3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 480.123
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Pozdrav svima,zanima me jel  netko radi ili je radio u Speedtree-u.Problem mi je što nemogu nikako exportirat iz navedenog programa u 3ds max.Pa ako neko ima nekakvog iskustva s tim bio bih mu zahvalan,već mi živci pucaju,neće pa neće {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
nido kaže...

Pozdrav svima,zanima me jel  netko radi ili je radio u Speedtree-u.Problem mi je što nemogu nikako exportirat iz navedenog programa u 3ds max.Pa ako neko ima nekakvog iskustva s tim bio bih mu zahvalan,već mi živci pucaju,neće pa neće {#}

Možeš exportirati; samo export ne radi kako spada na crackanoj verziji {#} Inaće odličan program za vegetaciju (obožavam funkciju "crtanja" stabla u njemu).

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
luxxxfromhell kaže...

Ljudi koji bi meni program preporučili od ovih za početak, jer bi htjeo počet raditi u tim programima :)

Bilo je već dosta puta to pitanje, odgovor je i dalje isti, onaj koji ti najbolje legne po pitanju sučelja. LW, Cinema, Max, Maya, Blender... Svejedno, svi će odraditi jednako dobro posao.

ja blender nikome tko zeli sacuvati zivce ne bih preporucio. ovo ljeto sam zelio pokrenuti open source radionicu kako bi ljude upoznao sa open source programima i cloud aplikacijama, odlucih uzet i blender kao alat za trodimenzionalnu grafiku i animaciju, medjutim jedina dobra stvar blendera je sto tezi par megabajta i to je sve. program je vjerojatno stvoren da bi covjeka nazivcirao i izbacio iz takta. nema nikakvog reda, organizacije, svi alati su razbacani, prakticki kao da se alati skrivaju od korisnika, sve je negdje sakriveno, shortcutovi su najveca trauma, doslovce prste slomis dok opalis kombinaciju. svaka cast open source projektima i besplatnim programima ali na dobar dio njih sam naisao koji svakako nisu prakticni u svakodnevnom zivotu te u tom segmentu savjetujem radije ljudima ako si ne zele zagorcati zivot da plate licencu za alat. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 2:29 (dotNET).
17 godina

pa ne zove se bez vraga blender

ko da ga je netko ubacio u blender i smiksao{#}

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dotNET kaže...

ja blender nikome tko zeli sacuvati zivce ne bih preporucio. ovo ljeto sam zelio pokrenuti open source radionicu kako bi ljude upoznao sa open source programima i cloud aplikacijama, odlucih uzet i blender kao alat za trodimenzionalnu grafiku i animaciju, medjutim jedina dobra stvar blendera je sto tezi par megabajta i to je sve. program je vjerojatno stvoren da bi covjeka nazivcirao i izbacio iz takta. nema nikakvog reda, organizacije, svi alati su razbacani, prakticki kao da se alati skrivaju od korisnika, sve je negdje sakriveno, shortcutovi su najveca trauma, doslovce prste slomis dok opalis kombinaciju. svaka cast open source projektima i besplatnim programima ali na dobar dio njih sam naisao koji svakako nisu prakticni u svakodnevnom zivotu te u tom segmentu savjetujem radije ljudima ako si ne zele zagorcati zivot da plate licencu za alat. :D

S ovime se, nazalost, slazem.

Koliko god Blender mocan bio, toliko sam se izivcirao svaki puta kada bih pokusao nauciti raditi u istome. Postoji veoma dobro objasnjenje zasto je tome tako. Blender je nastao kao interni, closed source, program neke softverske kompanije. Te je nacin rada u njemu, umjesto pristupacnosti korisnicima, prilagoden njegovim tvorcima kako bi se u njemu sto brze moglo raditi (gotovo sve operacije preko shortcuta, drasticno smanjena uproaba toolbara i menua). U biti je po pristupacnosti slican programcicima koje si ponekad pisem i koji su logicni samo meni jer nisu pisani za druge ljude.

Ovako nekako:

Zanimljiva anegdota: kad sam prvi puta pokrenuo Cinemu 4D, slozio sam u njoj nekakvu jednostavnu stolicu od kocaka za manje od 5 minuta bez citanja icega o tom programu (nikakav manual, ili tutorial). Kad pogledam interface sve je jasno i na svome je mjestu. Kad sam prvi puta pokrenuo Blender (a stvarno nisam pocetnik u tim programima), nisam mogao napraviti doslovce NISTA (nisam cak znao ni viewportom navigirati). Za usporedbu zamislite da pokrenete nekakav word procesor (program za pisanje, poput worda), i ne uspijete napisati jednu jedinu recenicu, jer ne kuzite kako.

Ovih dana sam odlucio ozbiljno krenuti s Blenderom (po koji vec put) i nalazim toliko nelogicnosti u radu s njime da jednostavno boli glava. Najbolji vic u svemu tome je sto sam nedavno citao komentare na blenderartists forumu gdje su kritizirali interface Wings3D programa, opisavsi ga zbunjujucim. Odgovorno tvrdim da je interface Wings3D-a jedan od najlaksih koje mogu zamisliti, te da ga i najveci antitalent moze potpuno savladati za manje od 15 minuta... </rant>

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 15:11 (rustweaver).
16 godina
odjavljen

Ljudi brzo trebam pomoć!

Napravio sam oblake u Autodesk Mayi pomoću fluid conteinera, ali su crni! Kako da to promijenim?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Axlus kaže...

Ljudi brzo trebam pomoć!

Napravio sam oblake u Autodesk Mayi pomoću fluid conteinera, ali su crni! Kako da to promijenim?

Koristi Google .. previše pitanja postavljaš :P {#}

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 22:49 (loky4i4).
16 godina
neaktivan

Mali savjet .. . jel bi mogao izmodelirat ovaj helikopter u jednom komadu sa box mod ?

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 20:54 (nixXxa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mogao bi, sve iz jedne kocke, jedino bi straznji rotor malo muke zadavao. Idealno bi bilo da su oba rotora odvojeni objekti, a tijelo onda iz jedne kocke.

Ako je model za igru, onda ces vjerojatno htjeti oba rotora, tijelo, top, i sva tri kotaca izmodelirati kao odvojene objekte...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:13 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Mogao bi, sve iz jedne kocke, jedino bi straznji rotor malo muke zadavao. Idealno bi bilo da su oba rotora odvojeni objekti, a tijelo onda iz jedne kocke.

Ako je model za igru, onda ces vjerojatno htjeti oba rotora, tijelo, top, i sva tri kotaca izmodelirati kao odvojene objekte...

Nije za igru , onda ću napravit kocku i knifat samo .

16 godina
odjavljen

Ljudi imam jedan veliki problem. Kada u Boujou camera solvam, to traje predugo, tj. ja i frendovi smo snimili film veličine 2 minute. TO sam sve image sequence-a i ima oko 3000 slika u jednom folderu.

Trajalo je i dugo da se tracka fetarues, ali ono zadnje kada trebam camera solvat u Boujou onda traje po 10 sati. Ostavio sam komp upaljen prek noći da se camera solva, ali izgleda da se nakraju zblokiralo.

Zna li tko što da učinim?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrlo je važno da daš software-u što više input podataka. Dobro je znati leću, dimenzije u prostoru... Sve to može olakšati track. Dali koristite auto solve možda? Mislim da je to daleko sporija metoda.

Btw. Otkud ste vi ako smijem pitati? Možda bih se pridružio projektu.
3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Minoza kaže...
Vrlo je važno da daš software-u što više input podataka. Dobro je znati leću, dimenzije u prostoru... Sve to može olakšati track. Dali koristite auto solve možda? Mislim da je to daleko sporija metoda.

Btw. Otkud ste vi ako smijem pitati? Možda bih se pridružio projektu.

Ah iz Zagreba, Trešnjevka.

D=mc2, Deinstein
17 godina

A što će ti ? rijetko treba tako dug kontinuiran kadar.

probaj odabrat reprezentativan kraći, prije toga napravi

kopije sekvence koje su zašarpane i pojačane saturacije

i kontrasta da trackeri imaju manje muke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zamolio bih nekoga dali mi može nać dobar tut za knife opciju u cinemi , ali da su na tutorijalu prikazani složeniji primjeri korištenja knifa , a ne ono "obično" knifanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmmm, ne znam dali ima takav tutorial, a i ne znam što bi se više moglo stavit u taj tutorial osim u pokazivanju modova knifea i primjer šta radi...ostalo je sve na tebi kako ćeš ga koristit.

Imaš možda kakav primjer šta te zeza s njime? 

http://denisivankovic.com
16 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

hmmm, ne znam dali ima takav tutorial, a i ne znam što bi se više moglo stavit u taj tutorial osim u pokazivanju modova knifea i primjer šta radi...ostalo je sve na tebi kako ćeš ga koristit.

Imaš možda kakav primjer šta te zeza s njime? 

Pa htio bi najbolje iskoristit knife za oblikovanje npr. neke modele koji su komplicirani i kad se doda smoth da sve ljepo izgleda , da mi se ne pojavljuju greške , jer kad previše knifam onda zna biti sve pobrkano , ponekad mi knife ne želi rezat cjeli model , pa onda linija knifa zna biti svakakva .

15 godina
neaktivan
A to ti se dogodi ako ti nije dobar polygon flow.

Samo moraš pazit kako knifaš model, da nemaš trisova, n-gonova...

Mislim da budeš s vremenom kroz praksu savlado to, jer mislim da se to nemože baš objasnit. Ako pogledaš an nekim primjerima opet kad budeš naišo na svoj novi problem nećeš znat..Tako da treba samo prakse ;)

Edit; Ako ti na loop mode ne radi kako želiš uvijek možeš ručno odrezat kako želiš. Samo mislim da ti u dosta slučajeva to onda i ne bude najbolje rješenje, jer ako loop ne ide tuda onda vjerovatno ima i dobar razlog zašto ne ide tuda :)

Mada, možeš ti svejedno odrezat pa popravit ako ima kakvih nepravilnosti ;)

http://denisivankovic.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 11:55 (Denis Ivankovic).
15 godina

Evo link na besplatnu skriptu koja automatski postavlja blueprintove u 3ds maxu na planeove:

http://75ive.com/blueprint-manager/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Radim marte u cinemi , al neznam kako se marte kažu na engleskom ? .. probao sam rock boots pa mi nalazi svakakve {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nixXxa kaže...

Radim marte u cinemi , al neznam kako se marte kažu na engleskom ? .. probao sam rock boots pa mi nalazi svakakve {#}

ajd prevedi usput i na hrvatski  {#}

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
16 godina
neaktivan

Jel možda ima tko marte da mu na onoj etiketici piše naziv..., ako ima molio bih fotke nacrt , tlocrt i bokocrt hvala !

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 10:24 (nixXxa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.drmartens.com/

Martensice, skraćeno - Marte. {#}

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 11:24 (Minoza).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

Pozz
Imam pitanje u vezi modeliranja u 3ds max-u. Imam jedan extrudani poly koji sam napravio i jedan spline da mi posluži za oblik (zaobljenost, itd). Pa me zanima pošto sam extrudirao taj model mogu li izrezati (oduzeti) drugačije osim cutom tako da na poly modelu dobijem zakrivljenost kao kod spline-a?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sitni problem u cinemi .. kako dobiti gornji zaobljeni dio gitare ako radim sa spline ? jer ne želim da gitara bude ravna ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eto i mene u ovoj rubrici. izgleda da sto god radim i gdje god radim bugovi se ljepe za mene ko priljepci na kamen. ponekad se i sam umorim od sebe samoga.

uglavnom podesavam render (mental ray) za animaciju, jos mi je samo morf lica i raketa ostala, i onda dozivim ovo... zuta flekica pored crva na planeu. ajd sad ako ima nekoga tko radi sa mental rayem rendere i slucajno je naisao na nacin kako to ispraviti molim te kolega da mi javis jer ja se vec 2 sata ubijam, i zbilja vise ne vidim sto testirati, jer izgleda kao da se crv popisao. nadam se da to nije neispravljiv bug samo.

koristim skylight kao iluminaciju, odnosno svjetlo + mr. photography environment filter. pokusao sam i s aiskljucivanjem burna ali nema nikakvog ucinka, jer sam prvo pomislio da je burn u pitanju.

rabim max 2011. do sada ni u jednom maxu slicnih problema nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 2:52 (dotNET).
14 godina
neaktivan

rijesio. bug je ipak u pitanju bio. verzija 2011 mental ray

16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Sitni problem u cinemi .. kako dobiti gornji zaobljeni dio gitare ako radim sa spline ? jer ne želim da gitara bude ravna ..

Predpostavljam da si nacrtao splajnu i samo je extrudao tako da ti fali geometrije na kojoj bi mogao raditi zbog tog što je type po defaultu na N-gons.

Znači nakon što extrudaš klik na Extrude NURBS i pod tabom caps imaš dole opciju type, tu promjeni iz N-gons u Triangles ili Quadrangles i na kraju stavi kvačicu na Regular Grid

Sa tim postupkom si dobio geometriju potrebnu za rad e sad kako ćeš dalje izvlačit poligone to neznam :), uglavnom nisam siguran da je to najlakši i najbezbolniji način ali jedna od mogućnosti sigurno jest.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
15 godina
neaktivan

Trebam pomoć u 3ds maxu...kako da ispunim ovaj dio što je iscrtan crvenom crtom i da ta dva predmeta postanu jedan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nido kaže...

Trebam pomoć u 3ds maxu...kako da ispunim ovaj dio što je iscrtan crvenom crtom i da ta dva predmeta postanu jedan?

probaj tako da selektiraš od veceg polygone iznutra i iz manjeg poligone izvana .. i onda bridge opcijom spojit :/ 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice