3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 479.245
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
SeFiKuCkA kaže...
Pozdrav :)

Imam jedno pitanje u vezi maye.
Radim jedan auto i hoću da uradim mrežu na prednjoj maski auta. Da li ima nekakva posebna fora vezana za izradu. ili ću morati da radim svaku rupicu posebno?

Najjednostavnije je kroz alpha texturu. Dakle, napraviš teksturu tipa ovog (sličnu toj) te ju koristiš kao opacity.

Princip će biti isti kao i za ovo.

Dakle napraviš plane ili tanki box u obliku te mreže na prednjoj masci, a zatim slijediš ovu gore proceduru kako bi dobio rupice.

3D Designer
15 godina
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Malo pomalo učiim osnove 3ds maxa. Može li mi netko preporučiti neki dobar tutorial za početnike? Dakle tutorial za modeliranje.

Na internetu ima masa tutoriala pa ne znam više koji bi bio dobar i jednostatavn za početnika te da dobro uči početnika modeliranju.

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...

0 0 hvala 0
17 godina
SeFiKuCkA kaže...
Imam jedno pitanje u vezi maye.
Radim jedan auto i hoću da uradim mrežu na prednjoj maski auta.
Da li ima nekakva posebna fora vezana za izradu. ili ću morati da radim svaku rupicu posebno?

Postoje postupci i za "mreže" koje će biti pravi bjekti, ali to ovisi od objekta do objekta,

dakle bitno je znati koja konkretno maska auta, pa dali se radi instanciranje, grid, simmetry, booleansi i t.d.

Alpha maske znaju biti plosnate i gritave, no opet to može i dobro funkcionirati kao što vidimo iz

mnogih igara sa utrkama, gdje su autima te šupljine uglavnom Alpha maske.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 16:29 (overhaul).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Malo pomalo učiim osnove 3ds maxa. Može li mi netko preporučiti neki dobar tutorial za početnike? Dakle tutorial za modeliranje.

Na internetu ima masa tutoriala pa ne znam više koji bi bio dobar i jednostatavn za početnika te da dobro uči početnika modeliranju.

Najbolje ti je krenuti sa onim uputama koje su već u maxu.

Garantiram, ako završiš sa razumijevanjem i vježbanjem ponavljajući na svojim projektima njihove tutoriale, moći ćeš djeliti instrukcije i drugima:)

15 godina

Imam u max jednu ravninu(plane). Na njoj želim izrezati neku pukotinu ili rpicu nepravilnog oblika. Može li mi netko reći kako da to učinim?

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 11:39 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Imam u max jednu ravninu(plane). Na njoj želim izrezati neku pukotinu ili rpicu nepravilnog oblika. Može li mi netko reći kako da to učinim?

Koristeći Cut alat. Desni klik na ravninu, odaberi iz izbornika "Convert to" -> "Editable poly". U desnom izborniku uđi u "Vertex" mod (točkice) te pronađi niže u istom izborniku opciju "Cut". Koristeći taj alat reckaj po volji.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 12:01 (Minoza).
15 godina
neaktivan

eh eto i mene. money problems.

imam par packova modela za pojedine vrste uredjenja jer mjesecno stalno odlazim u minus 300-400kn

malo listah turbosquid i ja to vise nist ne kontam. davno kad sam bio gore sve je bilo jednostavno, od upisa adrese, racuna i slicno.

sad otvorih acc listam, podrska je zauzeta... gdje je tu onaj obrazac za ispunjavanje podataka o broju telefona, mjestu stanovanja, drzavi i slicno?

il sam ja blesav ili toga vise nema. :/

14 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu interesira me sljedece...
radim u solidworksu i za rendiranje koristim photowiev 360,i sasvim je solidno...
ali dok gledam recimo radove rendirane Vrayom koji su stvarno ono prerealni,ako se dobro napravi,
Naime Vray nema za solidworks,pa me zanima jel mogu nekako convertirat file od solidworksa u 3DS,
tako da mogu koristit Vray?

HVALA!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jel mos exportat u fbx?leon3design kaže...

Evo da ne otvaram novu temu interesira me sljedece...
radim u solidworksu i za rendiranje koristim photowiev 360,i sasvim je solidno...
ali dok gledam recimo radove rendirane Vrayom koji su stvarno ono prerealni,ako se dobro napravi,
Naime Vray nema za solidworks,pa me zanima jel mogu nekako convertirat file od solidworksa u 3DS,
tako da mogu koristit Vray?

HVALA!!!

jel mos exportat iz solidworksa u .fbx format?

ak nemos baci u .obj al prije toga ispeci teksture ako ih ne zelis ponovno namjestati rucno u maxu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 15:08 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan

Evo kratki tutorial za TurboSquid

Dolej se nalaze 3 slike, na slici1 je login. Tu dakle upišete podatke koje ste registrirali na TS-u.

Na slici 2 je prikazan Dashboard. Pod "My Sales and Earnings" nalazi se "Payments" te kliknite na [edit payment options]

Zatim vam se pokaže kao na slici 3 i tu popunite vaše podatke.

Ako već niste stavili podatke onda će mislim pisati add new umjesto [edit payment options] ili nešto, već sam i zaboravio :)

Nadam se da sam pomogao :)

slika1 slika1
Slika2 Slika2
Slika3 Slika3
www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

Dolej se nalaze 3 slike, na slici1 je login. Tu dakle upišete podatke koje ste registrirali na TS-u.

Na slici 2 je prikazan Dashboard. Pod "My Sales and Earnings" nalazi se "Payments" te kliknite na [edit payment options]

Ako već niste stavili podatke onda će mislim pisati add new umjesto [edit payment options] ili nešto, već sam i zaboravio :)

sve je to super ali ja nemam ni slicne opcije kao kod tebe. imam dashboard i to znam ali moj dash ni priblizno ne izgleda kao tvoj niti ima doznake kao kod tebe. a opcije SaE vise nema. zato pitah jesu li oni to mjenjali, jer vidim nov template je u pitanju i slicno. tako da ti ja nista od tih izbornika nemam xD

ovo je presmjesno xD

a nist. naci cu neki drugi portal slican turbosquidu. hvala za trud. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 19:23 (Rabenbal).
15 godina
protjeran
Rabenbal kaže...
Denis Ivankovic kaže...

sve je to super ali ja nemam ni slicne opcije kao kod tebe. imam dashboard i to znam ali moj dash ni priblizno ne izgleda kao tvoj niti ima doznake kao kod tebe. a opcije SaE vise nema. zato pitah jesu li oni to mjenjali, jer vidim nov template je u pitanju i slicno. tako da ti ja nista od tih izbornika nemam xD

ovo je presmjesno xD

Ja samo znam za ovaj :D

http://www.the3dstudio.com/

Udri brigu na veselje
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Ja samo znam za ovaj :D

http://www.the3dstudio.com/

ja sma ih nasao jedno desetak :D

edit..usput hvala prijavio sam se na taj tvoj. vidim da je popularan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:06 (Rabenbal).
16 godina
protjeran
Rabenbal kaže...
Denis Ivankovic kaže...

ovo je presmjesno xD

Evo LINK za one njegove opcije.

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

e al sto, hocu li ja sad stalno preko tog linka morati pristupiti svojim opcijama? jer buttona ili linka ispod menija nema za to. a kamoli edit opcije. sto su zaboravili dodat opciju pri uredjivanju ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:20 (Rabenbal).
16 godina
protjeran
Rabenbal kaže...
APazinjan kaže...

e al sto, hocu li ja sad stalno preko tog linka morati pristupiti svojim opcijama? jer buttona ili linka ispod menija nema za to. a kamoli edit opcije. sad imam sve to, thx. sto su zaboravili dodat opciju pri uredjivanju ili?

Preko tog linka stalno možeš pristupiti tim opcijama. Kako doći do toga, neznam. Ja sam samo pitao live chat agenta za link i on mi ga je dao. Niti ja nisam mogao naći...

15 godina
protjeran
I ja sam pitao live agenta, TS ima grozan sajt...
Udri brigu na veselje
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
I ja sam pitao live agenta, TS ima grozan sajt...

da... ok ja se sjecam ts-a prastarog sa onim jadnim templateom i slicno. al je bio jednostavan. vidim da je ovo novi template i da je uredjivan 2010 godine posto je copyright obnovljen.

freelancer je isto nakon godina i godina obnovio svoj kao i template koji izgleda mocno sada.

budem ja prvo procackao od danimana, cini mi se uber jednostavno sve.

previse papirologije na 3d-u od dnaimana. zavrzlama sa porezom. neda mi se natezat sa 4-5 papira koje moram njima poslat i zahtjevati od US-a id broj jednom sam to vec prolazio, a s obzirom da ne postoji opcija isplati al bez refunda na osnovi moje drzave ..uglavnom komplikacija. nazad ts  vidim vise opcija ima.

zasto sve nije kao 99design?! jao... al ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:46 (Rabenbal).
14 godina
neaktivan

http://b.imagehost.org/0475/aaa.jpg

evo koje formate mogu savat,a koji je jos dobar rending d ami preporucite

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
leon3design kaže...

http://b.imagehost.org/0475/aaa.jpg

evo koje formate mogu savat,a koji je jos dobar rending d ami preporucite

???

14 godina
neaktivan

kaj to sam stavio rodenbal kak vec se zove,foramte u kojima mogu savat file is SW,

15 godina
neaktivan
leon3design kaže...

kaj to sam stavio rodenbal kak vec se zove,foramte u kojima mogu savat file is SW,

ej.. .dwg

vadis u .dwg fajl.

e sad ja ne znam jel mos u njemu sacuvat koordinate textura. jer meni kad recimo cad tehnicar salje modele on mi ih daje u .dwg formatu bez tekstura bez icega pa ih ja smao podesim i teksturiram i postavim rend.

tako da vjerojatno ces morat nanovo postavljat koordinate.

medjutim uvijek koristis .dwg ekstenziju.

:)

od rendera: maxwell i mental ray (malo zahtjevniji).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 1:39 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Kako da napravim hrđu na metalu u Maya-i.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Kako da napravim hrđu na metalu u Maya-i.

uzmes gotov shader metala vjerojatno imas pod arhitecture pod materijalima. zatim naneses sa vertex paintom dvije regije na modelu (kistom kao u fotoshopu).

ucitas u diffusni slot mix materijal. u jedan napravis materijal sa smedjesrvenkastom nijansom a za specularbump i displace kombiniras smoke+noise mapu, u drugu mapu napravis isto samo napravis materijal sivo-metalne boje. u mix slot stavis jednu od mapa (vertex color ili falloff ili checker ili gradient) ovisi koja od ovih ce ti pasat bolje, medjutim posto si rabio vertex paint preporucio bih onda da koristis vertex color.

nadam se da je pomoglo :)

ili mozes napravit tajlanu teksturu i jednostavno je primjeniti sa velikim follofom na specular mapi. jer na hrđu ne ide refleksija. :)

15 godina
neaktivan
Oprosti,ali meni ovo ništa nije jasno,nekužim sve te izraze.
15 godina
neaktivan

nsao sam nest slicno ali jednostavnije pa vjerujem da ces lakse i brze skuzit onda.

http://www.cgshelf.com/vertex_paint.php

isto je i u mayi.

16 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Oprosti,ali meni ovo ništa nije jasno,nekužim sve te izraze.

Imaš layer shader u Mayi, napravio shader s hrđom i onaj koji je bez i tada ta dva spoji u layer shader i igraj se s opcijama. Tako je najednostavnije za početak!

http://silverwaveproduction.webs.com/
15 godina
neaktivan
hvala svima skemijao sam nešto s layer shaderom.
15 godina
Pozdrav :D

Nesto sam pritisnuo pa nece da mi smootha u model u mayi !
Kako to da sklonim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imam problem,Maya neće da mi izrenda sat,stavim na rendanje i onda se u onom output windowu pojavi mental ray:out of memory,scena nema puno poligona,oko 30 k i rendalo mi je puno veće scene,a ovu neće,jel zna netko rješenje.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice