FESB Upis

poruka: 61
|
čitano: 46.214
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: FESB Upis
AtomicBomb kaže...

Oprosti, ali mi djelujes kao osoba koja nije krenula niti u srednju.Stoga ti savjetujem da se uhvatiš knjige i sve će samo doći.Samo trebaš znati što želiš.

Pitanje mogu li biti programer ako znam programirati je malo glupo.Ne moraš ništa završiti, a možeš znati programirati, pa ćeš opet biti programer :)

ma ne nisi me shvatio... zanima me dal kod zaposljavanja gledaju zavrsene skole ili samo gledaju znanje poedinog jezika, jer cilj mi je kemija na pmf-u, al isto tako ide mi programiranje (trenutno ucim c++)

13 godina
neaktivan
FESB Upis

Nema problema.

Kao što ti je rekao forumaš u pretohodnom postu, svima je važan onaj papir :D

Ali, ako znaš da znaš, i znaš što radiš, vlastitom promocijom se može nešto napraviti.Ali svakako, neka ti prioritet bude papir :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Peky206 kaže...

Ja ti kralju studiram taj smjer! FESB u Splitu! Ja sam položio samo HRV, MAT i ENG i nisam pisao nikakve dodatne predmete. Maturu sam sve položio sa 3, i sada sam evo na kraju prve godine faksa. Upast ćeš sigurno samo čekaj onaj OČEKIVANI POMAK i sve će bit ok! ja san upao nakon 12 dana tih pomaka! i maturirao sa 5! Twško da će te itko primiti kao srednjoškolca za posao samo tako! svi uglavnom traže papir da si nešto završio.

Koji smjer? Mene najvise zanima, racunarstvo ili elektrotehnika i informacijske tehnologije jer sam cuo da su ETiIT opsirniji smjer i vjerojatno lakse zaposljenje kasnije? 

14 godina
neaktivan

Stručni studij računarstvo. Da to je istina ali će te zasigurno bolje gledati ako završiš ovaj moj smjer nego taj ajmo kazati lakši. Ja nisam bio neki učenik u srednjoj a ovdje sve rasturam, jedino je problem malo matematka jer traže dlaku u jajetu, prolaznost na matematici ti je od svih učenika fakulteta 12 od 560. tako da.... sam odlući, Papir je glavni pogotovo ako još uđemo u EU. :))

ivan peran
15 godina
neaktivan

Znaci racunarstvo? ^^ To mi je i bio plan, imam nekoliko prijatelja na 2. godini i znam to za mat, ali mi prijatelj kaze limese znaj i na konju si :)

16 godina
neaktivan
neznam_ime kaže...
AtomicBomb kaže...

Oprosti, ali mi djelujes kao osoba koja nije krenula niti u srednju.Stoga ti savjetujem da se uhvatiš knjige i sve će samo doći.Samo trebaš znati što želiš.

Pitanje mogu li biti programer ako znam programirati je malo glupo.Ne moraš ništa završiti, a možeš znati programirati, pa ćeš opet biti programer :)

ma ne nisi me shvatio... zanima me dal kod zaposljavanja gledaju zavrsene skole ili samo gledaju znanje poedinog jezika, jer cilj mi je kemija na pmf-u, al isto tako ide mi programiranje (trenutno ucim c++)

Ono što naučiš na FESB-u neće biti ni blizu znaju 'pravog' programera. Učiš osnove par jezika i na kraju kad to zbrojiš dobiješ ništa. Ako želiš biti programer morat ćeš sam naučiti (čitajući knjige/tutoriale po netu i ostalo).

Mitsuoka kaže...
Peky206 kaže...

Ja ti kralju studiram taj smjer! FESB u Splitu! Ja sam položio samo HRV, MAT i ENG i nisam pisao nikakve dodatne predmete. Maturu sam sve položio sa 3, i sada sam evo na kraju prve godine faksa. Upast ćeš sigurno samo čekaj onaj OČEKIVANI POMAK i sve će bit ok! ja san upao nakon 12 dana tih pomaka! i maturirao sa 5! Twško da će te itko primiti kao srednjoškolca za posao samo tako! svi uglavnom traže papir da si nešto završio.

Koji smjer? Mene najvise zanima, racunarstvo ili elektrotehnika i informacijske tehnologije jer sam cuo da su ETiIT opsirniji smjer i vjerojatno lakse zaposljenje kasnije? 

EiT je opširan ali nakon 4 semestra (2 godine) biraš jedan od ovih smjerova:

http://orion.fesb.hr/DotNetNuke/Default.aspx?tabid=159

Što se tiče matematike evo vam primjeri kolokvija za prediplomce (EIT i Računalstvo), da točno znate što se traži na fesbu:

http://www.fesb.hr/~nevena/m1_kolokviji.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 20:27 (Dkc).
14 godina
neaktivan
Peky206 kaže...

Znači na državnoj si položio samo osnovne predmete, ENG, MAT, i HRV, ništa drugo... u srednjoj prolazio sa 3, i upao si na FESB ???

Crasher1504
13 godina
neaktivan
FESB Upis

Naučite čitati :D

Nije rekao da je u srednjoj prolazio sa 3, već da je na maturi imamo trice :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crasher1504 kaže...
Peky206 kaže...

Znači na državnoj si položio samo osnovne predmete, ENG, MAT, i HRV, ništa drugo... u srednjoj prolazio sa 3, i upao si na FESB ???

AtomicBomb kaže...

Naučite čitati :D

Nije rekao da je u srednjoj prolazio sa 3, već da je na maturi imamo trice :D

spominje i 3 i 5 o.O 

13 godina
neaktivan
FESB Upis

Pa maturirao je sa 5, a položio maturu sa 3.To su 2 različite stvari sa različitim ocjenama.Što nije jasno? Ili vi gledate u budućnost sa stajališta osnovne škole pa ne razlikujete pojmove državne mature i maturiranja na kraju četvrtog srednje škole?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AtomicBomb kaže...

Pa maturirao je sa 5, a položio maturu sa 3.To su 2 različite stvari sa različitim ocjenama.Što nije jasno? Ili vi gledate u budućnost sa stajališta osnovne škole pa ne razlikujete pojmove državne mature i maturiranja na kraju četvrtog srednje škole?

Ja polazem drzavnu maturu za tjedan dana i nisam maturirao dok je ne polozim. Regularne mature uopce neman {#} Toliko o osnovnoskolskom stajalistu. 

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ja polazem drzavnu maturu za tjedan dana i nisam maturirao dok je ne polozim. Regularne mature uopce neman {#} Toliko o osnovnoskolskom stajalistu. 

Pricas gluposti, ti nemoras polozit maturu da bi preda zavrsni rad. Ako ides u strukovnu skolu (a moras ic jer gimnazije vise nemaju zavrsne radove) onda ti je to uvjet za zavrsenje srednjoskolskog obrazovanja oces li polozit maturu nikoga ni nezanima. Sdruge strane oni koji idu u gumnaziju moraju polozit maturu da bi zavrsili srednju skolu

15 godina
neaktivan
Orinem kaže...
Mitsuoka kaže...

Pricas gluposti, ti nemoras polozit maturu da bi preda zavrsni rad. Ako ides u strukovnu skolu (a moras ic jer gimnazije vise nemaju zavrsne radove) onda ti je to uvjet za zavrsenje srednjoskolskog obrazovanja oces li polozit maturu nikoga ni nezanima. Sdruge strane oni koji idu u gumnaziju moraju polozit maturu da bi zavrsili srednju skolu

Ti ocigledno nisi procita ono sto sam napisao. Ja nisam zavrsio skolu ako ne polozim drzavnu maturu odnosno maturiram. A regularnu maturu (zavrsni rad ocigledno) uopce nemam. Sto je tu glupost sto sam rekao?

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ti ocigledno nisi procita ono sto sam napisao. Ja nisam zavrsio skolu ako ne polozim drzavnu maturu odnosno maturiram. A regularnu maturu (zavrsni rad ocigledno) uopce nemam. Sto je tu glupost sto sam rekao?

Ja san itekako dobro procita sta si ti napisa samo sta ti nerazlikujes osnovne pojmove

Maturirati znaci - predati i obraniti zavrsni rad (i to imas samo ako ides u strukovnu skolu) 

Ako pak ides u gimnaziju onda ti "nematuriras" to je ukinuto i vi(?) vise neradite zavrsne radove ali morate polozit maturu.

Da se vratim na prethodni post odakle je sve i pocelo

spominje i 3 i 5 o.O 

Itekko moguce drzavnu maturu je polozia sa 3 zavrsni rad koji je preda da bi dobia potvrdu od zavrsenoj srednjoj skoli je dobia 5

Ti "nematuriras" jer nepredajes zavrsni rad (Jel uopce kontas u cemu je razlika?)

15 godina
neaktivan

Pa državna matura je zamjena završnoga rada za gimnazije, i usput prijemni na neke fakseve, dok na nekima poput medicine moras polagat prijemni. 

Tako da bi trebalo biti da sam maturirao ako sam uspjesno zavrsio drzavnu maturu. I zasto bi onda ispitni koordinatori, kojih u mojoj skoli ima 3, govorili da je to maturiranje. Zato me i bunilo ono njegovo, jer nisam odmah skuzio da je on neka strukovna skola.

16 godina
neaktivan
FESB Upis

Položen maturalni rad također je uvijet za upis na Fesb. Kolega je maturalni završio tek na ljetnom roku i dotad nije mogao upisat faks, tj. preskočio je prvi krug i upisao se u drugom na faks (kad je sredio maturalni u srednjoj).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FESB Upis

FESB EiT = ubijanje od učenja pogotovo ako dođeš iz ekonomske još ako ti bude Jajac iz osnova, e onda si u k... Ali ako ti je stolica dobar frend onda nemaš problema...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Položen maturalni rad također je uvijet za upis na Fesb. Kolega je maturalni završio tek na ljetnom roku i dotad nije mogao upisat faks, tj. preskočio je prvi krug i upisao se u drugom na faks (kad je sredio maturalni u srednjoj).

Zasto svi mijesate gimnazije i strukovne? 

Mi u gimnaziji NEMAMO zavrsni rad, i tu je jedino drzavna matura + prosjek koji nam se gleda.  Samo ne kuzim kakvog utjecaja zavrsni rad ima na drzavnu maturu i rang na FESBu, ako se gleda prosjek opcenito i drzavna matura.

16 godina
neaktivan

Pa naravno da ima utjecaja, ne baš doslovnog ali ima... Oni iz strukovne ne mogu dobiti diplomu bez završnog rada, a bez diplome nema ni upisa ni državne mature... Što je i logično... To je jedina povezanost, a to da ima utjecaja ili da daje bodove ili nezz što, NEMA UTJECAJA NA TAKAV NAČIN...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 5:20 (vulerious).
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Dkc kaže...

Zasto svi mijesate gimnazije i strukovne? 

Mi u gimnaziji NEMAMO zavrsni rad, i tu je jedino drzavna matura + prosjek koji nam se gleda.  Samo ne kuzim kakvog utjecaja zavrsni rad ima na drzavnu maturu i rang na FESBu, ako se gleda prosjek opcenito i drzavna matura.

Jedina je razlika izgleda maturalni rad (priznajem da sam mislio i da ga gimnazijalci imaju). Uglavnom za stručnjake bez završnog (maturalnog) nema diplome, pa tako nema ni upisa na faks. To je samo uvijet i negleda se ocjena iz tog.

16 godina
neaktivan
Peky206 kaže...

Stručni studij računarstvo. Da to je istina ali će te zasigurno bolje gledati ako završiš ovaj moj smjer nego taj ajmo kazati lakši. Ja nisam bio neki učenik u srednjoj a ovdje sve rasturam, jedino je problem malo matematka jer traže dlaku u jajetu, prolaznost na matematici ti je od svih učenika fakulteta 12 od 560. tako da.... sam odlući, Papir je glavni pogotovo ako još uđemo u EU. :))

UUUUUUUUU matematika kažeš... Gledaju dlaku u jajetu. Zagrij stolicu i uhvati se sine Demidovića pa ćeš vidjeti kako matematika klizi. Nemoj očekivat da znaš matematiku (za tehničke faksove) ako rješiš zadatke iz skripti sa vježbi...

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
15 godina
neaktivan
daseparo kaže...
Peky206 kaže...

UUUUUUUUU matematika kažeš... Gledaju dlaku u jajetu. Zagrij stolicu i uhvati se sine Demidovića pa ćeš vidjeti kako matematika klizi. Nemoj očekivat da znaš matematiku (za tehničke faksove) ako rješiš zadatke iz skripti sa vježbi...

Jedan slucaj sa FESB-a, lik koji je u MIOC isa.
Na kontrolnome je ostavlja korijene 2√3 recimo, a nije ih mnozija i bacilo ga je, dok je profesor ne vjezbama ostavlja takva rjesenja. Sad to sve ovisi od profesora, ali najgorega od njih vise nema. Moj ocuh je radio s njime tamo na faksu i kaze da je lik bio stvarno izkompleksiran i da se ponasao kao da je bog (nakon 3 mjeseca su mu dali njegov kontrolni - nije ga znao rijesiti, a jednom kad je bio u bolnici i nazvao je profesora koji je bio zamjena na ispitu i rekao - svi mogu doma, palii su). 

16 godina
neaktivan
FESB Upis

Neznam o kome govoriš. Đevo je bio kralj bacanja, ali ljudi koji znaju na kraju i prođu. Vjeruj mi ja sam završio FESB, nije baš tako kako pričaš. Kad prođeš predmete prve godine u biti si završio faks i na kraju gledaš matematiku, fiziku i osnove (neznam kod strojara jel ima koji durgi predmet, ali priča je ista) kao filter. Na kraju sa diplomom ipak treba nekog vraga znati, nije ti FESB ekonomija.

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Neznam o kome govoriš. Đevo je bio kralj bacanja, ali ljudi koji znaju na kraju i prođu. Vjeruj mi ja sam završio FESB, nije baš tako kako pričaš. Kad prođeš predmete prve godine u biti si završio faks i na kraju gledaš matematiku, fiziku i osnove (neznam kod strojara jel ima koji durgi predmet, ali priča je ista) kao filter. Na kraju sa diplomom ipak treba nekog vraga znati, nije ti FESB ekonomija.

O njemu i pricam, bog mu da pokoj, ali si se morao pomuciti za proc, naravno sve je to rekla kazala, ali mi je rekao ocuh koji je do prije nekoliko godina predavao tamo. 

Naravno da se treba znat i zato sam i odabrao taj faks ^^ 

15 godina
neaktivan
FESB Upis

Malo je OT ali da ne otvaram novu temu, a vezano je za FESB imam pitanje:

Naime, trenutno upadam na PMF Split smjer Inf. i tehnika koji mi je 2 izbor, dok mi je FESB Elektrotehnika 1 izbor, e pa sad me zanima hoće li se to još pomicat jer sam na Elektotehnici 229 a prima ih 200, te me još zanima ako je netko upućen mogu li se ja nakon što upišem PMF kasnije tokom studiranja prebacit na FESB, jer više sam hardwerski i jako volim programiranje a toga baš na Informatici nema u obimu kakvom bi ja želio.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FESB Upis

Za sta sluze oni podaci (mail,radionicke...) koje sam dobio na upisu. Pokusao sam se prijaviti na stranicu fesba-nista, na mail od fesba-nista. Mozda jos nije aktivirano il su oni zahebli nesto ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FESB Upis

Još to ništa nije aktivirano. Proradit će par dana nakon početka faksa. Tako je bilo svih prošlih godina.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Nuclear kaže...

Još to ništa nije aktivirano. Proradit će par dana nakon početka faksa. Tako je bilo svih prošlih godina.

Tnx, znaci sa tim se mogu prijavit na web fesba i na ove ostale carnetove piz*****...

8 godina
neaktivan
Je li se FESB mogu upisati ako dolazim iz jezične gimnazije?Zanima me informatika,programiranje,matematika i fizika su 4 ,ali imam dobre radne navike i učim 3-5 sati na dan?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To što si iz jezične nema veze s upisom. Bitna je matura i prosijek iz određenih kolegija. Vidi uvjete na postani-student.hr. Ocjene bi trebale bit OK, al daleko je bitnija matura. I vidi jel treba prijemni.

Nisam s FESB-a neg to tak vrijedi za sve faksove osim Muzičke akademije i tak nekih egzotika gdje je skoro sve u gadnim prijemnima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 3:37 (cruelcore1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice