Nove vijesti iz svijeta bio-tehnologije?

poruka: 1
|
čitano: 1.999
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Nove vijesti iz svijeta znanonsti
Za oko mi je zapela emisija Čuda moderne medicine.
Trenutni ustroj portala sa vijestima iz svijeta znanosti je odličan,no fali jednostavno tema i rasprava iz područja bio-medicine koja je usko vezana uz tehnologiju.
Pa tako ako biste mogli dovesti više ljudi iz te struke tipa Krešimira Pavelića, koji bi pojasnili tu tematiku širom spektru forumaša.
Hot teme su liječenje AIDS-a koktelom lijekova od 23k eura i novi lijekovi za maligna oboljenja koji su se pojavili na tržištu zadnje tri godine, a jednostavno to nije dovoljno naglašeno.
To što su dostupni u svakoj EU zemlji a samo u nas nisu neka nam je na sramotu.

Što se tiče ostalih vijesti usko vezanih uz medicinu i biotehnologiju ne mogu da ne napomenem ovu vijest :
http://www.nytimes.com/2016/04/14/health/paralysis-limb-reanimation-brain-chip.html?_r=0
znači od ovog bolje ne može jednostavno biti, a poboljšanjem komercijalnih čipova i daljnjom minimalizacijom u narednoj dekadi i po možemo očekivati i na tržištu chipove koji liječe kompletnu paralizu.

Treći vrući topic kojeg bi se dotaknuo su neuron-degenerativne bolesti kod kojih je glavni problem kao što znamo to što te stanice nemaju sposobnost samo obnavljanja te propadaju.
Stoga tech-flooding home projekti, te istraživački radovi potpomognuti današnjom tehnologijom i napredak na području borbe protiv Alzheimerove i Parkinsonove.

Mišljenja sam da dosta forumaša dijeli istu želju.
 
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice