Black Myth: Wukong

poruka: 334
|
čitano: 61.271
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Black Myth: Wukong
Kaj god da napišem bolje je od ovoga ha ha

Ne dam 2000eura za 45 fpsa 😂
16 godina

Čini mi se da je DaddyFit Nvidiji na platnoj listi, jer po njegovom ne valja igra na PS, ne valja na AMD, jedino dobro radi na Nvidiji, i to onoj od 2000 eura 

Pa da dam 2000 eura sa grafičku i da ne mogu peglat u nativnom 4k u 60 fps-a udaro bi glavom u zid prije nego kupio tu igru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 8:09 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran

Pa ukoliko zelis igrati sa RT u punom sjaju kako se i treba igrati ovo vizualno remek djelo to jedino ide na Nvidiji, brojke ne lazu.

Kad se 4090 toliko muci zamisli onda kako je tek na AMD karticama, a kamo li tek na PS5 sa unakazenim detaljima i FSR + FG kombinacijom koja rezultira rapsodijom artefakata i input lagga.

15 godina
Jer tko ne igra kako bi se trebalo igrati, kao da nije ni igrao. Prodaš auto i kupiš komp pa igraš majmuna.
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
DaddyFit kaže...

Pa ukoliko zelis igrati sa RT u punom sjaju kako se i treba igrati ovo vizualno remek djelo to jedino ide na Nvidiji, brojke ne lazu.

Kad se 4090 toliko muci zamisli onda kako je tek na AMD karticama, a kamo li tek na PS5 sa unakazenim detaljima i FSR + FG kombinacijom koja rezultira rapsodijom artefakata i input lagga.

Pa baš teksture i nisu na razini vizualnog remek djela i to nisam rekao ja već HU a razlog znamo, nedostatak memorije na nvidijinim karticama srednjeg i nižeg ranga, što se tiče osvijetljenja etc. skidam kapu, ova igra je grafički demo za nvidijine kartice.

15 godina

Đaba ti 128gb vrama kad igre nazaduju radi nevidije shvatio si. Vratilo nas u kameno doba.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina

Da manje vise ovo je demo za nvidia graficke kartice ali eto i Hogwarts je isto dosta zahtjevan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
dery kaže...

Đaba ti 128gb vrama kad igre nazaduju radi nevidije shvatio si. Vratilo nas u kameno doba.

Samo se ti zezaj, kad iziđe nova generacija nvidije s tih 12 u srednjem segmentu ćeš uvijek imati lošije teksture na najnovijim aaa naslovima 1440p, na novom star warsu to već sada vidiš, zavisi od igre do igre, da sam bio na tvojem mjestu sačekao bih koji mjesec s kupovinom za nvidiju, naravno ukoliko ih ne mijenjam kao čarape, sada je najdebilnije vrijeme kupovati novu grafu pogotovo u srednjem i gornjem segmentu a za kupnju nvidije pogotovo, imo, degradirat će te za par mjeseci u donji segment odnosno u 1080p na novim aaa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 14:50 (notloB).
15 godina
notloB kaže...
dery kaže...

Samo se ti zezaj, kad iziđe nova generacija nvidije s tih 12 u srednjem segmentu ćeš uvijek imati lošije teksture na najnovijim aaa naslovima, na novom star warsu to već sada vidiš, zavisi od igre do igre, da sam bio na tvojem mjestu sačekao bih koji mjesec s kupovinom za nvidiju, naravno ukoliko ih ne mijenjam kao čarape, sada je najdebilnije vrijeme kupovati novu grafu pogotovo u srednjem i gornjem segmentu a za kupnju nvidije pogotovo, imo.

Jesi našo primjer "star wars" teksture ko u crtanom filmu. Radio je razvojni tim žena, trangender, non binary gey paradera.Rezultat:4k max vuče 22gb vrama. Onda pogled na senua saga hellblade II fotorealizam  najrazrađenije teksture od sveg viđenog 4k max 12.4gb. Nemamo šta dalje pričat.

4 godine
protjeran
notloB kaže...

Pa baš teksture i nisu na razini vizualnog remek djela i to nisam rekao ja već HU a razlog znamo, nedostatak memorije na nvidijinim karticama srednjeg i nižeg ranga, što se tiče osvijetljenja etc. skidam kapu, ova igra je grafički demo za nvidijine kartice.

Molim te mi napisi na kojem dijelu videa HU prica o teksturama i okrivljava Nvidiu da imaju malo vram-a.

Ova igra je zapravo skolski primjer kako se i sa malo vram-a moze napraviti vizualno odlicna igra kad developeri znaju sto rade.

13 godina

Mislim da star wars ima problema sa texturama to nije do grafe vec do igre, u jednu ruku je pizdarija kada ti kupis grafu za 500/1000/2000 eura pa na kraju igra radi kao krepani pas ili je puna glitcheva i bugova.Ima vec nekakav fix za star wars probat cu naci pa vam posaljem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
dery kaže...

Jesi našo primjer "star wars" teksture ko u crtanom filmu. Radio je razvojni tim žena, trangender, non binary gey paradera.Rezultat:4k max vuče 22gb vrama. Onda pogled na senua saga hellblade II fotorealizam  najrazrađenije teksture od sveg viđenog 4k max 12.4gb. Nemamo šta dalje pričat.

Upravo to. Novi Star Wars je igra sa milion vizualnih buguva i problema cak i na native rezoluciji. Bas suporotno od Wukonga ona je skolski primjer kako igra ne bi trebala izgledati, a uz to je i smece od igre.

15 godina
MGloc kaže...

Mislim da star wars ima problema sa texturama to nije do grafe vec do igre, u jednu ruku je pizdarija kada ti kupis grafu za 500/1000/2000 eura pa na kraju igra radi kao krepani pas ili je puna glitcheva i bugova.Ima vec nekakav fix za star wars probat cu naci pa vam posaljem.

Nikad nije igra kriva več razvojni tim koji neme veze sa mozgom. Stalno isto ponavljamo za ove ponavljače osnovne škole, zašto i koja je im blokada mozga nastala nikako da to uvide. Ovaj majmun je najbolji pokazatelj što se može sa samo ken ju bilivit 9.6gb 4k max path trace.

4 godine
protjeran

Pronasao sam dio gdje HU prica o teksturama i jedino sto su spomenuli je da teksture OPCENITO nisu na nivou ostalih vizualija u igri. Ugl ni rijeci da su teksture losije na Nvidiji ili da njihove kartice nemaju dovoljno vram-a. Dapace kazu kako je 8gb skroz dovoljno i tek kad se ukljuci RT + FG vuce preko 8gb na 1440p i 4k, a tolko vram-a imaju sve kartice od 4070 na dalje koje su ionako minimum da se igra na max detaljima i tim rezolucijama.

1 0 hvala 0
3 godine
DaddyFit kaže...

Molim te mi napisi na kojem dijelu videa HU prica o teksturama i okrivljava Nvidiu da imaju malo vram-a.

Ova igra je zapravo skolski primjer kako se i sa malo vram-a moze napraviti vizualno odlicna igra kad developeri znaju sto rade.

Apsolutno mi se to ne da tražiti i pregledavati videe, mislim da je bilo u nekom liveu odnosno kada su obojica pričali o tome i složili se da teksture nisu na nivou i da su na najboljim podešavanjima u komi za neke dijelove u igri, na kraju da je to tako može se vidjeti i u potrošnji grafičke meme koja je općenito niska u igri, mislim da je to rečeno i naknadno u star wars outlaws kada je isto kritizirana i jedna i druga igra zbog lošijih tekstura, meni se ne traži a ti kako hoćeš... Može li se napraviti igra koja izgleda kako treba s teksturama slabije reze, wukong govori da može ali uopće nije bitan wukong za ono što govorim deryju, bešje wukong.

3 godine
dery kaže...

Ako misliš ljude razmiještati po ladicama sposobnosti na temelju seksualne orijentacije itd. onda nemamo što dalje pričati, ukoliko je tako reci da te metnem na shitlist i đenja.

4 godine
protjeran

Ne trebas traziti jer sam ja gore nasao i sve je objasnjeno. Zakljucak price je da nema govora o tome da Nvidia ima manjak vram-a i da nemas potrebe izmisljati.

Isto tako zakljucak da je da poluproizvodi poput Star Wars nisu mjerilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 15:35 (DaddyFit).
3 godine
DaddyFit kaže...
Ne trebas traziti jer sam ja gore nasao i sve je objasnjeno. Zakljucak price je da nema govora o tome da Nvidia ima manjak vram-a.

Naravno da ima i imat će ubuduće, jedino ukoliko novije kartice srednjeg segmenta ne budu izdali s 12 gb meme a tada će biti ono što dery kaže u zahebantskom tonu, nvidija skimpa na memi i upravo time unazađuje grafiku u tom segmentu koliko god je unaprijeđuje u drugima, imo, a ti misli što hoćeš.

4 godine
protjeran
Nemam ja sto mislit kad brojke ne lazu, a graficki najimpresivnija igra 2024. koja trenutnu generaciju kartica baca na koljena u svemu osim u nepotrebnoj potrosnji vram-a najbolje izgleda na Nvidiji. Jako jednostavno.
3 godine
DaddyFit kaže...
Nemam ja sto mislit kad brojke ne lazu, a graficki najimpresivnija igra 2024. koja trenutnu generaciju kartica baca na koljena u svemu osim u nepotrebnoj potrosnji vram-a najbolje izgleda na Nvidiji. Jako jednostavno.

Uopće nije jednostavno ukoliko pričamo u kontekstu u kojem sam se obratio deryju i ti to znaš, nadam se, a u drugim kontekstima uopće ne raspravljam i naravno ne izmišljam već predviđam na temelju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 15:52 (notloB).
13 godina

Evo vam za star wars fix ako tko ima probleme.

https://www.nexusmods.com/starwarsjedisurvivor/mods/182

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 16:58 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...
dery kaže...

Ako misliš ljude razmiještati po ladicama sposobnosti na temelju seksualne orijentacije itd. onda nemamo što dalje pričati, ukoliko je tako reci da te metnem na shitlist i đenja.

Nema svrstavanja nego te pitam misliš li da ljudi koji nisu svjesni svega oko sebe ili sebe tj.imaju delusion disorder sindrom mogu razumno raditi neki posao ili funkcionirati. To je postao trend i čak je poželjno stoga imamo šta imamo, površnost a ne kvalitet.

Opet te pitam jesi igrao hellblade II ili pogledaj video ako nisi da vidiš šta znalci rade sa malo vrama. 

14 godina
Čitam komentare...pa jel baš toliko majmunček zahtjevan.
7800x3d i radeon rx 7900 gre oc 16gb budu dovoljni za ugodni 2k gaming?
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
dery kaže...

Nema svrstavanja nego te pitam misliš li da ljudi koji nisu svjesni svega oko sebe ili sebe tj.imaju delusion disorder sindrom mogu razumno raditi neki posao ili funkcionirati. To je postao trend i čak je poželjno stoga imamo šta imamo, površnost a ne kvalitet...

16 godina
labudšiljo kaže...
Čitam komentare...pa jel baš toliko majmunček zahtjevan.
7800x3d i radeon rx 7900 gre oc 16gb budu dovoljni za ugodni 2k gaming?

Budu uz HUB settings bez RT. Ili uz RT medium, ostalo po HUB optimized, u pola rezolucije (50% FSR).

3 godine
DaddyFit kaže...

Ne trebas traziti jer sam ja gore nasao i sve je objasnjeno. Zakljucak price je da nema govora o tome da Nvidia ima manjak vram-a i da nemas potrebe izmisljati.

Izvrćeš ono što sam rekao, nvidija ima manjak vrama u nižem i srednjem segmentu s izuzetkom 4070 TI S koja za ono što nudi košta k'o od popa uho imo, i zbog toga igra sponzorirana od nvidije ima teksture kakve ima, da ima više meme i igra bi imala bolje teksture, kod outlawsa druge nvidija sponzorirane igre stvari su drugačije postavljene, igra automatski učitava kvalitetu tekstura na kartici na kojoj se izvodi i u postavkama uopće ne postoji namiještanje za kvalitetu tekstura, kartica koja ima više vrama prikazivat će bolje a ona koja ima manje prikazivat će lošije teksture, u konačnici usporedni testovi brzine kartica su nevalidni jer za iste postavke neke kartice rade s lošijim a neke s boljim teksturama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 7:33 (notloB).
15 godina

Jel igra ovo netko od nvidijaša ili samo Kinezi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Cak i obicna 4070 ti sa svojih12gg vrama ima ga i vise nego dovoljno za Wukong cak i na 4k rt +fg, ali tu dolazimo do problema da je gpu preslab pa badava sto ima vrama.

S obzirom da je 4070 ti 1440p kartica njenih 12gb je tu i vise nego dovoljno za tu rezu, cak i u lose optimiziranim igrama.

Prije nego sto 12gb vram-a postane premalo za 1440p ce sami gpu na tom karticama postati bottleneck cemu svjedocimo kod novih aaa naslova, tako da ti badava 68gb vrama na AMD karticama kad ces ionako gurat igru u 40 fps-a (i to sa ergelom artefakata).

To da mjerenja ne vrijede jer se "teksture sporoje ucitavaju" je notorna glupost isto kao sto si izjavio kako HU tvrdi da Nvidija ima premalo vrama za Wukong, a situacija je bas suprotna. To sto na Hogwarstu imamo tu izoliranu pojavu kod kartica sa manje vrama ne znaci da je tako u ostalim naslovima, niti je to itko dokumentirao. Da postoi takav problem o tome bi se pricalo i pisalo na sve strane.

Btw 7900xt koja je po raw perf ekvivalent 4070 ti super je tek nesto jeftinija. S obzirom na sve benefite Nvidije (dlss, fg, rt, ray reconstruction, reflex, shadowplay, broadcast itd) razlika u cijeni i vise nego opravdava Nvidiju, a 7900xt je kao sto se vidi po prodaji potpuno nebitna kartica.

Sve u svemu vrlo slab pokusaj opravdanja inferiornog proizvoda.
16 godina

Zaspamo si cijelu temu o Nvidia hvalospjevima.

Činjenica je da je igra jednostavno neoptimizirana, s obzirom da jedna rtx 4090 ima problema sa istom, a da je optimizirana kako spada radila bi i na AMD grafi i PS5, kao što bude slučaj i sa ostalim igrama gdje se ekipa potrudi oko optimizacije. 

Druga stvar je da svatko kupuje ono što misli da mu treba, koliko god ti bio uvjeren da je Nvidia bolja, pa s tim argumentima vjerojato samom sebi opravdavaš kupnju Nvidije...i ne ne branim AMD, jer sam i sam pobornik Nvidia grafičkih i do nedavno sam u kompu vozio običnu RTX 4070.

A ja i dalje čekam nekog da se javi tko igra na PS 5 sa dojmovima 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 8:52 (lobotomac90).
3 godine
DaddyFit kaže...
Cak i obicna 4070 ti sa svojih12gg vrama ima ga i vise nego dovoljno za Wukong cak i na 4k rt +fg, ali tu dolazimo do problema da je gpu preslab pa badava sto ima vrama....

Naravno da ima, zbog toga teksture na svim rezama i jesu slabije reze odnosno lošije kvalitete nego što bi igra koja je u svakom drugom tehničkom pogledu superiorna trebala imati, nvidia ju je sponzorirala i to je glavni razlog zašto nema bolje teksture i zbog čega gotovo sve igre nemaju bolje teksture jer najprodavanije nvidije imaju premalo vrama, da su teksture veće rezolucije koje ne stanu u memu dešavalo bi se kao i na karticama s 8 i 12, 16gb, igra se na 8gb vuče dok s 12 i 16 radi očekivano na istom gpu kod ponekih igara koje imaju postavke za kvalitetu tekstura koje se uistinu i učitaju. Amd odnosno konkurenciju uopće nisam niti spominjao tako da ne laži, pričam isključivo o nvidiji i premalo vrama na karticama koje sam spominjao u našoj komunikaciji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 10:09 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice