Black Myth: Wukong

poruka: 334
|
čitano: 65.259
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 mjeseci
protjeran
Re: Black Myth: Wukong
Alfredo nr.2 kaže...

Ekipa koja igra soulslike igre se ponaša da je bolja od ostalih, a jedina razlika njih i ostalih gejmera je u uloženom vremenu, a ne inteligenciji. Ne budite smješni, niste ništa pametnije od ostalih gejmera.

Ne radi se tu o uloženom vremenu nego poznavanju strukture takvih igara i gameplaya, moraš biti "mind on" imati gaming IQ i skill. Igrači souls-a i MP shootera su vec profilirani igrači koje u bilo koji naslov žanra koji igraju ubacis ce biti dobri bez ikakvog treninga i potrebe za puno vremena u igri. Upravo zato kazem da mi igrice danas nisu uopce teške, ni soulsi nisu sta su nekad bili jer su se počeli lagano prilagođavati masi pa im je i difficulty u sartu lakši.

Ovo vam je prva souls igra zato vam je teška, vec iduci souls like naslov nakon nje cevam biti puno lakse igrati jer cete bolje poznavati mehaniku, a strpljenje je glavna stavka u tim igrama i tajming, nema nista od zaletavanja kao kamikaza i spamanja po R1.

9 godina

Ma joj ista prica je kao i sa souls-ima. Svi bi igrali,a igra nije napravljena za sve. Kome se neda ucit mehanike igre nek ne igra. 
Žale se da je teška, a odes na YT i vidis da su ljudi prosli igru sa onim Rock band bubnjevima.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Kec na desetku kaže...

Pa covjece znas gdje je sve otišlo kad ljudi ne igraju sami nego sjednu i gledaju nekog kako prelazi igricu LOL. I onda jos u moru interneta gdje imas svaki moguci tutorial i "how to" upute i dalje neznas kako se neke igre igraju.

Danas je bitno da se sklepa golema mapa i 70% nepotrebnog sadržaja i grind side questova, i uz kamilica gameplay da 150h doslovno trčih kroz mapu i misije bez potrebe za ikakvih skillom itd...

I onda kupe igru za koju ih navuce grafika pa se bune na sve živo jer ta igra nije mainstream, ima dušu i tijelo i sadržaj za koji moraš učiti i sam se trgnuti a ne da spustis difficulty do poda i na hack n slash princip bezidejno prospamaš kroz misije.

Uzmite svoje vrijeme proučite protivnika, ne žurite, svaki potez ima svoje vrijeme i odaberite combat equipment koji bolje leži protivniku, doslovno promjena oruzja moze znaciti easy ili hard playthrough kroz bossa. Također nitko vam ne brani da malo farmate experience na slabijim protivnicima i uz to si levelirate dodatno lika prije velike akcije 

Upravo to.

Što ekipa starijih u ovoj temi spominje, a to se itekako razlikuje u odnosu na ono, prošlo vrijeme je što danas imaš cijelo čudo youtube tutorijala, tutorijala pisanih u tekstualnoj formi.
Zavisi što preferiraš.

Bit ću iskren, ovo mi je jedan od nekoliko soulslike igara da sam igrao, da moram nabrojati što sam igrao, morao bih se jako dobro namučiti.

A nakon Guangzhia na samom početku (chief od kojeg dobijete Immobilize) dalje mi je sve kamilica kad sam skužio mehaniku. Njega sam ponavljao vjerojatno 20ak puta.
Ostale sam riješio kud i kamo teže od njega unutar 5 pokušaja.

A još što mi je veliki hendikep pa ne igram na controlleru puno, više mi je trebalo pohvatati tu mehaniku korištenja i koordinacije.

Svaki boss/chief ima svoj pristup. Armor/Staff ima unique effecte koje dam se kladit ekipa koristi a da pritom uopće nema otključan taj effect u skillovima.

Korištenje extra soakova za gourd isto može dodati extra pasivne efekte.

A da ne spominjem potione koji mogu značajno promijeniti ishod borbe.

Meni osobno, igra je taman po mjeri.
Dosta izazovna, dosta linearna što mi se trenutno sviđa jer sam tip igrača koji bi zavirio u svaki kutak mape.

Predivnih vizuala i zvuka, a da priču i temu ne spominjem.

Previše smo razmaženih tobožnjim AAA naslovima sa zapada. Dokaz da mentalitetom nismo otvoreni za drugačije

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
9 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Ajde da kao stari gejmer kažem svoje viđenje stvari. Najdraže akcijske avanture su mi stari Tomb Raideri od 1-4. To su igre po mom guštu, jer moraš naći riješenje problema, a ne izvježbati vještinu. Znači nekad, tijekom 90-tih su se igre bazirale na riješavanju problema bez skilla, što znači bez drilla. Skill ili vještina je nešto što se postiže dugotrajnim ponavljanjem i svakome je dostupno. Pitanje je koliko je osoba spremna uložiti vremena kako bi razvila skill. Ekipa koja igra soulslike igre se ponaša da je bolja od ostalih, a jedina razlika njih i ostalih gejmera je u uloženom vremenu, a ne inteligenciji. Ne budite smješni, niste ništa pametnije od ostalih gejmera.

U mom slučaju, ja ne igram soulslike igre jer smatram da ne poštuju moje vrijeme. Da imaju quicksave ili checkpointove prije važnih događaja, kao npr. bitke s bossom, vjerovatno bi odigrao. Ovako mi ne pada na napamet trošiti vrijeme trčeći od checkpointa do bossa svaki put kad umrem. Uzalud potrošeno vrijeme. To je jedina velika zamjerka uz drill koju imam na ovu igru i općenito soullike igre. Svijet i priča su mi zanimljivi i zbog njih ću vjerovatno odigrati igru, ali sa trainerom kad nađem neki dobar. Ako neko zna za trainer koji radi nek ostavi link.

S tim da treba naglasiti razliku u izradi igara između istoka i zapada, istok je uvijek forsirao drill.

ima logike u tome što govoriš, međutim treba imati na umu da je i za steći "skill" potrebna određena inteligencija. Netko će puno ranije shvatiti kako nešto proći od nekog drugog. Ja sam osobno imao borbe s bossovima da sam umro zaredom 20 puta i da nisam ništa naučio, a onda od jedne borbe naučio pun kufer toga. Čim sam počeo obraćati pozornost na ono što taj boss točno radi. Recimo dobra fora mi je kad idem malo proučiti bossa zadati sam sebi zadatak da ne napadam, nego sam da izbjegavam njegov napad, odnosno pokušavam preživjeti što duže, ali bez da ga udaram. Onda puno manje pozornosti obraćaš na sebe, a puno više na bossa.

Ne govorim sada za Wukong, već primarno o igrama From Software koji su glavni kreatori soulsborne žanra. Nije istina da te oni stave pred zid, naprimjer da imaš jednog bossa koji je prejak i da nemaš drugog izbora nego da ga ubiješ i tek onda možeš ići dalje. Naprotiv, igra ti nudi mnoge mogućnosti u svakom trenu i ako ti je nešto preteško možeš ići u drugom smjeru i vratiti se kasnije. Više je problem nama psihički, što se prosjčean gamer naljuti što je umro 3 puta zaredom i onda ide još 20 puta na tog bossa i svaki put umre. Normalno da ćeš popizdit, svatko bi popizdio. Ali ipak kada se nekako snađeš, kada uspiješ sam doći do nekog rješenja, to je jedan od najboljih osjećaja u gamingu. I šteta je to propustiti.

4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Konzolaši su svoj FSR AMD FG platili daleko manje za razliku od nvidija korisnika...pogotovo korisnika RTX 30XX serije koji od svoje nvidije nisu dobili ništa od FGa pa sad moraju korisiti omrženi AMD FSR i FG, ili koristiti razne modove koji ih spašavaju za razliku od voljene nvidije.

To je tak kod nvidije, mrzi svoje korinike prethodnih serija.

Ovdje uopce nije tema koliko je tko platio, vec cinjenica da vizualno tih 60 fps-a na PS5 i PC ne izgleda niti priblizno isto. Cak i po pitanju input lagga je PC opet bolji zbog Nvidia Reflexa.

Nvidia tvrdi da FG odraduje cetvrta generacija dediciranih Tensor jezgri (koje takoder odraduju i DLSS) i Optical Flow Accelerator koji se oboje nalaze samo na 4000 seriji. Naravno tu uvijek postoji sumnja da Nvidia nesto mulja, medutim kad vidimo koliko su kvalitetom iznad drajverskih rjesenja poput FSR-a izgleda da ipak nesto ima u tom dediciranom hw-u.

13 godina
suspendiran

Kome se da nek drma kome se neda ima drugih igara. Meni su soulslike tip igara ubitačno dosadne, ponavljat jedno te isto dok ne usavrsis skill ili mazohistički trošiti vrijeme na prepoznavanje ponašanja svakog pojedinačnog protivnika, Wukkong je u 14 dana izgubio milijun i dvjesto tisuća igrača, cca 55% igrača, nije malo, a možda su i prešli igru ili je pao hype.  Ali naravno netko to voli i neka naravno samo drma ako mu je zabavno, apsolutno nema ništa protiv da me se krivo ne razme. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 10:38 (Cryogenic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cryogenic kaže...

Kome se da nek drma kome se neda ima drugih igara. Meni su soulslike tip igara ubitačno dosadne, ponavljat jedno te isto dok ne usavrsis skill ili mazohistički trošiti vrijeme na prepoznavanje ponašanja svakog pojedinačnog protivnika, Wukkong je u 14 dana izgubio milijun i dvjesto tisuća igrača, cca 55% igrača, nije malo, a možda su i prešli igru ili je pao hype.  Ali naravno netko to voli i neka naravno samo drma ako mu je zabavno, apsolutno nema ništa protiv da me se krivo ne razme. 

Slažem se u potpunosti.

Ja sam odustao dok ne dođe trainer. Umjesto da gubim vrijeme radeći istu stvar, iskoristio sam to vrijeme i odigrao Castlevania Lords of Shadow – Mirror of Fate HD. Super igra, baš sam guštao. 

Wukong mi je fora priča i htio bi je odigrati, šteta da nema easy ili story mode, mozda ga dodaju ili dode trainer. Jednog dana će se vjerovatno odigrati. Bit će fora ubijati bossove jedan za drugim bez gubljenja života, onako kao po špagi.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
10 godina

Kakva igretina, utuko sam nekih 30tak sati, u chapteru 4 sam trenutno, ovo je sve što trebam od jedne igre, vizualni spektakl, savršen gameplay, odlična priča. Igra je ladno GOTY za ovu godinu, čak i 2 tjedna nakon izlaska igra broji svaki dan preko milijun igrača koji igraju istovremeno, a pričamo o singleplayer igri koju kad završiš brišeš sa kompa i prelazak traje između 30 i 50 sati ovisi koliko side questova želiš odraditi. 

Volio bih da je malo izazovnije još, u chapteru 2 kad ojačaš i kad skužiš gameplay jednostavno sve boss bitke riješavam sa lakoćom, nije to ta težina kao u soulslike igrama, zato i kažu da nije kao soulslike, ima neke poveznice ali u soulsima imas dodge attack i to je to, ovdje igra nudi hrpu abbilitya,powera,spellova, raznih načina za pristupit borbi, ima par zajebanih bosseva ali ništa specijalno. Kome za ovo trebaju modovi traineri i slične pizdarije odite igrat star wars outlaws od ubisofta takve igre vas vode za rukicu cijelo vrijeme. 

Remek dijelo i debelo najbolja igra ove godine, sumnjam da će je nešto prestići. I čak jedna od boljih igara koje sam igrao općenito, atmosfera, secret area i taj level desing je mind blowing, drago mi je što je igra uspjela i što ćemo dobiti još ovoga. Preporuke svima da ovo odigraju tko voli ovakav žanr stvarno nije teško ni približno, Sekiro,Bloodborne,DS 3 su daleko daleko teže igre. Ovo je teško jedino ako imate 2 lijeve ruke a i tad nebi trebalo biti uz malo korištenja mozga. Ako misliš samo ići naprijed i lupati po neprijatelju jbg onda kažem ima ovih igara za snowflakese koliko hoćeš. Chears 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 18:03 (BeLLicus).
Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
Prigodna:
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
BeLLicus kaže...

Kakva igretina, utuko sam nekih 30tak sati, u chapteru 4 sam trenutno, ovo je sve što trebam od jedne igre, vizualni spektakl, savršen gameplay, odlična priča. Igra je ladno GOTY za ovu godinu, čak i 2 tjedna nakon izlaska igra broji svaki dan preko milijun igrača koji igraju istovremeno, a pričamo o singleplayer igri koju kad završiš brišeš sa kompa i prelazak traje između 30 i 50 sati ovisi koliko side questova želiš odraditi. 

Volio bih da je malo izazovnije još, u chapteru 2 kad ojačaš i kad skužiš gameplay jednostavno sve boss bitke riješavam sa lakoćom, nije to ta težina kao u soulslike igrama, zato i kažu da nije kao soulslike, ima neke poveznice ali u soulsima imas dodge attack i to je to, ovdje igra nudi hrpu abbilitya,powera,spellova, raznih načina za pristupit borbi, ima par zajebanih bosseva ali ništa specijalno. Kome za ovo trebaju modovi traineri i slične pizdarije odite igrat star wars outlaws od ubisofta takve igre vas vode za rukicu cijelo vrijeme. 

Remek dijelo i debelo najbolja igra ove godine, sumnjam da će je nešto prestići. I čak jedna od boljih igara koje sam igrao općenito, atmosfera, secret area i taj level desing je mind blowing, drago mi je što je igra uspjela i što ćemo dobiti još ovoga. Preporuke svima da ovo odigraju tko voli ovakav žanr stvarno nije teško ni približno, Sekiro,Bloodborne,DS 3 su daleko daleko teže igre. Ovo je teško jedino ako imate 2 lijeve ruke a i tad nebi trebalo biti uz malo korištenja mozga. Ako misliš samo ići naprijed i lupati po neprijatelju jbg onda kažem ima ovih igara za snowflakese koliko hoćeš. Chears 

Iako bi se po ovoj temi dalo drugačije zaključiti, nisi jedini, za mene je ovo 9.5/10 igra. Igram na PS5 u quality modu u 30 fps-a i to me ne j... ni malo. Kao ljubitelja akcijskih/souls/metroidvania igara, ova igra je po prezentaciji priče i gameplaya u samom vrhu. Također sam mišljenja da j... bossa kojeg prođeš ispod 5 pokušaja.

16 godina

Kako izgleda performance mode na PS 5?  Meni se sviđa baš igra po onome što sam vidio, jer taman ispada da je nešto između Souls igara i ovih običnih akcijskih, gdje se taman pronalazim.

DS , Bloodborn mi je bilo kidanje živaca te ih nisam ni završio, pa mi taman treba nešto za nijansu lakše 

4 godine
protjeran
Lijepse izgleda prometna nesreca nego Wukong na perf mode na PS5. Ukratko.
16 godina

Jesi probao pa govoriš iz vlastitog iskustva ili je šema rekla, kazala sa neta? Ja ono što sam vidio mi izgleda čisto ok, ali želim čuti iz prve ruke kakvi su dojmovi prije nego kupim igru.

4 godine
protjeran
Nemam PS5, a to sto sam vidio s neta ne umanjuje argument posto je toliko lose da se preko yt kompresije vidi koliko je lose... Pogledaj si analizu Digital Foundry-ja pa ce ti sve biti jasno.

Sad moze doci netko sa PS5 tko ne vidi razliku 720p i 4k reci kako je njemu odlicno, ali ja osobno bi prije vjerovao i pogledao DF analizu i sl kanale.

Ovo ne govorim sa zlom namjerom, nije 60 eura bas malo pa da ne ostanes razocaran i bacis pare.
16 godina

Meni ovdje ne izgleda uopće toliko loše kako govoriš, naravno da je quality mode oštriji, ali na 2,5 metra udaljenosti od TV-a razlika se ne primjeti.

Nisam tip osobe koji vjeruje kojekakvim jutjuberima i analizama dok sam nešto ne vidim ili čujem iz prve ruke od nekoga tko igra.

Igra je trenutno na PS storeu 70 eura, pa svakako čekam još koji mjesec da bude popust jer si ne mogu opravdati dat 70 eura za digitalnu verziju igre koju nakon što pređem ne mogu mijenjati ili prodati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 8:35 (lobotomac90).
4 godine
protjeran
Ne vjerujes dubinskim analizama, ali vjerujes random videu gdje je vecina scena staticnih pa se ne vidi rapsodija artefakata, fps dropova i opce zamrljanosti. Ha dobro, tvoje oci i tvoji novci.
14 godina
DaddyFit kaže...
Ne vjerujes dubinskim analizama, ali vjerujes random videu gdje je vecina scena staticnih pa se ne vidi rapsodija artefakata, fps dropova i opce zamrljanosti. Ha dobro, tvoje oci i tvoji novci.

Čovjek vjeruje nekom stvarnom sa našeg foruma i to je to. Jebeš Youtube.

Zato i pita tu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 11:46 (hummer0).
14 godina

Veći je problem po meni što je konzolaška verzija u 30FPS nego što su možda poneke teksture niže kvalitete. Ovo ako ću igrati na konzoli eventualno može biti na PRO-u.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Performance mode na PS 5 radi u 60 fps-a, to i je razlog zašto pitam za isti, jer mi se u 30 ne igraju više igre.

14 godina
lobotomac90 kaže...

Performance mode na PS 5 radi u 60 fps-a, to i je razlog zašto pitam za isti, jer mi se u 30 ne igraju više igre.

Ali koliko pamtim iz DF recenzije to nije pravih 60FPS nego neka kemija pa opet imaš manje responzivne kontrole i nema tu glatkoću koji bi morala biti za igru tog tipa.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
4 godine
protjeran
To je 60 fps-a sa fsr-om i frame generatorom koji u kombinaciji daju tragediju od prikaza, uz to je input lagg gori nego na 30 fpsa.

Bazni fps je 30 i onda ga fg podupla na 60, u tom procesu fg jos poveca input lagg. S obzirom da bazni fps pada i na 20 u tim situacijama komandu cekas 2 chaptera.
13 godina

Mozda na PS5 pro bude radilo kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 19:16 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MGloc kaže...

Mozda na PS5 pro bude radilo kako treba.

Možda, makar i na RTX 4090 uz DLSS i samo 40% 4K nativne rezolucije igra pada na 45 fpsa. A to je grafa od 2000 eura te ostatak kompa dođe do 3000 eura.

Pa sad budi ti pametan....

13 godina

U tome slucaju ima i wukong za sirotinju sa kojim cu se morat zadovoljit.Ja sam majmuna jos igrao 2015, dok koznati nije ni cuo sta je raytrace...

Wukong za sirotinju (SMITE) Wukong za sirotinju (SMITE)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 19:21 (MGloc).
15 godina

Može se igrat majmunom još i jeftinije 

13 godina

Batinu u ruke i odoh u sumu mlatit puzeve i zmije.

16 godina

Sve sam to pročitao i ja o čemu pričate, ali volio bih da netko tko igra na ps5 podjeli dojmove. Ima li takvih ovdje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Možda, makar i na RTX 4090 uz DLSS i samo 40% 4K nativne rezolucije igra pada na 45 fpsa. A to je grafa od 2000 eura te ostatak kompa dođe do 3000 eura.

Pa sad budi ti pametan....

Zanimljivo je kako cherry pickas jednu scenu sa Digital Foundry analize gdje fps toliko dropa i to je sad relevantno, a kad isti DF objasni kako su FSR i AMD objektivno losi onda velis kak je to tebi "super" i bas te briga. 

Btw evo preko 100 min gameplaya max postavke rtx 4090 sa 88% native rezolucije i covjeku nije fps pao ispod 60 i avrg fps 75 na kraju videa. Da stavi 60% native res sto bi bilo nekakav balanced mode avrg bi skocio na 90, a low bi takoder bio veci.

P.S. Naravno nisi rekao da se taj drop dogodio BEZ FG-A.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 23:01 (DaddyFit).
15 godina

Naravno da me baš briga kad nisam kupil kožnatom novi zlatni šaraf od 2000 eura za novu jahtu....i još fa gledam u 40% 4k rezolucije na 45 fpsa. Baš me boli majmun 😂

4 godine
protjeran

Opet zaboravljas reci da je to drop bez FG-a, i to bolje odradenog FG-a nego onog sa kojim ti igras na AMD kartici. Ugl nece ti argument postat jaci ak dovoljno puta ponovis nesto i "zaboravis" na kriticnu postavku. Zapravo na taj nacin argument u potpunosti gubi na jacini.

Isto tako logika da se pojede pregazeni burek sa ceste samo zato sto je besplatan takoder ne drzi vodi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 23:31 (DaddyFit).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice