Fali vam vrijeme dobrog starog WOW-a, gdje je sve bilo podređeno socijalnoj interakciji između igrača, atmosferi i osjećaju da nešto postižeš kako više igraš. Meni je to falilo, jer nijedna ekspanzija, niti jedna druga igra nisu taj osjećaj mogle pobuditi u meni. Već 4 mjeseca igram na http://www.emeralddream.com/ i to je čista kopija tog osjećaja. Sve na tom serveru je identično onome u originalnom WOW-u (osim par manjih bugova, ali budimo realni, i retail je imao bugova). Ekipa je većinom starija, koja zna cijenit hard core, world pvp je odličan, izbačen je Warsong gulch (zasad), sve instance rade kako treba... Da ne duljim, pogledajte, nećete zažaliti
.
P.S. Znam da ovo ispada kao reklamiranje, ali sam toliko oduševljen serverom, da sam želio to podjeliti sa ekipom sa Bug foruma, jer znam da tu sigurno ima ljudi kojima fali takvo nešto. Blizzard je sa retailom krenuo u totalno krivom smjeru jer je sve pojednostavio i prilagodio igru što široj masi, a maknuo socijalnu interakciju, world pvp i potrebu za istraživanjem. Igrao sam retail wow od 2005. do 2012., ali sam otišao kad je to sve postalo ubijanje pixela, a plaćao bih i dalje da postoji nešto kao vanilla WOW. Sva sreća da postoje ljudi koji su prepoznali kvalitetu originalne igre i omogućili nam da je doživimo, bez ikakve financijske naknade.