Evo nisam našao ni jednu drugu temu pa ću pitati ovdje.Jel tko od forumaša ide na Filozofski fakultet Povijest po mogućnosti,mene interesira taj fakultet pa ako netko ide da mi malo pojasni,kako treba sad s maturom i tako to... :)
Pitanja u vezi fakulteta
- poruka: 41
- |
- čitano: 22.534
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Evo nisam našao ni jednu drugu temu pa ću pitati ovdje.Jel tko od forumaša ide na Filozofski fakultet Povijest po mogućnosti,mene interesira taj fakultet pa ako netko ide da mi malo pojasni,kako treba sad s maturom i tako to... :)
ovo ti je tema samo za ICT školovanje ... filozovski i ostalo imaš teme: http://www.bug.hr/forum/board/skola-osnovna-srednja-faks/90.aspx?sort=act
Pozdrav.
Zainteresiran sam za upisivanje FER-a međutim nije mi prioritet završiti fakultet pa onda nemati posla nakon toga. Stoga me zanima,kakve poslove ja mogu obavljati sa završenim FER-om i jeli se taj faultet uopće traži u ovakvim vremenima?
Isto tako imam još jedno pitanje,možete li mi navesti naravno ako ih ima,još neke fakultete vezane uz informatiku.
Unaprijed zahvaljujem.
Ima i privatnih ali oni nisu besplatni kao državni. Osim ako ne dobiješ stipendiju.
Evo..ovako idem u 1. opću gimnaziju te mi bas matematika nije jaca strana ali me zanima programiranje! Mene zapravo zanima da li je moguce zavrsiti fer ako mi bas matematika nije jaca strana! Znam da pitam dosta rano jer sam prvi razred,ali bolje da saznam na vrijeme! Hvala
Evo..ovako idem u 1. opću gimnaziju te mi bas matematika nije jaca strana ali me zanima programiranje! Mene zapravo zanima da li je moguce zavrsiti fer ako mi bas matematika nije jaca strana! Znam da pitam dosta rano jer sam prvi razred,ali bolje da saznam na vrijeme! Hvala
ja ću ti reći iz iskustva... ne. imaš 3 matematike od čega matematika 2 uvjetuje hrpetinu drugih predmeta.
na kraju sam upisao drugi faks al eto možeš probat još ima vremena možda te krene :)
Iskerno ni TVZ nije loš izbor, ako si imalo kvalitetan u svom poslu eto kao programer vjerujem da ces naci posao u nekom razumnom roku od pola godine. Samo shvati da ti ni FER ne garantuje strašna znanja i 100% zaposlenje, i na FERu je rad u timu i samostalni rad na predmetimapuno bitniji za znanje od samog plana i programa na faxu
Zanima me koji faks da odaberem. Naime zelio bi studirati matematiku i fiziku (najvisi prioritet), no isto tako me zanimaju i smijerovi vezani za racunalne znanosti (fer, fesb, inf. tehnologije...). Da budem preciznij mene zanima gdje je lakse upasti ali da je program fakulteta sto visoj razini jer mi ocijene kroz srednju nisu najbolje tako da se uzdam najvise u maturu. Fakultet bi pohadao vanredno (najvjerovatnije), tako da, je li ista sto sto kazu da vanredno lakse upasti? I jos bi me zanimalo bili mi itko mogo dati ikakve informacije o studiranju u inozemstvu, odnosno zaniamaju me Nizozemska i GB. Razlog zato pitam ovdje je taj sto mi na moje upite ne odgovaraju (pojedini fakulteti naravno).
Zanima me koji faks da odaberem. Naime zelio bi studirati matematiku i fiziku (najvisi prioritet), no isto tako me zanimaju i smijerovi vezani za racunalne znanosti (fer, fesb, inf. tehnologije...). Da budem preciznij mene zanima gdje je lakse upasti ali da je program fakulteta sto visoj razini jer mi ocijene kroz srednju nisu najbolje tako da se uzdam najvise u maturu. Fakultet bi pohadao vanredno (najvjerovatnije), tako da, je li ista sto sto kazu da vanredno lakse upasti? I jos bi me zanimalo bili mi itko mogo dati ikakve informacije o studiranju u inozemstvu, odnosno zaniamaju me Nizozemska i GB. Razlog zato pitam ovdje je taj sto mi na moje upite ne odgovaraju (pojedini fakulteti naravno).
Vidim da ti nitko ne odgovara pa cu ja evo pokusati.
Uzmi ono sto ti je najbolje sto te zanima i sto ti je prioritet. Ako se vidiš u matematici i fizici te ako ti to dobro ide uzmi to,ali kazes da te također zanimaju racunalne znanosti sto je jako dobro i u bliskoj buducnosti kad to završiš(nadajmo se da hoces i puno srece...) imat ces vise sansi u ovoj državi jer u samom vrhu su IT poslovi i ljudi koji imaju jedan od fakulteta koje si nabrojao. Bilo bi to dobro imati neko predzanje jer bi se u programiranju mogao izgubiti,ali ako te ide matematika,fizika,logicki zadatci i mozes uciti dosta u jednom danu ili tokom tjedna onda nemas straha.
Inace ja studiram IT i reci cu ti iskreno dosta ja tesko jer ima i matematike,fizike,elektrotehnike(obicno prva godina), a kasnije ide programiranje,baze pod.1,2,arhitektura racunala,DiMT itd. da ne nabrajam. Ucenje,slusanje,ubijanje i još toga...Zvuci grozno? E da tako je,ali mozes se ti i zezati samo kasnije ce biti panike osim ako nisi super u ovome.
Sigurno da su vece prednosti to jest lakse je upasti kad si vandredan(znas da se i placa) i obicno ti predavanja budu popodne ili malo kasnije a kolokvij i ispiti u isto vrijeme kad i redovnima.
Ti bi htio upasti gdje je lakse,a bolji program to bas i nema logike tako da je obicno proporcionalno, ali i ne mora uvijek tako biti. Znaci uzet cemo u obzir da je FER jako dobar,ali i dosta je brendiran(poznat) tako da...Necu puno govoriti kad ne znam. FESB također dobar i dosta studenada je dobro isplivalo iz njega i dobili su jako dobru podlogu. Evo imas ove decke koji su u Rusiji uzeli prvo mjesto na Microsoft Imagine Cup-u sa svojim program AuThink. Neki od njih su i dalje studenti na FESB-u neki na FER-u itd. Ovaj prijemer sam ti naveo da vidis da opet je svugdje nesto razlicito i sve ovisi od osobe do osobe. Ti kao buduci vandredni student se ne bi trebao brinuti toliko jer ces lagano uspjeti upasti(ali pod uvjetom dobro napisane državne mature) + sto sam citao da narednih 2 godine opada brojka upisa na fakultete poput FER-a, FESB-a i IT-a jer je tesko,a i situacija u državi je nikakva. Budes li to tako gledao neces nigdje dogurati zato glavu gore i šibaj. I nemoj citati puno po BUG forumu teme tipa "ne mogu naci posao" (ima ih svakakvih) ako budes ustrajan i baziraš se tipa na programiranje onda ce uvijek bit posla.Sto se tice fakulteta mat. i fiz. to vec malo teze jer su to obicno kasnije profesori mada su i oni danas traženi.
Ako hoces FESB tu trebas "zagrijati" stolicu da bi bilo prolaza,isto i za FER i druge IT fakultete te veleucilista... tako da ti ne mogu reci sto je lakše,a da se vise cijeni.
Imas priliku u inozemstvu studirati? - Slobodno idi jer tamo bi kasnije najverovatnije ostao i bilo bi ti lakše,ali opet kako kome. Nez. bas za Nizozemsku i GB,ali sto se tice studiranja ovog IT smjera to je dobro u skandinavskim državama.
To bi bilo ukratko i unaprijed isprika za greške tijekom tipkanja. Nadam se da sam bar malo pomogao.
Ako imas kakva dodatna pitanja slobodno posalji u private pa cu ti pokusat odgovoriti ako znam.
Prosle godine sam upisao gradjevinu na TVZ i svidja mi se, nisam fulo s tim
ali me sad zanima, dali mogu ponovno pisat maturu i ako skupim dovoljno bodova, upisat strojarstvo i terat oba faksa u isto vrijeme
itko?
možeš.
Sretno.