planira promijenit procesor u skoro vrijeme, tako da to neće stvarati probleme...
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.923.637
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hvala na preporuci i pomoći :)
Treba mi neka grafa, sto jeftinija cisto da mogu gledat filmove/serije, youtube na full screenu (trenutno zastekava na full screenu), eventualno neki stariji cod odigrat i to je to.
Trenutna konfa je:
AMD Athlon II X2 250 3.00 GHz
Gigabyte GA-770T-D3L
Corsair 2x2 GB 1333 MHz
i prastaro cudo Sapphire X1950 GT 512 MB
aqprox 500 PS
Tako mi piše kad otvorim
Treba mi neka grafa, sto jeftinija cisto da mogu gledat filmove/serije, youtube na full screenu (trenutno zastekava na full screenu), eventualno neki stariji cod odigrat i to je to.
Trenutna konfa je:
Gigabyte GA-770T-D3L
Corsair 2x2 GB 1333 MHz
Koliko ti je budžet?
Koje napajanje imas?
aqprox 500 PS
Tako mi piše kad otvorim
aqprox 500 PS
Tako mi piše kad otvorim
Na to napajanje gledaj hd7770, r7 250, r7 250x i bude ok radilo s procom.
aqprox 500 PS
Tako mi piše kad otvorim
Na to napajanje gledaj hd7770, r7 250, r7 250x i bude ok radilo s procom.
Koliko se kreću cijene za ove grafe?
treba mi nešto do 500 kn plafon
Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje. Dakle frend mi je nabavio neki komp te me zanima koja jeftina grafa do nekih 500 kuna koja bi pasala. procesor je neki pentium dual core 3.0, nisam siguran koji tocno. On bi htio nesto zaigrati tipa skyrim. Hvala unaprid :)

Trenutna konfa je:
Gigabyte GA-770T-D3L
Corsair 2x2 GB 1333 MHz
Koliko ti je budžet?
Da ga ima isla bi cijela nova konfa, a ne ovako. Tako da nesto sto jeftinije a da radi kako spada.
EDIT: i zaboravio sam rec da rezolucija na kojoj treba radit je 1440x900
Od polovnih grafa gledaj Hd 5770/6770, to bi trebalo biti dovoljno za filmove, a i za pokoju igru. Lp
Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje. Dakle frend mi je nabavio neki komp te me zanima koja jeftina grafa do nekih 500 kuna koja bi pasala. procesor je neki pentium dual core 3.0, nisam siguran koji tocno. On bi htio nesto zaigrati tipa skyrim. Hvala unaprid :)
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-radeon-r7-250-oc-1-gb-oglas-17749230
U slučaju ovog modela je tako svejedno koje napajanje ima.
Pozdrav ljudi, sta mislite koja graficka bi bila dovoljna za 50-60fps na ultra postavkama za igre kao THE DIVISION, WITCHER 3, CRYSIS 3, BATTLEFRONT, HARDLINE itd na max rezoluciji od 720p monitor? imam g840 procesor dual core 2.8, 4 GB rama i 450w napajanje. procesor cu uzeti g2140 koji je 3.3ghz ili ako budem bolji s parama cak neki quad i5, mozda 2300. i ram na 8GB. Hvala :D

Aaah sranje...hvala puno na odg! :D
Tražim grafičku do 1000 kuna, polovnu i sa garancijom, koji je najbolji model koji se može kupiti kod nas za te novce?
Napajanje FPS 400W Hexa+, mobo Asus A68HM-K, ram Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz 8GB, proc AMD Athlon x4 860k
Tražim grafičku do 1000 kuna, polovnu i sa garancijom, koji je najbolji model koji se može kupiti kod nas za te novce?
Napajanje FPS 400W Hexa+, mobo Asus A68HM-K, ram Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz 8GB, proc AMD Athlon x4 860k
GTX 950 definitivno,bilo je ih na njuskalu za 900-tinjak kuna.
Ako ces AMD onda R9 270X je najbolje sa jamstvom sto ces naci,no zbog bolje rijesenih DX11 drivera,Nvidia puno bolje radi sa slabijim procesorima tako da bi isao na Nvidiu.
Takoder mozda ti uleti koja GTX 660 Ti sa jamstvom koje su isto jos solidne kartice
OK, hvala na odgovoru.
Od te tri, GTX950 je pretpostavljam najbolja i najskuplja?
GTX 950 preporuka kao sto i kolege kažu. nedavno sam je kupio. imam stariji procesor (C2Q 9400), odlicno radi i sa novijim igrama i nema ni blizu bottlenecka koliko se mislilo da će biti . Doduse puno bolje radi na 3.3 GHz , nego na stock 2.66 .Jeste da je većinu vremena između 90 i 100 %, ali i GPU load je visok ( iznad 85 % je skoro uvijek)
OK, hvala na odgovoru.
Od te tri, GTX950 je pretpostavljam najbolja i najskuplja?
Odi na YT i upisi "AMD 860K GTX950" i pogledaj gameplay videe ima ih dosta pa sam vidi sta mozes ocekivati :)
pogledaj gameplay videe ima ih dosta pa sam vidi sta mozes ocekivati :)
Namješteno kako kome paše.
Fino rade ti athloni 860k sa grafama do tog ranga zaista a jos su quad :)

isprike na spamu, molim preporuku, najbolju i najisplatljiviju grafu za phenom 955 OC na 4.0 sa planom upgradeanja uskoro, 12gb rama, cx430 napajanje
po mogućnosti novo, buđet za sad ne znam, molim prijedloge ako nije problem.
isprike na spamu, molim preporuku, najbolju i najisplatljiviju grafu za phenom 955 OC na 4.0 sa planom upgradeanja uskoro, 12gb rama, cx430 napajanje
ako neces uskoro upgrejdati onda neku gtx950, inace gtx 970!
to je za prijatelja, a kolko brzo misli upgrejdati, ne znam. još preporuka?
to je za prijatelja, a kolko brzo misli upgrejdati, ne znam. još preporuka?
GTX 960
to je najjača grafa koja je optimalna za to napajanje nakon sto nahrani phenoma na 4Ghz
uz to svaka jaca grafa bi bila u bootlnecku od strane tog proceora, bit ce i 960 ali ne u toliko zamjetnoj mjeri
R9 280x/380/380x (ako ces upgradeat uskoro)
pogledaj si temu r9 300 series, vidi grafove testiranja novih igara, 380x skoro pa u rangu 970