Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.059.587
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala, to puno znači od profesionalca.
Radim na kuhinji sad, evo WIP.
Ide to tebi strelovito brzo, zbilja svaka čast !
Malo mi je jutros bilo dosadno pa upalim max da neki kamioncic probam napravit.
Malo mi je jutros bilo dosadno pa upalim max da neki kamioncic probam napravit.
Dobar početak :)
Što to će biti neki pickup iz 30-tih godina, tamo s juga amerike :)
Hvala za kompliment, u maxu sam poceo malo se igrat prije jedno tjedan dana pa je jos sve napravljeno na dosta n00b nacin :D
nesto u tom stilu bi trebalo ispast, bar se nadam. Radim jednu mapu za Urban Terror i treba mi takav kamion, dekoracije radi.
Ovu sam sliku uzeo za inspiraciju.
http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/member_albums/49076/dsc08333.jpg
Djecja igracka ali se sve fino vidi :D
Evo jedan "testni" render. Ako netko zna neke dobre (čitaj: za početnike) tutoriale za Lightwave nek slobodno stavi linkove, bio bih mu zahvalan. Na netu je sve prepuno nekih tutoriala koji su izvodivi, ali ne objašnjavaju baš puno toga...
EDIT: evo našao jednu stranicu sa pregršt tutova za LW - izdanu od Newteka
Yeahh , vidim da radiš u r12 verziji ,baš me zanima konačni rezultat .. keep on .
Ne bih se svrstao u tu grupu, mlad sam još, nešto manje od 5 godina u ovom svijetu, što i nije puno za dizajnera ali eto trudim se i volim se baviti time i naravno konstantno učim, isprobavam i neš kemijam.
A ti, okani se ovoga! Šalim se, samo nastavi, impresivno je kolikom brzinom savladavaš stvari. Veselim se tvojim budućim radovima.
Evo novi WIP od mene (odmaram od interijera)
Black Eagle, novi ruski tenk. Nije 100% ko pravi, malo je modificiran.
Modeliranje je trenutno na nekih 99%
EDIT;
Slike veće rezolucije;
Jao denise pa ti nemaš pojma o modeliranju, daj se lijepo uhvati nekakvih tutoriala
Super model. Sto se tice tenka otkazan je davnih dana, kao i nedavno otkazani t-95
Modeliranje gotovo (napokon).
Sad se na rendanje bacam.
Uf, jedna vrata su fulana, tek sam sad skužio.
Imam samo jedan prijedlog. Ako ne želiš da ti na kraju ta kuhinja djeluje kao izložbeni primjerak u nekakvom studio setupu, onda izmodeliraj kompletno zidove i strop, sa prozorima i vratima. Pomoći će za prirodnu distribuciju svjetlosti kada koristiš GI. Druga stvar je ako želiš da bude onakav setup, onda ok.
Stvarno mi je dosadno ovih dana pa sam dodao grb u ucionicu.
I poceo se igrati sa Spline-om, do sad sam ga rijetko koristio, a sad pokusavam napraviti casu i ne ide, nemam zivaca 20 minuta crtat' pola case...
Znam da je čaša cudna ali nemam zivaca, skola me iznervirala xD
btw. Grb je bosne i hercegovine jer, ako niste znali, zivim u Bosni..
De wire i reci nam polycount,inače jako dobar model,još neke lijepe teksture i gotov si,svaka čast.
Poz. Imam 14 god, i ovo mi je prvi "model". E sad, imam par pitanja:
1. Zašto mi render ostavlja onaj svoj znak na slici?
2. Kako da postavim drugačije osvijetljenje?
3. Ono plavo kod TV-a što izgleda kao ormari su trebali biti zvučnici od TV-a :D ali ne znam kako da napravim to malo realističnije?
4. Ova plahta na krevetu isto izgleda ne-realno, kako da to napravim?
Dajte kritike ^^
Inače koristim Google SketchUp 8 (besplatnu verziju) i RenderIn (to sam našao na nekom forumu)
LP su moji inicijali, da se ne bi čudili šta to piše na TV-u hehe
Koje vi programe koristite za izradu ovih 3D modela??
Poz. Imam 14 god, i ovo mi je prvi "model".
Odlične godine za početak bavljenja 3d-om , baš sam razmišlajo o tome ... u 2. srednjem smo počeli učiti autocad u školi i nakon toga programe za cnc obradu , tek krajem 4. razreda sam se zainteresirao za 3d modeliranje i baš mi je žao kaj nisam počeo početkom srednje škole . Ako nastaviš sa 3d -om kroz cjelu srednju u velikoj si prednosti .
Da li itko ima VRay za C4D, da mi kaže kako ga instalirati?
Da li itko ima VRay za C4D, da mi kaže kako ga instalirati?
Vray za C4D se neinstalirava, samo ga kopiraš u plugin folder.
Jesam, i sljedio sam sve upute, i ne pojavljuje se u plugin drop down meniu, niti u render settingsima.
(pirat)
Evo jedna friška, ni investitor ju nije još vidio..
Izgleda odlično, a hvala zato što smo ju vidjeli prije izvođača radova :)
Ljudi, evo odlučio sam početi modelirati.
Jel dobar program Bledner za početak? :)
I ako mi možete usput nabaciti koji tut da lakše startam i možda koju
Ljudi, evo odlučio sam početi modelirati.
Jel dobar program Bledner za početak? :)
I ako mi možete usput nabaciti koji tut da lakše startam i možda koju
Eto tutovi , blender ima malo drugačije sučelje u odnosu na max , cinemu , mayu itd.. ali u kojem god da programu radiš gledanje tutorijala i privikavanje je neizbježno.
Jesam, i sljedio sam sve upute, i ne pojavljuje se u plugin drop down meniu, niti u render settingsima.
(pirat)
Hm, sad sam se sjetio da sam i ja imo problema s vray-om nekim r11.5
sad jesam to riješio kako ili ne iskreno nemam pojma...al znam da me patilo to....
Koliko je vremena trebalo da to napravis?
Par dana, aute i drveće imam od prije u biblioteci.
Ali imam u tim programima već 5, 6 godina iskustva konstantnog rada pa sad ide brže. (Archicad, Artlantis, PS)
Hmm... Renderi su ok ali slike ipak izgledaju dosta tamno i mutno.
Pošto vidim da je to neki ozbiljan posao, a ne neka zafrkancija, jesi li nekad razmišljao o post work-u u photoshopu ili nekoj alternativi?
Vrlo je teško dobiti najbolji mogući rezultat, rekao bi čak i nemoguće, samo sa postavkama rendera. Nužno je sliku doraditi u nekom 2D programu. Da bi se uvjerio u moju tvrdnju spremi ovu sliku koju sam malo doradio sa photoshopom i u pregledniku usporedi sa orginalom tako što ćeš prebacivati sa jedne slike na drugu, napred - nazad, zato što se tako najbolje uoči razlika.
Ne zanima me odgovor koja slika bolje izgleda (original ili dorada) kao ni zaključak koji ćeš donijeti nakon usporedbe ali ako si razuman razmislit ćeš o svemu ovome u budućnosti jer ti može samo pomoći.