Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.062.897
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@BERKO - Odlična je podmornica!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
xxxxx kaže...

Može li mi netko reći koliko bi najviše poligona trebalo imati npr. jedna low-poly palma (drvo)?

Za igre...

Nemam previše iskustva na tom području ali znam da to uvelike ovisi i o engine-u. Ja bi vjerovatno gledao da ima što manje poligona i da izvučem što više detalja na normal mapu. Najbolje bi bilo da ga povremeno "provučeš" kroz engine i vidiš kako izgleda pri renderu pa po potrebi dodaš koji poly.

Mislim da bi finalni model imao oko 150-300 poligona.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
xxxxx kaže...

Može li mi netko reći koliko bi najviše poligona trebalo imati npr. jedna low-poly palma (drvo)?

Za igre...

To ti sve ovisi o dogovoru s programerom. No moja procjena za neki sasvim ok model palme od 100-150 quad polya (200-300 trisa)

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
16 godina
Vaši 3D modeli

Uf onda sam debelo prešao brojku...

Mislio sam da more bar koju tisuću :)

Meni samo palmin list je nešto manje od 500.

Slika:

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Fora je u tom da detalje istakneš kroz teksture, a ne kroz poligone.

Npr. ovo sam sad nabrzaka složio (znam da nije nešto) Belji se

Znači nikakve detalje nisam preko polyja, to ide kroz teksturu. Model ima 128 poligona. Može se tu uštedjeti i na poligonima za listove, možeš staviti obične "ravnine" pa kroz opacity staviti teksturu lista.

Sjetio sam se još nečega, ako engine podržava (a pretpostavljam da podržava) LOD-ove, znači zamjenu modela jednostavnijom verzijom istog na određenoj udaljenosti. Tako se štedi na resursima.

Ako sam nešto krivo rekao slobodno me ispravite, kažem, nisam stručnjak i nisam nešto iskusan na ovom području.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 13:17 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Aha, znači tu se malo vara :)

Hvala na info, ja bezveze pravio onakav list...

EDIT: Mislio sam da pravim igru s blenderovim engineom, pa ću gledat da radim što manje polygona jer nije bog-zna-što optimiziran.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 13:47 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

EDIT: Mislio sam da pravim igru s blenderovim engineom, pa ću gledat da radim što manje polygona jer nije bog-zna-što optimiziran.

Nisi ga bezveze pravio jer možeš detalje s njega iskoristit za normal mapu. Cool

16 godina
neaktivan
Berko kaže...

Evo, podmornica je više-manje gotova (imam još nekih sitnica za popraviti i dodati)

Možda tražim sitnice ali...

Si koristio kaustiku za izradu ovih odraza valova pod vodom, dosta su jednolični...

http://silverwaveproduction.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 17:16 (Tinx).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
xxxxx kaže...

Nisi ga bezveze pravio jer možeš detalje s njega iskoristit za normal mapu. Cool

Sam da se još nadovežem, list možeš napraviti i od 1 polygona te na nejga staviti alphu tako da polygon poprimi izgled lista :)

Ovdje je malo objašnjenje!

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Eo moji renderi tek pocinjem i koristim sketchup 7 pro i twilight render ovo su pocetnicki radovi i ovaj prvi je bio samo proba ;)

ovo je bila samo proba :) ovo je bila samo proba :)
ovo je finalni rad ovo je finalni rad
i iz drugog kuta i iz drugog kuta
Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Eo moji renderi tek pocinjem i koristim sketchup 7 pro i twilight render ovo su pocetnicki radovi i ovaj prvi je bio samo proba ;)

Lijep render. Tim više što si početnik. Obrati pozornost na broj samplova sjena, ako pogledaš rub sjena primijetit ćeš točkice (ali nije strašno, možda čak malo picajzlim Belji se). Inače, stvarno super, samo naprijed!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 20:03 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Luxy2501 kaže...

Lijep render. Tim više što si početnik. Obrati pozornost na broj samplova sjena, ako pogledaš rub sjena primijetit ćeš točkice (ali nije strašno, možda čak malo picajzlim Belji se). Inače, stvarno super, samo naprijed!

Tockice sam sad skuzio tnx! ali jel mi mos reci kako stavit neki drugi background?

Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
15 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Tockice sam sad skuzio tnx! ali jel mi mos reci kako stavit neki drugi background?

Sorry ne radim u Skeču pa ne znam Mršti se

15 godina
neaktivan
Vidim ima dosta novih rendera i svi su dobri ,a pogotovo Koberova podmornica, mislim da bih trebao kod njega ić na instrukcije,stvarno je predobro i volio bih nešto naučiti od njega,ali tek kad krenem na 3d max, jel vidim da je on u njem car,ali moram i ostale pohvalit,Denisa što nije odustao od Nissan-a(braavo Denise) i Luxy-a za odličan početak,ali uglavnom svi su se razmodelirali i svi su se krenuli baviti onim što vole, a to je 3d modeliranje bez kojeg ja nemogu niti jedan dan izdržat,jednostavno me zarazilo,a kad te 3d uhvati nema povratka,zato programe u ruke i na posao,sutra još ovoliko rendera hoću vidit,možda dođe i koji novi rend ploče.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Vidim ima dosta novih rendera i svi su dobri ,a pogotovo Koberova podmornica, mislim da bih trebao kod njega ić na instrukcije,stvarno je predobro i volio bih nešto naučiti od njega,ali tek kad krenem na 3d max, jel vidim da je on u njem car,ali moram i ostale pohvalit,Denisa što nije odustao od Nissan-a(braavo Denise) i Luxy-a za odličan početak,ali uglavnom svi su se razmodelirali i svi su se krenuli baviti onim što vole, a to je 3d modeliranje bez kojeg ja nemogu niti jedan dan izdržat,jednostavno me zarazilo,a kad te 3d uhvati nema povratka,zato programe u ruke i na posao,sutra još ovoliko rendera hoću vidit,možda dođe i koji novi rend ploče.

Hvala sto si me spomenuo i tvoji su radovi dosta dobri ;)

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Svi smo mi trenutno u nekoj World Cup atmosferi, pa me je to i inspirisalo za ovaj rad :) trenutno je WIP mislim da se ima jos dost' toga uraditi ali eto, da i ja nesto postavim, nisam odavno. btw. Podmornica rulaaaa xD. Trava je radjena po tutorijalu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:50 (Hambrle).

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hambrle kaže...

Svi smo mi trenutno u nekoj World Cup atmosferi, pa me je to i inspirisalo za ovaj rad :) trenutno je WIP mislim da se ima jos dost' toga uraditi ali eto, da i ja nesto postavim, nisam odavno. btw. Podmornica rulaaaa xD. Trava je radjena po tutorijalu :)

Pa gdje je  stadion Belji se

Jel si koristio plug inove, koji program koristiš?

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

kako ce stadion biti na ovakvom brdovitom terenu -.-

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:04 (Hambrle).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

Pa zato se ovo zove umjetnost, ako oćeš, mo'š i na Mars stavit stadion Belji se

Nego jel može link na taj tutorijal? Trava stvarno super izgleda, baš me zanima kako je napravljeno.

15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Hambrle kaže...

Pa zato se ovo zove umjetnost, ako oćeš, mo'š i na Mars stavit stadion Belji se

Nego jel može link na taj tutorijal? Trava stvarno super izgleda, baš me zanima kako je napravljeno.

nemrem ga sad naci, no sad cu ja uploadovat ovaj svoj rad pa deletaj loptu i eto ti trava

17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

A zasto ne date i modele na koristenje, nego samo stavljate slike?

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...

A zasto ne date i modele na koristenje, nego samo stavljate slike

Hambrle:

OWNED! Pa plati pa ces imat :))) evo sad cu ja dat link ovdje za skinut ovaj moj iako nije nesto posebno pored vasih al eto

15 godina
protjeran
RaLe kaže...

Ma pa da ih ti prodaješ... Stavimo rend i prodamo model...

Oćeš kupit... Belji se

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...

A zašto da se netko kiti tuđim perjem? Valjda si svjestan da bi se netko mogao dobro okoristiti nekim scenama koje su ovdje viđene. Za učenje postoje tutorijali i sigurno će ti više manje svi ovdje dati odgovor ako te nešto zanima ali davati radove je nešto sasvim drugo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:16 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ne bih platio vase modele jer postoje puno bolji free modeli online na kojima ljudi ne zaraduju, pa sam dao ovo kao sugestiju ... ;)

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Ne bih platio vase modele jer postoje puno bolji free modeli online na kojima ljudi ne zaraduju, pa sam dao ovo kao sugestiju ... ;)

Sada si čak i malo bahato nastupio ali ok, npr. siguran si da možeš naći Denisov Skyline sa takvim detaljima for free? Ili Dejanovu podmornicu? Razmisli još jednom...

Btw. spomenuo sam Denisov rad ali ne znam dal ste vidjeli odnosno dali je stavio ovdje, meni je na msn pokazao i iskreno sumnjam da bi to itko dao za besplatno... A ima ovdje još kvalitetnih radova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:22 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
RaLe kaže...

A zašto da se netko kiti tuđim perjem? Valjda si svjestan da bi se netko mogao dobro okoristiti nekim scenama koje su ovdje viđene. Za učenje postoje tutorijali i sigurno će ti više manje svi ovdje dati odgovor ako te nešto zanima ali davati radove je nešto sasvim drugo...

Ma to care. Uzeo si mi rijec iz usta... pardon khm khm... recenicu iz usta

Edit: evo linka za moj rad iako nije nes al et http://www.mediafire.com/?xjymjgmnknm

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:23 (Hambrle).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
RaLe kaže...

Sada si čak i malo bahato nastupio ali ok, npr. siguran si da možeš naći Denisoc Skyline sa takvim detaljima for free? Ili Dejanovu podmornicu? Razmisli još jednom...

Ispricavam se ako je tako ispalo, nisam ni pogledao sve modele tako da mozda nisam trebao reci da nuzno postoje bolji od svih ovdje.

Medutim, i sam si nastupio bahato kada si rekao da se netko zeli kititi tudim perjem. Sto mislis kako open source zajednica funkcionira? Ljudi dijele kod, ideje, pa cak daju i da se njihovi projekti nadograduju i da se na njima zaraduje, sto se definira raznim licencima. 3D modelari nisu nista bolji od programera. :)

Dao sam to kao prijedlog, mozda bi se mogla napraviti baza radova, dostupnih svima. Kako hocete ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:22 (RaLe).
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Ispricavam se ako je tako ispalo, nisam ni pogledao sve modele tako da mozda nisam trebao reci da nuzno postoje bolji od svih ovdje.

Medutim, i sam si nastupio bahato kada si rekao da se netko zeli kititi tudim perjem. Sto mislis kako open source zajednica funkcionira? Ljudi dijele kod, ideje, pa cak daju i da se njihovi projekti nadograduju i da se na njima zaraduje, sto se definira raznim licencima. 3D modelari nisu bolji od njih. :)

Dao sam to kao prijedlog, mozda bi se mogla napraviti baza radova, dostupnih svima. Kako hocete ;)

Sve 5, samo kažem! Namigiva

Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio ili ako je moj nastup djelovao bahato kako kažeš, nije mi bila namjera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 22:26 (Minoza).
15 godina
neaktivan

Opa jeste se raspričali :)

Fala zekida na pohvali :)

@minoza; nisam stavio još taj dio :) budem kad dovršim, možda danas navečer ako bude išlo sve glatko ima mrvicu posla

Eto da nebude offtopic evo jedan rend amortizera, malo sam se igrao materijalima :)

www.denis.matemaksan.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice