Imam jedno pitanje u vezi Adobe Photoshopa CS3 verzije. Kako da grupiram layere? Npr. ja sam napravio text, i dva layera sa nekim efektima i kako da to grupiram da prenesem na drugu sliku?
Adobe PhotoShop CS3 Pitanje
- poruka: 16
- |
- čitano: 3.758
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kak mislis grupiras da prenes na drugu sliku? da od ta 3 layera napravis 1?
kak mislis grupiras da prenes na drugu sliku? da od ta 3 layera napravis 1?
Da to znači "grupiranje". Da iz 3 layera napravim 1 layer.
A drugo mi je pitanje. Kako da prenesem layer sa jedne slike na drugu sliku?
1 iz 3 napravis tak da se pozicioniras na najgornji layer koji hoces spojiti (ostala 2 moraju biti odmah ispod) i Ctrl + E spaja Layer na koji si pozicioniran sa Layerom odmah ispod njega.
A ovo drugo, ak mislis da imas otvorena 2 psd projekta i hoces 1 Layer sa jednog prebacit na drugi, pozicioniras se na layer, desni klik, duplicate layer, i tamo odaberes projekt (psd) gdje zelis kopirat.
1 iz 3 napravis tak da se pozicioniras na najgornji layer koji hoces spojiti (ostala 2 moraju biti odmah ispod) i Ctrl + E spaja Layer na koji si pozicioniran sa Layerom odmah ispod njega.
A ovo drugo, ak mislis da imas otvorena 2 psd projekta i hoces 1 Layer sa jednog prebacit na drugi, pozicioniras se na layer, desni klik, duplicate layer, i tamo odaberes projekt (psd) gdje zelis kopirat.
Meni nece raditi ovo prvo :(
znaci imas 2 layera, jedan bijeli ofarban, drugi crni. Pozicioniras ne na gornji layer, bas kliknes na njega i Ctrl+E, nastane ti 1 layer.
Probaj ovak sa bojama
Edit: Ovo sa bojama je samo primjer :)
znaci imas 2 layera, jedan bijeli ofarban, drugi crni. Pozicioniras ne na gornji layer, bas kliknes na njega i Ctrl+E, nastane ti 1 layer.
Probaj ovak sa bojama
Hvala .
A ovo drugo? Kako da prebacim sada taj spojeni layer na jednu drugu sliku?
Desni klik na bilo koji layer i odaberi Flaten Image. Zatim otvori drugu sliku (ovu ne zatvaraj) i jednostavno je odvuci na drugu sliku . Za ovo koristi Move Tool (V)
A ako hoces samo da "grupiras" sve u jedno i zatim sacuvas kao .jpg znas vec sam sta ti je raditi Ctrl+Shift+S ili Save As
Probaj ovak sa bojama
Hvala .
Desni klik na Layer, pa Duplicate Layer i odaberes u koji projekt hoces...idem ti napravit SS
Probaj ovak sa bojama
Hvala .
Desni klik na Layer, pa Duplicate Layer i odaberes u koji projekt hoces...idem ti napravit SS
Hvala, no ja sam skužio sam. Stisnem Ctrl+A i držim Crtl i onda sam prenesem na sliku .
Zaboravil sam ti rec, obican drag&Drop ti isto radi, Layer samo povuces na sliku gdje ga zelis kopirat....
Nije mi pitanje baš za tu postavit.. jer koristim cs5 al ajde..
Ovako imam jednu sliku.. na i s nje treba uklonit natpis s košulje .. a da se ne vidi da je uklonjen znači da ostane crno kakov i je okoli samo da nema tih slova.......a i imam još nekih bjelkastih dijelovam ožda od svjetlosti prilikom slikanja.. pa bi to uklonio.. može mi netko reći kako i s čime.. ako može i s youtube likom .. super..
Odaberi Spot Healing Brush a gore checkiraj content aware. Kist (brush) mora da ti bude sa tvrdim ivicama odnosno za Hardness odaberi 100% i cepaj. Neka cetka ne bude mnogo veca od predmeta kojeg zelis odstraniti.
E ok .. hvala odo radit... imam jedno pitanje.. još danas kad sam bio u photo stufiu ima neki program nije ps, niti corel.. nešto drugo s čime tamo prelazi nkim kao kistom i lice postaje ljepo kosa se onako više vidi i to.. kakav je to proram odnosno ako netko zna koji!?
zna netko koji bi to program mogao biti?
Eo imam jedan problem vezan za ovaj program,početnik sam pa tek se upoznajem s alatima.
Npr.selektiram jedan dio slike sa marque ili lasso alatima,obojam taj dio i premjestim ga na neki drugi dio slike------zašto mi ostane boja na onom mjestu koje sam prvo selektirao a želim da taj dio bude kakav je i na originalnoj slici ?