@BERKO - Odlična je podmornica!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može li mi netko reći koliko bi najviše poligona trebalo imati npr. jedna low-poly palma (drvo)?
Za igre...
Nemam previše iskustva na tom području ali znam da to uvelike ovisi i o engine-u. Ja bi vjerovatno gledao da ima što manje poligona i da izvučem što više detalja na normal mapu. Najbolje bi bilo da ga povremeno "provučeš" kroz engine i vidiš kako izgleda pri renderu pa po potrebi dodaš koji poly.
Mislim da bi finalni model imao oko 150-300 poligona.
Može li mi netko reći koliko bi najviše poligona trebalo imati npr. jedna low-poly palma (drvo)?
Za igre...
To ti sve ovisi o dogovoru s programerom. No moja procjena za neki sasvim ok model palme od 100-150 quad polya (200-300 trisa)
Fora je u tom da detalje istakneš kroz teksture, a ne kroz poligone.
Npr. ovo sam sad nabrzaka složio (znam da nije nešto)
Znači nikakve detalje nisam preko polyja, to ide kroz teksturu. Model ima 128 poligona. Može se tu uštedjeti i na poligonima za listove, možeš staviti obične "ravnine" pa kroz opacity staviti teksturu lista.
Sjetio sam se još nečega, ako engine podržava (a pretpostavljam da podržava) LOD-ove, znači zamjenu modela jednostavnijom verzijom istog na određenoj udaljenosti. Tako se štedi na resursima.
Ako sam nešto krivo rekao slobodno me ispravite, kažem, nisam stručnjak i nisam nešto iskusan na ovom području.
Aha, znači tu se malo vara :)
Hvala na info, ja bezveze pravio onakav list...
EDIT: Mislio sam da pravim igru s blenderovim engineom, pa ću gledat da radim što manje polygona jer nije bog-zna-što optimiziran.
EDIT: Mislio sam da pravim igru s blenderovim engineom, pa ću gledat da radim što manje polygona jer nije bog-zna-što optimiziran.
Nisi ga bezveze pravio jer možeš detalje s njega iskoristit za normal mapu.
Evo, podmornica je više-manje gotova (imam još nekih sitnica za popraviti i dodati)
Možda tražim sitnice ali...
Si koristio kaustiku za izradu ovih odraza valova pod vodom, dosta su jednolični...
Nisi ga bezveze pravio jer možeš detalje s njega iskoristit za normal mapu.
Sam da se još nadovežem, list možeš napraviti i od 1 polygona te na nejga staviti alphu tako da polygon poprimi izgled lista :)
Eo moji renderi tek pocinjem i koristim sketchup 7 pro i twilight render ovo su pocetnicki radovi i ovaj prvi je bio samo proba ;)
Lijep render. Tim više što si početnik. Obrati pozornost na broj samplova sjena, ako pogledaš rub sjena primijetit ćeš točkice (ali nije strašno, možda čak malo picajzlim ). Inače, stvarno super, samo naprijed!
Eo moji renderi tek pocinjem i koristim sketchup 7 pro i twilight render ovo su pocetnicki radovi i ovaj prvi je bio samo proba ;)
Lijep render. Tim više što si početnik. Obrati pozornost na broj samplova sjena, ako pogledaš rub sjena primijetit ćeš točkice (ali nije strašno, možda čak malo picajzlim ). Inače, stvarno super, samo naprijed!
Tockice sam sad skuzio tnx! ali jel mi mos reci kako stavit neki drugi background?
Tockice sam sad skuzio tnx! ali jel mi mos reci kako stavit neki drugi background?
Sorry ne radim u Skeču pa ne znam
Hvala sto si me spomenuo i tvoji su radovi dosta dobri ;)
Svi smo mi trenutno u nekoj World Cup atmosferi, pa me je to i inspirisalo za ovaj rad :) trenutno je WIP mislim da se ima jos dost' toga uraditi ali eto, da i ja nesto postavim, nisam odavno. btw. Podmornica rulaaaa xD. Trava je radjena po tutorijalu :)
Svi smo mi trenutno u nekoj World Cup atmosferi, pa me je to i inspirisalo za ovaj rad :) trenutno je WIP mislim da se ima jos dost' toga uraditi ali eto, da i ja nesto postavim, nisam odavno. btw. Podmornica rulaaaa xD. Trava je radjena po tutorijalu :)
Pa gdje je stadion
Jel si koristio plug inove, koji program koristiš?
kako ce stadion biti na ovakvom brdovitom terenu -.-
Pa zato se ovo zove umjetnost, ako oćeš, mo'š i na Mars stavit stadion
Nego jel može link na taj tutorijal? Trava stvarno super izgleda, baš me zanima kako je napravljeno.
Pa zato se ovo zove umjetnost, ako oćeš, mo'š i na Mars stavit stadion
Nego jel može link na taj tutorijal? Trava stvarno super izgleda, baš me zanima kako je napravljeno.
nemrem ga sad naci, no sad cu ja uploadovat ovaj svoj rad pa deletaj loptu i eto ti trava
A zasto ne date i modele na koristenje, nego samo stavljate slike?
A zasto ne date i modele na koristenje, nego samo stavljate slike
Hambrle:
OWNED! Pa plati pa ces imat :))) evo sad cu ja dat link ovdje za skinut ovaj moj iako nije nesto posebno pored vasih al eto
Ma pa da ih ti prodaješ... Stavimo rend i prodamo model...
Oćeš kupit...
A zašto da se netko kiti tuđim perjem? Valjda si svjestan da bi se netko mogao dobro okoristiti nekim scenama koje su ovdje viđene. Za učenje postoje tutorijali i sigurno će ti više manje svi ovdje dati odgovor ako te nešto zanima ali davati radove je nešto sasvim drugo...
Ne bih platio vase modele jer postoje puno bolji free modeli online na kojima ljudi ne zaraduju, pa sam dao ovo kao sugestiju ... ;)
Ne bih platio vase modele jer postoje puno bolji free modeli online na kojima ljudi ne zaraduju, pa sam dao ovo kao sugestiju ... ;)
Sada si čak i malo bahato nastupio ali ok, npr. siguran si da možeš naći Denisov Skyline sa takvim detaljima for free? Ili Dejanovu podmornicu? Razmisli još jednom...
Btw. spomenuo sam Denisov rad ali ne znam dal ste vidjeli odnosno dali je stavio ovdje, meni je na msn pokazao i iskreno sumnjam da bi to itko dao za besplatno... A ima ovdje još kvalitetnih radova.
A zašto da se netko kiti tuđim perjem? Valjda si svjestan da bi se netko mogao dobro okoristiti nekim scenama koje su ovdje viđene. Za učenje postoje tutorijali i sigurno će ti više manje svi ovdje dati odgovor ako te nešto zanima ali davati radove je nešto sasvim drugo...
Ma to care. Uzeo si mi rijec iz usta... pardon khm khm... recenicu iz usta
Edit: evo linka za moj rad iako nije nes al et http://www.mediafire.com/?xjymjgmnknm
Sada si čak i malo bahato nastupio ali ok, npr. siguran si da možeš naći Denisoc Skyline sa takvim detaljima for free? Ili Dejanovu podmornicu? Razmisli još jednom...
Ispricavam se ako je tako ispalo, nisam ni pogledao sve modele tako da mozda nisam trebao reci da nuzno postoje bolji od svih ovdje.
Medutim, i sam si nastupio bahato kada si rekao da se netko zeli kititi tudim perjem. Sto mislis kako open source zajednica funkcionira? Ljudi dijele kod, ideje, pa cak daju i da se njihovi projekti nadograduju i da se na njima zaraduje, sto se definira raznim licencima. 3D modelari nisu nista bolji od programera. :)
Dao sam to kao prijedlog, mozda bi se mogla napraviti baza radova, dostupnih svima. Kako hocete ;)
Ispricavam se ako je tako ispalo, nisam ni pogledao sve modele tako da mozda nisam trebao reci da nuzno postoje bolji od svih ovdje.
Medutim, i sam si nastupio bahato kada si rekao da se netko zeli kititi tudim perjem. Sto mislis kako open source zajednica funkcionira? Ljudi dijele kod, ideje, pa cak daju i da se njihovi projekti nadograduju i da se na njima zaraduje, sto se definira raznim licencima. 3D modelari nisu bolji od njih. :)
Dao sam to kao prijedlog, mozda bi se mogla napraviti baza radova, dostupnih svima. Kako hocete ;)
Sve 5, samo kažem!
Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio ili ako je moj nastup djelovao bahato kako kažeš, nije mi bila namjera.