TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.272
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika
MujagaWudakhi kaže...

ljudi, danas sam načuo nešto vrlo zanimljivo, ne znam koliko je to istina, vjerojatno nije ali samo da provjerim tu , mozda netko zna točnije...

je li istina da će od ove godine specijalistički studij na TVZu biti besplatan a tek će se plaćati ukoliko se ne polože svi kolegiji na vrijeme ili u slučaju odustajanja?

to  bi bilo dosta zgodno, jer sada koliko vidim, kada se završi neki stručni studij informatike /računarstva bilogdje u hrvatskoj, jako je slaba ponuda za nastavak studija, a ova dosadašnja cijena je stvarno bila dosta velika

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
17 godina
TVZ-Informatika

Ja sad upisujem faks, pa me zanima jel se studij informatike ovdje plaća, pošto vidim da je stručni? I jel znate od prošle godine koliko minimalno bodova je otprilike bilo za upis?

Hrvatski i engleski polažem višu razinu iako oni traže nižu tako da će tu biti još dodatnih bodova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Stručni studij je besplatan,specijalistički za sada još uvijek nije.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
kakapo kaže...
MujagaWudakhi kaže...

ljudi, danas sam načuo nešto vrlo zanimljivo, ne znam koliko je to istina, vjerojatno nije ali samo da provjerim tu , mozda netko zna točnije...

je li istina da će od ove godine specijalistički studij na TVZu biti besplatan a tek će se plaćati ukoliko se ne polože svi kolegiji na vrijeme ili u slučaju odustajanja?

to  bi bilo dosta zgodno, jer sada koliko vidim, kada se završi neki stručni studij informatike /računarstva bilogdje u hrvatskoj, jako je slaba ponuda za nastavak studija, a ova dosadašnja cijena je stvarno bila dosta velika

slažem se, bilo bi super ako je tako... sutra trebam zvati kolegu koji je upisao i koji ce znati nesto vise, a vec iduci tjedan sam kod mentorice na konzultacijama pa cu je pitati o tome nešto, jer bi to trebalo biti od slijedeće akademske godine, vidjet cemo...

g12356 kaže...

Stručni studij je besplatan,specijalistički za sada još uvijek nije.

što je sada stručni studij besplatan? je li za sve ili samo za neke? ili je shema da upišeš pa ako padneš onda plaćaš svaku daljnju godinu?

MuWu
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Prvi upis za stručni studij je besplatan,besplatan je samo za one koji su prvi puta upisali.A dalje,pa dosta ti je komplicirana shema,shvatit ćeš kada kreneš na fax,ali uglavnom ako sve predmete položiš na vrijeme besplatan ti je cijeli studij.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 11:25 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ma ja sam vec stari TVZOvac... samo me zanima spec no hvala na infu svakako... :)
MuWu
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Lijep pozdrav,

Zanima me ak neko zna kaj je sve potrebno donjet za ispis s fakulteta. I jel se placa kakva naknada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MujagaWudakhi kaže...
ma ja sam vec stari TVZOvac... samo me zanima spec no hvala na infu svakako... :)

specka je bacanje para u vjetar

16 godina
sinkee kaže...
MujagaWudakhi kaže...

jbg, a šta nije danas nažalost???? ja samo želim nastavit studirati, pa makar i pčelarstvo još 2 godine... thats the truth ....

MuWu
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Iz kojeg razloga?AKo želiš radi studentskih prava,na specijalističkom ih nema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
g12356 kaže...

Iz kojeg razloga?AKo želiš radi studentskih prava,na specijalističkom ih nema.

znam sve... samo iz razloga da studiram=dangubim jos koliko mogu :D  ...

MuWu
14 godina
TVZ-Informatika

i specka na tvzu ne traje 2 vec 4(rjesivo u 3)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sinkee kaže...
MujagaWudakhi kaže...

lupio i ostao živ {#}

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
TracerCPP kaže...

lupio i ostao živ {#}

Evo da dokazem da je bacanje para, ekipi koja ove godine upisuje specku cijena ectsa povisena na 300kn, sto bi ispalo 9k po semestru a u zadnjem semestru dodali jedan predmet kako se nebi moglo zavrsit u 3godine vec u 4... takodjer se jos nezna oce li se zavrsetkom studija dobit titula magistra ili ne

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 10:01 (sinkee).
14 godina
neaktivan
sinkee kaže...
TracerCPP kaže...

lupio i ostao živ {#}

Evo da dokazem da je bacanje para, ekipi koja ove godine upisuje specku cijena ectsa povisena na 300kn, sto bi ispalo 9k po semestru a u zadnjem semestru dodali jedan predmet kako se nebi moglo zavrsit u 3godine vec u 4... takodjer se jos nezna oce li se zavrsetkom studija dobit titula magistra ili ne

Znači, specka je bacanje para jer je skupa i jer ti spekuliraš da je tu neka teorija zavjere radi nabijanja cijene studija? Stvarno dokaz i pol {#}

Također, tko je uopće spominjao titulu magistra na spec? Jesi se ti uopće informirao prije nego što si počeo pljuvati po specki? Titula koja se dobije je "stručni specijalist inženjer" ogdovarajućeg smijera. I što je najvažnije - po zakonu je u potpunosti izjednačena s tom titulom magistra koju spominješ, tako da je svejedno kako se titula zvala kad se imaju ista prava. Stoga, na kraju studija ljudi dobiju upravo ono što su platili - diplomu visoke stručne spreme. Štoviše, to je jedini način da studenti stručnih studija uopće dobiju VSS.

Ljudi su se vraški namučili da unatoč ogromnom protivljenju sveučilišta otvore specijalistički studij kako bi stručnim VŠS inženjerima omogućili da imaju VSS, da bi mogli napredovati u svom poslu, biti ovlašteni inženjeri, članovi komore i sl., da bi sad ti pričao da je to "bacanje para".

Usto, već se ispituje teritorij za doktorski stručni studij, tako da će oni koji završe specku možda čak i uskoro imati priliku i doktorirati.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 19:28 (TracerCPP).
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Koliko je ono cijena jednog semestra?Sa time da   jedan semestar u ovom slučaju traje jednu godinu,zar ne?

Osobno mislim da specka nije preskupa ali ni prejeftina(postoje puno skuplje opcije).Jednako veliki problem mi je što sam čuo da se gube studentska prava.Vjerojatno ću ipak ići na TVZ na specijalistički.Još ako nekako zadržim studentska prava i budem imao posao.Ali ne prije nego razmotrim druge opcije.Nije to nešto što se može samo tako odlučit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Specijalistički studij je izvanredni. Zato i nema studentskih prava. No nastava je samo čet i pet (od 17.00h) i eventualno subota, tako da se uz studij može i raditi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 21:13 (TracerCPP).
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Ja planiram pitanje prava riješiti na način da upišem još jedan stručni uz spec.

No,naravno,sve to još moram detaljno razmotriti.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Pitanje u vezi novog načina plačanja, ako je student upisao manje od 55 bodova prethodne akademske godine, da li to odmah znači da plača 3650 kn? I da li je ta školarina za jedan semestar ili za cjelu godinu?

Galaxy SII I9100

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Pitanje u vezi novog načina plačanja, ako je student upisao manje od 55 bodova prethodne akademske godine, da li to odmah znači da plača 3650 kn? I da li je ta školarina za jedan semestar ili za cjelu godinu?

Na TVZ-u je godina stručnog studija 7500kn, dakle semestar bi bio 3750. Naravno, pod uvjetom da placas punu cijenu ECTS boda, a to je 125kn.

WoT: GuntherPrien
14 godina
neaktivan
dedaa kaže...
Kordy kaže...

Na TVZ-u je godina stručnog studija 7500kn, dakle semestar bi bio 3750. Naravno, pod uvjetom da placas punu cijenu ECTS boda, a to je 125kn.

DAnas je donešena nova odluka i koliko sam ja shvatio cijena od 3650kn za oba semestra...plus 2. upis 500kn po predmetu i 3. upis 1000kn po predmetu..

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
17 godina
odjavljen
strbi kaže...
dedaa kaže...
Kordy kaže...

DAnas je donešena nova odluka i koliko sam ja shvatio cijena od 3650kn za oba semestra...plus 2. upis 500kn po predmetu i 3. upis 1000kn po predmetu..

Da, o tome govorim... Samo što me još zanima to s bodovima. Ako sam upisao manje od 55 vjerojatno automatski plačam 3650.

Galaxy SII I9100
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Aha, nisam to znao. Znaci cijena od 3650 je za oba semestra? To mi djeluje pre pre malo.

Jel znas mozda jel se sto mijenjalo za prijelaznike, jer mi je puna kapa placati vec 7500 trecu godinu.

WoT: GuntherPrien
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...
strbi kaže...
dedaa kaže...
Kordy kaže...

Da, o tome govorim... Samo što me još zanima to s bodovima. Ako sam upisao manje od 55 vjerojatno automatski plačam 3650.

DA ..ja sam prenio samo završni i još jedan predmet da bi mogao raditi i sada me ubija ovo...mogli su još kasnije donjeti odluku..ma gamad je to sve...nije ovo loš sustav plaćanja ali nama na 3. godini stvarno ovo ne pridonosi ničemu..samo da izvuku još malo para iz starijih studenata..

17 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Iskreno, ne mislim da je ovaj sustav plačanja dobar. Ide u korist samo studentima koji ne polože pola kolegija, ostalima samo stvara probleme (osim onima koji imaju 55+ ECTS-a).

Galaxy SII I9100

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Iskreno, ne mislim da je ovaj sustav plačanja dobar. Ide u korist samo studentima koji ne polože pola kolegija, ostalima samo stvara probleme (osim onima koji imaju 55+ ECTS-a).

A istina...nije ovo nikako dobro...i ovako smo imali najveću cijenu ECTS-a valjda za drugi upis(188kn) i sad oni to idu još povečavati...smiješ pasti engleski i tjelesni da ideš džabe :)

13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Molim brz i točan odgovor... makar znam da će ovo pitanje biti nekvalitetno i pomalo banalno, ali:

Želim postati programer. Bilo programiranje u C jeziku, javi, PHP-u ili Androidu, meni apsolutno paše.

Na TVZ računalstvo ne upadam, nažalost.

Što mi se ispati bolje: TVZ informatika ili FOI? 

0 0 hvala 0
15 godina
TVZ-Informatika

mislim da je foi bolji što se tiče toga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Di_Croatiano kaže...

Molim brz i točan odgovor... makar znam da će ovo pitanje biti nekvalitetno i pomalo banalno, ali:

Želim postati programer. Bilo programiranje u C jeziku, javi, PHP-u ili Androidu, meni apsolutno paše.

Na TVZ računalstvo ne upadam, nažalost.

Što mi se ispati bolje: TVZ informatika ili FOI? 

Neznam koji je bolji,ali na FOI-u koliko ja znam se učio C++,java i python(možda još neki,pitaj nekoga tko je išao na FOI).Kod nas su učili C,C++ i na 4. semestru smo mogli birati između Jave,C# i C++.Inače,šteta što nemožeš na računarstvo,tamo imaju dosta programiranja.

14 godina
neaktivan

Na računarstvu primjerice nema OOP2 kojeg ima na informatici.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice