Meni se čini kao vrlo zanimljiva konzola koja bi mogla postići vrlo dobar uspjeh na tržištu. Neke od mojih (Assassian's Creed III, Batman Arkham City, Mass Effect 3..) najboljih igara če biti dostupne na toj konzoli i izgledaju puno bolje nego na PC-u ili bilo kojoj drugoj konzoli. Iako Playstation ima Move, Xbox Kinect ovo je nešto novo da je kontroler gotovo kao prijenosna konzola. Nadam se da če i Minecraft izaći za Wii U jer definitivno planiram kupiti konzolu. Nintendo je neprestano držao onih igara u Super Mario stilu za razliku od PS-a i Xboxa, ali sada če za njihovu novu konzolu izaći stvarno odlične igre i jako mi je drago što ću ih moči igrati na Wii U. Nekažem da konzola nema nedostataka, kao na primjer. (po meni je to nedostatak) ima optićki pogon koji prima neke posebne formate Blu-raya, jer ako ima nešto slično može imati i sami Blue-ray, ako ču već kupiti konzolu onda očekujem da će mi služiti i za gledanje filmova a ne samo za igranje, ali to je manji nedostatak (po meni). Nekima se konzola neće svidjeti ali mene je oduševila.
Specifikacije (Tech Specs):
Visina 4.5 cm
Dubina 26.5 cm
Širina 17 cm
Težina 1.5 kg
Boje: Crna ili bijela
CPU: IBM Power based-multi core (cca.4 jezgre)
GPU:AMD Radeon based HD GPU (cca.2 grafičke jezgre)
Flash memorija: nepoznato, ali bit će proširivo SD karticama
Ostalo:
Blu-ray based opticki disk
Wi-fi
LAN
USB
HDMI, AV (1080 ppi (FullHD))
...
Uz konzolu dolazi:
Wii U kontroler pravi krivac popularnosti Wii U - Kontroler koji na sebi ima 6,x incha ekran (na dodir), 2 zvučnika, mikrofon, kameru, gumbe za kontrolu, žiroskop i jođš mnogo toga
Dodatna oprema:
Wii Remote Plus (standardni Wii-jev kontroler)
Wii U Pro Controller (najnoviji kontroler, kao kod PS-a i Xboxa)
Wii U Fit
...
Više o svemu na službenim stranicama Nintenda i službenom kanalu Nintenda na YouTubeu
Virtualna tura Wii U kontrolera
Assassian's Creed III na Wii U
Cijelu Nintendovu Press Konferenciju pogledajte
Što vi mislite o konzoli, da li biste (će te) ju kupili (kupiti)?