Pa igraju sve igre zato što još nema igre koja ima DX11 za minimalne zahtjeve.
drugim rijecima,sve igre danasnjice koriste dx10 ili dx 10 i 11 zajedno,ali nema niti jedne koja je samo na dx 11.

drugim rijecima,sve igre danasnjice koriste dx10 ili dx 10 i 11 zajedno,ali nema niti jedne koja je samo na dx 11.
Naravno, al igrat Crysis 2 na DX 9... Glavno da su oni zadovoljni.
Ne znam sada koji je točno, istražit ću pa javim.
Jedan frend ima DX11 na GT220, a drugi na HD3850. U driverima je stvar.
GT220 nema DX11 podrsku a nema ni HD 3850.U WIN7 je podrzan DX11 i instaliran ali grafa koristi samo feature od DX10 API-a jer nema podrsku za DX11 pa ga ni ne koristi,nijedna od te dvije.Prva DX11 generacija je HD 5XXX u Radeona i GTX 4XX u Nviidie.
GT220 nema DX11 podrsku a nema ni HD 3850.U WIN7 je podrzan DX11 i instaliran ali grafa koristi samo feature od DX10 API-a jer nema podrsku za DX11 pa ga ni ne koristi,nijedna od te dvije.Prva DX11 generacija je HD 5XXX u Radeona i GTX 4XX u Nviidie.
LoL znam ja to, samo kažem da se mogu instalirat driveri s DX11 podrškom. Druga stvar što ih grafa sama po sebi ne podržava.
To sto si rekao nije tocno,sad si rekao i nikad vise.
Driveri nemogu kartici dati podrsku ukoliko ju sama nema.Hardwer mora podrzavati ono sto softwer treba a to u tom slucaju nema ni GT220 ni HD 3850.Obe podrzavaju DX10 i na njemu vrte igre,ili na DX9.Ovisi u kojem je API-u igra radena i koji os imas,tipa XP na kojem se igre vrte u DX9.Vista i WIN7 su prica za sebe i imaju podrsku za noviji DX API od DX9(DX10,DX10.1,DX11,DX11.1).
To sto si rekao nije tocno,sad si rekao i nikad vise.
Driveri nemogu kartici dati podrsku ukoliko ju sama nema.Hardwer mora podrzavati ono sto softwer treba a to u tom slucaju nema ni GT220 ni HD 3850.Obe podrzavaju DX10 i na njemu vrte igre,ili na DX9.Ovisi u kojem je API-u igra radena i koji os imas,tipa XP na kojem se igre vrte u DX9.Vista i WIN7 su prica za sebe i imaju podrsku za noviji DX API od DX9(DX10,DX10.1,DX11,DX11.1).
Krivo sam se izrazio, formulirao post. Moram poraditi na izražavanju.
Ne postoje DX11 driveri za grafu,postoje samo driveri koji omogucuju rad odredene grafe na odredenom OS-u.Postoji DX11 komplet koji skines sa Microsoft stranice ili neke druge i raspakiras pa mozes koristiti DX11 u WIN7 recimo.
Kolege, isplati li se dizati napon na HD 4870? Pošto je starija kartica neznam jeli sigurno. Dizao sam napon na GTS 450 pa je radila k'o zmaj i bila hladna kao da ju nisam clockao.
Riječ je o Sapphire HD 4870 512MB DDR5 sa dual slot hladnjakom.
Kolege, isplati li se dizati napon na HD 4870? Pošto je starija kartica neznam jeli sigurno. Dizao sam napon na GTS 450 pa je radila k'o zmaj i bila hladna kao da ju nisam clockao.
Riječ je o Sapphire HD 4870 512MB DDR5 sa dual slot hladnjakom.
Ne.
moze li mi iko reci zasto mi u dxdiagu na grafickoj pise 768 mb memorije kada je ona ustvari sa 1gb
moze li mi iko reci zasto mi u dxdiagu na grafickoj pise 768 mb memorije kada je ona ustvari sa 1gb
Ako ti GPU-Z piše da ima 1 GB onda ima.
Evo digao sam ju na 775/1100 pa što mislite kakva je za novije igre na 1080p? Neznam pošto trenutno igram samo COD4.
Solidna kartica za 1080P.Sa boljim hladnjakom ide i malo vise.Prevruca je to serija za OC sa tim hladnjacima.Inace rekao sam ti vec,vise ce ti donijeti boosta 50 mhz na jezgri nego tih extra 200 mhz na memoriji.
Evo digao sam ju na 775/1100 pa što mislite kakva je za novije igre na 1080p? Neznam pošto trenutno igram samo COD4.
Solidna kartica za 1080P.Sa boljim hladnjakom ide i malo vise.Prevruca je to serija za OC sa tim hladnjacima.Inace rekao sam ti vec,vise ce ti donijeti boosta 50 mhz na jezgri nego tih extra 200 mhz na memoriji.
Temperature su na 65° na OCCT-u na 30% venta, još da dodam da je na tim okretajima jako tih što znači da hladnjak nije loš nego je solidan i još prekraso izgleda. I ne zamaram se previše time, kartica je dugo prašinu skupljala, a ja ubrzo kupujem HD 6950 tako da...
Koja ATIjeva grafička kartica je u rangu ove ? (mislim u rangu jačine,ne cijene)
Linka vise nema.O kojoj se Nviidia kartici radi?
Asus ENGTX550 TI DC
Asus ENGTX550 TI DC
HD 4870/HD 5770 i HD 6770.Te kartice su u rangu GTX 550TI.
Asus ENGTX550 TI DC
HD 4870/HD 5770 i HD 6770.Te kartice su u rangu GTX 550TI.
Meni navedena grafa nekako pišti pri opterećenju, skužio sam tek kada sam skinuo bočnu stranu, kao da cvrči, čudan nekakav zvuk, kada stavim bočnu stranu niti ne skužim, ali me zanima jeli to opasno? Trenutno je na stock postavkama.
Ili zavojnice ili ventilator radi problem.Nije opasno koliko znam.
hoće li pasti cijene HD 69XX sad kad izlazi nova serija?
hoće li pasti cijene HD 69XX sad kad izlazi nova serija?
Najavljeno je, ali ne još neko vrijeme.
negdje sam pročitao da se ova kartica može otključati u HD 6970 pa me zanima jeli to istina?
negdje sam pročitao da se ova kartica može otključati u HD 6970 pa me zanima jeli to istina?
Ta se ne može, može Sapphire Dual fan 1GB i 2GB.
Ta se ne može, može Sapphire Dual fan 1GB i 2GB.
ja sam pročitao da se to može vidjeti po onoj oznaci HD-695A-CNFC -ako je slovo A onda se može otključati,a ako je X da se nemože?
ja sam pročitao da se to može vidjeti po onoj oznaci HD-695A-CNFC -ako je slovo A onda se može otključati,a ako je X da se nemože?
Vidi boldano/podcrtano. Samo te XFXice se mogu otključati. Oznaka za referentan 2GB-ni model.
ALI stvar je u tome da zapravo pod tom šifrom drže skroz drugu, nereferentnu HD6950 2GB. Znam iz iskustva jednog forumaša, gamera34 čini mi se.
Dakle drže jednu grafu, čija je šifra na linku neodgovarajuća. Shvaćaš?
Ima i nereferentnih XFXca koje se možda daju otključati, ali u to nisam upućen i ne želim ništa preporučivati po tom pitanju.
Sa Sapphirkom si siguran. Može i ova, otključava se u 1GB-nu HD6970 za razliku od ove maloprije koja se otključava u 2GB-nu HD6970. To je jedina razlika između te dvije grafe. To je 100% provjereno i za to osobno jamčim.
ma da,o tome sam baš i razmišljao,da jedno pišu a drugo prodaju jer je razlika za većinu kupaca neprimjetna.
A ovu sam i prije gledao i bio zainteresiran,ali nisam znao da se moež otključati,pa me sad još više zainteresirala jer je dosta povoljna.
Znaima me samo hoće li biti problema jer ima 1GB memorije u odnosu na 2GB? igram na 1920x1080 rezoluciji.
ma da,o tome sam baš i razmišljao,da jedno pišu a drugo prodaju jer je razlika za većinu kupaca neprimjetna.
A ovu sam i prije gledao i bio zainteresiran,ali nisam znao da se moež otključati,pa me sad još više zainteresirala jer je dosta povoljna.
Znaima me samo hoće li biti problema jer ima 1GB memorije u odnosu na 2GB? igram na 1920x1080 rezoluciji.
Na toj rezoluciji razlika je neprimjetna, a igre ionako ne profitiraju značajnije ispod 2560p, dakle slobodno ubodi 1GB-nu verziju. Bit ćeš zadovoljan.
Treba mi grafa za starog,igrao bi cod 2,4,6,eventualno battlefield 3,i mw3,ali to je ono,ako bude mogao. Procesor je sempron 140,na njegovoj matičnoj se ne otključava,ima 400w napajanje 2gb ddr2 800mhz. Grafa bi trebala imati hdmi,jer ima lcd na kojem se vrte full hd filmovi.Jedino neznam da li je jako velika razlika između 64bit i 128 bitne grafičke ? Isto tako me zanima koju predlažete novu,nebitno koja trgovina,ili ako netko ima za ponuditi nešto što sliči ovome što sam napisao gore. Hvala.
Treba mi grafa za starog,igrao bi cod 2,4,6,eventualno battlefield 3,i mw3,ali to je ono,ako bude mogao. Procesor je sempron 140,na njegovoj matičnoj se ne otključava,ima 400w napajanje 2gb ddr2 800mhz. Grafa bi trebala imati hdmi,jer ima lcd na kojem se vrte full hd filmovi.Jedino neznam da li je jako velika razlika između 64bit i 128 bitne grafičke ? Isto tako me zanima koju predlažete novu,nebitno koja trgovina,ili ako netko ima za ponuditi nešto što sliči ovome što sam napisao gore. Hvala.
HD5770 ako ideš na polovno, odnosno HD6770 ako ideš na novo.
Procesor će bit debeli bottleneck, ali šta je tu je, jeftinije se ni ne isplati danas previše, moći će fino vrtiti navedene CODove, osim MWa 3 za koji će morat nešto snizit postavke te BF3, za kojeg će trebat i značajnije srezat detalje.
Pretpostavka je da nije neka bijesna reza poput fullHD-a u pitanju.