Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Uspio spasiti Zotac GTX480 AMP! sa rernom (10min u zagrijanu, na 200c, prethodno demontirao hladnjak, sve plastične i gumene dijelove). Bacala je bila ranije BSOD, crn ekran, ili nešto deseto, nakon instalacije drivera, ništa nije pomagalo.

I tako kreće pohod, i potez očajnika..

http://www.pohrani.com/f/p/12H/33hM19HG/1.jpg

{#} kartica je još uvijek zmaj, probao nekoliko igara, idle je od 37-43c, load oko 70. Hladnjak je Zalman VF3000, tvornički, pasta nova iz ADM-a, AC MX2.

Čini se meni da tek nabavljena jadna ASUS-ova GTX670 DCII ide u prodaju. Meni ova reparirana čisto dovoljna. {#}{#}

Upravo pišem s nje..do kad, dragi Bog zna. Ali radi! Performanse u rangu HD7850 2G, imao sam MSi TFIII model 7850tke, nema razlike na prvi pogled, Just Cause 2, Rift, Medal of Honor, sve identično igrivo.

Šou program..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 21:07 (thedream).
Moj PC  
11 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Hvala.

(i na komentar gore, ne znam to sve stavit u jedan post, heh):

Ali po tome, ja nemogu kupiti graf ispod 2200+ kn ako ocu sve vrtiti na ultra?

Mozda je snobovski, ali kada sam vec toliko dao, onda tih par sto kn cu prezivjeti (iako kada se zapitam, preko 2k za graf....)

moze neka preporuka bas?

jer di god gledam dodu oko 2300kn, a onda si opet gledam 280x vapor x (ta graf mi je pre).

A ove 285 koje vidim, jel to cemu ili je 280x bolja?

17 godina

285 je bolja od 280 ali ne i od 280x 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 0:19 (4mal).
Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
protjeran
To nije istina da je 285 bolja od 280, to iskljucivo ovisi o modelu tj na koliko mhz radi core speed! Dakle 285 je neisplativa kad se za te novce uzme 280X! I evo za kolegu gore puno bolja kartica od vapor-x modela, odlican wf3 model od gigabajta: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gv-r928xoc-3gd20/ Revizija 2.0, tiha, hladna, podnosi poprilican overklok i enormna ;) garancija od 3 godine! Ako zelis usparati 200-300kn uvijek mozes uzeti i solidnu dual-x od sapphira!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 8:32 (Stjepanj).
16 godina

razlika  izmedu te gigabyte i saphire ako moze ? thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prvo dimenzije, giga je veca i ima tri venta sto odmah znaci tisa, hladnija.

Perfomanse su identicne, isti graficki cip ako koja ima veci takt ona ce biti u prednosti ali to je tako mizerno..

Obavezno dimenzije provjeriti barem tri puta jer dosta grafa ne staje u budzet kucista sto 95% nas koristi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 10:32 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina

pa bas gledam, a se isplati onda ta razlika 200/300 kn ? mislim da u moje mora stat (gledam i polako se spremam za kupovinu pa istrazujem,nemam zurbe pa zato ispitujem)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Osobno bez razmisljanja bi uzeo gigu, pogotovo rev2,0! Rev 1.0 je imala pre agresivne rpm pa je bila nepotrebno glasna u loadu!lp
13 godina
neaktivan

Ljudi ovako, trebam drugo misljenje

sklapam prijatelju pa jednu poprilicno napucanu masinu, za gaming na tri monitora 3x1080p novac je najmanji problem i dosli smo do graficke

Cjenovni rang je 800 eur:

Dal' se isplati ici na SLI/CF neke dvije graficke?
Ili ja sam cak razmisljao i o r9 295x? Ona se moze naci za ~850 eur mislim da to ne bi bio problem ali sigurno bi to bio vrhunac.

Za bottleneck ne brinem, jer ce ici na i7 pete generacije, ddr4 memoriju itd.
Ako neko ima iskustva za gaming molim savjet, hvala svima {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ljudi ovako, trebam drugo misljenje

sklapam prijatelju pa jednu poprilicno napucanu masinu, za gaming na tri monitora 3x1080p novac je najmanji problem i dosli smo do graficke

Cjenovni rang je 800 eur:

Dal' se isplati ici na SLI/CF neke dvije graficke?
Ili ja sam cak razmisljao i o r9 295x? Ona se moze naci za ~850 eur mislim da to ne bi bio problem ali sigurno bi to bio vrhunac.

Za bottleneck ne brinem, jer ce ici na i7 pete generacije, ddr4 memoriju itd.
Ako neko ima iskustva za gaming molim savjet, hvala svima {#} 

evo ti ovdje direktna usporedba 2k i 4k, cisto informativno da vidis kak se perfomanse krecu

s gtx780ti, r9 290x, gtx980, gtx780, r9 295x...

mislim da si ovdje mozes odvagnuti sta je najisplativije!

inace trenutno i s dvije 280x jedva vrtim 4k, dakle minimalno 2x780 ili 2x290 za doticnu rezu...

daleko je jos to za single gpu kartice!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 14:21 (Stjepanj).
11 godina

Zar je moguće da obična 780-ka daje toliko manje framove od ostale 3!? Od 6fps pa na više konstantno.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Zar je moguće da obična 780-ka daje toliko manje framove od ostale 3!? Od 6fps pa na više konstantno.

bf3 je isao bolje na gtx 6xx seriji, amd je promjenio pricu i odnos perfomansi u bf4 na svoju stranu, malo bolje nista sad da se krstis od razlike{#}lp

15 godina
neaktivan

Razmišljam si da uzmem ovu grafu http://www.instar-informatika.hr/graficka-msi-r7-250-oc-1gb-ddr5-vga-dvi-hdmi/msi-r7-250-1gd5-oc

Pošto je moja hd4890 pocela zafrkavati pa planiram uzeti nešto unutar tog budžeta. Ne namjeravam igrati na ultra postavkama.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 10:18 (Kewin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Kewin kaže...

Razmišljam si da uzmem ovu grafu http://www.instar-informatika.hr/graficka-msi-r7-250-oc-1gb-ddr5-vga-dvi-hdmi/msi-r7-250-1gd5-oc

Pošto je moja hd4890 pocela zafrkavati pa planiram uzeti nešto unutar tog budžeta. Ne namjeravam igrati na ultra postavkama.

Što da ne, idealno!{#}

Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Ne, radije uzmi 250X verziju ona je dosta jaca grafa od te a razlika u cijeni je minorna ima je od 695 kn na istom mjestu gdje si gledao tu.

14 godina
3D1N kaže...

hvala puno na brzim odgovorima, ev sad pogleda bas napajanje nazalost 420W, znaci otpada i hd7770 i r7 260 i r7 250x...

ostaje mi r7 250 i gtx 650 za sad jer njima treba 400W napajanje (bar sam ja tako naso na netu, game-debate stranica pod stavkom Recommended PSU)..

jbg da je bar 30W mi jace napajanje ova r7 250x bi bila sjajan izbor, ovako sam osto izmedju ove dvije, koja je bolja za uzet ili neka treca?

Slobodno uzmi r7 250x,ili r7 260x. Te kartice nisu veliki potrosaci.420w je u svakom slucaju dovoljno za te grafe i ostatak konfe.

13 godina
Kewin kaže...

Ispod R7 250x 1Gb DDR5 ja ne bi niša gledao....

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act + www.bug.hr/cijene/
11 godina
neaktivan

imam jedno pitanje ako netko zna odgovor,

planiram prodat graficku karticu, stara je godinu dana i ima jos 2 godine garancije samo problem je sta sam ja kupovao cijeli komp u kompletu i sad  mi je na racunu garancija na sve dijelove ,zajedno s monitorom

sad racun nemogu dat radi ostalih komponenti, pa je zna netko sta bi mogao napravit u vezi garancije, kad prodam graficku da drugoj osobi vrijedi garancija?

ima na kutiji od graficke najljepnica na kojoj pise da je garancija 3 godine al vjerujem da to ne vrijedi bez racuna? dali se mozda moze racun fotokopirat kao dokaz ili tako nesto, neznam sta bi napravio

pa ako netko zna odgovor ili je bio u slicnoj situaciji da pomogne bio bi zahvalan

ispricavam se ako sam fulao temu, neznam u kojoj temi bi pitao

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ako nemas naljepnice iza na kucistu, grafu slobodno izvadis, kopiras racun i das covjeku...lp

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

jedno pitanje ,da li moze neko 500W napajanje doslo sa kucistem Spire 1072 moze da gura   R7 250 bez problema, i koji proizvođač je najbolji ,mislim najkvalitetniji ,hvala svima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. ovo je moja konfa i htio bih nadograditi graficku pa molim prijedloge graficke. 

, Konfa

Proc-Amd x4 740 3.2 ghz

matič-Asrock fm2a88m extreme4+

Ram-4 gb ddr3 1600 mhz 

Grafa-Sapphire 7770 1 gb gddr5

Hd-1 tb hard disk

Napajanje-Corsair cx 430w 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pozdrav ljudi posto se vi jako dobro razumite u graficke iman pitanje
ja uziman sad u tijedan il dva novi komp pa me zanima koja je razlika izmedu ove dvu graficke

XFX Ati R9 280 3GB DDR5 Black Edition i

Gigabyte AMD Radeon R9 280 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wayto XD kaže...

pozdrav ljudi posto se vi jako dobro razumite u graficke iman pitanje
ja uziman sad u tijedan il dva novi komp pa me zanima koja je razlika izmedu ove dvu graficke

XFX Ati R9 280 3GB DDR5 Black Edition i

Gigabyte AMD Radeon R9 280 

Razlika je u kvaliteti proizvođaca koja je po mom na strani Gige i eventualno ima sitna razlika u temeljnom taktu.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
12 godina

Strava od kartice {#}

CU

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. ovo je moja konfa i htio bih nadograditi graficku pa molim prijedloge graficke. 

, Konfa

Proc-Amd x4 740 3.2 ghz

matič-Asrock fm2a88m extreme4+

Ram-4 gb ddr3 1600 mhz 

Grafa-Sapphire 7770 1 gb gddr5

Hd-1 tb hard disk

Napajanje-Corsair cx 430w 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

7770 je taman za taj komp...

koje igre igraš? jer ako nije nešto multy i tipa bf4 moglo bi se metnuti nešto jače...ako igraš takve onda nema smisla jer ces imati BN

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act + www.bug.hr/cijene/
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nabavit cu BF4,COD advanced warfare,watch dogs... 

Daj mi neke prijedloge grafe pa cu vidjet cijenu itd. 

13 godina
neaktivan
Karlo.barcelona kaže...

Nabavit cu BF4,COD advanced warfare,watch dogs... 

Daj mi neke prijedloge grafe pa cu vidjet cijenu itd. 

7790/r7 260x onda radije uzmi, gledaj verziju sa dva venta iskljucivo radi hladjenja grafe nista vise {#}

13 godina
Trenutna graficka je Sapphire HD 4870 1GB GDDR5 256bit koja je vec polako na izdisaju pa bi uzeo drugu. U uzi izbor su pale sljedece, naravno rabljene, pa me zanima sto je najbolje uzeti s obzirom na ostatak konfiguracije koja se nalazi pod moj komp:

HD 6770 1GB GDDR5
XFX 5770 1GB DDR5 xxx edition
Sapphire HD 7750 1GB DDR5 (garancija jos godinu dana)
Palit GTX550 Ti 1GB DDR5

Sve kartice mi se nude za 400kn

Nisam neki okorijeli gamer, udaram uglavnom diablo 3, ponekad nesto od novijih naslova (doduse nisam se puno naigro novih igara zbog dx jer ova moja podrzava samo dx10)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Možda da uzmeš 7750? Tu je negdje po jačini s 6770, a ima garanciju, što je lijepa prednost.
Pogotovo ako su sve za iste novce.
Optimizam je nedostatak iskustva.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice