Playstation Now - servis za neograničeno igranje određenog broja igara za PS3, konkretnije govoreći za sada 275 igara, može se pokrenuti i u Hrvatskoj.
To mi je uspjelo jer sam prilikom registracije accounta postavio da dolazim iz USA.
Testirao sam i radi iznenađujuće dobro, s malim lagom i zadovoljavajućom kvalitetom slike. Raspolaganje igara je ogromno, među 270+ igara može se pronaći dovoljno hitova (Uncharted trilogija, Last of Us, kompletni Assassins Creed, idr.) ali i interesantnih Indie igara (double dragon, r-type, Arcade Classics, idr). I par totalnih gluposti naravno.
Ono što je problem jest nestablinost veze, barem jučer što sam jučer par sati testirao. Kad radi, radi super - igra se učita u roku 2 minute. Ali nažalost ne radi uvijek. Znalo mi se događati da mi je odjednom u toku igre jednostavno izletilo vani natrag na PS store, ili mi je javljalo da nemam dovoljno brzu vezu. Testirano na Iskonu, 10 megabita, s WIFI-jem (nije preporučljivo). I drugi su u Americi naveli iste probleme koje ja imam, tako da ne vjerujem da je to do lokacije ili WIFI-ja.
Iskreno se nadam da će se uskoro ovi problemi rješiti, jer mi je PS now servis stvarno izvrstan, i osobnog sam mišljenja da je to budućnost igranja.
Cijena je 100 USD godišnje, što je s obzirom na količinu igara, prihvatljiva cijena. Za sada sam na 7 dana trialu, vidjeti ću hoću li uzeti pretplatu - da nema navedenih grešaka, ne bih razmišljao niti 2 minute. Ali ovako, ...