PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.478.567
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
PlayStation 4

Stižu poboljšane PSVR naočale.

Imat će HDR passthrough i izmijenjeni dizajn da se mogu bolje provući slušalice.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 9:43 (DeniZg).
Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
Re: PlayStation 4
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

to ti je zato kaj igras u 60fps-a :P

Al ozbiljno kompresija je katastrofalna, to je ono funkcija za silu da bude 

Probat ću drugi put snimit baš full video umjesto direktnog broadcastanja, pa uploadat na youtube, da vidim hoće li to biti bolje.

aha ma to ce ti bit sigurno bolje, no opet ne bog zna kaj. 
Onaj koji bi htio snimat ozbiljnije video najpametnije mu je da si neki rekorder nabavi 

Da, ovo je dosta bolje, al je u 30 FPSa.

Treba probati i broadcasting sa 30 FPSa možda će i to biti bolje.

Ali da, sve je to smeće naspram streamanja sa PCa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
MSX kaže...
Bitanga kaže...
Ja sam u zadnje vrijeme snimao F1 2017, live stream (1080p 60fps). I mogu reći da je katastrofalan za utrke. Slika je super dok je relativno mirna, al čim daš gas je teški šit.

Ček, ovo je PS4 Pro?

Jel netko probao najjaču opciju na baznom PS4 (mislim da je 720p 60fps)? Ima li ona ovakve padove kvalitete?

Ja baš nešto isprobavao stream sa launch modela, ali nisam još streamao na najvišim postavkama. Bojim se da moj upload neće to podnijeti.

Da na PS4 Pro sam broadcastao, u 1080p 60FPSa. 

Probat ću se poigrati malo još s opcijama, možda bi 720 bilo puno bolje, jer lošije od ovog ne može. Ja imam 130 Mbita upload i bez beda live streamam s PCa u vrhunskoj kvaliteti.

Ali vidi i ovaj drugi video koji sam uploadao, koji je lokalno snimljen prvo. Malo je bolji, ali u 30 FPSa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 10:37 (Bitanga).
14 godina
PlayStation 4

nema ništa bez "kompleta".....

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

nema ništa bez "kompleta".....

To te pitam care.

Jedini si mjerodavan za usporedbu oba naslova.

Radujem se tome  

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
PlayStation 4

Obje igre su smećaste ove godine. Da mu odmah uštedim vrijeme.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

Pozdrav. Nisam koristio PS sigurno preko 10-12 godina, zadnji mi je bio PS 2 ali ni to nije bilo moje pa ne mogu reci kako sam i njega previse koristio.

Znaci stalno sam bio na PC-u i ne razumijem kako i sta, pa me zanima nekoliko stvari.

Uglavnom razmisljam o tome da iznenadim mlađeg brata i uzmem mu PS 4 s jednom ili dvije igre za pocetak. Uzeo bi Crash Bandicot da vidi da cemu smo se mi igrali u tim njegovim godinama i jos mozda gta 5 ili tako nesto.

Zanima me jel 500GB dovoljno za 3-4 igre ili je ipak pozeljno uzeti od 1TB i koliko odprilike zauzimaju igre kad su instalirane. Kako funckionira to instaliranje igre? Jel slicno kao na PC-u ubacis cd, instaliras i kasnije ti ne treba cd ili stalno cd mora biti u konzoli? Nisam koristio PS stvarno dugo godina pa nebi znao. Gdje je najbolje uzeti konzolu/igre kod nas?

I odmah bi se zahvalio svima koji imaju jos nesto pametno i korisno reci nekome tko je ovdje skoro pa pocetnik. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hexfire kaže...

Obje igre su smećaste ove godine. Da mu odmah uštedim vrijeme.

FIFA 18 > GOLMANI ZA K****

PES 18> TRAVICA NIJE PRAVA

17 godina
neaktivan
jopaa991 kaže...

Pozdrav. Nisam koristio PS sigurno preko 10-12 godina, zadnji mi je bio PS 2 ali ni to nije bilo moje pa ne mogu reci kako sam i njega previse koristio.

Znaci stalno sam bio na PC-u i ne razumijem kako i sta, pa me zanima nekoliko stvari.

Uglavnom razmisljam o tome da iznenadim mlađeg brata i uzmem mu PS 4 s jednom ili dvije igre za pocetak. Uzeo bi Crash Bandicot da vidi da cemu smo se mi igrali u tim njegovim godinama i jos mozda gta 5 ili tako nesto.

Zanima me jel 500GB dovoljno za 3-4 igre ili je ipak pozeljno uzeti od 1TB i koliko odprilike zauzimaju igre kad su instalirane. Kako funckionira to instaliranje igre? Jel slicno kao na PC-u ubacis cd, instaliras i kasnije ti ne treba cd ili stalno cd mora biti u konzoli? Nisam koristio PS stvarno dugo godina pa nebi znao. Gdje je najbolje uzeti konzolu/igre kod nas?

I odmah bi se zahvalio svima koji imaju jos nesto pametno i korisno reci nekome tko je ovdje skoro pa pocetnik. Hvala!

500GB ti je dovoljno za pocetak. HDD se lako nadograduje, a sad ima mogucnost i prikapcanja eksternog diska, pa si tu bez brige.

Postoji PS4 Pro koji se isplati, ako lova nije problem, imas HDR telku i sl. Ako je navedeno problem ili nemas, onda je dovoljan i obicni PS4.

Obicni dolazi u dvije varijante. Original (Fat) i novija verzija (Slim). Neke sitne su razlike. Osobno mi je lijepsi Fat, ali neki se kunu da je Slim tisi.

Gledaj koje igre su u bundle i cijene kod odabira.

Ubacis "CD", instalira se igra, skinu se patchevi i "CD" mora biti stalno unutra.

Digitalno ima Store. Ako dolazis s PC-a, slicno Steamu. Uzimas igre digitalno. Vezane su za Account (kao i s Steamom). Preporucujem HR Acount zbog jednostavnosti kupovanja.

Novost u odnosu na PS2 je sto se placa pretplata za Online igranje. Nema vise badave :(

Ako ne mislis igrati MP naslove, neka te to ne brine sad na pocetku. A ako te zanima vise Googlaj PS Plus pretplata.

Kupovina kod nas? Sancta Domenica, Svijet Medija, Svijet-Igara, nabava.net pa googlaj koji nacin placanja ti odgovara.

Ako ide gotovina, skicni i njuskalo, forume. Obicni goli PS4 bi trebao biti 1600-1800kn.

I definitivno Wipeout HD, ako zelis burazu pokazati sto si igrao kao klinac ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 16:42 (Chaky).
16 godina
jopaa991 kaže...

500GB ti je dosta za nekih 10 mega velikih igara koje zauzimaju oko 40GB-50GB, dok ove sitnije igre ti zauzimaju od 4GB pa sve do nekih 30GB - ukratko svakako ti stane 10 velikih igara na PS4 od 500GB pa ti sada sam procijeni da li ti treba veći disk od 1TB, a inače možeš i vanjske diskove spajat i napravit skladište za svoje igre na PS4. 

Imaš instaliranje igre sa net-a gdje čekaš da ti igru kine i onda igraš ili preko Blu-ray diska gdje odmah igraš a on ti u međuvremenu instalira igru na disk. Blu-ray disk mora biti u konzoli kada igraš igru, bez njega ti se igra neće pokrenuti makar je instalirana na disk.

Imaš više mjesta za kupit PS4, generalni uvoznik Santa Domenica, pa onda Ekupi, Harvey Norman, itd.

Odi na Nabava.net i vidi gdje ti je sada najpovoljnije za kupit.

EDIT: Eto preteko me kolega Chaky

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 17:03 (MasterOfDisaster).
12 godina

jopaa991 Mislim da dečka od 10-12 godina boli k. šta smo mi nekad igrali. Radije mu uzmi ono što klinci danas igraju.

Moji su još premali, ali mislim da ima tu kolega s većim klincima. Mislim da su im GTA V i FIFA najnapetiji. 

A od 500GB imaš raspoloživo cca 400 GB, tako da nije baš da će ti stati 10 igara tipa GTA V.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
12 godina
PlayStation 4

@Chaky

@MasterOfDisaster

Puno hvala obojici na komentarima i pojasnjenju o svemu. Trenutno sam u inozemstvu ali za vikend dolazim doma pa sam mislio uzeti PS dok prodam svoj PC kojeg vise ne koristim. Malo sam gledao cijene i onda sam ovdje nasao za cca 2000 kuna (300 CHF) i nekih 2200 kn (330 CHF) Playstation 4 Slim 1 TB Black Fifa 18+ 2 Dualshock Wireless. Znaci verzija od 1TB + Fifa 18 i 2 joysticka. Takav isti sam nasao kod nas u Extreme Digitalu za 2900 ili 3000-3100 u eKupi/HG spotu. Valjda nisam nesto pogresno gledao

Tako da mi se ovo cini i vise nego primamljivo pa mislim da cu onda prodati svoj pc i kad se vratim uzeti ovaj PS4 uz kojeg ide Fifa i uzeti jos jednu ili dvije igre za pocetak.

DeniZg, nigdje nisam napisao da je dijete od 10-12 godina, nego sam napisao da ja sigurno 10-12 godina nisam koristio nikakav PS. Kad sam rekao neke igre koje smo mi nekad igrali, prvenstveno sam mislio na Crash Bandicot kojeg svakako planiram uzeti i vjerujem da bi jednom djetetu moglo biti zanimljivo, a Fifa vec dolazi uz ovaj kojeg sam vidio i onda uzmem jos npr GTA 5 jer mu se to svida i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 18:39 (jopaa991).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Obično ekipa koja uzme 500gb PS4 nakon prvog PSN sniženja dođe s pitanjima kako zamijeniti HDD ili spojiti eksterni.

17 godina
neaktivan

jopaa991 

Uzmi ovu verziju od 330CHF, jer je bomba. Drugi gamepad kod nas je 450-500kn. A da ne pricam da je Fifa18 tek sad izasla.

Pripazi da nije samo trenutna akcija, pa da ti ne prode.

Meni je frend donio konzolu iz Svicarske. Jebga kod njih je PDV na elektroniku 5-6%, a ne kao kod nas 

S Bandicootom ne mozes fulati. Moj mali igra od 4.godine. Prvo je voznje rokao DriveClub, NFS, Farming Simulator, Rocket League, jer tu nemas sto previse citati, samo vozis.

Sad je blizu 7 i trenutno najvise drobi LEGO Undercover. S LEGO igrama ne mozes fulati. A vjerujem kad pocne bolje citati, da ce se poceti zanimati i za druge zanrove.

15 godina
Bitanga kaže...
MSX kaže...
Bitanga kaže...
Ja sam u zadnje vrijeme snimao F1 2017, live stream (1080p 60fps). I mogu reći da je katastrofalan za utrke. Slika je super dok je relativno mirna, al čim daš gas je teški šit.

Ček, ovo je PS4 Pro?

Jel netko probao najjaču opciju na baznom PS4 (mislim da je 720p 60fps)? Ima li ona ovakve padove kvalitete?

Ja baš nešto isprobavao stream sa launch modela, ali nisam još streamao na najvišim postavkama. Bojim se da moj upload neće to podnijeti.

Da na PS4 Pro sam broadcastao, u 1080p 60FPSa. 

Probat ću se poigrati malo još s opcijama, možda bi 720 bilo puno bolje, jer lošije od ovog ne može. Ja imam 130 Mbita upload i bez beda live streamam s PCa u vrhunskoj kvaliteti.

Ali vidi i ovaj drugi video koji sam uploadao, koji je lokalno snimljen prvo. Malo je bolji, ali u 30 FPSa.

čist ok kvaliteta za tih 10-15 gledatelja:P

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...

čist ok kvaliteta za tih 10-15 gledatelja:P

Ma da, pa nije da mislim bit youtuber i streamer. :-D To je za moj gušt.

Al me iznervira ta komplikacija oko tako jednostavnih stvari. Ono, čemu 1080p, ako ti je slika jedna velika mrljava kocka neovisno o linku kojeg imaš :-)

Probao sam jučer 720p@60, nije ništa bolje, još je lošije :-)

Izgleda da je najbolja varijanta snimati offline 1080p@30 (jer 60 nema) i onda to ručno uploadati.

12 godina

Ma ni offline baš nije neka kvaliteta, ali ovaj tvoj streaming je stvarno loš.

I to mi nije baš jasno, jer Youtube i Twitch streaming prodaju igre.

Kad prosječan korisnik vidi tako lošu snimku, vjerojatno će dvaput razmisliti prije nego kupi konzolu ili igru na konzoli.

Al'opet, s druge strane, prosječan korisnik možda neće ni primjetiti razliku...

Ovaj kanal mi je najdraži za usporedne snimke (konzola/PC).

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 9:46 (DeniZg).
14 godina
PlayStation 4

soft 5.0 je LIVE (374mb)  

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Spike1983 kaže...

soft 5.0 je LIVE (374mb)  

Jel je sada konzola još stabilnija 

14 godina
MasterOfDisaster kaže...
Spike1983 kaže...

soft 5.0 je LIVE (374mb)  

Jel je sada konzola još stabilnija 

Ovako stabilnu ju jos nisam vidio   

14 godina
odjavljen
Spike1983 kaže...

Ovako stabilnu ju jos nisam vidio   

Sama stoji, nemrda? Znala se ljuljat pri zahtjevnijim procesima..

17 godina
DeniZg kaže...

Ma ni offline baš nije neka kvaliteta, ali ovaj tvoj streaming je stvarno loš.

I to mi nije baš jasno, jer Youtube i Twitch streaming prodaju igre.

Kad prosječan korisnik vidi tako lošu snimku, vjerojatno će dvaput razmisliti prije nego kupi konzolu ili igru na konzoli.

Al'opet, s druge strane, prosječan korisnik možda neće ni primjetiti razliku...

Ovaj kanal mi je najdraži za usporedne snimke (konzola/PC).

Da, i offline game recording na PS4 je smeće naspram OBS Studio streaminga na PCu.

Joj, mrzim te, sad odem na taj tvoj link i zadnja usporedba je za Forzu Motorsport 7. A taman sam se dogovorio sam sa sobom da ju neću odmah danas kupit :-D Izgleda da hoću.

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

... Izgleda da hoću.

https://giphy.com/gifs/143BU5M49LFey4

Mozes ti to. Odupri se. Biti ce na Bozicnom popusti. Imas jos voznji u vlasnistvu koje mozes igrati.

17 godina
Chaky kaže...
Bitanga kaže...

... Izgleda da hoću.

https://giphy.com/gifs/143BU5M49LFey4

Mozes ti to. Odupri se. Biti ce na Bozicnom popusti. Imas jos voznji u vlasnistvu koje mozes igrati.

Iskreno, ne znam kad sam vidio neki popust na Windows Storeu. Škrti su ko i Nintendo.

17 godina
neaktivan
PlayStation 4

5.0 je donio neku novost za PS4 Pro sto se tice streamanja.

Nisam detaljno citao, samo letimicno.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Chaky kaže...

5.0 je donio neku novost za PS4 Pro sto se tice streamanja.

Nisam detaljno citao, samo letimicno.

"PS4 Pro users will be able to stream in 1080p and 60 FPS, provided their connection is strong enough"

Probat ću odmah danas :-) Ali i prije je to pisalo kao opcija. Samo je bitrate bio smeće :-)

14 godina
PlayStation 4

MGS dostupan, navalite 

Amnesia jos ne...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Spike1983 kaže...

MGS dostupan, navalite 

Amnesia jos ne...

Kupio ga prije par mjeseci kada je bio na akciji 

17 godina
neaktivan
Spike1983 kaže...

MGS dostupan, navalite 

Amnesia jos ne...

Da li moram odigrati prije MGS1, MGS2, MGS3, Peace Walker, MGS4, Ground Zeroes i po kojem redoslijedu? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 15:08 (Chaky).
17 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Spike1983 kaže...

MGS dostupan, navalite 

Amnesia jos ne...

Da li moram odigrati prije MGS1, MGS2, MGS3, Peace Walker, MGS4, Ground Zeroes i po kojem redoslijedu? 

U globalu ne, ali barem pogledas kakav video o serijalu :D 

potpis :D
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice