PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.423.072
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
14 godina
Re: PlayStation 4
sendjo kaže...

situacija;

Klinac kaže da želi nekakav gaming monitor za PS4 (nije PRO) umjesto trenutnog 32" Samsung FHD TVa.. kaže da je kod frenda vidio kako izgleda uživo gaming na monitoru i da je očaran..

ima li to smisla? kakav monitor se preporučuje? 

Kupi drugog klinca

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
sendjo kaže...

situacija;

Klinac kaže da želi nekakav gaming monitor za PS4 (nije PRO) umjesto trenutnog 32" Samsung FHD TVa.. kaže da je kod frenda vidio kako izgleda uživo gaming na monitoru i da je očaran..

sendjo Pa kupite taj što je vidio kod frenda jednostavno jer će drugima naći zamjerku.

16 godina
sendjo kaže...

situacija;

Mislim da ti gaming monitor nema nikakve svrhe spajati na PS4. Ako se ne varam samo Xbox One podržava free-sync, a 120/144/165Hz ti playka nikad neće dati, jedva da radi na 60Hz i 30 FPSa :-)

Gaming monitor će čak češće imati lošiju sliku nego moderni TVi jer imaju lošiju TN matricu, kut gledanja i boje, osim ako je neki skupi IPS, i imat ćeš ga u 24'' ili 27'' što znači i manji nego što sad ima pa će morati gledati izbliza. Oni ultra wide će ti biti neiskorišteni na playki.

A gaming monitori s HDRom su gotovo nepostojeći.

Ja već mjesecima kalkuliram da li da kupim neki dobar gamerski monitor s g-syncom, ali stalno odustajem jer znam da ću popizditi s nečim :-)

Bolje mu kupi noviji TV jer pretpostavljam da ti je ovaj neki stariji model ;-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
Vjerojatno je stariji tv ili los kao moj. Ja sam spojio plejku na monitor i slika mi je puno bolja nego na tvu. Na tvu cim je mrak u igri nista ne vidim, monitor mi ima puno bolje boje i kontrast. Razlika je nebo i zemlja. Tako da razumijem. Za plejku bas treba dobar novi 4k tv s hdrom i vrhunskom slikom.
13 godina
protjeran
Blackcastle kaže...

Evo uzeo DS kad je izašao ali nisam ga krenuo igrati jer čekam da završim novi COD....Javim se s iskustvima DS-a kad počenem igrati jer vidim da se dosta ekipe iz svijeta polariziralo u mišljenjima...tako da javim se kad uhvatim vremena....klinjo ima teniski turnir a ja sam nakon dugo izbivanja "tetkica"....

edit:kad završim novi COD prodajem ga s userom i accountom koji sam dobio od prodavača (sekundarni profil s on-line opcijom ako imate ps+) i mojom osobnom garancijom da brišem taj account s svoje konzole....mogu dati i broj od čovjeka od kojega sam kupio tako više igara i radi sve 5....cijena je 200 kn....ponude mi šaljite u pm....user i account šaljem vidljivom uplatom na iban banke....

Poslao sam ti pp, ako ciiena pase lahko cemo se dogovoriti.

16 godina
Gogy7 kaže...
Vjerojatno je stariji tv ili los kao moj. Ja sam spojio plejku na monitor i slika mi je puno bolja nego na tvu. Na tvu cim je mrak u igri nista ne vidim, monitor mi ima puno bolje boje i kontrast. Razlika je nebo i zemlja. Tako da razumijem. Za plejku bas treba dobar novi 4k tv s hdrom i vrhunskom slikom.

U tom slučaju je dobar bilo kakav pristojan IPS monitor. Gaming monitor je overkill jer neće biti iskorišten, osim ako ima i PC.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Ako kupi čak i solidan FHD monitor, iduće godine kad izađe PS5 ili kupi PS4 Pro na sniženju, mali će ga žicat 4K monitor.
Bolje da onda sad pregrize drek i kupi 4K HDR monitor ili pričeka godinu dana.
PSN - DeniZg80
15 godina
DeniZg kaže...
Ako kupi čak i solidan FHD monitor, iduće godine kad izađe PS5 ili kupi PS4 Pro na sniženju, mali će ga žicat 4K monitor.
Bolje da onda sad pregrize drek i kupi 4K HDR monitor ili pričeka godinu dana.

Jel uopće ima koji pravi HDR monitor da nije super skupi G-sync, jer sve što sam vidio je 400 nits-a (ako ima i toliko) što nije HDR.

12 godina
Ovaj moj LG je 4k HDR i ima oko 400 nitsa.
Mislim da nema monitora sa puno više nitsa. To baš ne bi bilo dobro za oči. Puno je manja udaljenost od ekrana u odnosu na TV.
PSN - DeniZg80
6 godina
protjeran
m77 kaže...
Kakav je DmC 5?
Žanrovski me privlači, cjenovno također, ali ono gameplaya što sam gledao mi smrdi na žešći cringe...

Devil may cry 5 ? Nisam nikada bio fan po pitanju tog žanra.

Ali mi se tematika uvijek svidala, kao klinac sam gledao susjeda kako igra,

ali me nikada nije privlacila da ju i sam zaigram, ali kao djetetu bilo mi je fora

gledati nekoga kako igra plejku, medutim posudio mi ju je frend i ono sto ti ja

kao nefan mogu reci je da nije losa, zabavna je onako goticki nastrojena

grafika mi je fenomenalna, borbe brutalne, combo itd. Za male pare se isplati uzeti

barem po nekom mojem skromnom misljenju.

Osvrt na death stranding jucer dosadno cekam staru i curu da zavrse sa plesom da ih vozim doma.

i reko sta cu u gta shop na sat vremena ds. Pa evo kratki osvrt od mene posto sam je u startu bio popljuvao.

Ovak ukratko kolega sa prosle stranice je popljuvao kretnje po terenu tu se necu sloziti sa njime, kretnje po terenu

kamenju su jako dobre i zajebano je nositi teret kad se natrpas, graficki dio igre mi je fenomenalan, soundtrackovi takoder.

Malo me podsjeca na mgs mozda V, gameplay, kretnje su mi dobre. Prica ne znam kakva je u sat vremena

jbg ne mozes top pohvatati jel, ne vjerujem da cu to reci no mislim da ovaj novi zanr ima neku buducnost,

ali da stize ali buducnost u kojojb i mozda trebalo/moglo biti i malo vise akcije, mislim osobno nisam nikada bio fan

ogromnih open world igara kao ni stealth.

ali mislim da bi ovaj death stranding bio mozda cak i bolji da ima barem 30-40% vise akcije.

Ovo malo sto sam igrao nije losa, ali mi nije ni nesto narocito wow, odnosno ne vidim ju kao goty.

Nagrade po pitanju grafike, sounda definitivno da, ali kao sveukupna igra. Pa ne na trenutke je dosadnjikava.

kazem fora je ima buducnosti, ali mozda da neko prekopira i nadoda vise akcije i malo manje tog stealtha i bila bi mi i bolja.

u svakom slucaju nebih dao 500kn za nju niti ju osobno igrao,a li mozda jednog dana neku bolju verziju tog zanra novog zanra kako kazu mozak na pasu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2019 11:52 (bloodborne).
13 godina
PlayStation 4

Takoder sam u potrazi za monitorom. Iskreno, ne interesira me 4k posto nemamo pojma hoce li PS5 imat sve igre na 4k. Suzio sam izbor na ovo.

https://www.ekupi.hr/LG-monitor-25UM58-P-Wide-IPS-HDMI-5ms-25-933200.aspx

https://www.ekupi.hr/ASUS-monitor-VZ239HE-W-IPS-Ultra-Slim-HDMI-23-1374066.aspx

https://www.mall.hr/lcd-monitori/asus-vp249he-ips-monitor

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DeniZg kaže...
Ovaj moj LG je 4k HDR i ima oko 400 nitsa.
Mislim da nema monitora sa puno više nitsa. To baš ne bi bilo dobro za oči. Puno je manja udaljenost od ekrana u odnosu na TV.

Kao što rekoh ima par super skupih G-sync monitora sa 1000 nitsa, a i oznaka HDR za 400 nitsa je samo markentiški trik.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-sync-hdr-27-inch-4k-144hz-monitors-available-now/

13 godina
Bitanga kaže...
Ja već mjesecima kalkuliram da li da kupim neki dobar gamerski monitor s g-syncom, ali stalno odustajem jer znam da ću popizditi s nečim :-)

Kupi dobar gamerski monitor s G-Syncom. Mislim da nemaš s čime popizditi, stvar radi iz kutije, a izgleda sjajno. Zaboraviš na v-sync, tearing i sve ostale muke, fps teče kao mlijeko. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
sendjo kaže...

situacija;

Mislim da ti gaming monitor nema nikakve svrhe spajati na PS4. Ako se ne varam samo Xbox One podržava free-sync, a 120/144/165Hz ti playka nikad neće dati, jedva da radi na 60Hz i 30 FPSa :-)

Gaming monitor će čak češće imati lošiju sliku nego moderni TVi jer imaju lošiju TN matricu, kut gledanja i boje, osim ako je neki skupi IPS, i imat ćeš ga u 24'' ili 27'' što znači i manji nego što sad ima pa će morati gledati izbliza. Oni ultra wide će ti biti neiskorišteni na playki.

A gaming monitori s HDRom su gotovo nepostojeći.

Bolje mu kupi noviji TV jer pretpostavljam da ti je ovaj neki stariji model ;-)

sendjo 

Bitanga je sve rekao.

Pretezno igram na 24" Dell IPS monitoru i slika je dobra, nemam zamjerke. Ali radije bih igrao na 32" da mogu.

24/27" FullHD IPS nije neka ogromna investicija, ako se odlucis.

Premda je mozda bolje uzeti neku "gaming" telku, pogotovo ako ce se uzimati PS5, ali to je i veca investicija.

Srednja opcija bi bila da se uzme bolja telka za trenutni setup (FullHD).

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
bloodborne kaže...
a li mozda jednog dana neku bolju verziju tog zanra novog zanra kako kazu mozak na pasu.

Po čemu točno je ta igra novi žanr? Jedino znam da ju je tako najavio Kojima, ali to je bilo to .

U svim recenzijama koje sam pročitao/odgledao, jedino što je donekle inovativno je taj multiplayer segment (brat bratu jedinim dijelom preuzet od Dark Soulsa), ali to koliko sam shvatio niti je presudno za igru završiti niti je ustvari ikakav core gameplay element. Koristio, ne koristio dragom Bogu svejedno. 

P.S. Navodno nakon pola igre ima dosta više akcije. Postaje sličnije klasičnom TPS-u. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Q-Tip kaže...
Bitanga kaže...

Kupi dobar gamerski monitor s G-Syncom. Mislim da nemaš s čime popizditi, stvar radi iz kutije, a izgleda sjajno. Zaboraviš na v-sync, tearing i sve ostale muke, fps teče kao mlijeko. 

Zagledao sam se u taj tvoj Acer Predator XB271HU jer je IPS. Jel dobar?

Mene šilji to što želim g-sync, 4K, IPS, da je veći od 27'', da nije wide, da je HDR, da super radi. I onda čitam reviewove svega dostupnog i ništa me ne zadovoljava :-)

A danas negdje vidjeti monitor uživo kako radi je nemoguća misija. Za sad sam sa svojom Sony telkom 43'' sasvim zadovoljan, samo mi fali g-sync. Bojim se da će svaki drugi gamerski monitor biti lošiji od toga po kvaliteti prikaza.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2019 15:13 (Bitanga).
6 godina
protjeran

Pa tako su rekli ja sam obgrlio open world hp express. 😂

Mislim igra mi je okej, nije mi wow i nisam bas ostao paf.

Kako god da okrenem cekam i dalje tlou 2 i nadam se/veselim nekom bloodborneu 2 za ps5. 😁

13 godina
Bitanga kaže...

Mene šilji to što želim g-sync, 4K, IPS, da je veći od 27'', da nije wide, da je HDR, da super radi. I onda čitam reviewove svega dostupnog i ništa me ne zadovoljava :-)

A danas negdje vidjeti monitor uživo kako radi je nemoguća misija. Za sad sam sa svojom Sony telkom 43'' sasvim zadovoljan, samo mi fali g-sync. Bojim se da će svaki drugi gamerski monitor biti lošiji od toga po kvaliteti prikaza.

Puno bolje od tog Acera vjerojatno ne ide, imaš još ASUS ROG-a, brat ga ima i zadovoljan je. Acer me super služi, žive boje, dobar kut gledanja, 1440p, nemam zamjerki i nisam požalio. Nije HDR i nije 4K, ali ne znam koliko danas ima smisla uzimati 4K monitor visoke frekvencije osvježavanja, kad u nijednoj igri nećeš moći imati visok FPS da ga zaista i iskoristiš.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Q-Tip kaže...
Bitanga kaže...

Puno bolje od tog Acera vjerojatno ne ide, imaš još ASUS ROG-a, brat ga ima i zadovoljan je. Acer me super služi, žive boje, dobar kut gledanja, 1440p, nemam zamjerki i nisam požalio. Nije HDR i nije 4K, ali ne znam koliko danas ima smisla uzimati 4K monitor visoke frekvencije osvježavanja, kad u nijednoj igri nećeš moći imati visok FPS da ga zaista i iskoristiš.

Ma da, sad nećeš (makar bih mogao jer me ne muči toliko frekvencija osvježavanja koliko g-sync), ali ne kupuješ monitor za sljedeće 2 godine. Ako već dam 5000 kn za monitor onda neka bude future proof. Glupo mi je sada sa 4k reze ići na magarca na 1440p.

Plus monitor koristim i za youtube i sl, a puno contenta je sad 4k. Ah, vidjet ću, tnx.

12 godina
neaktivan
PlayStation 4

COD MW kupljen jučer,PS+ naručen u Sancte,ukuca san 10% popusta pa će me izaći ravnih 332kn,šta je samo 3.5kn više nego na PS Store :)

Ko želi igrat koju ponekad nek me doda na PSN: CrasherLuka

pozdrav ekipa!

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

God of War idući mjesec stiže na PS+? Nešto se tako šuška.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Daleko od toga da to ne bi bio savršen poklon za oproštaj od aktualne generacije, ali nekako je to puno prerano. Barem u odnosu na dosadašnju praksu Sonya.

Tko zna, možda iznenade.
16 godina
lukaXXkralj kaže...

COD MW kupljen jučer,PS+ naručen u Sancte,ukuca san 10% popusta pa će me izaći ravnih 332kn,šta je samo 3.5kn više nego na PS Store :)

Ko želi igrat koju ponekad nek me doda na PSN: CrasherLuka

pozdrav ekipa!

Moram priznati da mi je ovo najbolji CoD do sad. Baš mi je nekako igriv. 

15 godina
Je super je ali mape su blagi uzas. Barem njih 90%
Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ja sam sam kao klinac odrastao na doomu pa poslije crysisu battefildu i COD-u......i onda mi je prije cca 5-6 godina jednostavno počali ići na živce i COD i BF.(jer su se svodili na teško napucavanje bez nekog velikog smisla).....,uzeo sam novi COD i mogu reći da su u tu pucačinu uveli točno ono što je falilo a rekao bih da je preuzeto iz nekih drugih žanrova igara a to je da svaka mislija ima neki smisao koji ima dosta onog gemplaya koji fura igru da je igraš napeto a opet lijepo i mirno igrivo....o razini grafike da ne govorim...tako da moja topla preporuka svima koji su nekada igrali pucačine a moje su dobi (39 god....stari pas ) da si uzmu igru jer će ih vratiti u ono doba kada se pucačina igrala noćima i to s guštom....

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2019 23:59 (Blackcastle).
16 godina
Blackcastle kaže...

Ja sam sam kao klinac odrastao na doomu pa poslije crysisu battefildu i COD-u......i onda mi je prije cca 5-6 godina jednostavno počali ići na živce i COD i BF.(jer su se svodili na teško napucavanje bez nekog velikog smisla).....,uzeo sam novi COD i mogu reći da su u tu pucačinu uveli točno ono što je falilo a rekao bih da je preuzeto iz nekih drugih žanrova igara a to je da svaka mislija ima neki smisao koji ima dosta onog gemplaya koji fura igru da je igraš napeto a opet lijepo i mirno igrivo....o razini grafike da ne govorim...tako da moja topla preporuka svima koji su nekada igrali pucačine a moje su dobi (39 god....stari pas ) da si uzmu igru jer će ih vratiti u ono doba kada se pucačina igrala noćima i to s guštom....

Je, igrao sam cijeli dan MW i onda upalio BF V i doslovno poludio i ugasio ga nakon 10 minuta. Više sam ležao mrtav u conquestu nego igrao.

MW me baš vratio u to davno doba (makar je "modern"), barem što se tiče igrivosti.

6 godina
Bitanga kaže...
Blackcastle kaže...

Je, igrao sam cijeli dan MW i onda upalio BF V i doslovno poludio i ugasio ga nakon 10 minuta. Više sam ležao mrtav u conquestu nego igrao.

MW me baš vratio u to davno doba (makar je "modern"), barem što se tiče igrivosti.

Ma da vrlo je igriv i ima lijepu priču i naravno grafiku....nama maloj starijoj generaciji je falilo te neke igrivosti i ljepote u njoj......a ne samo pucaj i pucaj i leci i ajmo dečki u napad pa padaju svi pa ih dižeš pa te ubiju pa ajmo ispočetka i to u svakoj misiji isto....

Evo baš čitam na HCL-u i recenziju Star Warsa koja zapravo ujedinjuje priču vise igara što se tiče samog gamplaya u jednu singl priču....mislim da ću je uzeti kad odigram COD....a odigrat ču ga idući vikend kad ja igram po noći i radim ručak a žena je tetkica s klincem na teniskom turniru 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2019 0:21 (Blackcastle).
16 godina
Blackcastle kaže...

Ma da vrlo je igriv i ima lijepu priču i naravno grafiku....nama maloj starijoj generaciji je falilo te neke igrivosti i ljepote u njoj......a ne samo pucaj i pucaj i leci i ajmo dečki u napad pa padaju svi pa ih dižeš pa te ubiju pa ajmo ispočetka i to u svakoj misiji isto....

Evo baš čitam na HCL-u i recenziju Star Warsa koja zapravo ujedinjuje priču vise igara što se tiče samog gamplaya u jednu singl priču....mislim da ću je uzeti kad odigram COD....a odigrat ču ga idući vikend kad ja igram po noći i radim ručak a žena je tetkica s klincem na teniskom turniru 

Ma priču nisam ni probao, igrao sam samo multiplayer. Kako možeš odigrati CoD, pa poanta je da ga igraš, a ne odigraš :-P

6 godina

Ja sam ona stara garda kojem je singlplayer još uvijek bazna priča...a multiplayer je za one mlađe generacije koje imaju vremena za to...ja ga nažalost nemam...

16 godina
Blackcastle kaže...

Ja sam ona stara garda kojem je singlplayer još uvijek bazna priča...a multiplayer je za one mlađe generacije koje imaju vremena za to...ja ga nažalost nemam...

Nema to veze sa starosti :-)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice