jel se može u cinemi smanjit djelovanje opcije hyper nurbs ,tj . da mi ne zaobli model tak jako , nego da mogu poštelavat ?
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 480.093
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?
Evo slika(crveno=mutno, zeleno=perfektno)
Preniska rezolucija blueprintsa?
Mislim, render je u dosta manjoj rezoluciji nego u viewport-u.
A nez..Liku na tutorialu izgleda super...
A nez..Liku na tutorialu izgleda super...
U tutorijalu je i opet manja rezolucija. Ti si u viewport-u rastegnuo taj blueprint vjerovatno daleko iznad njegove rezolucije.
A neznam...To je on stavio da se downloada .3ds file u koje je odma to...I on kaze kao da treba biti ovako:
http://tutorial-z.com/EN/wp-content/uploads/2010/10/1.jpg
A meni bude onako...
Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?
Probaj naštimati ove postavke: Customize->Preference->Viewports i tu si naštimaš kako je kod mene na slici. Ugl. igraj se s tim postavkama koje su označeno u crvenom dok god ne dobiješ željeni rezultat.
EDIT: zaboravio sam napomenuti, da nakon što sve potvrdiš moraš ponovno pokrenuti max da bi promjene bile vidljive.
Probaj naštimati ove postavke: Customize->Preference->Viewports i tu si naštimaš kako je kod mene na slici. Ugl. igraj se s tim postavkama koje su označeno u crvenom dok god ne dobiješ željeni rezultat.
EDIT: zaboravio sam napomenuti, da nakon što sve potvrdiš moraš ponovno pokrenuti max da bi promjene bile vidljive.
Fala ti puno...Stavija sam isto ko i u tebe i sad je super...Minoza fala i tebi ;)
jel se može u cinemi smanjit djelovanje opcije hyper nurbs ,tj . da mi ne zaobli model tak jako , nego da mogu poštelavat ?
Može,imaš u opcijama HN-a lvl smoothanja...od 0-6 mislim
kako da u cinemi napravim efekt vode ?
a da dodam landscape , to bi bilo dobro ?
a da dodam landscape , to bi bilo dobro ?
Hm, ne znam baš koliko je landscape dobar za valove...probaj sa noise deformerom ili si nabavi plugin, mislim da se "wave" zove, s njime napraviš valove za 5sec :)
Edit;
Preporučio bih ti da isprobaš sam hoće nešto bit ok, jer ćeš imati problem koji sam ja imao do nedavno :) (vala bogu riješio sam ga se)
Mjesto da uzmem i isprobam, čekam kolegu da ga pitam dali će to biti ok :D tako da sam propitkivao za svaku sitnicu, a to nije ok, jer nećeš znat ništa samostalno napravit :)
E ljudi, imam jedno pitanjce: http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/panasonic-viera-neopdp-tc-p50vt25/76900.aspx

Ej!
De mi recite vi koji koristite Cinemu 4D, kako vam se ponaša viewport?
Koliko polygona možete vrtit sa kojom grafom i u koliko fpsa...
Sve nekako imam osječaj koda je cinema malo slaba po pitanju viewporta...I dali oristi netko r12?
Kako se ponaša novi viewport?
imam problem u cinemi tj . kad postavim nacrt, tlocrt , bokocrt i kao na slici ne poklapaju mi se crteži . Kružnicu sam stavio u nacrtu i na poklapa se sa ostalim .
zast si izrezivao? poljepi samo istu teksturu sa svim pregledima isto gmodela u sve viewporte. i to je to.
imam problem u cinemi tj . kad postavim nacrt, tlocrt , bokocrt i kao na slici ne poklapaju mi se crteži . Kružnicu sam stavio u nacrtu i na poklapa se sa ostalim .
zast si izrezivao? poljepi samo istu teksturu sa svim pregledima isto gmodela u sve viewporte. i to je to.
hvala !, samo u 3 portova ili u sva 4 ?
Znači ovako, nakon što postaviš blueprints u tri viewporta napraviš kocku da odgovara veličini modela odnosno da se poklapa sa rubom blueprintsa, u viewportu gdje se veličina ne poklapa sa kockom skaliraš blueprints (size X,Y) s tim da ćeš negdje morati skinut kvačicu sa Keep Aspect Ratio kako bi poklapanja bila moguća.
Ako nisi voljan pomoć ne moraš pisat gluposti, napisao si smješan post i ovo na kraju "i to je to" je stvarno epic.
hvala !, samo u 3 portova ili u sva 4 ?
Pa kao što znaš 3d programi imaju tri ortografska pogleda, prednji, postranični i onaj odozgora, tako da ne možeš staviti sve 4 slike. Možeš napraviti novu kameru i postaviti je da bude ona koja gleda odozada ali ti to ne treba.
Eno nakon pregledanja teme dodao sam linkove za tutove pocetnicima! :) Hvala Zekidi...
Da malo probudim temu :)
Pa reko aj da vam pokažem svoj workspace na monitoru :)
Edit;
Zaboravio sam napomenuti da imam 2 miša s kojim radim istovremeno ako treba radit UV i textuu pa odmah radim, ili kad završim neki character u cinemi/maxu krećem sa scenom a u zbrushu drugimmišem istovremeno detaljiziram
još samo After Effects fali.
bdw, ti koristiš Mayu i Cinemu ili??
još samo After Effects fali.
bdw, ti koristiš Mayu i Cinemu ili??
Max i Cinemu, u maxu sam malopočeo klikat :)
Edit;
Zaboravio sam napomenuti da imam 2 miša s kojim radim istovremeno ako treba radit UV i textuu pa odmah radim, ili kad završim neki character u cinemi/maxu krećem sa scenom a u zbrushu drugimmišem istovremeno detaljiziram
Haha, bitno da si ti popalio sve programe i stavio task manager da ljudi vide kako je stupac ispod polovice
Edit;
Haha, bitno da si ti popalio sve programe i stavio task manager da ljudi vide kako je stupac ispod polovice
hahah, a i to :P
Al to je inaće da vidim kako mi radi sve dok se renda + everest temperature itd :D
Samo pratim Denisa (majstora) uz stopu
EDIT: slijedi slika, sam dok mi to BUG dopusti
A sad se natječemo tko je bogatiji? :D :D :D :D
E rebam pomoć oko Mudboxa,stavim stencil za teksturiranje i kad odem na pain projection tool on neće bojati,ništa,uopće ne reagira,a pencil tool radi normalno,jedino paint brush i projection tool ne rade,a treba mi za teksturiranje broda.
EDIT: Oprostite,ali riješio sam problem,baš sam glup,riješenje je prejednostavno,samo sam izbrisao preferences i stavio nove i sad radi,mogu brod texturirat