Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.303
|
čitano: 6.054.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa ne znamo šta igraš ali meni na taj komp nema ništa smisla nego sve od nule . Ali sad ono, ti slobodno nadogradi samo grafu pa da vidiš koliko boosta imaš, i je li ti ok. 

15 godina
Petar hw kaže...

fsr je manje zastupljen i losija je tehnologija, evo ti u dead spaceu pogle muljeviti tekst desno:

FSR je lošiji ali i dalje dobar, pogotovo na 4K....+ imamo AMFM 2 frjem gen za sve igre koji radi odlično. 

Kaj se zastupljenosti tiče nisam odavno vidio igru bez njega. U stvri jesam prvi RDR koji je sad iszašao ali on radi nativno na 4K uz puno fpsa pa me nije briga.

9 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Eto, negdje sam prije naveo, zamjenio jednu grijalicu (RTX 3090) za drugu (RTX 4090). Niđe veze, majke mi. Šalim se ali RTX 3090 cucla više nego 4090, na istom mjestu, ista igra i lock fps. Ok, nebitno, ali samo da velim, ja se oko 70% vremena više igram na amd nego nvidiji, dobre i jedan i druga, nisam ljubitelj FSR-a i DLSS nego teram bez toga. 

p.s. ne sudi konja kojeg nisi jahao ....

Taraba WoW
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
itomic009 kaže...

Pa ne znamo šta igraš ali meni na taj komp nema ništa smisla nego sve od nule . Ali sad ono, ti slobodno nadogradi samo grafu pa da vidiš koliko boosta imaš, i je li ti ok. 

Moze li ryzen 5600+16 BG RAM +RX 6600 ?

13 godina

To ti je odličan combo, samo ako može sad već kad je ram jeftin (DDR4), rokni odmah na 2x16GB i to je to. 

5 godina

Hej ekipa, preporuku za kupovinu GPU-u molim.

Znaci ne znam sto uzeti za ultra wide, 1440p, 21:9 gaming, multimediju i nesto programiranja. 7800xt, 7900GRE, 7900xt ili cekati 8000 seriju?

7800xt mi se cini preslaba. Zna li netko kako bi se ovaj rat s tarifama mogao preliti na EU trziste? Hoce li GPU i 8000 serija otici u nebo s ciframa?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi čekao novu seriju, po najavma trebale bi imati dobre cijene i performanse, loliko sam pratio izlaze cc u 2. mjesecu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Petar hw kaže...

pimpek ti se drzi kilavo. evo bas sam pola sata nakon pisanja posta pazario rtx3070 gigabyte vision za 270e,

odmah po ustekavanju je istestirao i nije tiha nikako, zahtijeva 2300rpm za 77c,

testirao u battlefieldu teoriju gore - zakucao fan i temperature limit u msi afterburneru i rezultati su:

default uz jako hlađenje 2300rpm i bez udaranja u temperature limit boosta 1890mhz i daje 106fps,

uz 60% fan 1200rpm i udaranje u 83c power limit pada do 1725mhz i tada na istoj tocki daje 101fps,

dakle nekih 5% sto mi je prihvatljivo na racun tisine 

edit: high res pics  

https://ibb.co/9gJv3Dq
https://ibb.co/zRCdHGY

Previše to pada,mislim na taktove ne na pimpek...nisi stavljao custom fan curve?

5 godina
forumaš kaže...

Ja bi čekao novu seriju, po najavma trebale bi imati dobre cijene i performanse, loliko sam pratio izlaze cc u 2. mjesecu.

I ja sam najblize cekanju nove serije. Ili ubosti 7900xt po nekoj dobroj cijeni, npr. 600 eura haha. Za 8000 seriju cijene bi bile navodno 499-599 dolara, najava na CES-u 06.01 ako se ne varam. Ja ocekujem 650 eura za 8800 GPU.

Oko cekanja 8k serije me najvise brinu najavljene tarife u Americi. U teoriji to se tice samo USA, ali ovi cigani bi mogli iskoristiti to i preliti te cijene na EU.

15 godina

Otkad to izlaze nove jače grafe sa manjom cijenom od stare serije u opticaju? Nikako vas naučit. Možda USA ne pratim tamo, u europi nečemo to vidjeti. Ako tarife odu to je dizanje cijene jel oko 25% i sigurno će to imati utjecaj ovde.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 10:55 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

AMD sa svojim "savršeno prosečnim" tržišnim udelom bi mogao malo da popravi bang for buck ako ne želi da iščezne.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ljuke kaže...

Znaci ne znam sto uzeti za ultra wide, 1440p, 21:9 gaming, multimediju i nesto programiranja. 7800xt, 7900GRE, 7900xt ili cekati 8000 seriju?

7800xt mi se cini preslaba. Zna li netko kako bi se ovaj rat s tarifama mogao preliti na EU trziste? Hoce li GPU i 8000 serija otici u nebo s ciframa?

Hvala!

Imam UW 34" i RX 7900XT i skoro sve na high ili ultra (šta je već ponuđeno) ide preko 100 fps-a. Tako da ni RX 7900XT nije loša opcija.

15 godina

Novi gpu će biti u prodaji cijenom točno koliko budu jači ili slabiji od rx7000. Tako se cijena formira inače pa računajte. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Pošto sam prodao Rtx 4070 Super, mislim da bih sljedeće godine mogao kupiti baš RX 7900XT.

Nadam se da će malo pojeftiniti, bar do 670€ model s dva ventilatora (s tri mi ne stane)

Vidjet ću što će Nevidija izbaciti početkom ožujka, no ako nastave s ovim davljenjem i 12 GB memorije, totalno ću ih ignorirati.

Nadam se da će i AMd nešto izbaciti/ubaciti na tržište.

Budemo videli, što bi rekli u Zagrebu.

Nisam paćenik ni za crvenima, ni za zelenima.

Osim toga, na moju odluku će utjecati i izdavanje igara.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 11:56 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
3 godine
dery kaže...

Novi gpu će biti u prodaji cijenom točno koliko budu jači ili slabiji od rx7000. Tako se cijena formira inače pa računajte. 

Da, ljudi su nekada u zabludi.

Misle da će izlaskom novih modela stari modeli ići 30/40% dolje, a to se nije dogodilo ni u povijesti ni u historiji.

合氣道
15 godina
Zaporožac kaže...

Pošto sam prodao Rtx 4070 Super, mislim da bih sljedeće godine mogao kupiti baš RX 7900XT.

Nadam se da će malo pojeftiniti, bar do 670€ model s dva ventilatora (s tri mi ne stane)

Vidjet ću što će Nevidija izbaciti početkom ožujka, no ako nastave s ovim davljenjem i 12 GB memorije, totalno ću ih ignorirati.

Nadam se da će i AMd nešto izbaciti/ubaciti na tržište.

Budemo videli, što bi rekli u Zagrebu.

Nisam paćenik ni za crvenima, ni za zelenima.

Osim toga, na moju odluku će utjecati i izdavanje igara.

Šta ti bi kupiš prodaš luđi si od mene. Računaj kako će xt(sve su sa tri venta,sa dva ne preporučam) biti 690e tako da bi ova 8800xt ako je jača mogla do 800e.

11 godina
Zaporožac kaže...

Misle da će izlaskom novih modela stari modeli ići 30/40% dolje, a to se nije dogodilo ni u povijesti ni u historiji.

naravno da se dogodilo...

kad je izašla gtx 970 bila je jeftinija msrp za 50usd od prijašnje gtx 770, a podjednaka ili jača od prijašne high end 780ti + više vrama

doduše, to je bilo davno i konkurencija je imala izvrsnu r9 290x, pa su bili prisiljeni na takav korak

poanta - samo konkurencija nama korisnicima daje nadu za dobrim i relativno povoljnim proizvodima

nažalost, baba su je ubila radeon i konkurencije više nema

15 godina
picajzla0707 kaže...
Zaporožac kaže...

kad je izašla gtx 970 bila je jeftinija msrp za 50usd od prijašnje gtx 770, a podjednaka ili jača od prijašne high end 780ti + više vrama

doduše, to je bilo davno i konkurencija je imala izvrsnu r9 290x, pa su bili prisiljeni na takav korak

poanta - samo konkurencija nama korisnicima daje nadu za dobrim i relativno povoljnim proizvodima

Msrp nema veze sa cijenom u našim dućanima ikad, ovde se gleda šta je jače. Ako se dogodilo zaboravi takva prošlost nema više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 12:18 (dery).
3 godine
dery kaže...

Šta ti bi kupiš prodaš luđi si od mene. Računaj kako će xt(sve su sa tri venta,sa dva ne preporučam) biti 690e tako da bi ova 8800xt ako je jača mogla do 800e.

Nemir, nekada mi se to događa s inf. opremom.

Zaletim se, kupim, onda shvatim da igram uglavnom FPS, imam kući Gainward RTx 3060 TI, pa prodam 100€ jeftinije.

Logika mi je da ću nagodinu dobiti još manje, a kartica će biti maltene neigrana.

Što sad igrati, novi COD6 i ?

Probat ću Forza horizon 5, kupio "opet" gamepad nakon 10 godina, bolju akciju kao cyberpunk2077 mogu odigrati (odigrana) i to je uglavnom sve.

Malo Shotera realno izlazi, pa znam instalirati stare Crysis i Wolfenstein igre, a za to mi je ova grafička dosta i na 2 K.

合氣道
3 godine
picajzla0707 kaže...

Je, da, to su ekcesi, koji se rijetko ponove. 

btw;

pici, gledam, tvoja 3080 se jako dobro drži na nabavi net, majketi luda kuća.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 12:27 (Zaporožac).
11 godina
dery kaže...

Msrp nema veze sa cijenom u našim dućanima ikad, ovde se gleda šta je jače. Ako se dogodilo zaboravi takva prošlost nema više.

naravno da ima veze, ako je gtx 770 koštala 350usd msrp - kod nas se prodavala po 3.500 kuna, a kad je izašla tx 970 i kod nas su cijene bile niže

istog trena kad je gtx 970 izašla po 3k kuna, one 780ti po 5k kuna su bile ili snižene ili su otišle u otpis nakon godinu-dvije na skladištu

slična situacija je bila i sa gtx 1070

Zaporožac kaže...

Je, da, to su ekcesi, koji se rijetko ponove. 

btw;

pici, gledam, tvoja 3080 se jako dobro drži na nabavi net, majketi luda kuća.

nisu to nikakvi ekscesi, nego normalno tržište i normalna konkurencija

to što smo imali majning ludilo, pa zatim ai ludilo i srozavanje konkurencije, nije pravilo

ja sam sa rtx 3080 i to ovom od 12gb miran idućih godinu i pol dana najmanje, dok joj traje garancija

a bogme ne žalim se niti na perfomanse, na 2k još uvijek dere guzove

EDIT

ofkors da se drži dobro, kad je nova serija podbacila u nižem rangu

rtx 4060 nije niti blizu mojoj 3080, pa kako onda očekivat da se dogodi ono što se događalo kad su izlazile gtx 960 i 1060 koje su prijašnje xx80 stizale bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 13:56 (picajzla0707).
5 godina
MasterOfDisaster kaže...
Ljuke kaže...

Hvala!

Imam UW 34" i RX 7900XT i skoro sve na high ili ultra (šta je već ponuđeno) ide preko 100 fps-a. Tako da ni RX 7900XT nije loša opcija.

Ok, hvala za info! Cekam black friday i Xmas popuste pa mozda ubodem. Imam funkcionalan PC za 1080p pa mi nije hitno.

Koji monitor si uzeo ako se smije znati i jesi li zadovoljan, kak je pixel den., jesi prelazio s 1080p, je li puno bolje na UW 1440p? Gledam i to trziste pa vazem opcije.

15 godina
Ljuke kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Ok, hvala za info! Cekam black friday i Xmas popuste pa mozda ubodem. Imam funkcionalan PC za 1080p pa mi nije hitno.

Koji monitor si uzeo ako se smije znati i jesi li zadovoljan, kak je pixel den., jesi prelazio s 1080p, je li puno bolje na UW 1440p? Gledam i to trziste pa vazem opcije.

Imam LG 34WP65CP-B i zadovoljan sam, sad gledam dali da odem na 40" ili 34" OLED. Pixel density nemam pojma koji je, ali meni je za rad ugodan. Ja sam prašao sa 32" 1440p na 34" 1440p

16 godina

Ovakav ti je moj dojam gledajuči Tv/monitor sa tipa cca 100 do 120cm. 42 inch 4k je dobro, na staroj 48ci bilo je preblizu i pomalo pixelizirano, sve sa 42 i manje je ok na toj razdaljini/imam dubok stol....za neki regularan stol rekao bih da je 32 4k neki sweet spot, ako se malo odmakne i ima mjesta da se nije nabijen 32 i 2k je sasvim uredu također.

5 godina
MasterOfDisaster kaže...
Ljuke kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Imam LG 34WP65CP-B i zadovoljan sam, sad gledam dali da odem na 40" ili 34" OLED. Pixel density nemam pojma koji je, ali meni je za rad ugodan. Ja sam prašao sa 32" 1440p na 34" 1440p

A glavno da si zadovoljan i da je ugodan za rad. A je bio skok sa 32 na 34 incha, ono puzev korak od skoka haha! Zato ce ti prelazak na OLED biti jebenica sigurno. Meni se 40 incha cini previse, ali ocekujem puno od prelaska na UW.

12 godina

Koju grafičku izabrati za POE/POE2.

Nvidia RTX 4070 super ili AMD RX 7900 xt ?

Hvala

0 0 hvala 0
6 mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
yoko999 kaže...

Ništa, dojde skuplje nego kod nas.

16 godina
yoko999 kaže...

3 godine
yoko999 kaže...

Ima ovdje za 710€, click na see all buying options i prva na listi.

Kupio sam svoju 7900 gre iz istog portugalskog dućana, NR INFO, oni su zastupnik xfx za eu.

Kod nas takva dođe od 825€ pa na više.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 21:01 (notloB).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice