Black Myth: Wukong

poruka: 334
|
čitano: 61.268
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 mjeseci
protjeran

Ništa od drjavera kako sam i rekao, sitne nebitne razlike, vise je predstavljen reda radi, na developerima je da u narednih par patcheva to riješe kao sta se Starfield i Dragons Dogma II pokrpalo

Black Myth Wukong Gamer Ready Driver 560.94 Performance | RTX 4090 | i9 14900KS

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Black Myth: Wukong
Kak bi radilo na mojoj konfi? Pitam zbog CPU.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
neaktivan
Azmo kaže...

Moći češ igrati putem GeForce Now ako nemaš dovoljno dobar CPU

At Gamescom 2024, GeForce NOW Brings ‘Black Myth: Wukong’ and ‘FINAL FANTASY XVI Demo’ to the Cloud

5 mjeseci
protjeran

Ja sam uvjeren da bi na 1440p zakucao grafu na max uz tu i tamo neki drop pod native presetom bez RT, igra je žestoki GPU bound 

Jep, evo ti i7 6700 (non K) + rtx 4070ti

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 19:32 (Kec na desetku).

1 0 hvala 1
14 godina

Sreća pa ide brzo 

Baš sam nahajpan.
Dakle dvije najigranije igre na steamu su kineske.

Tells a ton about western world 

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 19:55 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
sudy_freak kaže...

Baš sam nahajpan.
Dakle dvije najigranije igre na steamu su kineske.

Tells a ton about western world 

Meni žao kolege picajzla0707, ima RTX a nemre igrat te dvije igre jer kineska partija prek njih vrši svoju indoktrinaciju 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina
Azmo kaže...

Imaš na Steamu besplatno benchmark od igre pa probaj.

5 mjeseci
protjeran

This is why This Game peaked at 2.2 Million concurrent Steam Players

0 0 hvala 0
4 godine
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 21:53 (DaddyFit).
9 godina
Azmo kaže...

Naravno da će ti raditi igra. A kako će raditi malo se poigraš sa opcijama, ne uključu taj RT i stavi na medium i ide ... Mene osobno igra ne privlači, samo lijepo izgleda i to je sve... Nije po mom ukusu ...

lp

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 22:04 (Taraba).
15 godina

DF ti fino kaže u videu da preporuča gašenje RTa i smanjivanje detalja za igrive performanse, jer na najjačoj grafičkoj kartici sa samo 40% od pune rezolucije FPS pada na 45, što je loše gaming iskustvo za brzu akcijsku igru.
HU ti govori isto, objašnjavaju da frejm generator nema pozitivnog utjecaja ako bazni FPS nije 60+, pokazuje ti na RT dijelu da je često prikaz bez RTa bolji nego da RTom. Za teksture objašnjava da su u niskoj rezoluciji te da bi svakako trebala nadogradnja kako bi se zaposlile kartice sa više od 8 gb vrama.
A to da bez ray tracinga ne treba ni igrati je post godine 😂

Edit; pobridao si post i editrao sa točkom dok sam pisao odgovor 🤕

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 22:12 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Benchmark nije loše. Samo sam blure smanjio ostalo nisam dirao. 4K

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 23:30 (hummer0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo kako to izgleda na 1440p uz 5800X3D i 6950XT bez RT s HUB optimizacijama na Quality i Performance sa i bez framegen.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

DF ti fino kaže u videu da preporuča gašenje RTa i smanjivanje detalja za igrive performanse, jer na najjačoj grafičkoj kartici sa samo 40% od pune rezolucije FPS pada na 45, što je loše gaming iskustvo za brzu akcijsku igru.
HU ti govori isto, objašnjavaju da frejm generator nema pozitivnog utjecaja ako bazni FPS nije 60+, pokazuje ti na RT dijelu da je često prikaz bez RTa bolji nego da RTom. Za teksture objašnjava da su u niskoj rezoluciji te da bi svakako trebala nadogradnja kako bi se zaposlile kartice sa više od 8 gb vrama.
A to da bez ray tracinga ne treba ni igrati je post godine 😂

Edit; pobridao si post i editrao sa točkom dok sam pisao odgovor 🤕

Da nesto sam zeznuo.

Ugl u postu sam napisao da potkrijepis svoje tvrdnje kako je RT pun bugova i umrljanih tekstura i opet to nisi napravio. Padanje fps-a na 45 je uzrokovano UE5 stutterom sto objasnjava covjek iz DF 

na 16:05.

Bug sa refleksijama postoji na mid RT presetu, al to je klasican bug koji nema vezue sa RT izvedbom i on se moze lako otkloniti jednostavnim patchom.

Dapace RT osim sto daje nemjerljivo bolji prikaz sto mozemo vidjeti kod sjena na 4:40 nadalje, vidimo da su zapravo sjene bez RT-a lose rezolucije, umrljane i neprirodne, a RT sve te probleme rijesi.

Nakon poboljsanja sa sjenama tu imamo i lokalne sjene i osvijetljenje koje mozemo vidjeti na 7:35 gdje RT opet daje dubinu sceni koja sada izgleda puno prirodnije.

Najvece poboljsanje koje pridonosi RT je zapravo kod refleksija gdje one bez RT-a osim sto izgledaju siromasno sa sobom donose kojekakav pop up i artefakte sto se moze vidjeti na 9:00, a RT jos jednom osim sto izgleda nemjerljivo bolje ponovno rjesava problem. Kad smo vec kod refleksija vrijedi skociti na 11:45 i na trenutak se divit do kuda je dosao RT i koliku razliku cini.

Problem sa umrljanim teksturama je prisutan, ali covjek opet na 14:20 pojasnjava kako je to do nanite-a, a ne do RT-a kako ti to tvrdis bez pokrica.

Sto se FG-a tice kod njega je klasicna prica kao i u svim igrama da je bolji cim je bazni fps bolji, prvenstveno zbog input lagga, a srecom Nvidia Reflex ce biti takoder implementiran u igru pa ce se taj dio rijesiti. HU u svom videu 
na jednom mjestu tj na 20:10 prica o tome kako postoje scene gdje je svijetlost preciznije prikazana sa RT-om, ali po njegovom subjektivnom misljenju bolje izgleda bez RT-a. U svim ostalim primjerima ima samo hvalospjeve o RT-u, sto je i logicno.

Teksture o kojima pricas opet nemaju veze sa RT-om, jer da su nize rezolucije sa RT-om losije bi i izgledale, a to ocito nije slucaj.

I da, ovo je jedna od igara gdje cak i netko sa slabijim vidom moze razaznati vizualne razlike sa upaljenim RT-om posto su ogromne. Zaista igrati ovakvu igru sa ugasenim RT-om je grijeh i nema smisla kad se gubi toliko imerzije da to vise nije ona vizualno spektakularna igra o kojoj svi pricaju i u kojoj uzivaju. Jos vise iz razloga posto RT rusi samo 25% performansi u odnosu na Cinematic preset, naravno na Nvidia karticama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 22:42 (DaddyFit).
15 godina
Molim te bez kilometarskih postova, odogovaram sa moba. Nije problem do U5 nego je pad fpsa konstantan tijekom borbe na ispod 50 na grafi od 2000 eura pri max postavkama uz samo 40% nativne 4k rezolucije, objašnjeno ti je na 18:00 pa na dalje. U5 štucanje je tipično kad igra učitava novo područje dogodi se na sekundu,.
Sve sam ti objasnio i sve je prikazano u oba videa. HU video u RT dijelu, zbugan RT tj. vodene refleksije.
Nije problem vidjeti razlike, problem je što te razlike ruše performanse na konzolaške brojke na računalu od 3000eura.
Pa sad vidi da li ćeš na takvom računalu igrati igru uz padove fpsa na 40+ ili ćeš smanjiti detalje, ugasiti RT i igrati na 100 + fpsa...valjda na takvom kompu imaš HRR monitor ili TV, bilo bi žalosno da nemaš
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 22:53 (forumaš).
3 godine
suspendiran
forumaš kaže...
Molim te bez kilometarskih postova, odogovaram sa moba. Nije problem do U5 nego je pad fpsa konstantan tijekom borbe na ispod 50 na grafi od 2000 eura pri max postavkama uz samo 40% nativne 4k rezolucije, objašnjeno ti je na 18:00 pa na dalje. U5 štucanje je tipično kad igra učitava novo područje dogodi se na sekundu,.
Sve sam ti objasnio i sve je prikazano u oba videa. HU video u RT dijelu, zbugan RT tj. vodene refleksije.
Nije problem vidjeti razlike, problem je što te razlike ruše performanse na konzolaške brojke na računalu od 3000eura.
Pa sad vidi da li ćeš na takvom računalu igrati igru uz padove fpsa na 40+ ili ćeš smanjiti detalje, ugasiti RT i igrati na 100 + fpsa...valjda na takvom kompu imaš HRR monitor ili TV, bilo bi žalosno da nemaš

Ti spominjes 4k kao da je to 1080p pa se cudis ko pura dreku sto najnovija benchmark igra i na najjacem gpu tu i tamo dotakne 50fpsa

16 godina

Tko kaže da AMD ne može gurati RT na MED na 1440p...

FSR 50% uz HUB performance uz frame generation...

Jest da je u biti interno 720p al izgleda sasvim OK (console like experience).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Ti spominjes 4k kao da je to 1080p pa se cudis ko pura dreku sto najnovija benchmark igra i na najjacem gpu tu i tamo dotakne 50fpsa

Kad ni nije 4k nego upscale tj. 40% 4k rezolucije pa svejedno na pcu od 3000eura se fajtaš na konzolaških 45fpsa...fa bi gledao zbugane RT refleksije na vodi.

5 mjeseci
protjeran

Taj drop na 45-50 fps ces dozivjeti u svakoj full RT igri u zadnje 2 godine na nekom određenom dijelu igre, samo ovdje se desio slučaj da je to netko uspio zabiljeziti na snimci jer se desi na ranoj fazi igre koja je ionako enormno zahtjevna i bez RT. Ništa to novo ni spektakularno nije, CP2077 se također cekalo 2 godine do nove serije grafi da se igra kako spada u full aranžmanu.

Konstantno se lijepi na 4K a grafa za nove AAA RT igre 4090 odavno nije i koje su izbacene kao next gen igre za next gen hardver. I to vec zadnjih 2 desetljeca gledamo kad dođu neke igre pa se ceka par godina da bi bile igrive od Crysis serijala do Witchera koji je na Maxwellu također bio neigriv u to vrijeme, pa do CP 2077 i sada Wukonga i još nekih.... I to su sve naslovi u razmaku cca 5 godina sta sam naveo itocno su bili taj prijelaz na next gen 

1 0 hvala 0
3 godine

Amd je danas izdao driver sa supportom za BM: Wukong, Adrenalin Edition 24.8.1 WHQL ali ga je ubrzo povukao, više ovdje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 23:28 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemam pojma o tim dropovima jer ne koristim RT, kod mene sve igre klize savršeno. Zadnja i jedina koja nije radila kako treba je star wars jedi survivor ali tada sam još bio na i7 10700 i rtx 3060ti  i the last of us zbog 8gb vrama.

4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Borba o kojoj pricas je bez FG-a gdje bi bez RT-a imao 28% vise tj 55 umjesto 45 fps-a. Tu je problem same igre koja je i bez RT-a uzasno zahtjevna tako da ti opet pokusaj pljuvanja RT-a propada.

Ne, opet nisi nista objasnio sto je najbolje i najbolji komentar o "zbuganom RT-u" ti je ovo sa mid presetom za koji je objasnjeno da je jednostavno bug u igri, a ne u samom RT-u. Sa druge strane ja sam ti dao konkretne primjere gdje se jasno vidi da RT popravlja masu nedostataka.

Jos jednom tih 40 fps-a o kojima pricas je bez fg-a kojeg ce ionako vecina ljudi koristiti u ovoj igri posto je i bez RT-a uzasno zahtjevna. Na kraju dana udarac od 28% je posten zauzvrat imerzije i cinjenice, koje sam potkrijepio sa vise primjera, da se masa vizualnih problema rijesi paljenjem RT-a.

To sto ti ti odabrao krivu karticu pa je udarac na performanse 70% kod paljenja RT-a je skroz drugi problem.

3 godine
suspendiran
191x7 kaže...

4k, "rekomended", meni i vise nego dovoljno 80fpsa, igra mi je na usb stiku instalirana stock sve!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 23:47 (Boris grozni).
15 godina
DaddyFit kaže...
forumaš kaže...

Borba o kojoj pricas je bez FG-a gdje bi bez RT-a imao 28% vise tj 55 umjesto 45 fps-a. Tu je problem same igre koja je i bez RT-a uzasno zahtjevna tako da ti opet pokusaj pljuvanja RT-a propada.

Ne, opet nisi nista objasnio sto je najbolje i najbolji komentar o "zbuganom RT-u" ti je ovo sa mid presetom za koji je objasnjeno da je jednostavno bug u igri, a ne u samom RT-u. Sa druge strane ja sam ti dao konkretne primjere gdje se jasno vidi da RT popravlja masu nedostataka.

Jos jednom tih 40 fps-a o kojima pricas je bez fg-a kojeg ce ionako vecina ljudi koristiti u ovoj igri posto je i bez RT-a uzasno zahtjevna. Na kraju dana udarac od 28% je posten zauzvrat imerzije i cinjenice, koje sam potkrijepio sa vise primjera, da se masa vizualnih problema rijesi paljenjem RT-a.

To sto ti ti odabrao krivu karticu pa je udarac na performanse 70% kod paljenja RT-a je skroz drugi problem.

Gašenjem RTa i max detalja performanse rastu jako

HU optimalne pistavke tj.HUB performace porast od 86%, to je bez RTa

Ima sve u njihovom videu

Kaj de tiče moje sirotinjske grafe ja sam zadovoljan

https://imgur.com/a/x0J9y1q

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 23:54 (forumaš).
16 godina
191x7 kaže...

HUB ekipa kaže da su rezultati benchmarka sa FG varljivi, tj da benchmark (pa čak i animacija u samoj igri) idu glatko, ali da je pri igranju lag na 70-ak fps sa frame genom prevelik.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
4 godine
protjeran

Gasenjem RT-a i max detalja takoder i vizualni dojam proporcionalno pada i dolazimo do onoga sto sam rekao, da je sa spustanjem detalja to sad 50% one prekrasne igre o kojoj svi pricaju.

Ove performance postavke uopce ne zelim komentirati jer na taj nacin se moze unakaziti svaka igra i reci kako se dobio porast u fps-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:01 (DaddyFit).
15 godina
DaddyFit kaže...

Gasenjem RT-a i max detalja takoder i vizualni dojam proporcionalno pada i dolazimo do onoga sto sam rekao, da je sa spustanjem detalja to sad 50% one prekrasne igre o kojoj svi pricaju.

Ove performance postavke uopce ne zelim komentirati jer na taj nacin se moze unakaziti svaka igra i reci kako se dobio porast u fps-u.

Moja grafa, 

Pričamo o akcijskoj igri a ne o walking simulatoru ili  point and click avanturi. Uvijek smo spuštali detalje za igriv fps, s to bi trebalo biti minimum 60fpsa za takav tip igre. Može se igrati i na 30 fpsa ali tu onda pričamo o konzolaškim lošim performansama. FG ima smisla na 60+ nativnih. Da igra je jako zahtjevna a RT ju gurne preko ruba za marginalne vizalne benefite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:01 (forumaš).
16 godina

Mislim da quality opcije koje je dao HU nisu loše, jedino bih global illumination pokušao da održim na Very High jer se sa High gube contact shadows i to mi pravi razliku. Druga dva podešavanja za kojapredlažu da se spuste su Shadows na High, što se vidi, ali nije strašno, a boost je ozbiljan, i Hair simulation (ili kako se već zove), za koji nisam u njihovom videu primetio da previše degradira kvalitet prikaza.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Moja grafa, 

Pričamo o akcijskoj igri a ne o walking simulatoru ili  point and click avanturi. Uvijek smo spuštali detalje za igriv fps, s to bi trebalo biti minimum 60fpsa za takav tip igre. Može se igrati i na 30 fpsa ali tu onda pričamo o konzolaškim lošim performansama. FG ima smisla na 60+ nativnih. Da igra je jako zahtjevna a RT ju gurne preko ruba za marginalne vizalne benefite.

Cek ti se zalis na RT "artefakte", a igras na 1440p 50% FSR-a koji je opce poznat da cak i na quality 4k sa sobom nosi paletu artefakata, ghostinga uz efekt "ulje na platnu"? A uz to onda jos koristis i FG koji onda od dva tako unakazena frejma mora sloziti novi koji sve te manjkavosti jos pospjesuje...

EDIT: Ako imas 95 fps-a sa FG onda nemas 60 nativnih. Uskaces sam sebi u usta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:04 (DaddyFit).
15 godina
DaddyFit kaže...
forumaš kaže...

Moja grafa, 

Cek ti se zalis na RT "artefakte", a igras na 1440p 50% FSR-a koji je opce poznat da cak i na quality 4k sa sobom nosi paletu artefakata, ghostinga uz efekt "ulje na platnu"? A uz to onda jos koristis i FG koji onda od dva tako unakazena frejma mora sloziti novi koji sve te manjkavosti jos pospjesuje...

EDIT: Ako imas 95 fps-a sa FG onda nemas 60 nativnih. Uskaces sam sebi u usta.

Polako, kad ju budem igrao budem podesio detalje da imam 60+ nativnih, spustim koliko treba, uz FG sam na 120 lažnih i to je OK , ako ne uz FG onda uz AFMF 2

I nije 1440 p nego 4K

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:11 (forumaš).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice