Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
deepblue kaže...

Treba mi neka web stranica za uspoređivanje grafičkih kartica. Neki dan sam naiso na neku gdje se usporeduju fps-i u igri i performanse izmedu dvije bilo koje kartice koje odaberem ali ne mogu se sjetiti imena stranice. Pa ako neko može da pomogne?

anandtech

16 godina
neaktivan
Imaš link u vodiču-1. Poruka!
Uskoro update s novijim grafama... ;)
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

sastavljam novi pc i zanima me šta mislite o Sapphire HD 6850 Toxic, 1GB GDDR5 256bit?

dali uzet nju ili neku drugu za tu cijenu??

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 21:51 (baja52).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Uzmi HD5850 jer je za svoju cijenu predobra.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina

ja takoder u 6. mjesecu poboljsavam svoj komp i sad mi treba samo jedna preporuka za graficku karticu...imam 17" monitor(malo mali ali dobar) i treba mi sad neka graficka znaci da ne bacam pare na hd6xxx i gtx5xx nego neka koja bi mi pokretala npr. crysis 2, bf3 kad izade i da mi drzi bar godinu dvije...proc ce biti x6 1055T

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ne misliš mjenjati monitor, nemoj izdvajati više od 1000kn za grafu jel svaka od GTS250 na dalje će ti vrtit sve igre na high na tom monitoru. Opet moj savjet ti je da smanjiš buđet za komp i uzmeš neki 21.5" HD monitor, quad core i mainstram grafu ( 5850,6850,GTX460 ) . 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
imba kaže...

Ako ne misliš mjenjati monitor, nemoj izdvajati više od 1000kn za grafu jel svaka od GTS250 na dalje će ti vrtit sve igre na high na tom monitoru. Opet moj savjet ti je da smanjiš buđet za komp i uzmeš neki 21.5" HD monitor, quad core i mainstram grafu ( 5850,6850,GTX460 ) . 

ma stvar je u tome da meni ne treba veci monitor i bolje kad je manji, manje mi se oci kvare{#} a zelim uzeti jaki procesr jer se dosta koristim 3d alatima i programiranjem tako da mi trebaju vece performasne pa ne stedim kod proca.....samo jos da provjerim...izmedu ddr3 1333Mhz i 1600Mhz nema potrebe za 1600Mhz jer nisam overclocker..jesa li u pravu?

★★★★★
15 godina
neaktivan

Ne kužim baš ovo, radiš sa 3D a mučiš se na 17" ? 1055t ima mali clock, radje potegni do i5 sandy ili čekaj bully-a, ne isplati se sad ovog AMD-a uzimat po ovoj cijeni. Što se tiće ram-a, G.Skill Ripjaws 1333mhz 7-7-7-21, odlična mema za 419kn. 

15 godina
imba kaže...

Ne kužim baš ovo, radiš sa 3D a mučiš se na 17" ? 1055t ima mali clock, radje potegni do i5 sandy ili čekaj bully-a, ne isplati se sad ovog AMD-a uzimat po ovoj cijeni. Što se tiće ram-a, G.Skill Ripjaws 1333mhz 7-7-7-21, odlična mema za 419kn. 

ma cist solidan mi je...dok radi dobar je...koja onda prc da uzemam a da mogu dobiti dobre performanse 

★★★★★
15 godina
neaktivan

Koju grafu da uzmem da mi vrti sve igre na Max detajima (Znaci BEZ AA i AF)?

Reza 1280x1024

malada
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 23:03 (malada).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
imba kaže...

Bit će da ne vidiš dobro !

15 godina
neaktivan
imba kaže...
imba kaže...

Ovo je upuceno meni?

malada
15 godina
imba kaže...
imba kaže...

neznam

★★★★★
15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
imba kaže...

ma cist solidan mi je...dok radi dobar je...koja onda prc da uzemam a da mogu dobiti dobre performanse 

njemu je upučeno, napisao sam mu odgovor prije nego što je postavio pitanje.

16 godina
neaktivan
Malada: buldozercinu x6/x8 i neku Gtx550/460...;)
Dosta OT!
16 godina
neaktivan

Update urađen! ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radeon HD 6950 ili GTX 560 Ti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
6950 1gb verzija ili 2gb?
Referentne?
14 godina
neaktivan

verzija od 1 gb , 2 gb je onako besmisleno jer imaju gotovo iste performanse

16 godina
neaktivan
Da, ali ju je moguće unlockati u 6970! ;)
Igra tu puno faktora-ostatak pca, posao i sl... Al na prvi pogled-nvidia FTW!
16 godina
neaktivan

Trebao bi jednu grafu :D

Igre slabo igram, najvise rad u Acadu, Corelu i slicnim programima, ponekad baratam sa velikim bitmapama. Na grafu bi trebao moci spojit 3 monitora, znaci 2dvi + display port ili obratno, da nemoram koristiti kojekakve adaptere i vazno je da je grafa tiha, a ne kao da imam omanji avion u kucistu :D

www,sobitza.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Do koliko love? Pogledaj neku nereferentnu ATI hd6850/70 ili gtx560ti...
15 godina
neaktivan

Samo AMD omogućava korištenje 3 monitora na jednoj kartici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A i to sto kažeš... Sve imaju po 3-4 videoizlaza, Al atice mogu slati istodobno videosignal kroz to, dok nvdije bas i ne... :P
Ugrabi neku nereferentnu HD6850... ;)
16 godina
neaktivan

Prvo sam mislio uzet HD5770 al me zabrinjava 128bit sabirnica :D

Najvjerovatnije cu uzeti Ovu 

www,sobitza.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 14:24 (Razarach_NG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dobar izbor ;)
14 godina
neaktivan

Evo čini mi se da je došao zadnji trenutak da kupim graičku karticu, samo što je prije toga moram odabrati {#}

Problem je u tome što me ova MSI GTX 560ti u Hrvatskoj dođe isto kao u Mariboru (Slovenija) Sapphire 6950 2 GB, znači oko 1600 kn. Da li ću požalit ako u Hrvatskoj uzmem GTX 560ti jer neda mi se baš više od 500 km prolazit samo za grafičku?

Hvala.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Evo čini mi se da je došao zadnji trenutak da kupim graičku karticu, samo što je prije toga moram odabrati {#}

Problem je u tome što me ova MSI GTX 560ti u Hrvatskoj dođe isto kao u Mariboru (Slovenija) Sapphire 6950 2 GB, znači oko 1600 kn. Da li ću požalit ako u Hrvatskoj uzmem GTX 560ti jer neda mi se baš više od 500 km prolazit samo za grafičku?

Hvala.

Mislim da ti nema baš prevelike razlike jedino ako se ta Sapphire još da otključati u 6970. Inače bih uzeo GTX560ti jer je prije bila 1700-1800kn i ima odlično hlađenje (Twin Frozr)

14 godina

mislim da neces...ako se ta 6950 nemoze otkljucat nemoj ic po nju..uzmi 560 ti u nas..ako se moze otkljucat otidi po nju {#} EDIT:6970 ti je jaca desetak posto od gtx560 ti cisto inforamtivno

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 15:29 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

mislim da neces...ako se ta 6950 nemoze otkljucat nemoj ic po nju..uzmi 560 ti u nas..ako se moze otkljucat otidi po nju {#}

Hvala. Problem je da se može otključat što me još više buni. Znači ona se 100% otključava jer baš imaju dvije u ponudi i jedan je rev.2 a druga je obična. 

Kruger
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice