Svi vi koji ste kupili BFBC2, MW2, BO - kazete igre su ok - neke vise neke manje. Biste li ih kupili da ste ih mogli spiratizirat?
Bi! Imam igre koje sam imao piratske i onda kupio original, kao npr Titan Quest, Diablo i jos neke....
A samo da se nadovezem na to da se od postenog rada nemoze zivjeti!? Moze, to je jedna od nebuloza iz prijasnjeg sistema...
Ja se sjecam kad sam na poslu citao knjigu od Richard Dawkinsa, i dolazi jedan stariji gospodin i prigovori mi sto citam knjigu! Jer od ucenja (nije znao koja je knjiga) nema kruha, treba uzeti motiku! Da li je on pametan? NE!
Ne treba podcjenjivati niciji posao, podjednako me zivciraju oni koji omalovazavaju fizicki rad kao i oni koji omalovazavaju intelektualni rad! Ako vam se ne svidja vas posao ili mislite da ste potplaceni , onda ga promjenitie, a nemojte kukati kako previse radite ili imate premalu placu za svoj rad/skolovanje itd...
Placa nije univerzalna, znaci neki imaju visu placu neki manju! Ako zelite visu, promjeniti zvanje u ono koje je bolje placeno. Ako ste zadovoljni svojim poslom , onda sutite i ne podcjenjujte druge!
Rad se moze smatrati "robom", i o tebi ovisi koliko si spretan u plasiranju te robe na trzistu! Od moje cure sestra je zrakoplovni inzinjer, i nije htjela raditi za lacu manju od 7000kn! I odbijala je sve poslove koji nisu zadovaoljavali njene kriterije, i sada radi za tu placu (doduse malo vecu)!
Isto tako i kruh, ako se prodaje po 7kn, zasto bi ga netko prodavao za 3 kn! Nitko nece doci do tebe i ponuditi 50 000 kn placu, to si izbijte iz glave!
Ti kao radnik trebas biti nezamjenjiv poslodavcu, tako da je njemu u interesu da on tebe zadrzi, i zbog toga ti mora dati adekvatnu placu. Jer ako ti netko ponudi 10 000 kn placu , a trenutacno imas 5000, normalno je da ces otici. Zbog toga menadjeri imaju place od 50 000kn+ ! Jer si poslodavci ne mogu priustiti njegov odlazak, a nazalost (recimo) radnik na mjesalici je lagano zamjenjiv, kao i mnogo drugih zanimanja... Tako da radne snage ima u izobilju, a poslodavac se ne mora natjecati s drugima.
Nije mi jasno zasto ljudi prihvacaju posao i kasnije prigovaraju (ako uzmemo u obzir da je placa redovita)!
Znac osoba A kaze da ce za uslugu B osobi C platiti iznos X, i osoba C se sa tim slozi! Znaci postigne se zajednicki dogovor, i ako osoba A postuje svoju stranu dogovora, zasto je osoba C nezadovoljna!
Ako nisi zadovoljan sa ponudjenim, onda nemoj prihvatiti! I onda ce osoba A da popuni mjesto D, morati ponuditi X puta vecu cijenu, dok god netko ne prihvati! Nazalost, danasnje stanje je takovo da ljudi skacu na posao a kasnije prigovaraju!!! Ako se dogovorimo da nitko nece raditi ispod 5000 kn na mjesec na mjesalici, onda ce na mjesalici biti placa 5000 kn ili ce poslodavci svi propasti! Jednostavan omjer ponude i potraznje!