Interaktivna karta pomoću 3D modeliranja

poruka: 2
|
čitano: 1.577
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Interaktivna karta pomoću 3D modeliranja

Pozdrav ljudi, novi sam u ovome pa eto mojeg problema, svaka informacija je dobrodošla {#}

Zadatak mi je napraviti interaktivnu kartu. Ideja je da napravim 3D model zgrade s pripadajućim interijerom (po mogućnosti i nešto sitno eksterijera okolo) i nakon toga omogućim "šetnju" po modelu. Istovremeno da se primjerice dolaskom do određene prostorije mogu dobiti razne informacije, poput tekstualnog dijela, dodatnih slika, određenih zvukova i slično. Sve to bi trebalo ukomponirati ali ne znam u kojem programu da krenem s realizacijom. Tražio sam i kopao po forumu i po netu i nekako najbliži (najjednostavniji {#}) program mi se čini Google SketchUp. Gledao sam i neke poput ArchiCADa, AutoCADa, SpacEyesa, ali bojim se da uz moju stručnost jednostavno bi ti programi bili preveliki zalogaj u ovome trenutku. Vidio sam da postoji i VRay za fotorealističnost.... naravno, nije isključivo da radim samo s jednim programom, može biti i kombinacija, vremena imam za prijedloge.

Ukratko, koju kombinaciju bi mi preporučili za navedeni projekt a da mogu obuhvatiti 3D modeliranje, nakon toga kretanje po tom modelu i oplemenjivanje dodatnih multimedijalnim sadržajima. 

Zahvaljujem! {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Interaktivna karta pomoću 3D modeliranja

Morat ces koristit realtime engine tako da ti grafika nece biti kao u vray-u al nece ni biti ruzna ako budes koristio prave shadere preporucam ti unity engine vec ima par ljudi koje rade takve stvari na njemu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice