Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.955.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Iboz kaže...

Naravno da sam bio na nabavi.net, samo što na netu su recenzije i benchmarkovi od fancy modela , a tu kod nas nema nis..

svi su neki single fan modeli...ovaj gigabyte windforce je jedini dual fan ,, ali na protis sajtu ga nema!!

nesto sam vidio u uzi shopu al tamo cjene nisu povoljne!!

950 model ima 90 wata tdp. mislim da se ne bi trebao brinuti oko hlađenja sa jednim ventom. boljka 2 venta je jedino tišina.

i ne kužim kako nema nigdje wf model od gigabyte-a... si dobro tražio. nabava kaže 23 firme. iako onaj ipon treba maknut ili neka ga netko recenzira jer su cijene smiješene i "sve imaju".

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=GV-N950WF2OC-2GD

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 1:15 (ranko091).
12 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
keky911 kaže...
malina22 kaže...
keky911 kaže...

čiščeno je računalo nedugo, i grafu sam otvorio i promjenio pastu, ali ono čega nema su kako bi se to prevelo termalni jastučići ili thermal pads na onim vram-ovima...vide se tragovi da su bili ali ih nema i zato se vjerojatno grije, ali ventilarot i hladnjak su čisti, velim grafička je svoje dala, i čudi me da grafička nema utor za napajanje, pogotovo te starije serije, to je izgleda neka šrot serija grafičke...pogledat ću malo po njuškalu i na plaći nekaj uzet ako bude kaj primamljivo....

Ranije graficke nisu trebale mini hidrocentralu za napajanje kao neke danas pa su se napajale iz samog utora na ploci, nema to veze sa tim da li je graficka srot ili ne, a ta koju si stavio je u svoje vrijeme bila dobra graficka.

Izgleda da je moj procesor veći problem, naime cpu bottleneck-a grafiču i to jako, neznam zašto ali ovaj procesor samo tako dođe do 95+%, tako da moram naći neki quad core za am2+ da to ublažim.

Hvala

95% rada procesora nije nikakav znak bottlenecka.

Da bi bio nešto sigurniji da li ti je cpu usko grlo probaj istu igru vrtjeti na razlicitim detaljima. Ukoliko ti se fps ne mjenja neovisno o promjeni detalja (značajnih promjeni ne sada promjeni 1-2 postavke) gpu ti je bottleneckana.

Primjer: 

BF3 na high postavkama vrti na 37fps.a
BF3 na medium postavkama vrti na ~37fps.a
BF3 na ultra postavkama vrti na 35fps.a

fps brojeve sam izmislio ali nadam se da kužiš poantu

Ma CPU je problem, sad sam probao bio pes 16 koji vjerujem da ta grafička može na high, a cpu je bio na 100% al čudi me kak je to tak slab procesor naprama x2 250 athlon koji sam prije imao, to je sve skoro lijepo radilo, a ovo je čisti šrot od proca. Tu moram neki quad piknuti pa ćemo da vidimo :)

Chill Now And Forever
12 godina
Iboz kaže...

Gdje je napovoljnija ponuda za gtx 950, mislim sutra kupovati. 

Hvala unaprijed.

Uzmi u Alzi Asus STRIX, ja sam je uzeo prošli tjedan, kartica je fenomenalna.

https://www.alzashop.com/asus-gtx950-strix-dc2oc-2gd5-gaming-d2921510.htm?o=5

Ispada cca 1300kn.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

https://www.alzashop.com/r9-sapphire-toxic-boost-270x-d486350.htm?o=1#recenze

A da probaš ovu umjesto gtx 950/960...

Kako ide to s naručivanjem s ove stranice?

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
klitmaister kaže...

https://www.alzashop.com/r9-sapphire-toxic-boost-270x-d486350.htm?o=1#recenze

A da probaš ovu umjesto gtx 950/960...

Kako ide to s naručivanjem s ove stranice?

U alzi za tu cijenu mozes uzeti 380 oO

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan

Trenutno sam u nabavci nove grafičke i dvoumim se između ove 4:
Gigabyte GF GTX960 G1 GAMING OC, 4GB
MSI GF GTX960 Gaming 4GB
MSI R9 380 GAMING 4GB
XFX AMD Radeon R9 280x 3GB

i koju matičnu umjesto ove jer nema pci 3 utor.

ostatak kompa je:
msi h81m
i5 4460
KINGSTON 8 GB DDR3
fortron hyper 600w

Molim vaše za i protiv te obješnjenja za odgovore. Grafička treba trajati ne planiram ju tako skoro mijenjati kao ni konfu osim dodati još 8 gb rama, i definitivno matičnu jer ova nema pci 3 utor i tjt za sljedeće 3 godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 17:17 (sasac).

0 0 hvala 0
14 godina

280X je jača kojih 15% od 380 i 960. S tim da MSI i Giga imaju 3 godine garancije, a XFX 2. I 4GB verzije 380 i 960 ne moraš ni gledat jer ne znače previše, a povisuju cijenu

Nebitno ako nema pci 3, radit će bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 17:18 (zuper).
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

I mislio sam da je situacija sa grafama takva, xfx 280x mi je od početka bio favorit iako je najružnija ali gledaju se performanse te samo tražim potvrdu da je zaista najbolja od ovih modela...

14 godina

U praksi ti je isto koju god od tih odabrao s tim da je bolje odmah uzet od 4GB a ne od 2GB ili R9 280X od 3GB. Ja bi uzeo definitivno R9 380 ili GTX 960 od navedenih jer su novije grafe a neznatno slabije od R9 280X.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

U praksi ti je isto koju god od tih odabrao s tim da je bolje odmah uzet od 4GB a ne od 2GB ili R9 280X od 3GB. Ja bi uzeo definitivno R9 380 ili GTX 960 od navedenih jer su novije grafe a neznatno slabije od R9 280X.

gtx 970 ne moze iskoristiti 4GB memorije da je moze 960, daj ne pricaj gluposti.

280X sa 3GB je znatno bolji izbor od bilo koje 380/960 sa 4GB.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

kakve veze ima ako su novije, to je isto kao da kazes covjeku koji ima 7970 ghz ed. da uzme 280x jer je novija( zamisi svega 3 igre ce ici 2 fps-a bolje jer su driveri bolje optimizirani za doticne igre), 280x je u 95% slucajeva bolji izbor! a 960-tka s 4gb je cista glupost jer i s 970 jedva vrtim igre kojima uspijem natuci 3+gb vrama( dakle potrebni su papreno visoki detalji i snaga da to vrti pristojno), 960-tka s 4gb ima tek za 2000kn sto je van pameti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 20:47 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

4 gb na 380 i 960 znači jako malo. Da je cijena približno ista kao i sa na 2 gb verzijama onda OK, od viška glava ne boli. Problem je što oni to dobro naplate. Što se usporedbe sa 280X tiče ona je ipak brža kao i npr. moja GTX 770 sa samo 2 GB rama.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_960_g1_gaming_4gb_review,18.html

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Očekivao sam da će ovi biseri početi pisati gluposti iz neznanja .  Novije grafe imaju neke stvari koje R9 280X nema a uz to su ekonomičnije dok je gameplay sa sve tri u praksi manje više isti. Od viška rama glava ne boli. Kad i ako zafali rama na grafi ne možeš ga dodat kasnije. Uglavnom, bolji izbor je nova tehologija nego stara a sad očekivano je da isti ljudi uvijek pišu i trabunjaju bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 20:52 (itomic009).
13 godina
protjeran
XXX kaže...

4 gb na 380 i 960 znači jako malo. Da je cijena približno ista kao i sa na 2 gb verzijama onda OK, od viška glava ne boli. Problem je što oni to dobro naplate. Što se usporedbe sa 280X tiče ona je ipak brža kao i npr. moja GTX 770 sa samo 2 GB rama.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_960_g1_gaming_4gb_review,18.html

kaj reci bolesnih 14 fps-a vise u bf4 na ultra detaljima! i to referentna 280x! pametnom dosta!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 20:55 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan

R9 280X u prosjeku ~10% brža od GTX960 i R9 380. Hoće li se tih 10% igdje primjetit?

A Stjepko GTX960 s 4GB je bilo za ispod 1750kn, sad je najjeftinija 1800kn valjda dok ne dođu nove narudžbe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

R9 280X u prosjeku ~10% brža od GTX960 i R9 380. Hoće li se tih 10% igdje primjetit?

A Stjepko GTX960 s 4GB je bilo za ispod 1750kn, sad je najjeftinija 1800kn valjda dok ne dođu nove narudžbe.

Misliš 17% jer ovo je usporedba sa OC verzijom i neklokanom 280X.

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Misliš 17% jer ovo je usporedba sa OC verzijom i neklokanom 280X.

Daleko je to od clockane GTX960, evo ovdje je tek pošteno clockana. Trenutno imam Asus GTX770 DCII i daleko sretniji bi bio da imam GTX960 pa da je s guštom clocnem do 1.5GHz i da opet bude hladna i efikasna, pa nek i bude sporija 5-10%. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 21:10 (Penryn).
17 godina
odjavljen

Previše je to para za rang performansi od prije par godina. GTX 960 je već sada neki minimum za relativno ugodno igranje na full HD rezoluciji. Nikada za tu karticu ne bi dao više od 1200-1300 kn.

edit: imao sam kloknutu GTX 760 koja jednako kao i stock 960 i neke igre su doslovno neigrive na tom rangu kartica. Sa GTX 770 idu uredno a da ne pričam o kloknutoj 280X.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 21:20 (XXX).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Daleko je to od clockane GTX960, evo ovdje je tek pošteno clockana. Trenutno imam Asus GTX770 DCII i daleko sretniji bi bio da imam GTX960 pa da je s guštom clocnem do 1.5GHz i da opet bude hladna i efikasna, pa nek i bude sporija 5-10%. 

Sto si kupovao dc2, sto ne referentnu? 
U jednoj temi pricas da se ne isplati uzimati ista bolje osim stock varijante a sad ovo....ccc stvarno si 

A sad ako hoce covjek da ustedi moze uzeti i 950 pa i 260X da se naigra u 1080p sa zrtvom nekih detalja ali idete u  previse....

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Previše je to para za rang performansi od prije par godina. GTX 960 je već sada neki minimum za relativno ugodno igranje na full HD rezoluciji. Nikada za tu karticu ne bi dao više od 1200-1300 kn.

To je druga stvar, zato i nisam uzeo GTX960 već puno jeftiniju 770, jasno rabljenu. Al tko uzima isključivo novo po meni je bolje ili najjeftiniju GTX950 pa clockat ili GTX960 4GB/R9 380 4GB za ~1750kn. R9 280X em je stari GCN em je skuplja ~200kn a nudi šta, 10% performansi(i to ovisi od igre do igre, negdje nije uopće brža) za 100W veću potrošnju.

chaselol: Za cijenu za koju sam je dobio bio bi zadovoljan i da je referentna.. al svejedno, grije se nenormalno za jedan "premium" Asus DCII proizvod.

i btw. nisam rekao da se ne isplati išta bolje od stock već da ima i drugih dobrih kartica(koje nnemaju stock pcb) a jeftinije su. Recimo prije ove DCII sam imao običnu Gainward s 3 venta i vjerovao ili ne bila je bolja kartica - tiša, hladnija i memorija je išla preko 8GHz. Ova GTX770 DCII teško razočaranje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 21:51 (Penryn).
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
XXX kaže...

To je druga stvar, zato i nisam uzeo GTX960 već puno jeftiniju 770, jasno rabljenu. Al tko uzima isključivo novo po meni je bolje ili najjeftiniju GTX950 pa clockat ili GTX960 4GB/R9 380 4GB za ~1750kn. R9 280X em je stari GCN em je skuplja ~200kn a nudi šta, 10% performansi(i to ovisi od igre do igre, negdje nije uopće brža) za 100W veću potrošnju.

chaselol: Za cijenu za koju sam je dobio bio bi zadovoljan i da je referentna.. al svejedno, grije se nenormalno za jedan "premium" Asus DCII proizvod.

Pa ja sam prodao GTX 760 i nadoplatio 200 kn za ovu 770 DCII ali najbolje ponude su bile jedno vrijeme 280X sa garancijom za 1200 kn. Ovi sad modeli sa još slabijim performansama su ni vrit ni mimo:D. Onda bolje dodati još nešto pa ubost GTX 970 ili R9 390 pa znaš kaj imaš. Ove 960/380 su užasna ponuda, novac u prazno.

14 godina
Kao što je itomic rekao, novija grafička ima neke prednosti. Recimo, 960 ima featurse poput DSR, Shadowplay, MFAA, full HEVC support, HDMI 2.0... I 380 isto ima neke prednosti zbog naprednije arhitekture. Samo ovisi jel ih misli koristiti
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

eto nakon vaših odgovora zapeo sam između :
Gigabyte GF GTX960 G1 GAMING 4gb i MSI GeForce GTX 960 GAMING 4gb,od 280x sam odustao jer mi se čini da će biti outdated za cca 2 godine

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 11:17 (sasac).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
sasac kaže...

eto nakon vaših odgovora zapeo sam između :
Gigabyte GF GTX960 G1 GAMING 4gb i MSI GeForce GTX 960 GAMING 4gb,od 280x sam odustao jer mi se čini da će biti outdated za cca 2 godine

Pogledaj sam na netu, bilo koji test 280X kartice i 960/380 sa 2/4 GB memorije, ali ni prismrditi im ne moze osim u cjenovnom rangu!!!

Mani se te sarene laze za budale, 4GB na toj kartici je neiskoristivo!
Istu stvar mozes naci i na nekim grafama tipa od asusa r9 270X sa 4gb memorije ili ne daj Boze 7750 sa 4gb 
Uzmi ako jos moze naci 280X jer su EOL, jer 380X ce doci na police i imace znatno vecu cijenu a isti proizvod manje/vise.

9 godina
neaktivan

Vidio sam da drži veći frame rate pitanje je isplativosti pošto kod nas je dostupna za 2000 kn a ove ostale "nove" su cca 2100,nekako me njena starost najviše koči u kupnji te grafe...

13 godina
neaktivan
sasac kaže...

Vidio sam da drži veći frame rate pitanje je isplativosti pošto kod nas je dostupna za 2000 kn a ove ostale "nove" su cca 2100,nekako me njena starost najviše koči u kupnji te grafe...

Pogledaj ponovo

9 godina
neaktivan

pregledao sam sve moguće stranice i tamo gdje je dostupna je 1999,dok su ove ostale u izboru 100-150 kn max skuplje...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sasac kaže...

pregledao sam sve moguće stranice i tamo gdje je dostupna je 1999,dok su ove ostale u izboru 100-150 kn max skuplje...

Evo jedne na njuskalu uz garanciju 1599kn

11 godina

E ljudi, mogu kupiti novu gigabyte gtx 960 itx ili asus r9 280x dcii (sa tim što je ova radeonka polovna) za istu lovu. Kakvo je vaše mišljenje?

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 23:16 (Chico12).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

!o boze...

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice