PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 747.613
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Wontay kaže...

Jedino je sigurno da je ne smiješ ažurirat.....

Na kojem si cfw?

To neznam,gdje to mogu provjeriti?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina

Kad ti se pali PS3 piše ti verzija ako si na Rogeru, U postavkama pod System information i u Multimanu pod System information.

Dobio sam ban kada sam nadogradio sa 4.30 na 4.46 10 minuta nakon spajanja na PSN, banirali mi account,

napravio sam drugi i logirao se da bi nakon deset minuta dobio ban accounta i ban konzole.

To je bilo još u prolječe i otada nema nikakve metode za unban

0 0 hvala 1
14 godina

System Software Version 4.46 je gore.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možeš staviti rogero 4.50 i normalno se spajati ili ostati na 4.46 i koristiti opciju koju ti je naveo mart na prošloj stranici,

Moraš znati da je rizik za ban velik, nemoraš ga dobiti nikad a možeš ga dobiti poslije prvog spajanja, još se ne zna kako se otkriva CFW na PSN-u.

0 0 hvala 0
15 godina
zanima me da li se CECH-2504B da jailbrejkati?
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
TomekK kaže...
zanima me da li se CECH-2504B da jailbrejkati?

Ovisi koji je date code, mozes ga procitati ispod konzole na onoj crnoj naljepnici imas kao Date code: i onda bijeli kvadratic u kojem je oznaka npr. 0D ... Ako je jedan od ovih 0A,0B,0C,0D onda se moze

4 doors for more whores
14 godina
neaktivan

Jeli zna neko kako igrat PS1 igre na psu3 ? na rogeru 4.46 sam

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
hexx kaže...

Jeli zna neko kako igrat PS1 igre na psu3 ? na rogeru 4.46 sam

Za PS1 mislim da igra mora biti u formatu .bin i .cue i stavi se u mapu u playstationu PSXGAMES, ako nema mape napravite mapu...isto tako ako igru prenosite s USB-om ili externim HDD-om napravite na njima mapu PSXGAMES i unutra utrpate datoteke od igre i multiman bi trebao to prepoznat u menu-u Retro...Za PS2 mislim da je slican postupak jedino sta igre moraju biti u formatu .iso

4 doors for more whores
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 18:31 (SoaD123).
11 godina
neaktivan
donzega kaže...
Wontay kaže...

Tako je Soad, to sam i ja bio naveo u tutorialu i stavio link video tutoriala ugradnje ODE uređaja - ODE možete ugraditi sami.

Ne slažem se s tim i ne podržavam bahatost servisera, cijena je sve drugo osim prihvatljivog, bezobrazno je uzimat 700 kn za ugradnju

za nešto što možete sami napravit, zato nek oni ugrađuju sami sebi za tu cijenu...

Evo primjera sa čipom za PS2 kojeg niste sami mogli ugraditi, trebalo je lemiti a ne rade svi sa lemilicom, cijena čipa sa ugradnjom je bila 500 kn.

Ja sam prvo pomislio da se ne treba ništa lemiti,a kad ono - TREBA- i to dva puta. Bilo koji ODE ne možete ugraditi bez lemljenja. Cijena koju uzimaju oni šta stavljaju ode je realna, u nas cobra ode 950 kn (vani oko 100 €), što znači da majstor uzme 250 kn za rad(ako je 1200 kn). Da nije lemljenje u pitanju, čak bi i onda bilo pošteno a ne ovako.

Ne ulazim sad je li koji lik pošten ili nije, već čisto u cijenu. Mislio sam koristiti ode, ali nakon odgledanog tutorijala sigurno neću.

15 godina

Cijena Cobra Ode je ljetos kod nas bila 750 kn i zbog toga sam naveo da je previše dati 500 kn za ugradnju, (više nego previše) ,

Previdio si vrlo važnu stvar a to je da je tutorial za Super slim modele, na fat i slim modelima nema lemljenja,

zašto dati nekom 200,300 ili 500 kn da pokopča par flatova.

Lemiti treba na serijama SLIM 2500,  SLIM 3000, SUPER SLIM 4000

OVDJE JE DETALJAN TUTORIAL UGRADNJE, PRETVARANJA I POKRETANJA IGRI I SVE BITNO ZA Cobra ODE

http://www.ps3-infos.fr/forum/tutoriaux-f44/installation-et-utilisation-du-cobra-ode-t4335.html

PREVEDENO:

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=fr&u=http://www.ps3-infos.fr/forum/tutoriaux-f44/installation-et-utilisation-du-cobra-ode-t4335.html&prev=/search%3Fq%3Dcobra%2Bode%2Binstallation%26biw%3D1429%26bih%3D749

1 0 hvala 1
15 godina

KAKO IGRATI PS1 IGRE NA PS3

1.Pokrenite svoj PS3

2. Umetnite PS1 igru
3. Pokrenite multiMAN
4. Idite na upravitelj datoteka
5. Nađite dev_flash \ ps1emu,
6. Pritisnite X na ps1_emu.self
Ako je sve u redu pokrenuli ste PS1 igru

.

KAKO IGRATI PS2 IGRE NA PS3

POTREBNO VAM JE  :

Zadnja verzija Multimana    -  http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=24

ps2 to ps2classic tools        - https://mega.co.nz/#!VlNHybCY!SKqvtz0TB7eqbyl6f3ovzxMoXKwjEiY1jG26uECjmY4

1.  Multiman,  ReactPSN Placeholder.pkg  i i sav sadržaj mape PS2CLASSIC PLACEHOLDER  kopirajte na USB.STICK,

( EXDATA, KLICENSEE, PS2U1000, REACTPSN.PKG, PLACEHOLDER.PKG)

VAŽNO JE DA SE SPOMENUTE DATOTEKE NALAZE NA ROOT-U USB STICKA

2.  Prvo instalirajte zadnju verziju Multimana,  zatim ReactPSN i na kraju PS2_Classics_Placeholder  

(ako več imate react PSN instaliran nemorate ga ponovno instalirat i preskačete korake 3 i 4 i 5)

3.  Na PS3 napravite novog korisnika, dajte mu ime: aa  i logirajte se na njega

4.  Na PS3 pokrenite ReactPSN - konzola se resetira i vaš user je promijenio ime

5.  Logirajte se na vašeg normalnog usera koji koristite

6. Na PS3 u mapi hdd0 napravite mapu PS2ISO i u nju stavljajte vaše PS2.ISO igre

7. Pokrenite Multiman i idite u retro stupac i tamo bi trebala biti vaša PS2 igra, kliknite na nju i Multiman če je pretvoriti u PS2 classic - 5-10 minuta

8. Kada je gotovo u mapi PS2ISO ste dobili ISO.BIN.ENC koji trebate prebaciti u /dev_hdd0/game/PS2U10000/USRDIR

9. Izađite iz Multimana i pokrenite PS2 ClassicPLACEHOLDER

Ako ste sve dobro napravili pokrenuli ste PS2 igru

Jednom kada imate aktiviran placeholder samo stavljajte igre na PS3 i klikom na igru u Retro stupcu
konvertirate je u PS2 Classic.   PS2 Classic je igra u obliku ISO.BIN.ENC
i nju je potrebno staviti u mapu koju čita placeholder /dev_hdd0/game/PS2U10000/USRDIR

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 12:50 (Wontay).

2 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

Da , ja sam namjerava uzet ultraslim zato sam za njih i gleda tutorijale. Za ovo ostalo nisam ni zna. Još jedno veliko hvala za sve ove temeljite tutorijala. Svaka ti dala{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Ovo mi je dalo crni ekran,valjda je ovo za "umetnite original ps1 igru" :)

SoaD123-ov tutorial je the real deal.

Hvala SoaD

sup
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 18:50 (hexx).
13 godina
neaktivan
sebring kaže...
donzega kaže...
Wontay kaže...

Tako je Soad, to sam i ja bio naveo u tutorialu i stavio link video tutoriala ugradnje ODE uređaja - ODE možete ugraditi sami.

Ne slažem se s tim i ne podržavam bahatost servisera, cijena je sve drugo osim prihvatljivog, bezobrazno je uzimat 700 kn za ugradnju

za nešto što možete sami napravit, zato nek oni ugrađuju sami sebi za tu cijenu...

Evo primjera sa čipom za PS2 kojeg niste sami mogli ugraditi, trebalo je lemiti a ne rade svi sa lemilicom, cijena čipa sa ugradnjom je bila 500 kn.

Ja sam prvo pomislio da se ne treba ništa lemiti,a kad ono - TREBA- i to dva puta. Bilo koji ODE ne možete ugraditi bez lemljenja. Cijena koju uzimaju oni šta stavljaju ode je realna, u nas cobra ode 950 kn (vani oko 100 €), što znači da majstor uzme 250 kn za rad(ako je 1200 kn). Da nije lemljenje u pitanju, čak bi i onda bilo pošteno a ne ovako.

Ne ulazim sad je li koji lik pošten ili nije, već čisto u cijenu. Mislio sam koristiti ode, ali nakon odgledanog tutorijala sigurno neću.

Top 100$ je Cobra, znači da si uzme 100$ za ugradnju, za to da prođe lemilicom 4x po ploči. Uglavnom za 1200kn kupiš PS3 neki koji se može softwerski riješiti i nemaš zezancije sa vanjskim diskom i glupostima, samo preko FTP-a prebaciš igru na unutarnji disk i igraš. Po meni je taj ODE općenito bilo gdje pa tako i kod nas samo čisto pranje novca ljudima, osobno bi i dalje ostao pri original igricama nego ugrađivao ODE, nisam ljubitelj takvih stvari, općenito ne volim kada moram nešto dodatno spajati na konzolu kako bi služilo igranju kao npr vanjski disk ili usb, svakako da ima svoju prednost jer se može skinuti svaka nova igra ali i dalje tvrdim da original ipak nekako najbolji iz razloga što ga jednostavno staviš i pokreneš za 2-3 sekunde i igraš, jedino što igre previše koštaju kada nove izađu, zato ako si baš "hard core" gejmer onda ti se isplati takve stvari ali ako si osoba koja će kupit igru recimo GT5 ili GT6 bilo polovnu za 100 ili novu za 200-300kn, govorim o GT5 i udarati samo po njemu ili recimo po FIFI ili PES-u mislim da se onda ne isplati.

15 godina
hexx kaže...
Wontay kaže...

Ovo mi je dalo crni ekran,valjda je ovo za "umetnite original ps1 igru" :)

SoaD123-ov tutorial je the real deal.

Hvala SoaD

Ne treba biti original , koja bi onda svrha trebala biti?  Igra mora biti na cd-u, dvd-u, provjereno sa nekoliko igara i sa nekoliko verzija cfw-a

Jesi provjerio metodu od Soada? Neda mi se gnjavit s tim, možda nove verzije multimana čitaju i PS2.iso,

ako imaš vremena javi čita li Multiman PSX iz PSX mape? PS2 igre?

14 godina
neaktivan

Da Soadova metoda mi radi,nisam imao psxgames mapu ,napravio sam ju i unutra ubacio bin i cue file od igre.

Kasnije u multimanu mi odmah u retro odjeljku prikazuje igru ,isto kao i ps3 igre.

PS2 igre nisam pokusava

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupio sam externi hdd bilo na njemu 2 particije jedna fat32 druga ntfs formatiro ovu drugu pomocu fat32formater, ali mi ps3 ne prepoznaje hdd , samo se pali i gasi da li je jos neko imao ovih problema?

0 0 hvala 0
15 godina

Formatiraj cijeli disk u windowsima i vidi onda

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Formatiraj cijeli disk u windowsima i vidi onda

Probao sada ali nece kao da ga ps3 nemoze pokrenuti, napajanje  preko usb ide nema zasebnog negdje sam cito da su ljudi kupili ps3 usb hub pa preko toga.Hvala ipak na savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 21:27 (solidus01).
15 godina

Ako je disk u Fat32 morao bi ga čitati, imao sam i ja problema s nekim diskovima zbog manjka struje no sa Y usb kabelom uglavnom su radli

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nista moracu i ja pokusati s tim USB Y.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ova tema je korisna,bilo bi pozeljno da je sticky

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako uzmem modificirani ps3 na npr. njuškala i igram piratane igre bez da sam ušao u multiplayer ikako, a sa kupljenom igrom igram MP mogu li mi bannat konzolu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Historix kaže...

Ako uzmem modificirani ps3 na npr. njuškala i igram piratane igre bez da sam ušao u multiplayer ikako, a sa kupljenom igrom igram MP mogu li mi bannat konzolu?

Naravno, neces ni uci u MP vec bi mogo dobit ban...Jedino rjesenje ti je da kupis ps3 modificiran s e3 flasherom ili ode uređajem...S e3 flasherom moze se napraviti da imas 2 HDD diska, na jednom da ti je orginal sony firmware preko kojeg igras orginal MP igre, a na drugom HDD disku imas modifikaciju za igranje kopija (pirata)...I naravno druga metoda je ODE uređaj koji je navodno za sada jos uvijek siguran, preko njega pokreces kopije a na konzoli imas orginal firmware s kojim bez problema se spajas na internet i igras MP

4 doors for more whores
14 godina
neaktivan
SoaD123 kaže...
Historix kaže...

Naravno, neces ni uci u MP vec bi mogo dobit ban...Jedino rjesenje ti je da kupis ps3 modificiran s e3 flasherom ili ode uređajem...S e3 flasherom moze se napraviti da imas 2 HDD diska, na jednom da ti je orginal sony firmware preko kojeg igras orginal MP igre, a na drugom HDD disku imas modifikaciju za igranje kopija (pirata)...I naravno druga metoda je ODE uređaj koji je navodno za sada jos uvijek siguran, preko njega pokreces kopije a na konzoli imas orginal firmware s kojim bez problema se spajas na internet i igras MP

Malo mi je nejasno to sa 2 hdd-a i mislim da se fw ne nalazi na hdd-u nego na čipu koji je u ps3

Ispravite me ako griješim

11 godina
neaktivan

Bok,

pokusavam instalirati Multimana na modificirani E3 ODE PS3 i nema šanse.

Pratim ovaj tutorial:

i kad godo dođem do djela di se Multiman instalacijske ikone trebaju pojaviti na meniju od PS#-a - one se ne pojave! kao da ih nema na disku!

Jeli netko od vas uspješno instalirao multimana??

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wontay kaže...

1.  Multiman,  ReactPSN Placeholder.pkg  i i sav sadržaj mape PS2CLASSIC PLACEHOLDER  kopirajte na USB.STICK,

U nekoliko navrata sam skidao, stavljao multimana na disk spojen na PS3 i on ga uopće ne očitava (multiman folder za instalaciju).

Mozes li detaljnije opisati taj postupak?

Te, koja verzija multimana je potrebna?

Ime ikone od verzije koju sam skinuo jest: multiMAN_ver_04.50.04_BASE_CEX_(20131103).pkg.986.v04.50.04_brewology_com.pkg

BTW imam E3 ODE modifikaciju.

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 11:52 (MarkoDj).
11 godina
neaktivan
donzega kaže...

Upravo gledao na Console Universe, digli su cijenu Cobra ODE na 950 kn i u dolasku je.

E3ODE tj. kopija COBRA ODE je dostupan po cijeni od 800 kn.

Ako je netko nabavio u HR ili izvana ako može podijelit svoje iskustvo, cijenu, vrijeme dostave , ugradnju?

Ja sam u Console Universe prijen 3 tjedna uzeo  PS3 s E3 ODE modifikacijom i radi sve kako treba s pravilnim stvaranjem ISO igara.

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();
15 godina

Multimana normalno instaliraš preko Install Package opcije, neznam koju sam verziju imao dok sam to probavao , no sigurno radi sa novim verzijama multiman.

Zar ovo nije dovoljno jasno??

2.  Prvo instalirajte zadnju verziju Multimana,  zatim ReactPSN i na kraju PS2_Classics_Placeholder  

(ako več imate react PSN instaliran nemorate ga ponovno instalirat i preskačete korake 3 i 4 i 5)

Gdje si zapeo?

___________________________________-

Sad vidim da imaš ode, nezz radi li multiman na tim uređajima ili su potrebni njihovi backup menađeri

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 13:31 (Wontay).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Gdje si zapeo?

___________________________________-

Sad vidim da imaš ode, nezz radi li multiman na tim uređajima ili su potrebni njihovi backup menađeri

Dakle kad upalim PS primjetim da uopče ne očitava instalacijer multimana, dakle, nema fajlova, nisu vidljivi na PS-u, iako sam ih stavio na hard disk.

Dakle, u ovom tutorijalu,

na 10:45min nema instalacije, ne vidi se.

I isao sam i preko ovog tutorijala,

i ovo sto je on napravio na 1:40 kod mene također ne pali jer PS ne pokazuje postojanje fajla za instalaciju...

Ako multiman ne radi na ODE, znaci da bi radio 100% s tim backup menagerima? kako njih skinuti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 13:39 (MarkoDj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice