Koje Microsoft certifikate??

poruka: 5
|
čitano: 5.234
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koje Microsoft certifikate??

Pozdrav kolege.

S obzirom kakvo je stanje u državi, i teško se dolazi do posla odlučio sam se certificirati za Microsoft i/ili Comptia,

i tako poboljšati konkurentnost na tržištu rada.

Pa bih trebao nekoliko savjeta u vezi certifikata:

S kojim početi?

Koji mi daje najveće šanse dugoročno?

Koji je najteži?

Koje izbjeći i uštedjeti vrijeme ?

Dali je moguće sam se pripremiti i samo doći na ispit u bilo koji ispitni centar ?

Uglavnom me zanima sys admin, network, net security i slično

Hvala unaprijed

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koje Microsoft certifikate??

Sa kojim god počneš ne možeš na početku očekivati da će ti to garantirati posao, ali svakako to je sigurno najbolji prvi korak.

Počni sa CompTIA A+ ili sa nekim Microsoftovim ispitom gdje ćeš učiti o klijentskom operativnom sistemu, npr. 70-686.

Ovo gore ti je dobar početni korak, za nešto dugoročno trebaćeš iskustvo, a ispite ćeš polagati da imaš papir, sistematiziraš znanje, budeš u toku.

Vrijeme, hm, odluči se za ispit pa potraži savjete za taj konkretni ispit.

Sve ispite za koje se ti možeš odlučiti moguće je sam pripremiti, niko ti ne uslovljava da slušaš nekakvu oficijelnu nastavu. Također, možeš sam zakazati i ispit i izabrati bilo koji autorizirani centar.

Na dobrom si putu, ali ne očekuj čudo kada staviš papir u džep.

Sretno. {#}

14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo dižem malo temu, ali zanimaju me sljedeće stvari:

1. Koji bi bili potrebni a koji poželjni preduvijeti za polaganje MCSA windows server 2012 certifikata ?

2. Da li postoji negdje kod nas da postoje neka on-lina predavanja koja se mogu slušati od doma ?

3. Vidim da je sama akademija oko 16 000 kuna, a ne mogu naći nigdje koliko se plaća samo izlazak na certifikat ?

Samsung Galaxy Note II :)
14 godina
goranbm kaže...

Evo dižem malo temu, ali zanimaju me sljedeće stvari:

1. Koji bi bili potrebni a koji poželjni preduvijeti za polaganje MCSA windows server 2012 certifikata ?

2. Da li postoji negdje kod nas da postoje neka on-lina predavanja koja se mogu slušati od doma ?

3. Vidim da je sama akademija oko 16 000 kuna, a ne mogu naći nigdje koliko se plaća samo izlazak na certifikat ?

1. copy/paste

Preduvjeti za upis
  • Poznavanje rada na računalu, poznavanje hardwera, znanje instaliranja aplikacija i dodatnih servisa unutar operativnog sustava (DNS, DHCP), dobro razumijevanje osnova računalnih mreža (TCP/IP protokol, IP adresiranje i sl.), iskustvo u pružanju podrške i podešavanju Microsoft Windows klijentskih računala, minimalno jednogodišnje iskustvo u radu s Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 ili Windows Server 2012 operacijskim sustavima, dobro znanje i razumijevanje Actve Directory i mrežne infrastrukture (group policy, korisnici, grupe), postojeće iskustvo implementacije i podešavanja AD DS i mrežne infrastrukture u poslovnom okruženju.

2.

Kad sam ja polgao u Algebri, bila je mogućnost pohađanja online. Sluša se online+ vježbe se spojiš na računalo u učioni i sve odrađuješ.

3.

Samo izlazak na ispit je bio oko 50Eura, mislim da je sad poskupilo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice