjesec dana da ali vrati novce. Prvo sam cekao do nekog imaginarnog datuma kojeg su oni postavili "da paket stigne", bez obzira na to sto je paket isporucen.
Korisnicki support su im botovi, tu ne mozes doci do nikog zivog, na svako pitanje odgovara sa "ja znam da ste vi divna osoba i zasluzujete svu srecu, ja cu dati sve od sebe, ni jesti, ni spavati necu dok se vas problem ne rijesi"..... jedno 20 pozurnica su tvrdili da su poslali, ali eto, prva tura patnje 10 dana.
Nakon toga, covjek bi pomislio, rijeseno, ali nije - aliexpress treba dodatne informacije, obrazlozenje da oni po tracking broju vide da je seller poslao paket. na pitanje ako vide po tracking broju da je paket poslan, kako ne vide po istom tom broju da je paket vec odavno isporucen, na drugu adresu - vi ste divnna osoba, ja cu 24 sata dnevno raditi na rjesavanju vaseg problema....
Ok, proslo jos 5 dana - evo meni novaca nazad. Neee, treba cekati jos, ovaj put "package is in transit".....
I tek kad je istekao taj neki, opet imaginarni rok, koji nema nikakve veze s delivery datumom, nekom estimacijom do kad paket mora stici, nista, totalno provizorno izabran datum - refund odobren, novci vraceni....
seller i dalje aktivan, u medjuvremenu je nakupio hrpu negativnih recenzija, i sve kazu isto - prevara sa tracking brojem, ali ne, aliju to nije dovoljno da ubije taj account....
Uglavnom, nikad vise s alija, radije platiti vise i nemati natezanja...