Kako krenuti ?! Stariji Bugovci dajte savjete

poruka: 66
|
čitano: 21.488
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo meni i slicnima dajte savjete u vezi školovanja.Ja namjeravam se upisati u srednju školu u jedan od tehnickih smjerova.Zanjima me koji smjer mi je najbolja podloga za informatiku.Tehnicar za elektroniku,elektrotehnicar ili racunalni tehnicar za strojarstvo? Recimo da ne želim ici u gimnaziju.1. strah me je, ne vuce me itd.

DALJE..zanjima me što da samostalno ucim ako zelim biti vrhunski informaticar.

Kako da krenem uciti programiranje? Od koje do koje točke ? Kako i gdje...ima li neki vodic na našem jeziku ? Puno vam hvala

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dodat cu:

Svi pišu qbasic c++ basic ne vidim ništa konkretno.Sad sam odlucio malo bolje se upoznati sa svim time inace ja sam osmaš i vec sam vjezbao windows logo al to mi je nekako prekasno za taj jezik koji i nije baš toliko znacajan.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja sam osmas i znam QBasic, Pascal, Visual Basic i namjeravam jos naucit neki od c, c# ili c++ ...

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro.Ne pitam ja ko zna što da bi se ti hvalisao ovdje.Ti si onda iskusan programer.Ajde reci mi kako da krenem i odakle ?!

0 0 hvala 0
17 godina

Pascal je ok za početak. Nakon njega kreneš lagano C, C++ i C# (c - sharp) tim redoslijedom. Naodmet nisu webjezici te java. Java je najkompliciranija i nemojte ju slučano miješati sa javascriptom koji se koristi u webu. 

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja htio isti rec sto je u postu gore, nego, nisam se mislio hvalisat, vec da i meni netko pomogne, koji od ovih triju jezika?

ispricavam se jos jednom...

EDIT : Mislim da ti je dobar i Visual basic, dosta je jednostavan a na njemu se daju cuda napravit :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 23:05 (netko,netkovic).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto se skole tice, od navedenoga je najbolje Racunalni tehnicar za strojatstvo. Ja sam zavrsio taj smjer, uistinu je jedan od najboljih smjerova a nakon srednje ti se otvara puno mogucnosti.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala ti.

Jer dovjim se dosta ooko sva tri smjera.

JER...sva 3 me jako zanjimaju pa ne znam što bi...imacu preduvjete za sva 3 pa sam samo htio pitati...

Ako je najbolje poceti s pascalom ako netko zna bili bilo dobro da ucim preko carnetovih tecajeva ?!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje bi ti bilo kad bi mogao upasti u tehničar za računalstvo...Ja sad idem u 1.raz srednje,smjer računalni tehničar za strojarstvo....

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 23:22 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U kojem si gradu?

Smjerovi u skolama mogu biti isti, ali program moze biti drugaciji.

Ja zavrsavam 4. i tehnicar sam za mehatroniku.

Po meni smijer u kojem mozes nauciti sve sto bi tebe kao tehnicara trebalo zanimati.

Pogotovo u 3. razredu kada ucis kao blesav a tek u 4. skuzis da to zapravo nisi ucio uzalud jer imas puno prakse gdje to sve povezes zajedno.Cool

Sto se tice programiranja, moj prijednog ti je C.

Kad njega svladas mozes razmisljati sto kasnije, bile u pitanju desktop aplikacije ili web.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hmm ja isto osmas koji razmislju u koji smjer... hvata me za oko tehnicar za racunalstvo jer zelim sto vise naucit o racunalima programiranje a nazalost nemam od kud neki privatni tecajevi nije da bas uce previse 70% toga bazira se na word exel i takve stvari... sto me ne zanima jer znam vec sve to... i ubiti u kojem smijeru se najvise uci o tim stvarima ocu rec racunalstvu...??

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo drago mi je da ima nas osmasa kojih zanjima ovo.

Vidio sam da sve tvrtke hg spot itd.svoje tehnicare traze po izboru da imaju 4-godisnju strucnu spremu i osnove rada na racunalu u nekim programima e pa mene zanjima uz to (dakle najbolji smjer za takve stvari,shvatio sam je tehnicar racunalni za strojarstvo) i programiranje...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

mene zanima tehnicar za racunalstvo, svi mi kazu da je to dobro zanimanje, mene to vecinom zanima zbog programiranja...

0 0 hvala 0
16 godina

Od zanimanja, pošto su tehnički smjerovi koji kod da odabereš nećeš pogriješiti. Računalni tehničar u strojarstvu ti ima najviše informatike/računalstva, električar malo manje a elektrotehnika najmanje (2. godine i to su ti osnove računala, paljenje i gašenje pa sve do programiranja u C-u u drugoj godini). Ja idem u elektrotehniku i moram reči da je teško, kod nas se teško prolazi ali zato dobijamo dobru količinu znanja  Izlanuo se. Mislim da ni elektrotehnika nije loša podloga za računalstvo upravo zbog samog principa rada računala... više hardwerski....

Moram ti reč da je   Računalni tehničar u strojarstvu više strojar nego računalni tehničar (barem kod nas u školi).

Od programskih jezika preporučavam ti C ili C++ za objektno programiranje jer kad njim ovladaš bit će ti lagano dalje jezike ovladavat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dečki ako želite nsučiti bilo što korisno vezano uz programiranje, izradu weba ili nešto treće najviše i najbolje ćete doma naučiti uz neku knjigu koja je dobro objašnjena. Škola tu nema prevelikog značenja. Ja sam 3. razred smjer tehničar za rač i nisam puno toga pametnog naučio. Prošlo ljeto sam 8 puta više naučio sam doma i u BUG-u nego u školi jer je taj program loše napravljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Kako krenuti ?! Stariji Bugovci dajte savjete
Seky kaže...

Dečki ako želite nsučiti bilo što korisno vezano uz programiranje, izradu weba ili nešto treće najviše i najbolje ćete doma naučiti uz neku knjigu koja je dobro objašnjena. Škola tu nema prevelikog značenja. Ja sam 3. razred smjer tehničar za rač i nisam puno toga pametnog naučio. Prošlo ljeto sam 8 puta više naučio sam doma i u BUG-u nego u školi jer je taj program loše napravljen.

Ja sam vecinu toga naucio kod kuce sam... I isto mi je lakse.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 23:38 (netko,netkovic).
17 godina
neaktivan

Iskreno hvala vam svima.Jednostavno volim sve pojmova vezane uz informatiku.I htio bih vas pitati dali mogu knjige o programiranju na hrvatskom jeziku nabaviti u normalnoj gradskoj knjznici ?

0 0 hvala 0
16 godina
ivan-zd kaže...

Iskreno hvala vam svima.Jednostavno volim sve pojmova vezane uz informatiku.I htio bih vas pitati dali mogu knjige o programiranju na hrvatskom jeziku nabaviti u normalnoj gradskoj knjznici ?

Ovisno o opremljenosti knjižnice, negdje možeš, negdje ne a negdje su to knjige samo poznatijih jezika i to nekada nemoš ni posudit nego moraš čitat u knjižnici ali pretežito daju da se nosi kući ako si učlanjen

17 godina
neaktivan

Ma nije problem posuđivanje.Član sam ja najveće knjiznice u zadru koja stvarno do sada je imala sve knjige koje sam trazio.Bas cu ovih dana skoknuti da vidim što ima od informatickih znanja.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ajde da se i ja ukljucim

To sto ste rekli

Racunalni tehnicar za strojarstvo? (ako sam zapamtio)

Koliko treba bodova za upis?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ScorpioN60 kaže...

Ajde da se i ja ukljucim

To sto ste rekli

Racunalni tehnicar za strojarstvo? (ako sam zapamtio)

Koliko treba bodova za upis?

36

16 godina
protjeran

Nisam bas upucen,ali nije li to malo bodova?

I sta mozes dalje iz tog Racunalni tehnicar za strojarstvo

Neznam ja, tek sam sesti, ali me zanima onako.

16 godina
neaktivan

inace najpopularniji smjer je tehnicar za racunalstvo i za njega treba 46bodova barem je tako u rijeci, i kazu da je jako tesko upast jer da ima puno navala...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kod nas teh za racunalstvo 48 bodova.

0 0 hvala 0
17 godina

Samo da malo prokomentiram. U bjelovaru je prag bio 36 bodova dok sam se upisivao (smjer tehničar za računalstvo), prije godinu dana i nešto sitno mjeseci, sada sam 2. razred.

Zadnji koji je upao je imao 55. Sad su povisili prag i sad postoje 2 kriterija. Tako da nema veze što je početni prag 36 bodova, nemojte mislite da ćete upasti, jer zavisi od interesa za to zanimanje, pa se lako dogodi slučaj kao što je bio kod mene (ja sam imao 60 Cool)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

Evo meni i slicnima dajte savjete u vezi školovanja.Ja namjeravam se upisati u srednju školu u jedan od tehnickih smjerova.Zanjima me koji smjer mi je najbolja podloga za informatiku.Tehnicar za elektroniku,elektrotehnicar ili racunalni tehnicar za strojarstvo? Recimo da ne želim ici u gimnaziju.1. strah me je, ne vuce me itd.

DALJE..zanjima me što da samostalno ucim ako zelim biti vrhunski informaticar.

Kako da krenem uciti programiranje? Od koje do koje točke ? Kako i gdje...ima li neki vodic na našem jeziku ? Puno vam hvala

sa takvim pristupom nećeš baš daleko dogurat...

inače, ni u jednoj školi nećeš baš naučit programirat, cilj škole bi triba bit naučit razmišljat i i steć naviku i sposobnost učenja, a onda ćeš se za programiranje moć sam snaći... a gimnazija ti je za to puno bolja nego te ostale škole...

17 godina
neaktivan

da znam ali sto ce mi gimnazija ako kojim slucajem ne upisem faks ?! samo problemi...ovako bar imam zanat koji cu voljet radit

1 0 hvala 0
16 godina
damian123 kaže...

inace najpopularniji smjer je tehnicar za racunalstvo i za njega treba 46bodova barem je tako u rijeci, i kazu da je jako tesko upast jer da ima puno navala...

Upravu si i to nažalost! Upisuje se svatko tko ima bodova i misli da je rad za računalo sjedit u uredi i nešto tamo tipkat. Problemi nastaju kada krene programiranje i neko složenije gradivo (npr. brojevni sustavi gdje bude jako puno negativnih ocjena). moji školski vole računala, vole računala više neko išta a zapravo neznaju ništa više osim ga upaliti i pokreniti WOW ili Call of Duty, i oni bi u računalni smjer a nemaju pojma šta je windows - oni će se upisati jer imaju bodaova dok će netko tko je u 7. razredu osnovne škole pisao programe u objektno orijentiranim jezicima neće moć! zato kažem nazalost.

Ako Vas nezanima programiranje, neide vam matematika, neznate logičko zaključivati neupisujte struku računalnhih tehničara! - Ovo možda i nije baš najtočnije za srednje škole gdje profesori puštaju 100 na sat ali na faksu bome je!

17 godina
neaktivan

Logika ide.Matematika uz malo truda također ide.Sada trenutno mi matematika varira ali npr.jucer sam odgovarao i odobio 4,5 mislim da necu imat problema s tim.

Samo malo volje...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice