TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 541.777
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: TVZ-Informatika
Volvox kaže...
denix kaže...
Volvox kaže...

Ja upao na mehatroniku i elektrotehniku, a prvi izbor mi je inf i 125 sam tamo od 120, neznam sta da radim, neznam ni šta je ta mehatronika, a najvjerojatnije cu to upisat -.-

http://www.tvz.hr/studiji/strucni-studij-mehatronike/
ako već nisi pročitao

Ma pročitao al nemogu baš shvatit šta je to? Nekakva robotika jel? Između informatike i elektrotehnike?

Ni ja nisam baš informiran, ali koliko znam, ima poveznica sa strojarstvom i elektrotehnikom. Vjerojatno neka poveznica elektronike i mehanike kao što je u raznim kućnim uređajima ili tako nešto. Da znam, napisao ih konkretnije xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 16:00 (denix).
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Dobro si rekao,robotika.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Mehatroniku je najbolje opisati kao spoj elektrotehnike i računarstva, prreciznije elektronike i programiranja.

Riječ je elektromehaničkim sustavim kojima upravlja računalo te se primjenjuju u industrijskoj automatici.

Najbolje radno mjesto koje mehatroničar može u ovoj državi imati je na postavljanju i održavanju bolničkih instrumenata (MRI, CAT, itd.), što je itekako dobro plaćeno.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Volvox kaže...

Ja upao na mehatroniku i elektrotehniku, a prvi izbor mi je inf i 125 sam tamo od 120, neznam sta da radim, neznam ni šta je ta mehatronika, a najvjerojatnije cu to upisat -.-

Možda još netko otpadne ( oni kojima je ovo 2, 3 izbor a odu negdje drugdje, iskreno nisam upoznat kako to danas funkcionira, to matura upisi itd ). A možda se još netko progura :D

Informiraj se o oba smjera, mehatronika i elektrotehnika ( znaći koji ima više istih / sličnih predmeta pa da se prebaciš i da ti se što više prizna ? ), pa se možda možeš prebaciti nakon 1. semestra uz neku molbu u kojoj roniš suze i nevidiš svjetlo na kraju tunela ako nastaviš studirati nešto što nevoliš bla bla {#} ( gotovo sigurno će netko otpast u prvom semestru i/ili nakon upisa, mjesta će sigurno biti, npr. probaj vidjet u referedi oće li se to moć i slično ).

Sretno

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Da,vrlo vjerojatno ćeš se moći prebaciti...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Znači moguće bi bilo prebaciti se s ino/elo na rač, tj. imam šanse da će mi zahtjev prihvatiti? Ja upadam na sve smjerove na TVZ-u osim računalstva koje bih najviše htio...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
blagus kaže...

Znači moguće bi bilo prebaciti se s ino/elo na rač, tj. imam šanse da će mi zahtjev prihvatiti? Ja upadam na sve smjerove na TVZ-u osim računarstva koje bih najviše htio...

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 1:07 (Pranja).
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Kolko sam ja shvatio najbolje mi je nakon mehatronike prediplomskog ic na specijalizaciju elektrotehnika modul automatika, dali sam u pravu? Ja sa strucnim od 3 godine nemogu ic na sveuciliste na ove zadnje 2 odnosno diplomski jel?

Sad se dvoumim, elektrotehnika ili mehatronika, i na mehatronici koji od ona dva smjera je bolji??

Battlelog: gjurki
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 23:19 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Volvox kaže...

1. Kolko sam ja shvatio najbolje mi je nakon mehatronike prediplomskog ic na specijalizaciju elektrotehnika modul automatika, dali sam u pravu? 2. Ja sa strucnim od 3 godine nemogu ic na sveuciliste na ove zadnje 2 odnosno diplomski jel?

3. Sad se dvoumim, elektrotehnika ili mehatronika, 4. i na mehatronici koji od ona dva smjera je bolji??

1. Specka t je još daleko. Da, to bi možda bio dobar izbor.

2. Možeš, ali moraš polagati razliku predmeta.

3. Sam odluči, ma da ako već želiš specku elo, onda radije da uzmeš i elo stručni.

4. Koja dva smjera? Mehatronika ima samo jedna smjer.

13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav,

planiram upisat spec. diplomski studij informatike, a kako online prijava traje jos desetak dana, trebao bi mi savjet o izboru smjera (modula).

Dvoumim se između mreža i programskog inženj.

S obzirom da prediplomski studij nisam završio na TVZ-u, nemam nikakva iskustva sa istim.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 18:48 (Borneo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Borneo kaže...

Pozdrav,

planiram upisat spec. diplomski studij informatike, a kako online prijava traje jos desetak dana, trebao bi mi savjet o izboru smjera (modula).

S obzirom da prediplomski studij nisam završio na TVZ-u, nemam nikakva iskustva sa istim.

Hvala.

Programsko inženjerstvo je programiranje.Na šta se toga tiče ima dosta C# i jave...

Mreže su barem nama na preddiplomskom bile cisco,cisco i još više cisca.Ali mislim da su nam mreže na TVZ-u dobre jer sam čuo priče da su se profesori sa FOI-a divili bivšim TVZ-ovcima šta se tiče znanja oko mreža.Stvarno učimo dosta u detalj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 19:36 (g12356).
13 godina
odjavljen
Borneo kaže...

Pozdrav,

Hvala.

Ne razumijem zašto takvo pitanje postavljaš ovdje?! Pa to bi trebao pitati sebe-što te više zanima? I onda to upišeš.

13 godina
neaktivan

Pranja, možda zato jer me zanima kvaliteta pojedinog smjera?!

Nisam tražio savjet za što bi se specijalizirao u životu, nego osobno iskustvo pojedinca.

Nije bitno što me više zanima... bitno (mi) je iz kojeg modula ću više znanja izvuć (s obzirom da moram coltat 18k kn)...

Samo sam tražio savjet koji modul je isplativije upisat (s obzirom na kvalitetu modula, npr. na mrežnom modulu su kvalitetniji profesori, ali je program previše bazičan, dok je na prog. inž... etc).

Zašto je pitanje toliko čudno?!

Ako završim mreže znači da ću jedino to radit u životu? nije da upisujem doktorski studij....

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 2:51 (Borneo).
13 godina
odjavljen
Borneo kaže...

Pranja, možda zato jer me zanima kvaliteta pojedinog smjera?!

Nisam tražio savjet za što bi se specijalizirao u životu, nego osobno iskustvo pojedinca.

Nije bitno što me više zanima... bitno (mi) je iz kojeg modula ću više znanja izvuć (s obzirom da moram coltat 18k kn)...

Samo sam tražio savjet koji modul je isplativije upisat (s obzirom na kvalitetu modula, npr. na mrežnom modulu su kvalitetniji profesori, ali je program previše bazičan, dok je na prog. inž... etc).

Zašto je pitanje toliko čudno?!

Ako završim mreže znači da ću jedino to radit u životu? nije da upisujem doktorski studij....

Specijalistički je općenito kvalitetan. Tu nema razlike u kvaliteti studija. Plus, možeš tijekom studiranja upisivati kolegije iz drugih modula.

A i dalje stoji što sam napisao-sam bi trebao znati što želiš raditi. Jer ići na studij, pljunuti toliku lovu i na kraju raditi nešto sasvim drugo od onoga za što si se školovao baš i nema previše smisla.

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Studenti koji su ove godine upisivali studij Informatike i/li Računarstva na TVZ-u dali mi možete napisati s koliko je bodova upisan zadnji student. Hvala {#}

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

Studenti koji su ove godine upisivali studij Informatike i/li Računarstva na TVZ-u dali mi možete napisati s koliko je bodova upisan zadnji student. Hvala {#}

Nisam ove godine upisao ali afaik zadnji je imao oko 600 bodova...A i taj broj bodova se svake godine poveća unatrag već nekoliko godina...Pred 3 godine u mojoj generaciji je ja mislim zadnji upadao sa cca 560 bodova...p.s. studij informatike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 21:00 (g12356).
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Aha, meni je problem prosjek ocjena iz srednje škole, puno zezancije malo učenja, jedino mi preostaje dobro napisati A razinu matiše {#}

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

Aha, meni je problem prosjek ocjena iz srednje škole, puno zezancije malo učenja, jedino mi preostaje dobro napisati A razinu matiše {#}

Ako zapneš upast ćeš...a ako tako i nastaviš proć ćeš na TVZ-u sve kako treba(na prvim rokovima i kolokvijima).

10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika
Pozdrav,za manje od mjesec dana krecem na tvz smjer informatike pa bi me zanimale neke informacije o rasporedu nastave koliko sati tjedno otprilike i dali je moguce raditi negdje istovremeno dok studiram,s obzirom na trajanje nastave

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gagi96 kaže...
Pozdrav,za manje od mjesec dana krecem na tvz smjer informatike pa bi me zanimale neke informacije o rasporedu nastave koliko sati tjedno otprilike i dali je moguce raditi negdje istovremeno dok studiram,s obzirom na trajanje nastave

Teško je reć, računaj koliko predmeta imaš puta 3-4 sata tjedno.

Radit je moguće, ali ti ne bih preporučio ako ne moraš radit. Ovako ćeš imat dosta vremena za učit i slobodnog vremena. 

Ako ćeš radit, za ništa nećeš imat vremena, trčat ćeš s posla na fax i obrnutu i dani će ti bit skroz okupirani, doći će do toga da nećeš skupit 55 ECTS bodova i da ćeš iduću godinu platit onoliko koliko si zaradio.

Iako nije pravilo i da se sve organizirat, ovo ti je savijet od mene, koji dok sam radio uz faks nisam stizao obavljat sve obaveze na faksu kao kad nisam radio. 

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
10 godina
neaktivan
Ok jos jedno pitanje,je li mi neophodan vlastiti laptop posto se radi dosta na kompjuterima?
15 godina
neaktivan
Gagi96 kaže...
Ok jos jedno pitanje,je li mi neophodan vlastiti laptop posto se radi dosta na kompjuterima?

Nije,imamo full opremljene labose.

Ali je sve lakše sa vlastitim laptopom. 

13 godina
TVZ-Informatika

@Gagi96

kao što reće g12356, nije ti potreban laptop zato što na svakom labosu ako se radi individualno, svaki student mora imat svoj PC i labosi su vrlo dobro opremljeni.

A sada ovisno o predmetu nekad zna na prvom labosu biti problema, tipa nema IDE instaliran i slično, ali sve se rješava kroz 10 min.

Što se rada tiće na redovnom studiju ( prve 3 godine ) sumnjam da ćeš stić radit i fax pratit ( ako misliš na rad fulltime 8h/dan). Dosta kolega radi u call/supportu nekom, pa "rade kad mogu i žele".

Na specijalističkom ( vanredni ) ide posao i fax bez problema kad su predavanja i labosi iza 18h više manje.

Koliko god bio lumen za to, ipak ako ne pratiš ( labosi su razbacani, predavanja i slično, ako ti je obavezno tebe nema i tako ).

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 15:34 (ContoNick).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

1. sam godina, mehatronika, pa dali mi neko moze objasnit kada ce biti objavljen raspored sati, kada pocinje faks, di moram doc, bilo sta? Ja nemam blage veze, spojim se na onaj moj tvz, odem pod obavijesti referade, a sve neke gluposti pisu, zimski upisi bla bla, a ja se upisao vec ono kad su se i svi, sad ne kuzim se trebam opet nesto upisivat ili koji je to vrag? Kad ce mi doc neka obavijest di i kad se trebam pojavit?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 12:43 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TVZ-Informatika

ja sam elo, al ti mogu reći da je raspored već objavljen i faks počinje drugi tjedan. za raspored ideš pod nastava pa raspored sati, tam imaš sve.

0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

1. sam godina, mehatronika, pa dali mi neko moze objasnit kada ce biti objavljen raspored sati, kada pocinje faks, di moram doc, bilo sta? Ja nemam blage veze, spojim se na onaj moj tvz, odem pod obavijesti referade, a sve neke gluposti pisu, zimski upisi bla bla, a ja se upisao vec ono kad su se i svi, sad ne kuzim se trebam opet nesto upisivat ili koji je to vrag? Kad ce mi doc neka obavijest di i kad se trebam pojavit?!

Kad imaš/nemaš/početak predavanja gledaš pod akademski kalendar

13 godina
neaktivan
Danijel789 kaže...

ja sam elo, al ti mogu reći da je raspored već objavljen i faks počinje drugi tjedan. za raspored ideš pod nastava pa raspored sati, tam imaš sve.

Da tebi pod obavijesti studentske referade pise da 26.9 imate uvodni sat, to mene zanima, kad je meni taj uvodni sat? Jer znam da pocinje 29.9, a sad dal imam sta prije to neznam, a problem mi je jer sam iz Crikvenice pa bi trebao doc u zagreb na taj uvodni sat, odnosno prije se preselit u stan.

16 godina
Volvox kaže...
Danijel789 kaže...

Da tebi pod obavijesti studentske referade pise da 26.9 imate uvodni sat, to mene zanima, kad je meni taj uvodni sat? Jer znam da pocinje 29.9, a sad dal imam sta prije to neznam, a problem mi je jer sam iz Crikvenice pa bi trebao doc u zagreb na taj uvodni sat, odnosno prije se preselit u stan.

Ovi iz elektrotehnike imaju isti raspored svake godine, na rac i inf mjenjaju svako malo nest i nece bit rasporeda dok ne zavrse upisi u vise godine. 

Taj uvodni sat je gubitak vremena i nisi obavezan ic na to. Cekaj raspored i kad se pojavi ides na predavanja od sljedeceg tjedna.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Jeli moguće da je ovo sav raspored za nas koji smo upisali informatiku? Pitam, jer sam u srednjoj imao duplo više sati.

I još me zanima ovo. Vidim predavanja su sve do veljače i onda su ispiti, može li se do veljače riješiti sve preko kolokvija pa da ne moram na ispite?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Sve ovo kaj ti je bijelo ti fali po 2 sata vjezbi, znaci jos 8 sati, to ces si naknadno stavit u raspored jer ces se moc prijavit za neku grupu koja ce ti vise odgovarat

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice