Na telefonu sam - vozim - i trebam nešto upisat - kažem : pošaljite na e-mail
Na telefonu sam - i trebam nešto upisat - otvorim Google keep i natipkam jer trebam više od jedne/dvije/tri riječi zapisat.
Olovka mi koristi za određena podcrtavanja po ekranu.
Da li je olovka korisna. Normalno da je, ali opet ovisi koliko često je koristiš.
Da li mi je bitnija kamera ili olovka. S olovkom u mjesec dana 5 puta nešto podcrtam, a kameru koristim svakodnenvo zbog djeteta. Meni je kamera tj slikanje bitnije.
Ne znači to da ja idem s konja na magarca., nego samo imam drugačije prioritete.
Isto kao i ti i ja sam mislio zamjeniti Note 9 sa P30 PRO i cak imam super kombinaciju da to izvedem bezbolno bez da se bacam u trosak, ali sve vise vam svjestan koliko je Note 9 premium i vrhunski mob.
Vidim da te kamera najvise motivira za prelazak, ali racunaj da ni kamera na P30 PRO nije idealna...i dalje je tu brdo pretjeranog post processing-a, osrednji video sa izrazito niskim bitrate, los zvuk kod snimanja videa i sa druge strane kao pozitivno samo to 5-10x uvecanje...ne znam dali bi me to zadovoljilo nakon odlicno izbalansirane kamere Notea koji nema slabu tocku sto se kamere tice i videa koji je melem za oci u 4K.
Sto se ostalih stvari tice, gubis stereo zvuk, raskosan ekran vece rezolucije, 3.5mm ulaz, olovku, 4K 60 fps...
Ako bi povukao paralelu sa autima, meni je Note 9 kao "sveto trojstvo" (npr BMW), a P30 PRO kao neki koreanac (npr KIA Stinger) ...na papiru super, ali na duze staze isplivaju vrline BMW-a...vozio sam svasta, ali ovo je ipak drugi svijet.
Slicno i kod Notea osjecam...doduse ovo nebi rekao za svaki Samsung jer masa njih me nije zadovoljavala, ali Note 9 je vrh u svakom pogledu.
Pogledao sam dosta recenzija...
Meni je kamera vrh...u svim uvjetima.
Već sam rekao sve za stereo zvuk i 3.5mm ulaz - meni nebitno. Ekran čujem da je odličan, a jedino to 4K 60fps. Bit će nadogradnji, pa će i to pustit...
Kažem da imam 90% slika, 8% video dnevni uvjeti, i 2% noćni.
Dobit ću taj moderan dizajn (meni je kapljica trenutno najbolja kombinacija), brzo punjenje (pun k.. mi više ovog Samsungovog), najbrži software (to tvrdim od M20P), kameru (nema tu šta puno pričat). Gubim olovku - rijetko koristio, gubim 3.5mm (meni sve isto), stereo (nikad ne slušam muziku ili gledam video bez slušalica), 4K 60fps (pretpsotavljam da će doći nadogradnja).
Nalazim više tih prednosti kod sebe za P30 Pro nego za Note 9. Ima nas svakakvih, i nemamo svi iste prioritete.
Jednostavno se Samsung uspavao...nema nikavih inovativnosti. Huawei ih je kod kamere prestigao za dva koplja, brzo punjenje da ne pričam..., i na kraju krajeva normalna cijena od 4560kn koliko ću ga platit. Prodam Note 9 i tu sam.