3D level desgin u Google Sketchupu

poruka: 12
|
čitano: 1.533
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo da vas pitam, vi koji se bavite 3D dizajnom. Naime, u ove dane bi se počeo baviti level desginom (ne kao professional, nego onako, iz zabave), pa me zanima mogu li ja raditi na nekakvoj mapi za nekakvu animaciju ili igru u Sketchupu?

Da bolje objasnim, zanima me mogu li ja tu mapu, znači cijeli environment u kojem bi se animacija odvijala, nakon izrade u Sketchupu prebaciti u neki bolji program (recimo UDK), a da mi kvaliteta krajnje 3D animacije bude dobra?

Znači, želim pitati mogu li raditi 3D mape (gradove, veće prostore) u Sketchupu, i onda ga prebaciti u drugi program, bez da gubim na kvaliteti?

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 21:08 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 3D level desgin u Google Sketchupu
TheGh0st kaže...

Da bolje objasnim, zanima me mogu li ja tu mapu, znači cijeli environment u kojem bi se animacija odvijala, nakon izrade u Sketchupu prebaciti u neki bolji program

Google sketchup podržava export u collada format, taj se format može čitati u nekoliko punokrvnih aplikacija za 3d modeliranje (uključujući i blender), iz kojih bi trebao exportirati u format koji UDK podržava (a to je, čini mi se, FBX).

TheGh0st kaže...
Znači, želim pitati mogu li raditi 3D mape (gradove, veće prostore) u Sketchupu, i onda ga prebaciti u drugi program, bez da gubim na kvaliteti?

Kakav gubitak kvalitete? Sketchup je rudimentaran program i bilo koji pravi program za 3D modeliranje ga uvelike nadmašuje svojim mogućnostima, dakle nećeš ništa izgubiti na kvaliteti...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
neaktivan

Aha, znači svoje levele mogu slobodno kreirati u sketchupu i kasnije ih exportati (bez straha da ću level morati redoati zbog niske razine detalja)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mozes ali se ne preporucije zbog problema sa shadingom,invertanim poligonima i problema tringaluriranjem modela.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Aha, a koji je preporučeni program (po vama naravno - što se brže nauči, to bolje)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Aha, a koji je preporučeni program (po vama naravno - što se brže nauči, to bolje)?

Dosta ljudi je pocelo sa Blenderom, besplatan a jako dobar program. {#}

14 godina
neaktivan

Blender it is! ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možete li mi preporučiti neku knjigu za početnika u Blenderu (ili bolje, seriju video tutorijala)?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 15:09 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Možete li mi preporučiti neku knjigu za početnika u Blenderu (ili bolje, seriju video tutorijala)?

Knjiga:

http://www.cdschools.info/blenderbasics/

Tutoriali:

http://www.blender.org/education-help/

http://www.blender.org/education-help/tutorials/

14 godina
neaktivan

Hvala. A koliko će mi otprilike trebati da savladam blender za kreiranje animacija (modeliranje likova i landscapea)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Hvala. A koliko će mi otprilike trebati da savladam blender za kreiranje animacija (modeliranje likova i landscapea)?

Čekaj da pogledam u kristalnu kuglu...

Zar je bitno koliko će ti trebati? Ono što je bitno je koliko to tebe zanima i koliko si uporan, ako si previše nestrpljiv onda odmah odustani i poštedi se gnjavaže...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice