Nintendo Wii U

poruka: 10
|
čitano: 6.414
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Nintendo Wii U

Meni se čini kao vrlo zanimljiva konzola koja bi mogla postići vrlo dobar uspjeh na tržištu. Neke od mojih (Assassian's Creed III, Batman Arkham City, Mass Effect 3..) najboljih igara če biti dostupne na toj konzoli i izgledaju puno bolje nego na PC-u ili bilo kojoj drugoj konzoli. Iako Playstation ima Move, Xbox Kinect ovo je nešto novo da je kontroler gotovo kao prijenosna konzola. Nadam se da če i Minecraft izaći za Wii U jer definitivno planiram kupiti konzolu. Nintendo je neprestano držao onih igara u Super Mario stilu za razliku od PS-a i Xboxa, ali sada če za njihovu novu konzolu izaći stvarno odlične igre i jako mi je drago što ću ih moči igrati na Wii U. Nekažem da konzola nema nedostataka, kao na primjer. (po meni je to nedostatak) ima optićki pogon koji prima neke posebne formate Blu-raya, jer ako ima nešto slično može imati i sami Blue-ray, ako ču već kupiti konzolu onda očekujem da će mi služiti i za gledanje filmova a ne samo za igranje, ali to je manji nedostatak (po meni). Nekima se konzola neće svidjeti ali mene je oduševila.

Specifikacije (Tech Specs):

Visina 4.5 cm

Dubina 26.5 cm

Širina 17 cm

Težina 1.5 kg

Boje: Crna ili bijela

CPU: IBM Power based-multi core (cca.4 jezgre)

GPU:AMD Radeon based HD GPU (cca.2 grafičke jezgre)

Flash memorija: nepoznato, ali bit će proširivo SD karticama

Ostalo:

Blu-ray based opticki disk

Wi-fi

LAN

USB

HDMI, AV (1080 ppi (FullHD))

...

Uz konzolu dolazi:

Wii U kontroler pravi krivac popularnosti Wii U - Kontroler koji na sebi ima 6,x incha ekran (na dodir), 2 zvučnika, mikrofon, kameru, gumbe za kontrolu, žiroskop i jođš mnogo toga

Dodatna oprema:

Wii Remote Plus (standardni Wii-jev kontroler)

Wii U Pro Controller (najnoviji kontroler, kao kod PS-a i Xboxa)

Wii U Fit

...

Više o svemu na službenim stranicama Nintenda i službenom kanalu Nintenda na YouTubeu

Virtualna tura Wii U kontrolera

Assassian's Creed III na Wii U

Cijelu Nintendovu Press Konferenciju pogledajte

Što vi mislite o konzoli, da li biste (će te) ju kupili (kupiti)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 19:15 (DeusExMachin).

1 0 hvala 0
16 godina
Nintendo Wii U

Sto se tice novog kontrolera, moram priznati da mi je malo cudan i djeluje bas ono neprivlacno.... ok, neke igre ce vjerojatno dobro iskoristiti taj novi "osnovni" kontroler, za druge sam skeptican aka ne vidim razlog zasto bi bilo bolje od "klasicnog/ih" gamepad-a kakvih poznajemo danas. No, onda je doslo "svjetlo" na kraju tunela, odnosno potvrdili su da ce biti kompatibilan sa starim kontrolerima (sto znaci vrlo vjerojanto i starim igrama) i predstavili su novi Wii U Pro kontroler koji mi je ono iskreno ljepsi od Xbox360 kontrolera, a opet ne previse razlicit tako da se nece trebati puno privikavati.

Pod prednost vidim da ce biti backward kompatibilan sa starim igrama/kontrolerima, nece se micati od dosadasnjih zanrova/igara kakvih vidimo na trenutnom Wii, konacno ce biti dostupan pravi full hd i dx11 (svi govore dx 11, mozda opengl ?!?!?!?....) na konzolama, odnosno Nintendo koji je uvijek bio najslabiji u hardveru i grafici (ne racunam GC kada je imao bolji hardver od Sege, PS2), znaci da ce ostali biti samo jos bolji aka buducnost je stigla... grafika na PS3/xbox360 mi je ionako zadovoljavajuca tako da me zapravo briga za to, al ono, to je prednost globalno gledano...just sayin! Sto se tice prikazanog, Batman Arham City dost bolje izgleda od xbox360/PS3 verzije iako je port, usporedivo je s PC-om (draw distance, detalji) i tesko je reci gdje je bolje (na Wii U ima nesto vise detalja odnosno dodali su par objekata etc).

S obzirom na uspjeh Wii-a bez obzira sto se po multimediji i hardveru nije mogao porediti s konkurencijom, jedino sto je imao bile su masa igara i i masa svojih ekskluziva, a opet je uspio tako da ne sumnjam, a eto PS3 se nije bas proslavio bez obzira sto ima vrhunske ekskluzive i free MP sto mi je u neku ruku cudno, a xbox360 po mojem misljenju ima najgore ekskluzive tako da sam tu konzolu zaobisao, ugl, ono sto zelim reci.... nikad ne znas kakav ce biti uspjeh neke konzole bez obzira na dobre ekskluzive/igre, multimediju, hardver etc.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 4:48 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nintendo Wii U

Kada bi ta konzola trebala biti dostupna i kolika bi bila pocetna cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nintendo Wii U

Krajem 2012, govori se da ce biti 299$ (nije potvrdeno) samo se ne zna tocno sto ce biti ukljuceno u paket..... vec su izjavili da konzola nece biti skupa, odnosno da cemo biti ugodno iznenadeni "niskom" cijenom. Ako je ovo istina za 300-tinjak dolara, ne cini se skupo s obzirom na start i to da ce to biti u pocetku najaca konzola, dost jaca i od aktualnih konzola, a konkurencija jos nece ugledati svjetlo dana.

BTW, sto se tice novih igara (igara kakvih nismo vidali na Nintendu), ova bi mogla doci za Wii U (nije potvreno, ali entuzijasti su pronasli Nintendo logo):

http://www.cinemablend.com/games/Wii-U-Confirmed-Receive-DirectX-11-Racer-Project-CARS-41448.html

Btw, sto se tice procesora, nije lose..... a sto se tice GPU-a sto bi ipak trebalo biti bitnije za igre s viskokom grafickom kvalitetom (dokazanu u primjeru PS3 vs xbox360), glasine govore da se radi o dual GPU sustavu.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 19:37 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nintendo Wii U

Smatram da je još uvijek prerano da konzola izađe, još ima igara koje tek nadolaze na wii i na ostale konzole, nova generacija je ovdje samo jedna nepotrebština, manipulacija da se zaradi, trebalo bi to sve pričekati još najmanje 2 godine kako bi izlaz konzole bio proporcionalan s vremenom u kojem dolazi. 

Samo se nadam da Nintendo neće napraviti jednu tipičnu sonyjevu grešku pa natrpati Wii U hrpom nepotrebnih stvari, pa će isto tako to i utjecati na cijenu, ako kažeš 300$ vani, onda kod nas neće biti ispod 2500 - 3000 kuna

Već se sve staro ponavlja, naivni Nintendo prvi izda novu inovaciju - tu nadolazi Sony koji će pokupiti što više ideja, malo promjeniti, popraviti nedostatke, te izdati ideju pod SONY. Xbox sa strane čeka da vidi što bi mogao ubaciti, kad je već iskoristio ideju na jedan odličan Kinect, te će kasniti 2 godine za dvjema konzolama. Klasika, ps4 će koštati 5 milja kuna, nintendo duplo jeftinije, SONY 3× jači, natrpaniji ništarijama i nekim skupim hardverom koje nikada nitko neće koristiti, vodit će se rasprave, ratovi i ostale gluposti po forumima koja je konzola bolje... u glavnom jedan OGROMAN klišej, ništa više za reći 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Nintendo Wii U

Istina, ali oni koji žele konzolu koja če ih zadovoljiti i koristiti najbolje od nje i iskoristiti sve njene mogučnosti onda je pravi izbor Wii U, ali ako želite ,kao što si već rekao, kopiranu, nadograđenu ideju natrpanu bezveznim(nekorisnim) hardverom onda če to biti PS4, ali ako želite to sve + još malo nadogradnje i + kinect onda ćete ju pronaći u kutiji na kojoj će pisati Xbox 720(ili neš slično). Iako mislim da Xbox nece kopirati ideju jer ima kinect koji mu je top ponude i vrlo dobro se prodaje, vjerovatno će lansirat konzolu s boljim hardverom i kinectom 2. PlayStation bi mogao kopirati tu ideju i spojiti je sa već poznatim moveom uz konzolu s novim i jaćim hardverom.

Zanima me ako ste ikada koristili jedno od ovih konzola koja je po vašem iskustvu najbolja?!?

Wii ili

PS3 ili

Xbox 360 

4 Nintendo Wii
4 Sony Playstation 3
2 Microsoft Xbox 360

0 1 hvala 0
16 godina
Nintendo Wii U

Tesko je reci koja konzola je bolja, odnosno najbolja jer takva ne postoji zapravo... mozes govoriti samo o hardveru, mozes govoriti o ekskluzivama, mozes o kontroleru sto zna biti dosta bitno ponekada, mozes govoriti o kolicini igara koje izlaze.... o kvaliteti mrezne igre itd itd.

BTW, evo malo novosti:

Developer CryTek previously announced support for the Wii U with its CryEngine 3, and now CryTek CEO Cevat Yerli says that there is a CryEngine 3 Wii U game in development at a “respected developer”, and that it “looks really great”. Despite that, due to business reasons, CryTek themselves won’t be making a Wii U game. They’re currently working on Crysis 3 for the PC, PS3 and Xbox 360, but sadly, not the Wii U. Crysis 3 is slated for release in 2013.

Speaking to CVG, Yerli had more praise for the Wii U when it comes to the hardware specs, saying that he doesn’t understand the concern that the Wii U isn’t powerful enough, adding, “from my perspective the Wii U is minimum as powerful as Xbox 360″.

CryTek said last year that the Wii U specs were very good, and that its studio in Nottingham have access to dev kits in order to port the CryEngine 3 to the platform. CryEngine 3 isn’t the only modern game engine coming to the Wii U — the console also supports Unreal Engine 3, id Tech 5, to name a few. It’s also rumored that the new Unreal Engine 4 will be available on the console.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 17:52 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nintendo Wii U

Evo jos novosti, odlicnih i nije sada 100 % sigurno da ce tako biti, ali to su izjavili ljudi iz Nintenda.... nadam se samo da se nece predomisliti, ovime su si definitivno digli reputaciju, samo se takoder nadam ce ovo uplasiti konkurenciju i da nece blokirati koristene igre.... u prijevodu, buducnost gaminga nece biti ugrozena kako to neke stare glasine govore.

Nintendo Network ce biti free

http://wiiudaily.com/2012/06/wii-u-online-will-be-free/

Nintendo nece banati koristene igre

http://wiiudaily.com/2012/06/nintendo-wont-ban-used-games-wii-u/

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 0:29 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nintendo Wii U

Jesu li izasli detalji o hardveru koliko ce biti jaci od ps3 i xbox 360 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nintendo Wii U

Evo sto sam nasao..... Power7 cpu?

https://twitter.com/IBMWatson/status/78473693843562498

Jedino se zna da ima puno vise rama od Xbox360/PS3 i da ce imati AMD HD GPU seriju (kazu da je dobar GPU ali opet nista previse konkretno). Evo citat od par developera klik (nisu anonimni).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 1:36 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice