PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.477.492
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
Re: PlayStation 4

Zanimljivo je kako s vremenom konzole preuzimaju napredne fukcionalnosti PC-a, ali PC od konzola baš i ne preuzima funkcionalnosti koje olakšavaju igranje.

Kompatibilnost igara među generacijama konzola, koja je malo nedostajala u odnosu na prošlu generaciju, ispravlja se novim iteracijama konzola i x86 arhitekturom.

Mogućnost zamjene HDD-a, spajanje tipkovnice i miša, spremanje igara na vanjski disk (XB1),  beta access igrama, jednostavno mijenjanje grafičkih postavki (The Division), modovi (Fallout 4), ažurni patchevi,  itd.

S druge strane, na PC-u još uvijek nemam opciju da ga upalim bežično s kontrolerom i dignem iz suspend-resume moda kao na PS4, klikom na kontroleru pokrenem igru, jednim klikom radim skrinšote i filmiće iz igre, igre nisu prilagođene mojem PC-u, nego moram podešavati grafičke postavke i naštimavati framerate, bakćati se sa raznim servisima (Steam, Origin, Uplay, Battlenet), party chat u igrama je često nepostojeći i oslanja se na vanjske aplikacije itd.

Čini mi se da konzole stalno evoluiraju igranje novim funkcionalnostima, dok PC po tom pitanju stagnira i samo se bavi grafikom, grafikom i grafikom (uz iznimku Steam streaminga i Big picture moda, kojeg rijetki koriste).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 23:11 (DeniZg).
16 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

Zanimljivo je kako s vremenom konzole preuzimaju napredne fukcionalnosti PC-a, ali PC od konzola baš i ne preuzima funkcionalnosti koje olakšavaju igranje.

Kompatibilnost igara među generacijama konzola, koja je malo nedostajala u odnosu na prošlu generaciju, ispravlja se novim iteracijama konzola i x86 arhitekturom.

Mogućnost zamjene HDD-a, spajanje tipkovnice i miša, spremanje igara na vanjski disk (XB1),  beta access igrama, jednostavno mijenjanje grafičkih postavki (The Division), modovi (Fallout 4), ažurni patchevi,  itd.

S druge strane, na PC-u još uvijek nemam opciju da ga upalim bežično s kontrolerom i dignem iz suspend-resume moda kao na PS4, klikom na kontroleru pokrenem igru, jednim klikom radim skrinšote i filmiće iz igre, igre nisu prilagođene mojem PC-u, nego moram podešavati grafičke postavke i naštimavati framerate, bakćati se sa raznim servisima (Steam, Origin, Uplay, Battlenet), party chat u igrama je često nepostojeći i oslanja se na vanjske aplikacije itd.

Čini mi se da konzole stalno evoluiraju igranje novim funkcionalnostima, dok PC po tom pitanju stagnira i samo se bavi grafikom, grafikom i grafikom (uz iznimku Steam streaminga i Big picture moda, kojeg rijetki koriste).

LOL! 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
17 godina
DeniZg kaže...

Kompromis. Biraš zatvorenu platformu radi specifične primjene s kojom nešto dobivaš, a s druge strane gubiš puno toga drugoga što ti nije baš tako jako bitno, i to je ok.

Da se primjeniti na sve u životu ;-) 

Suspend/resume mode na PS4 je beskoristan ako imaš više od jednog usera koji aktivno koristi konzolu. A na PCu isto možeš jednim klikom možeš raditi screenshote i filmiće i na PCu. I onda ih shareati na 1000 drugih servisa, a ne samo one koje ti nudi PS4.

Također sve nove igre koje sam igrao na PCu podržavaju kontroler, upikneš Xbox ili PS4 kontroler i igraš - igra ti se automatski prilagodi kontrolama za kontroler. Osobno imam i 2 DS4 controlera spojena na PC preko bluetootha.

Na PCu imam spojena dva monitora - jedan za igru, jedan za sve ostalo dok se igraš, na konzoli ako hoćeš nešto prosurfat dok se igraš to postane teški pain in the ass.

No, slažem se, jedan pošteni gaming OS za PC bi to sve fino riješio. SteamOS je na dobrom putu prema tome, no trenutno je problem što je to linux, a za linux nema baš igara još uvijek. Trebat će još dosta godina da se dođe do tog.

A i Playstation OS mora još puno papati da postane nešto dobro. Za početak neka naprave da Party chat radi svima out-of-the-box (pa onda možemo pričati kako je bolji nego na PCu), foldere/grid a ne tisuću skrolanja po igrama (na PCu klikneš na ikonu - woot?!), problemi s plaćanjem, nemogućnost plaćanja paypalom i masa, masa toga.

Jedini argument koji priznam u PS4 vs PC waru je da je PC inicijalno puno veća investicija ako ti treba samo za igre. No ako ga imaš samo nebo (i novčanik) ti je granica. Kod konzola je granica postavljena tamo gdje ti proizvođač konzole odredi. ;-)

I to je sve ok, kako kome paše. Ja volim prčkat po gadgetima i svemu i meni je to ok, jer si sve prilagodim kako ja želim, a ne da se ja prilagođavam nekom/nečem drugome. Možda zahtjeva malo vremena podesiti grafičke postavke, al nije da svaki dan kupiš neku igru.

Wii U mi je naprimjer zakon (osim što ima vrhunskih igara za malu djecu što na PS4 nije slučaj) jer ima i odličan kontroler s displayom za off-tv play i alternativni screen za tipkovnicu ili in-game kombinacije. I to radi savršeno. Kupio bih ga opet da crkne. Zato jedva čekam da vidim što će zabrijati sa Nintendo NXom. PS4 s druge strane ne nudi ništa extra osim jačeg hardvera od prethodne konzole, a pol mogućnosti s PS3 su inicijalno falile.

12 godina

Znam da za snimanje filmića Fraps i Shadowplay papaju perfiemanse pa nisu baš idealni.

Neki dobar Steam OS bi bio pun pogodak, ali taj film bojim se ne bumo gledali. Microsoft gura W10, svoj dućan i DX12, sve skupa.

Wii U nisam probao, samo znam da je sa prodajnog aspekta bio promašaj desetljeća.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 0:41 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...

Znam da za snimanje filmića Fraps i Shadowplay papaju perfiemanse pa nisu baš idealni.

Neki dobar Steam OS bi bio pun pogodak, ali taj film bojim se ne bumo gledali. Microsoft gura W10, svoj dućan i DX12, sve skupa.

Wii U nisam probao, samo znam da je sa prodajnog aspekta bio promašaj desetljeća.

Ok mi je radilo sa Shadowplayem, i mogu snimiti 1080p@60 ili koju god rezu, a ne 720p ko na PS4. Bez brige i onaj na PS4 papa performanse, nisu bezveze neke jezgre na konzolama zaključane za internu upotrebu.

Wii U je prodao 12m unita što je razočaravajuće ako pogledaš PS4 sales od 40m unita cca. No opet ponavljam, prodaja je jedno, a dobre ideje drugo. Često dobre ideje propadnu radi inertnosti kupaca/korisnika. I to je jednostavno tako. A i Nintendo se zajebo jer je izbacio preslabu konzolu (prerano).

Nintendo se teško može više natjecati s Sonyem, mora zabrijat nešto jako dobro. Jedino ga dobre IP igre i dobre ideje izvlače. Al to nije dovoljno da platforma bude globalni success story. Meni je i dalje drag, vidjet ćemo dal će tako i ostati ili ću "pljuvati" po nasljedniku ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 0:52 (Bitanga).
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, nabavio sam polovni PS4 ali nemam kabal koji vodi iz konzole u struju. Jel okej da uzmem neki univerzalni kabal, tipa iz radija, i posluzim se s njim? 

EDIT: I da, trebam li posebno pripaziti na nešto kada budem pravio vlastiti acc?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 1:51 (speedlink).
12 godina
speedlink kaže...

Pozdrav svima, nabavio sam polovni PS4 ali nemam kabal koji vodi iz konzole u struju. Jel okej da uzmem neki univerzalni kabal, tipa iz radija, i posluzim se s njim? 

Možeš. Prolistaj malo ovu temu, diskutirali smo nedavno o tome.

Nintendo nema podršku vanjskih developera i nema dobru digitalnu distribuciju. Ja ne vidim kako se bez toga mogu vratiti u igru.

Općenito mi se čine uplašeni (odgodili E3 nastup) i bezidejni (počeli spominjati VR support).

Sreća njihova da sjede na milijardama, pa neće propasti da još 5 konzola upropaste.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Nintendo nema podršku vanjskih developera i nema dobru digitalnu distribuciju. Ja ne vidim kako se bez toga mogu vratiti u igru.

Općenito mi se čine uplašeni (odgodili E3 nastup) i bezidejni (počeli spominjati VR support).

Sreća njihova da sjede na milijardama, pa neće propasti da još 5 konzola upropaste.

Malo su se aktivirali u zadnje vrijeme. Imaju od nedavno baš svoju digitalnu distribuciju (web shop), a i odavno se mogu kupovati digital download igre sa npr. game.co.uk.

Da, imaju para i para, pa se krpaju. Vidjet ćemo.

10 godina
PlayStation 4

I opet mi je wiiu uz ps4 najzanimljivija platforma kaj se igara tice. 

Na xboxu me jedino forza zanima, a na pc-u tu i tam mozda koja strategija. Na wiiu bi volio odigrat par mario igara, bayonetta,zelda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 3:17 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ajd da pitam nesto vezano za voice chat, konkretno me zanima battlefield4. Ako sam dobro skuzio, kad ukljucim neke slusalice i mikrofon on bi sam trebo automatski ukljucit voice chat?

Jel to vise manje vrijedi za vecinu igara koje imaju tu mogucnost? I za kraj, jel za to mogu koristit i one koje sam dobio uz ps4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozdrav ekipa jos jednom, rijesio sam sve s kablovima 

E sada me zanima acc. Igram na ovom od vlasnika ali bi napravio svoj. Vidim da imaju ove sheme s pravljenjem accaunta na americke podatke. Koliko sam proucio store danas, kod njih bude vise akcije i igra su u pravilu nesto jeftinije. Isplati li se zezati s tim i moze li bit nekih problema?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
devilvu86 kaže...

Ajd da pitam nesto vezano za voice chat, konkretno me zanima battlefield4. Ako sam dobro skuzio, kad ukljucim neke slusalice i mikrofon on bi sam trebo automatski ukljucit voice chat?

Jel to vise manje vrijedi za vecinu igara koje imaju tu mogucnost? I za kraj, jel za to mogu koristit i one koje sam dobio uz ps4?

U svim igrama koje podržavaju VoIP možeš koristiti bilo koji headset  koji radi s PlayStationom 4. Automatski, bez ikakvih podešavanja.

9 godina
neaktivan
Mala pomoc! :)
Jel zna ko mogu li u TV koji ima samo 1 slobodan HDMI ulaz bit ustekani i PS3 i PS4? Da nemoran svaki put kabele istekavat, ustekavat, ovisno kako se koji koristi? Znan da postoji HDMI splitter, ali nisu bas jeftini pa nebi napamet kupovala ako nisan sigurna da ce funkcionirat. Znaci, ako je upaljena trica (najcesce se za multimediju koristi) da se na TVu prikazuje ona, ako je upaljena cetvorka da prikazuje nju? Priko daljinskog na TVu biran koji ulaz koristin, oce li mi se onda napravit u izborniku od tog jednog dva za birat? Ako je iko koristia, ili koristi, dajte savjet please!:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
koki1305 kaže...
Mala pomoc! :)
Jel zna ko mogu li u TV koji ima samo 1 slobodan HDMI ulaz bit ustekani i PS3 i PS4? Da nemoran svaki put kabele istekavat, ustekavat, ovisno kako se koji koristi? Znan da postoji HDMI splitter, ali nisu bas jeftini pa nebi napamet kupovala ako nisan sigurna da ce funkcionirat. Znaci, ako je upaljena trica (najcesce se za multimediju koristi) da se na TVu prikazuje ona, ako je upaljena cetvorka da prikazuje nju? Priko daljinskog na TVu biran koji ulaz koristin, oce li mi se onda napravit u izborniku od tog jednog dva za birat? Ako je iko koristia, ili koristi, dajte savjet please!:)

Imaš na ebayu hdmi splittera i jako su jeftini tako da ne trebaš više razmišljat. 

http://www.ebay.com/itm/5-Port-1080P-Video-HDMI-Switch-Switcher-Splitter-for-HDTV-DVD-PS3-IR-Remote-/141813139437

http://www.ebay.com/itm/3-Port-1080P-HDMI-AUTO-Switch-Splitter-Switcher-HUB-Box-Cable-for-DVD-HDTV-PS4-J-/262236764234

http://www.ebay.com/itm/3-5-Port-1080P-HDMI-Switch-Remote-Video-Switcher-Splitter-For-PS3-HDTV-DVD-SC2-/361414872751

http://www.ebay.com/itm/Full-HD-1x4-Port-HDMI-Splitter-Amplifier-Repeater-3D-1080P-Switch-Box-For-TV-/111988533601

17 godina
PlayStation 4

Ovaj vikend na PSN Uncharted 4 za 289 kn. E sad, kupiti ili ne. Odigrao sam prva tri a odigrao bih i četvrtog ali mi se trenutno ne igra. Možda kada budem igrao bude i jeftiniji iako mi se i ovo čini poštenom cijenom. Imam cijelo poslije podne za razmišljati..

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Jel ko naručivo iz UK nakon brexita, npr iz thegamecollection.com. Kako je sada s carinom ili još uvijek samo plaćamo dostavu (cca 20 kn).

Naručio bi Deus Ex:

http://www.thegamecollection.net/deus-ex-mankind-divided-ps4.html

Kako je funta pala cijena je iznimno prihvatljiva.

PSN ID : Eraserhead_981
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 13:44 (EraserHead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
movie kaže...

Ovaj vikend na PSN Uncharted 4 za 289 kn. E sad, kupiti ili ne. Odigrao sam prva tri a odigrao bih i četvrtog ali mi se trenutno ne igra. Možda kada budem igrao bude i jeftiniji iako mi se i ovo čini poštenom cijenom. Imam cijelo poslije podne za razmišljati..

Teško da će ti biti brzo digitalni jeftiniji. Jedino box.

Ako su ti prva tri bila dobra onda bez razmišljanja kupuj četvrti, jako lijepo zaokružena priča jednog od najboljih serijala u gamingu uopće.

PSN ID : Eraserhead_981
15 godina
neaktivan
movie kaže...

Hvala na informaciji da nisi napisao najvjerojatnije bi  to propustio jer nebi vidio ponudu. Kupio već se skida i uskoro se počinje igrati. Mislim da je za tu cijenu ovo poštena ponuda. Odigrao sva 3 dijela koji su odlični a ovaj zadnji može jedino biti bolji što vjerujem da je.

Predlažem ti da kupiš ne moraš razmišljati cijelo popdne . Još jednom big thanx.

sake08
10 godina
EraserHead kaže...

Jel ko naručivo iz UK nakon brexita, npr iz thegamecollection.com. Kako je sada s carinom ili još uvijek samo plaćamo dostavu (cca 20 kn).

Naručio bi Deus Ex:

http://www.thegamecollection.net/deus-ex-mankind-divided-ps4.html

Kako je funta pala cijena je iznimno prihvatljiva.

Vjerojatno sad ide PDV + carina. Nema više igara po 400kn.

17 godina
neaktivan
Brexit jos nije gotov, sad tek slijede pregovori o izlaznoj strategiji. Do tada je GB u EU i ne placate nikakve namete
17 godina
pqweasdyxc kaže...

Vjerojatno sad ide PDV + carina. Nema više igara po 400kn.

Ništa se nije promijenilo, UK je i dalje u EU, sve je isto. Kupujte ako je jeftinije.

17 godina
maxis kaže...

Hvala na informaciji da nisi napisao najvjerojatnije bi  to propustio jer nebi vidio ponudu. Kupio već se skida i uskoro se počinje igrati. Mislim da je za tu cijenu ovo poštena ponuda. Odigrao sva 3 dijela koji su odlični a ovaj zadnji može jedino biti bolji što vjerujem da je.

Predlažem ti da kupiš ne moraš razmišljati cijelo popdne . Još jednom big thanx.

Skida se.. pola je tu a druga polovica bu valjda do večeri bila isto dolje..

17 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Eh, da je samu u tom PC bolji ;) Ali naravno, volim ja i ps4 za odredjene igre, ali ne vidim razloga zasto bi odabrao igrat recimo Withcer 3 na PS4 pored PC-a. Sto se tice vecine multiplatform igara PC je bolji i tu se nema sto drugo reci.

Evo to jedan razlog. HD6870 

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
11 godina
odjavljen
Chaky kaže...

Lol, ali da imas dobar PC nema razloga da odaberes ga igrat na konzoli.

10 godina
IvanDado kaže...
Chaky kaže...

Jel netko tvrdi suprotno ? :)

12 godina

Slažem se da je Witcher puno bolji na PCu.

Ali ima multiplatformskih koje je bolje igrati na konzoli, iz različitih razloga.

Sw Battlefront ima puno više igrača na PS4, The Divison nije imao probleme s čiterima kao PC verzija itd.

PSN - DeniZg80
15 godina
IvanDado kaže...
Chaky kaže...

Pa eto recimo sportske igre je puno bolje igrati na konzoli. Igrao sam godinama FIFA-u na PC-u i nema ni približno puno igrača kao na konzolama gdje je veći market što donosi prednost u puno modova unutar igre itd.

Ista stvar i san nekim drugim igrama. Nije to baš tako jednostavno kako želiš prikazati.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
antimadridista kaže...

Pa eto recimo sportske igre je puno bolje igrati na konzoli. Igrao sam godinama FIFA-u na PC-u i nema ni približno puno igrača kao na konzolama gdje je veći market što donosi prednost u puno modova unutar igre itd.

Ista stvar i san nekim drugim igrama. Nije to baš tako jednostavno kako želiš prikazati.

Ja nemam ništa toga da se ima više različitih platformi kod kuće pa biraš di ćeš što igrati ovisno o potrebama. No, PS4 je preslab i bediralo me igrati na njemu to što sam igrao. Fifu bih uvijek prije igrao na konzoli to mi je nekak prirodno.

Sama platforma nije uopće problem, dapače. Problem je što su konzole preslabe trenutno.

Platio bih i više para da imam jaku konzolu i nemam brige s njom. Ne znam zašto konzola mora koštati max 3k kn. Zašto ne bi koštala 6k kn?

E, al onda se ne bi prodala toliko i ne bi imala toliko igrača. Al bi bila bolja da ga jebeš :-) Poanta je da imaš uređaj koji radi out-of-the-box, pouzdan je i dobar. Nigdje ne piše da mora biti i jeftin i spor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 21:33 (Bitanga).
10 godina
DeniZg kaže...

Slažem se da je Witcher puno bolji na PCu.

Ali ima multiplatformskih koje je bolje igrati na konzoli, iz različitih razloga.

Sw Battlefront ima puno više igrača na PS4, The Divison nije imao probleme s čiterima kao PC verzija itd.

A isto batman lol

11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Manjak igraca u igramo kao Battlefront na PCu je zato sto PCijasi imaju puno vise i kvalitetnijih igara za igrat od nekog dosadnog Battlefronta. Isto kao i COD i ostale gluposti. Za sportske se slazem, a cheateri mi nisu problem jer ih ne nalazim u novim igrama, a u starim ih ima i na konzoli. Problem PCija je optimizacija igara, ali uglavnom je to okay, a biseri kao Batman se dogode jednom u 100 god. I Witcher 3, Skyrim, Fallout 4 su samo jedna od igara koja mi padaju na pamet koja pate od lose optimizacije na konzoli, tako da to nije jedina mana na PCu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 22:58 (IvanDado).

0 3 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice